Terug

Deel deze pagina:

Hervatting competitie niet eerder dan 1 september

Door Redactie 10 reacties

De competitie zal zoals het nu ligt niet eerder beginnen dan vanaf 1 september. Dat is één van de uitkomsten van de persconferentie waarbij premier Mark Rutte toelichting heeft gegeven over diverse doorgaande maatregelen, in verband met het coronavirus. Ook wedstrijden spelen zonder publiek gaat niet door met als reden dat het wordt beschouwd als evenement waarvoor een vergunningsplicht nodig is met daarbij de nodige politie inzet.

Aankomende donderdag vergadert de Europese voetbalbond, de dag daarna de KNVB. De verwachting is dat de KNVB het seizoen 2019/20 definitief gaat afsluiten en dat de huidige tussenstand tevens eindstand is. FC Groningen staat op plek 9.

Ook onze Boerenmacht voorspelcompetitie komt dan eveneens ten einde. De huidige tussenstand wordt definitieve eindstand. Aan de drie prijs winnaars gaan wij een e-mail sturen.

Reacties:
Ronnie 21-04-2020 om 21:17

Kolere. Ik zou heel graag een echt potje voetbal zien mensen. 

Het gras is gemaaid, zonnetje op gezicht, biertje en voetbal kijken. Hm niet meer dit seizoen.

Helder, en weer over tot de orde van de dag. Iedere dag gaan er mensen dood aan Corona of worden mensen ziek. Zolang er geen vaccin is moeten we maar even thuis blijven en voetbal op fox gaan kijken.

dan maar starten zonder publiek, als de bal in september maar weer gaat rollen.

Sterkte aan alle voetballiefhebbers in deze voetballoos tijdperk

kees21-04-2020 om 21:37

voetbal blijkt wederom de belangrijkste BIJZAAK te zijn ... onvermijdelijk besluit...geen festivals, geen supporters bijeen en ook geen competitie zonder publiek.  blijft over:  FC Groningen 9e plaats op dit afgebroken seizoen.

Wel mag er getraind worden of sportscholen en in groepjes maar van elkaar

Nijland vond dat de politici ( burgemeester van Eindhoven ) zijn besluit moest intrekken, vanwege het feit dat er geld verdiend moet worden... zonder geld geen profvoetbal... Lokeren (Belgische eerste dividsie, 8e plaats) is inmiddels failliet

Ik denk dat de UEFA en in haar kielzog de KNVB niet anders kunnen besluiten

Ik hoop voor FC G dat er niet volgend jaar een heel seizoen kapot gaat (en voor alle clubambities óók) aan te berperkte financiële middelen, spoonsoren  en het spelen zonder publiek... zoals de kenners zeggen is er pas NA VOLGEND SEIZOEN 2020/2021 een vaccin beschikbaar

 

 

Marco22-04-2020 om 00:19

Denk dat ze volgend jaar maart de competitie kunnen uitspelen.  

Vacinatie laat nog lang op zich wachten. 

LeoFCG22-04-2020 om 11:23

Is nait aans jongens... Moet maar even als deskundigen zeggen dat dit het beste is. Maar hoe gaat dit nu met de voorbereiding? Betekent dit dat oefenpotjes ook pas vanaf 1 september mogen? Want dan zou je zeggen dat de competitie pas vanaf oktober zou kunnen beginnen. Het lijkt me namelijk dat voor oefenwedstrijden ook evenementenvergunningen voor nodig zijn.

 

In dat geval zou er alleen getraind kunnen worden. En je zit ook met de Europa League/Champions League voorrondes lijkt me. Kortom, nog heel veel onduidelijk... hopen dat we hier vrijdag al meer van horen!

Fan op afstand22-04-2020 om 11:55

Las dat de KNVB er vanuit gaat dat de competitie op 1 oktober 2020 op gestart zou kunnen worden. Betekent denk ik dat er met de kerst gevoetbald moet worden want anders ben je volgend jaar niet op tijd klaar ivm het Europees  kampioenschap. En hoe gaat het met de verdeling van plekken richting de Champions league en de Europa league. Lees dat onze Fc zelfs Europa in zou kunnen als men de UEFA ranglijst zou hanteren. Zijn trouwens meerdere gegadigden volgens deze UEFA lijst. Ben trouwens nu wel blij dat de FC het stadion nog niet heeft gekocht.

kees22-04-2020 om 12:32

ja.. "van bakstenen kan je niet eten.." maar ik sluit niet uit dat er in het beleid t.a.v. sanering, al iets financieel in gang was gezet voor de  langere termijn.. maar zien !

Plaaze22-04-2020 om 13:32

Gaat heel lastig worden, je kan je eigen plaats verlengen tot eind mei, maar het is maar zeer de vraag of er in 2020 nog met publiek gaat worden gespeeld. Ik kan me voorstellen dat mensen die niet ruim zitten dit niet zien zitten. Betalen voor westrijden waar je niet bij kan zijn. En nog een probeem. Ze willen Cambuur en de Graafschap laten promoveren en dat betekent dat er volgende seizoen meer wedstrijden komen terwijl we later gaan beginnen en er in 2021 een EK op het programma staat.

LeoFCG22-04-2020 om 14:03

Dat betekent ook dat er twee wedstrijden meer zijn voor dezelfde seizoenkaartprijs. Ik ga gewoon verlengen en hoef ook geen geld terug. Groningen kan het geld hard gebruiken. Ik zie het als een stukje sponsoring om mijn cluppie op de been te houden. Ik hoop dat zoveel mogelijk medesupporters deze mening delen en ook een seizoenkaart gaan aanschaffen. Snap dat sommige mensen nu ook zonder inkomen zitten, maar voor degenen die het zich wel kunnen veroorloven...

De provincie Groningen heeft meer dan 580.000 inwoners en we hebben ook nog een aardige achterban in Drenthe, dus je zou zeggen dat er voldoende supporters moeten zijn die wel 200 euro over hebben voor een seizoenkaart. 10.000 seizoenkaarten levert Groningen 2 miljoen op... Dat lijkt me een behoorlijk bedrag wat nu hard nodig is. 

Zeeman22-04-2020 om 19:57

Inderdaad, geen geld terug vragen en seizoenkaart verlengen of kopen, daar help je de club alleen maar mee,  want wij willen toch allemaal, dat de fc niet in financiele problemen komt  en daardoor geen bestaansrecht meer heeft.

Kom op  allemaal, kop d'r veur en verlengen die handel.

 

 

kees22-04-2020 om 17:56

ik kan mij niet voorstellen dat er in geval van acute geldnood bij BVO's agv het niet spelen van wedstrijden , dat er dan geen financiële bijstand voor clubs gaat komen... misschien na veel onderhandelen met instanties, maar toch moet er de trots van Oranje een EK spelen en dan zit Rutte wel op de tribunes als we wedstrijden winnen.  Denk trouwens ook dat Gudde misschien wel met een soort coronafonds-collecte gaat leuren onder de sponsoren..  alle beetjes helpen... en Zeefuik voor een beste prijs verkopen...al blijf ik dat jammer vinden als ie gaat. 

Ronnie 23-04-2020 om 06:48

Ik heb seizoenkaart al verlengd en met mij veel meer mensen. Ik wil geen geld terug van fc groningen als 1e helft vd competitie bijvoorbeeld zonder publiek gespeeld moet worden. Wel zou ik dan van de fc en andere clubs een inspanning willen zien om seizoenkaarthouders een gratis of met hoge korting fox sport abonnement te geven. 

 

LeoFCG23-04-2020 om 15:31

Dat is precies waar wij het thuis ook al over hadden! Eigenlijk zou het sowieso zo moeten zijn dat mensen korting zouden moeten krijgen op FOX als zij van welke club dan ook een seizoenkaart nemen. Voor FOX is het toch ook aantrekkelijker om wedstrijden uit te zenden met volle stadions? 

metworst23-04-2020 om 22:14

Dat is best een prima idee LeoFCG, die seizoenkaarten aan een fox abbonnement koppelen.

Zelf heeft Fox  dan ook gelijk meer abonnees en heeft  dus een grotere marktwaarde voor commercials e.d.

Ik zelf woon op afstand en heb geen seizoenkaart. Gaat te  veel tijd en brandstof kosten om de wedstrijden bij te wonen (ik ga af en toe als ik in de buurt ben op vakantie of koppel het aan familiebezoek)

Maar als een seizoenkaart gelijk ook een gratis of heel voordelig fox abonnement geeft zou ik voor die meerprijs wel overwegen een seizoenkaart te kopen en af en toe een wedstrijd bezoeken.  Nadeel daarvan is dat mijn stoeltje vaak leeg zou zijn, dat is natuurlijk ook niet echt de bedoeling, maar daar is technisch ook wel een oplossing voor, en kan ik mijn stoel dan bv uitlenen.

Buddy25-04-2020 om 15:58

Wat heeft Fox met seizoenkaarthouders te maken? Sterker nog door Fox zijn de stadions minder goed gevuld en moeten de echte supporters op onmogelijke tijden naar het stadion. 

A Matter of Honor27-04-2020 om 17:34

Ik vind die hele soap rond die afgelasting van de competitie erg voorbarig. We hebben nog 4 maande tot 1 september en kan dus nog heel veel water naar de zee. Die hele crisis is al aan het afzwakken, dus kan het maar zo zijn dat er in juli alweer gespeeld kan worden, met of zonder publiek., en dan nu al roepen van afgelasten. Nu kan je pas zien hoe ondemocratisch die KNVB is. De clubs laten stemmen en dan de niet stemmers bij de grote groep zetten. Een belachelijke zet van dat corrupte zooitje in Zeist. Ik hou het erop dat Cambuur en de Graafschap volgend jaar gewoon in de eredivisie spelen en dat ADO en RKC, die deze jaargang belabberd hebben gepresteerd, afdalen naar de 1e divisie. Utrecht en Feyenoord de bekerfinale spelen en dat AZ kampioen van Nederland wordt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!