Terug

Deel deze pagina:

De laatste trainingsloodjes

Door Redactie 1 reactie

Vanaf vrijdag 8 mei pakt het eerste elftal (in kleine groepjes) de veldtraining weer op bericht de clubsite. In verband met de richtlijnen van het RIVM zijn onder meer de deuren van Sportpark Corpus Den Hoorn gesloten voor alle liefhebbers die graag trainingen willen bezoeken. De selectie gaat de aankomende weken een trainingsblok doorlopen die eindigt op zaterdag 30 mei. Daarna is het seizoen (voor selectie en staf) officieel ten einde.

Vanaf maandag 13 juli begint de eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020/21. Als het coronavirus onder controle blijft, wordt er vanaf 1 september weer gevoetbald.

Wedstrijden zonder publiek
De NOS meldt dat de kans groot is, dat na 1 september alle wedstrijden in Nederland voorlopig zonder publiek gaan plaatsvinden.

Reacties:
09-05-2020 om 12:40

Chaos alom. Niet eens zeker dat de competitie hervat kan worden in September. Daarnaast is voetballen zonder publiek een grote aderlating voor menig eredivisieclub. En de KKD heeft al aangegeven niet te voetballen zonder publiek. Daarbij komt het verhaal van 18 of 20 clubs. Wordt ook nog een interessante want als je wel medio september begint zijn de clubs die internationaal voetballen toch in een nadeel lijkt mij met zo'n overvolle agenda. En hoe regel je transfers? Zeker als andere competities nog een poosje doorgaan om de competitie af te ronden. Het is werkelijk knap onoverzichtelijk.

Nu hoorde ik afgelopen maandag iemand bij Veronica Inside vertellen dat we in Januari 2021 alle competities op zouden moeten starten zodat alles weer mooi parallel loopt in Europa, landen tot eind van het jaar hun competities af kunnen maken. Daarnaast is er een half jaar langer de mogelijkheid om aanpassingen te verzinnen op de huidige situatie en misschien is er dan wel iets waardoor wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden. Heeft ook een positief effect op het te houden WK dat in de wintermaanden gehouden wordt omdat de competities afgewerkt zijn, zo ook de internationale competities. En men zou kunnen besluiten competities af te werken van januari tot en met december van een jaar. Dat laatste wordt wennen maar is een mogelijkheid.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!