Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder de Podcast met Wouter Gudde

Door Kon Veel Minder de Podcast 19 reacties

Afgelopen maandag werden harde maatregelen getroffen bij FC Groningen naar aanleiding van de coronacrisis. Kon Veel Minder de Podcast sprak met algemeen directeur Wouter Gudde over gevolgen van de coronacrisis voor de club en de start van de campagne 'Laat ons weer eens juichen.'

 

Credits:

Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

Reacties:
15-05-2020 om 16:00

Nils Röseler van vvv Venlo is noodgedwongen vertrokken bij vvv. Is een prima ervaren centrale verdediger die al jaren in de eredivisie speelt. En transfervrij!

FCG-Forever16-05-2020 om 21:35

Niet aan beginnen. Dan kan je net zo goed Can de kans gaan geven. Hij heeft niet voor niets bij de nationale jeugd teams van Duitsland gezeten en in het eerste gezeten van Schalke 

TomOkker15-05-2020 om 19:43

Het is echt niet te geloven dit met al die financiële ondersteuningen (lees: subsidies) van de lokale overheid, is het toch een schande dat het zover is gekomen. Maar we hebben wel een fantastisch trainingscomplex........................ en kom mij niet aan met overheidsteun want volgens mij zijn er genoeg andere verenigingen die nu eens aan de beurt zijn.

marcelfcg17-05-2020 om 13:14

Al een seizoenskaart aangeschaft heer Okker?

appie happie15-05-2020 om 20:11

Nou nou nou

Hoekie16-05-2020 om 10:27

Prima Podcast. Gudde heeft een helder verhaal en biedt de supporters heldere reeele opties. TomOkker heeft zeker het nieuws niet meegekregen dat alle sportclubs in Groningen om te beginnen 3 maanden huur is kwijtgescholden. De sportclubs kunnen ook een financieel beroep doen op andere maatregelen die het kabinet heeft geïnitieerd. Gudde biedt de supporters de optie compensatie voor gemiste wedstrijden. De gemeente zou in die lijn kunnen overwegen de FC de huur kwijt te schelden voor het niet kunnen gebruiken van het stadion. Dan praten we al snel over een bedrag dat richting miljoen euro of meer gaat. Ik schrijf dit natuurlijk met een groen hart. Voor schade en schande kun je beter eerst even wijzen naar hoe wij in de wereld omgaan met mens, dier en klimaat. 

TomOkker16-05-2020 om 11:55

Hier kan ik mij prima in vinden en dit was al bekend inderdaad maar ik las ergens dat de overheid ook op andere manieren bij moet springen en dan zeg ik dat er voldoende redenen zijn om andere verigingen eerder te helpen.

16-05-2020 om 13:14

Wel vertrouwen in Gudde, goeie leerschool gehad bij excelsior, daar moet elk dubbeltje omgedraaid worden.

Denk dat de FC naar omstandigheden wel redelijk uit de crisis gaat komen, weten waar ze naartoe willen(plan van aanpak) en een goede jeugd achter de hand.

Bedankt voor deze podcast !

Hoekie16-05-2020 om 13:42

ik krijg net bezoek van 2 FC medewerkers. Ik ontvang 2 posters en 2 nette brieven en een flyer voor mij en mijn vrouw. Natuurlijk hang ik die posters voor het raam. Want wij zijn FC Groningen!

TomOkker16-05-2020 om 15:04

Prachtig om te lezen dat 'oud'spelers de club steunen, hartverwarmend.

 

 

te.beekhuis17-05-2020 om 10:36

In deze voor de FC Groningen zware tijden zou ik zeggen waar blijft Arjen Robben nu ? en waar zijn de grote bedrijven in de  Eemshaven om de FC te ondersteunen ?

 

Hoekie17-05-2020 om 16:30

Volgens mij ben je nieuw op deze site. Je zou kunnen beginnen met wat je zelf doet, gaat doen om de FC in de benen te helpen. Ik heb hier al eerder aangegeven dat met alleen maar naar anderen wijzen helpt de club niet verder. 

Rob197017-05-2020 om 22:24

Even de podcast luisteren en het antwoord is gegeven.

17-05-2020 om 15:16

Prima podcast. Goede gast, die lekker veel verteld.

17-05-2020 om 19:39

Mooi de onverwachte hulp uit de hoek van Suarez en Bruno Silva. Hebben de club toch meer gewaardeerd dan ze lieten blijken toen ze naar Ajax wilden.  

Hoekie19-05-2020 om 09:51

Het valt mij tegen dat er zo weinig positieve reacties zijn op dit forum. Als er wat te klagen valt gaat het soms richting 100 reacties. Wat meer reuring betekent dat je meer supporters meekrijgt. FC Twente gaat al over de 10.000 seizoenkaarten. Laat de Groningse nuchterheid varen en steun de club onvoorwaardelijk zou ik zeggen.

appie happie19-05-2020 om 13:24

Hoekie  wat is er positief te melden dan! Er is niets aan..toch!?

Bij twente lopen ze altijd voorop bij de voorverkoop.Fc had alleen in de begin euroborg jaren een wacht lijst.

Groningers zijn anders dan tukkers..zo zie je maar weer,vergelijken kan eenvoudig niet..

Wanneer het weer "los" mag komen de Grunningers wel weer..nu nemen ze gewoon ff afstand..en dat moet ook 1.5 meter...

 

Nou ja,als er eerst maar weer gespelld wordt,dan maar zonder publiek eerst..want ik ben wel weer aan voetbal toe...

 

Hoekie19-05-2020 om 14:06

Appie Happie@ Het positieve zit in het feit dat de FC als eerste club van het betaald voetbal openheid van zaken geeft. Een duidelijk plan heeft uitgewerkt richting supporters en sponsors. Het positieve zit ook bij de oud voetballers van de FC die in de sociale media hun steun betuigen. Vergelijken kan wel degelijk. Groningers zijn inderdaad anders dan tukkers. Daar zitten in de keukendivisie gewoon elke wedstrijd 28.000 man. De supporters van de FC kunnen bij aankoop van een nieuwe seizoenskaart gecompenseerd worden als de wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden. Effe afstand nemen en wachten tot anderen de kastanjes uit het vuur halen en wijzen dat anderen aan zet zijn bijvoorbeeld Robben vind ik erg goedkoop. 

19-05-2020 om 16:32

Om heel eerlijk te zijn valt mij het ook wat tegen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de actie laat ons weer eens juichen heel tof en ik was met name blij verrast dat ook hier de poster aan de deur werd gebracht. Woon al jaren in Leeuwarden namelijk. Iets wat ik elke keer op de tribune moet ontgelden, maar dat is voor een andere keer :-) 

Ik ben echt verbaasd dat er bij Twente zoveel meer animo is dan bij ons.. we hebben het hier niet over een paar honderd kaarten ofzo. 

Nou ja, mijn bijdrage voegt niet zoveel toe, maar het verhaal van Hoekie herken ik dus zeker.

19-05-2020 om 17:30

De FC kan best zonder publiek de wedstrijden afwerken.

Iedereen betaald voor de  Fox Sports buis.

De beelden worden kunstmatig voorzien van volle tribunes van weleer.

Laat ons weer eens juichen.

En dat in een tijd van het angstwekkende Corona virus.

Hoe is dit mogelijk.

Laat ons juichen in moeilijke tijden.

Kan dat?

Zijn wij voetbalgek geworden?

20-05-2020 om 19:45

Ik verwacht dat Fox sports het Nederlands betaald voetbal gaat redden. Zonder voetbal zijn ze ten dode opgeschreven en ze kunnen die bijdrage simpel bij hun aboneees verhalen. Probleem opgelost. 

20-05-2020 om 21:11

Beetje raar geredeneerd.. denk je dat Fox de clubs met extra geld gaat redden...alsof ze niet op de kleintjes zullen letten!

 

 Nee: ik verwacht in plaats van meer geld voor clubs eerder nu minder geld ( vanwege economische malaise )  zeker zolang er zonder publiek wordt gespeeld. 

Daarnaast mag er ook wel eens (eindelijk) een keer kritisch naar het TV geld worden gekeken, vwb de verdeling:  altijd de grootste en rijkste clubs die mket dik het meeste geld hiervan profiteren.  FC Groningen heeft ruim 10 jaar goed mee-gelift op een hoge klassering... maar komen ze twee plaatsen lager dan nu, dan gaat dat over jaren serieus geld kosten.  

Begriujp trouwens ook niet waarom Google/Eemshaven n og niet is binnengehaald als grote sponsor... maar ja: ik begrijp wel meer zaken in het profvoetbal niet... dat dan ook gezegd!

Rob197020-05-2020 om 22:18

Ik zou niet weten waarom Fox minder zou gaan betalen. Met geen publiek, wordt de belangstelling voor de wedstrijden interessanter, met meer kijkers is er commercieel meer mogelijk, en dus betere inkomsten. Zelfs de meest onbelangrijke wedstrijd in de Bundesliga werd bekeken, door 340.000 kijkers. Met dit gegeven zouden zij geld moeten kunnen genereren.

Dat Fox minder zou gaan betalen, strookt ook niet met hun eigen werkwijze,  ook zij storten de abonnees nu geen geld terug, tijdens het voetballoopbaan tijdperk. 

appie happie21-05-2020 om 11:20

Ik had veel liever gehad dat we weer spelen zouden..zonder publiek dan wel..niet dat ik een zielig kecenbheb... maar mis de wedstrijd spanning enz..

21-05-2020 om 12:19

Ik ben bang dat veel mensen gaan afhaken naar het kijken voetbal zonder publiek.

Ik hoop dat ze iets verzinnen dat beleving een beetje in de buurt brengt met spelen met publiek, anders vrees ik  het ergste.

Er gaan clubs omvallen dat is zeker, ik verwacht dat de FC er wel door heen komt. De broekriem zal stevig aangetrokken worden.

en de tering naar de nering. Spelers salaris zal m.i. meer dan gehalveerd worden en de huur ontkomt hier ook niet aan.

Alles heeft tijd nodig om tot inzien te komen. Fc anticipeert wel !

22-05-2020 om 00:04

Er zullen genoeg mensen kijken, niks beters te doen op het moment hè.

22-05-2020 om 13:49

Off-Topic :

 

Volgens een Fortuna Sittard fansite zou hun Technisch Manager Sjors Ultee hebben gezegd dat Groningen en Fortuna Sittard een akkoord naderen over de overgang van Mark Diemers naar FC.

 

Dat zou goed nieuws zijn,want kan uitgroeien tot een publiekslieveling hier

23-05-2020 om 17:20

@FC LICHTBOEI 

klopt heb ik gisteren ook gelezen was op de site ZO-NWS. Heb het nog is opgezocht en het intervieuw op de site is momenteel verwijderd. Blijkbaar mocht het niet in de media komen...

Maar is heel positief nieuws! Diemers is echt een speler die de hele subtop wel kan gebruiken! Als hij naar Groningen komt laat dat wel even zien dat groningen een club is die gewoon meedoet om europees voetbal en spelers van kaliber diemers kan halen! Clubs al heracles of heereveen en vitesse worden dan afgetroefd en heb je gewoon een stapje voor op de concurrentie!

Hoop echt dat het rond komt! Zie een middenvele met diemers, van kaam en matusiwa wel zitten. Ookal ben ik ook grote fan van lunqvist maar die kan je ook rond de spits laten spelen.

22-05-2020 om 16:08

FC Groningen maakt zojuist via de website bekend dat Romano Postema zijn contract heeft verlengd tot 2024 zijn vorige verbintenis met de club liep tot 2022.

 

Leuk voor hem en goed dat FC Groningen nu jeugd kan wil geven aangevuld met ervaren krachten zodat de jeugd niet ondersneeuwd

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!