Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S02E30: Arjen volgde zijn hart!

Door Kon Veel Minder de Podcast 21 reacties

Op 5 december 2018 begon de actie ‘Arjen volg je hart’ waarbij wij, als Groningen supporters, Arjen Robben opriepen om zijn carrière af te sluiten bij zíjn club: FC Groningen. Vier dagen later tijdens de uitwedstrijd tegen VVV Venlo kwam het spandoek waarbij de oproep definitief werd. We zijn nu 1,5 jaar verder en wij hadden nooit verwacht dit in de podcast te noemen, maar het is gelukt: ARJEN ROBBEN KEERT TERUG BIJ FC GRONINGEN!

Samen met Ferdi Delies, bestuurslid van de Supportersvereniging, bespreken wij het spektakel van de afgelopen dagen. Daarnaast hebben wij het nog kort over de nieuwe shirts, de ontwikkelingen rondom de eerste selectie en de aanstellling van Bas Schrage als lid van de RvC.

Credits:
Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intro- en outromuziek)
Website Kon Veel Minder de Podcast

Reacties:
02-07-2020 om 15:31

Superleuk en enthousiast verhaal. Dank daarvoor!!

02-07-2020 om 18:18

Fc heeft 17 jarige  jeugdinternational Tika de Jonge overgenomen van NAC , is een linksbuiten en is rechtsbenig.

02-07-2020 om 18:24

Top mannen! Toet toet boing boing Bedum en Beijum

02-07-2020 om 22:25

Binnen 2 maanden van een club in nood naar een club met volop perspectief.

De KNVB heeft een noodplan neergelgd bij de overheid om weer te kunnen voetballen, eerst nog zonder publiek en per 1 januari 2021 met publiek. Voor de financiële consequenties is de overheid gevraagd, indien nodig, voor maximaal 140 miljoen bij te springen. Een beroep op het noodfonds is gemaximeerd op 30% van de gederfde omzet resp. de geleden schade. De huidige NOW regeling (loonsubsidie) blijft doorlopen. De vraag is welke schade FCG heeft geleden over het seizoen 2019-2020 en welke schade nog volgt in het seizoen 2020-2021. Over het inmiddels afgelopen seizoen is de schade door FCG begroot op 2,4 miljoen en voor volgend seizoen op 2,6 miljoen. Totaal 5 miljoen plus eventueel nog 0,4 miljoen voor elke thuiswedstrijd zonder publiek. Op de berekende schadebedragen is met de kennis van nu (resultaat acties, maatregelen, nieuw beleid) nogal wat af te dingen.

Voor het seizoen 2019-2020; de berekende restitutie (seizoenkaarthouders/sponsoren) zal naar verwachting ongeveer 20% zijn en hiermee zal de schade 1,5 miloen lager uitvallen. Daarnaast is het zeer de vraag of de KNVB/UEFA (0,4 miljoen) wel gaan korten. De schade zal waarschijnlijk hooguit 0,5 miljoen zijn. De NOW regeling levert FCG een behoorlijke "meevaller"op. Volgens Adriaan Visser, de voorzitter van PEC Zwolle, ontvangt zijn club over de periode maart t/m juni 1,6 miljoen aan NOW gelden (achteraf wordt nog wel getoetst door de overheid). Voor FCG zal dit bedrag, gelet op de grotere organisatie, mogelijk hoger liggen. Uitgaande van deze 1,6 miljoen is de schade omgeslagen in een positief effect van 1,1 miljoen. Hierbij is nog afgezien van andere positieve bijdragen ( o.a donaties en ingeleverde salarisdelen vanaf 1 juni ). Het effect van de 11 ontslagen medewerkers zal eerst na ongeveer 1 jaar zichtbaar worden.

Voor het volgende seizoen; er is uitgegaan van 3000 minder verkochte seizoenskaarten. Met de gedane acties hiervoor zal er geen schade van 0,7 miljoen zijn. Samen met de wel uit te keren bijdrage KNVB/UEFA zal het schadebedrag van 2,6 miljoen kunnen worden verlaagd met ruim 1 miljoen naar 1,6 miljoen. Ook kan FCG, in ieder geval over de maanden juli en augstus, nog gebruik kunnen maken van NOW regeling. De verwachte schade is dan nog maar 0,8 miljoen. Door het weer geeeltelijk toestaan van publiek vanaf september, en de verwachting dat seizoenskaarthouders en sponsoren zo veel mogelijk een plek krijgen in het stadion, is een terugbetaling aan hun niet/nauwelijks aan de orde. Samen met het positieve effect van 2019-2020 heeft FCG dan per saldo geen schade en zal dan ook geen compensatie hoeven te claimen uit het noodfonds. Onzekere factor blijft nog wel een mogelijke nieuwe lockdown, met als gevolg wedstrijden zonder publiek, waardoor er wel schade kan ontstaan.

FCG heeft eerder ook aangegeven over het seizoen 2019-2020 een negatief operationeel resultaat te verwachten van 1,7 miljoen. Met het genoemde positieve effect zal het operationele resultaat, historisch gezien, erg gunstig (beperkt tot 0,6 miljoen negatief) uitvallen. Wanneer daarbij wordt gevoegd het goede transferresultaat over het afgelopen seizoen, zal er een jaarwinst zijn van mogelijk minimaal 4,5 miljoen in de FCG-groep. De conclusie is dan ook dat FCG naar verwachting (veel) sterker uit de crisis zal komen. De gereserveerde 2,5 miljoen uit het investeringsfonds voor de schade kan nu worden gebruikt, eventueel nog aangevuld met een deel uit de opbrengst van Zeefuik, voor de aankoop van (beoogde) versterkingen. 

Met het Arjen Robben effect is hierbij nog geen rekening gehouden. De extra seizoenskaarten, verkoop skyboxen, sponsorgelden en fanshop verkopen leveren zeker 1 miljoen op.

"Het kan verkeren". Met dank aan de supporters, sponsoren en natuurlijk Arjen Robben. Het juichen kan beginnen.

 

 

 

02-07-2020 om 23:17

Best een behoorlijke analyse 

marcelfcg05-07-2020 om 15:45

Dank voor alweer een interessante bijdrage. Ik lees ze graag.

appie happie02-07-2020 om 23:02

Wat zou "VAL" betekenen...wellicht een afkorting van een boekhoud kantoor of zoiets.

 

Het is een interessante berekening.

03-07-2020 om 10:57

 Mahi mag van mij per direct in dienst. Speler met wat extra's.  Wat zeg ik, 2x extra. Vond hem al top mee te maken bij de FC nog vóórdat hij effectiever getraind was door de trainersstaf van de FC. Hij scoorde toen minder maar man wat werd ik vrolijk van zijn voetbal creativiteit. Het is wel zo dat er honderden prachtige voetballers rondlopen met aflopend arbeidscontract in Europa. Dat lijkt me lastig kiezen. Tot dusver heb ik het vertrouwen dat de staf dat goed zal doen. Die nieuwe jeugdspeler bijvoorbeeld. In dat filmpje van de club met scout en trainer van de FC lieten ze (erg transparant) weten dat ze deze jongen kozen vanwege zowel zijn talent alsook (doorslaggevend) de behoefte van de club. Want, zo werd gezegd, op speciaal dié positie met speciaal dié eigenschappen was het jeugdteam nog wat zwakker. Met andere woorden er wordt bestaande toptalenten niets in de weg gelegd, sterker nog, zij gaan met een betere speler spelen. Dat lijkt op evenwichtig beleid en dat is in deze onevenwichtige tijden machtig mooi dat het kan. Als er een nieuwe eredivisie speler bij komt dan hoop ik dat dit net zo verloopt. Dus dat het scoutingteam de trainersstaf op het matje roept om beelden van een door hen gemeenschappelijk als kandidaat aangemerkte speler te bekijken en als die dan zegt, ja, die zou een verbetering opleveren in het team voor komend seizoen, dat er dan pas een serieuze poging wordt gedaan om deze speler te halen. Snap best de roep om snel selectie compleet te hebben maar dat is meer voor clubs als AZ, Ajax, Liverpool en Bayern, die al langer de boel goed voor elkaar hebben. Groningen bungelt qua voor elkaar hebben niet onderaan het Nederlandse profvoetballandschap maar erg goed is de positie nou ook weer niet.

03-07-2020 om 16:12

De tansferperiode is net begonnen en elke club is op zoek naar geschikte spelers. Ik vind dus niet dat FC-Groningen ergens "bungelt". De vergelijking met clubs als AZ, Liverpool en Bayern Munchen vind ik een beetje overdreven want die clubs hebben financieel veel meer mogelijkheden. Die kopen en verkopen het hele jaar door spelers, maken contracten en leggen spelers vast wanneer er overeenstemming is, alleen mogen ze dan nog niet spelen, niet eerder dan de daarop volgende voetbalperiode zoals de winter-en zomer transfer.. Enig voorbeeld hierin is de transfer van Fandi Ahmad, waarbij dhr.R de Vries overeenstemming bereikte in het voorjaar over een contract met Fandi en z'n familie die inging met het nieuwe voetbalseizoen.

hermank196903-07-2020 om 22:40

Ik weet nog dat AZ een vervelende tijd had gehad met de Scheringa affaire. Maar hoe snel ze erbovenop kwamen verdiend veel lof. De reden hiervoor was dat men destijds niet tevreden was met een fooi, ook nu niet. In tegenstelling tot Nijland die al lyrisch werd van een verkoop van €3 miljoen.

De hoop is dan ook dat de huidige beleidsbepalers net zo denken als AZ destijds, alleen dan kunnen ze meedoen en weer een stabiele club worden.

Robba03-07-2020 om 20:14

Sebastian Andersson van Union Berlijn. Ooit voor 700K gekocht van Nörkopping naar K'lautern. Toen al goed op 2e niveau, nu voor Union ook goed bezig. Goed leeftijd, 27 jaar.. Let's hope for the best !

brummie03-07-2020 om 20:41

Andersson lijkt me niet haalbaar, ligt nog 2 jaar vast bij Union. Marktwaarde boven de 4 miljoen. Wel een ervaren en scorende speler.

Ik hoop dat FC kijkt naar Martin Kobylanski van Braunschweig. Zie op dit moment redelijk wat 3. Liga wedstrijden en deze speler mag ik graag zien spelen. 

Braunschweig is deze week gepromoveerd naar 2. Bundesliga. 

03-07-2020 om 23:18

Zozo, dat zijn pegels. Bordeaux, Augsburg, PSV, Reims, Lens en Metz blijken geïnteresseerd te zijn lees ik nu. Anders dan bij Zeefuik zeg ik doen. Bij Zeefuik blijft er de helft over en vindt je nooit een gelijkwaardige vervanger.

04-07-2020 om 11:46

In Servische media wordt gemeld dat FCG graag spits Slobodan Tedic voor 1 jaar wil huren van Manchester City.

Bron : Slobodan Tedić: Roben i ja u istom timu? Pa to je san | Fudbal | Direktno

04-07-2020 om 13:32

Die zie ik wel graag komen! Heb zijn statistieken even bekeken op internet en die zijn heel aardig! Ondanks dat hij nog maar 20 jaar is heeft hii dit seizoen 35 wedstrijden gespeeld( waarvan 7 als invaller) en 16 goals gemaakt en 2 assist gegeven, zijn mooie statistieken. Hij scoorde ook 4 x in de europa league voorrondes.

Is wel een jonge gast maar wel iemand die al is doorgegroeid, ik zou hem halen. Hij is 1,90 m en een sterk aanspeelpunt. Als je er dan nog een ervaren spits bijhaald die ook zen goals kan maken zit je prima in de aanvallers, en er komt nog een nummer 10 bij

04-07-2020 om 18:18

Matusiwa mooi nog een jaartje laten als stofzuiger voor Robben....dan levert ie volgend jaar het dubbele op 

04-07-2020 om 18:25

Vind ik ook! Laat zeefuik ook lekker blijven dan heb je echt hee wat sterke spelers die hebben laten zien dat zr echt een stap hoger aankunnen. Padt en lunqvist zijn ook echt belangrijke spelers.

Je hebt dan een sterke kern met: Padt, zeefuik, matusiwa, van kaam, lunqvist, van hintum, robben, dammers en itakura als ie blijft. Daarnaast komen er nog 2 spitsen bij en een aanvallende middenvelder. En we hebben natuurlijk ook ontzettend veel jonge talenten. De clubleiding snapt dat ervaring noodzakelijk is en daarom gaan er niet enkel jonge honden komen. Voor de breedte zijn spelers als hrustic el hankouri en el messaoudi struck ook echt handig om al de talenten als postema hoekstra suslov slor can aan te vullen

appie happie04-07-2020 om 19:25

Ach waar maken wij ons druk om,de heren regelen toch alles..geen rekening houdend met..

Dus niets ( bijna dan)van wat wij zeggen,voelen of voorstellen..komt uit...

 

Ik ga me er niet druk over maken,maakt me ook niet uit..t' is maar voetbal ja.

Als ....

04-07-2020 om 23:16

De FC  is voor ons onzichtbaar goed bezig.

Verrassingen in de lucht.

Een scorende Servische spits en Itakura  een jaartje huren van Manchester City?

Dit is waarschijnlijk.

De transfer Zeefuik geblokkeerd?

Het duurt allemaal voor de supporters te lang.

Fleddi heeft de tijd en de portemonee op zak, waar weinig in zit.

Met het verkopen van spelers heeft Fleddi geen haast.

Het voetbal start in september.

Dus denkt Fleddi ik heb alle tijd.

De grote vis Robben heeft Fleddi al uit het water gehaald.

Nu nog even uitrusten en dan verder.

 

 

05-07-2020 om 00:03

VoetbalPrimeur meldde za, 16:00 het volgende:

 

FC Metz heeft een bod van 4 milj neergelegd bij FC G  op Matusiwa

òf de club hierop in wil gaan is nog onduidelijk;

Maar het geldtekort om nieuwe en ervaren spelers aan te trekken is misschien hiermee wat opgelost...

 

Ik voorzie een volgend mogelijk scenario:

1. Zeefuik vertrekt naar Hertha BSC, hoewel "Bild" op zat. 4 juli schrijft dat FC Groningen de transfer nog "blokkeert"...?

    Linus Wahlqvist-Zweeds international - die transfervrij is zou zijn plaats bij FC G kunnen innemen...?

2. Matusiwa naar Metz of andere Franse club...?

3. minstens 2  middenvelders worden verhuurd of verkocht...?

4. Itakura wordt overgenomen/gekocht van Man City en die Servische aanvaller Tedic van ManC  1 jaar gehuurd...?

 

Eindelijk komt er, na jaren afkalving, hiermee weer echte versterking bij de selectie waar de supporters zo naar verlangden !

05-07-2020 om 00:05

Vooralsnog is er niets rond!! Allemaal geruchten....

05-07-2020 om 01:56

betekent ook  niet dat er niks gebeurt...

appie happie05-07-2020 om 09:48

Dank voor het overzicht Kees!!

 

Fijne dag verder...

05-07-2020 om 10:39

Mahi niet halen want dan heb je 2 "glazen" spelers in de voorhoede. Haal maar een meer robuuste speler. Wat betreft Matusiwa voor 4 miljoen een postzegel erop en bon jour. Zeefuik ook voor 4 miljoen verkopen want anders loopt hij volgend jaar gratis de deur uit. Zonde van de bijna 2,5 miljoen die je nu kunt vangen. Voor dat totaal bedrag voor beide spelers kun je wel goede vervangers halen. Daarnaast is het altijd makkelijk geld op de rekening te hebben, zeker in deze onduidelijke tijden. Wat betreft steun vanuit Den Haag heb ik begrepen dat er per club gekeken wordt wat er gedaan is aan bezuinigingen en aan de hand daarvan bepaalt wordt hoeveel geld per club uitgedeeld wordt. Misschien wordt het alleen maar als lening verstrekt. En in onze situatie kan het maar zo zijn dat men zegt dat men spelers waarop een bod ligt eerst moet verkopen om in aanmerking te komen voor eventuele steun/lening. Want ga er niet vanuit dat Den Haag geld schenkt. 

Johan05-07-2020 om 11:15

En misschien is dat juist wel de reden dat Groningen nog niks verkoopt. Des te beter je financiële positie des te minder je krijgt strx. 

appie happie05-07-2020 om 13:17

Maar  ehhh   wanneer is er weer eens iets van een oefenpotje ofzo..is dat in  augustus pas?

 

Ik wil wel weer een wat aktie op het veld zien..bijna overal wordt er gespeeld...Nederland loopt eerst voorop en nu weer achter..tis me wat..

 

En de competie beginnen tegen Feyenoord dan maar..kunnen we gelijk "korte metten maken"..met bepaalde figuren..

05-07-2020 om 13:39

je hebt gelijk, maar ook hier had Fledderus in voorzien:  en naar voren halen van de hervatting trainingen om eventueel bij ween herstart competitie in juli weer fit te zijn... dat liep anders, maar een 3 weekse vakantie is ruim halverwege de maand voorbij en dan 6 weken voorbereiden op nieuwe seizoen zoals altijd... Voor de supporters is het tot september afwachten... oefenpotjes zonder (of:  misschien mèt ?) publiek  maar met Robben , die verwacht ik pas vanaf de eerste week van augustus.. iedere week één...

 

06-07-2020 om 08:57

Wat gebeurt er nu het is dood stil komen er nog een spits bij of niet ik hoor nog niks ze zaten achter city speler aan laten ze opschieten voor dat nac ermee van door gaat 

marcelfcg06-07-2020 om 09:17

Bouwe, bij de apotheek verkopen ze middeltjes als valeriaan waar je rustig van wordt. Misschien kan dat je helpen.

06-07-2020 om 15:28

Hahahaha of telefoon uit zetten en 1 september s weer kijken!

06-07-2020 om 16:56

1e Oefenpotje  op 1 aug  tegen Heracles en mogelijk met publiek, dat zoeken ze nog uit. is live op Fox sport te zien.

appie happie06-07-2020 om 18:14

Hopelijk hier ivm kutgras..

 

En dat WE voorzichtig moeten zijn met Robben..

06-07-2020 om 18:39

Hercules thuis

Emmen uit

Almere uit

appie happie06-07-2020 om 19:42

Emmen dan speelt Robben niet..hebben plastic toch?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!