Terug

Deel deze pagina:

[Update maandag 20 juli] Voorlopig geen witte rook transfer Matusiwa

Door Redactie 26 reacties

Volgens VI is FC Groningen niet onder de indruk van de Franse biedingen op Azor Matusiwa. De middenvelder die voorkeur heeft om een overstap te maken naar RC Lens blijkt eveneens in de belangstelling te staan van FC Metz. FC Groningen vindt de biedingen die zijn uitgebracht simpelweg te laag en wil graag door met Matusiwa diens contract nog doorloopt tot medio 2023. De Trots van het Noorden heeft een sterke onderhandelingspositie

Update maandag 20 juli - Technisch manager Mark-Jan Fledderus vertelde vandaag aan RTV Noord dat de situatie rond Azor Matusiwa iets anders is. Er zijn clubs concreet in de diensten van de middenvelder maar de technische directeur wil dat Matusiwa blijft. Fledderus is van oordeel dat de club graag jongens oppikt en ze (uiteindelijk) laat gaan voor de juiste prijs en op het juiste moment. Dat moment is er nu niet. 'We zijn al veel spelers kwijtgeraakt en moeten komend seizoen een goed team op de been brengen.'

Ondanks dat Fledderus begrip toont voor de situatie dat Matusiwa bij een andere club meer kan verdienen, is hij zich verder niet bewust dat er bepaalde afspraken zijn gemaakt met de middenvelder, die nu niet worden nagekomen. 'We hebben met hem gesproken en zouden niet weten wat we niet zijn nagekomen.'

Reacties:
kees09-07-2020 om 16:05

niet eenvoudig, die taak voor de technisch directeur...  (scorende) spitsen en creatieve middenvelders zijn het meest gevraagd, en dus relatief duur... maar daar speelt de eventuele verkoopdeal  van Zeefuik en Matusiwa ook een rol in. 

Er wacht ons niks anders dan nog geduld te  hebben, misschien wel weken !  

campesino09-07-2020 om 16:28

Hoe zei Nijland dat ook al weer: "een broedende kip moet je niet storen"

09-07-2020 om 16:30

Uiteraard moeten we het doen met berichten uit de kranten wat betreft de stand van zaken dus een objectief beeld vormen is lastig. En wat is wijsheid in deze. Toch zou ik proberen voor beide heren geld te vangen, zeker voor Zeefuik. Volgend jaar gratis de deur uit lopen is niet slim lijkt mij. Zeker in deze tijd. Voorlopig wordt het nog niet zoals het ooit geweest is dus blijft het schrapen. Daarnaast er is al een vervanger in beeld, transfervrij.

Vier miljoen voor Matusiwa is een bedrag dat ik zou accepteren. En hoe belangrijk hij ook zal zijn voor het komend seizoen, je hebt geen idee hoe hij gaat reageren als hij niet weggaat. In het slechtste geval speelt hij een seizoen dat je hem gratis weg wilt geven volgend jaar. En voor dat geld is er wel een goede vervanger te halen.

En waar ik niet gerust op ben is het verhaal uit Zeist/Den Haag. Steun per club. Hoe wordt dat bekeken? Wordt er gekeken naar eventueel te verkopen spelers omdat er biedingen zijn op spelers, bij een club die van invloed zullen zijn op de te verkrijgen lening, geen gift, per club? M.a.w. Dat er geld gegenereerd kan worden door verkoop zodat er minder belastinggeld in een club gepompt hoeft te worden? Misschien doemdenken maar je weet zeker dat geld uit Den Haag terugbetaald moet worden. Mij lijkt het daarom slimmer zelf cash te hebben zonder geld vanuit Den Haag met allerlei eisen. Maar ja, wat is wijsheid?

Johan09-07-2020 om 17:17

Zal net zo gaan als in het bedrijfsleven. Hoe beter je het doet hoe minder je krijgt qua compensatie. Dus ik zou wachten met verkopen. Buiten dat vind ik dat je niet iedere zeurende speler zn zin moet gaan geven. 

09-07-2020 om 17:24

FC-Groningen is een club die door de jaren heen steeds z'n "broek heeff opgehouden". In de jaren 70 heeft de club een aantal malen een lening van de Gemeente Groningen gehad, en was toen nodig om leven blijven. Nu zijn we zover dat er een bescheiden eigen vermogen is en hoeven in principe geen overheidsgeld te lenen. Als je iets leent moet je altijd terug betalen en daarom zou ik zeggen "Den Haag, hou je belastinggeld maar in de zak" want wij kunnen ons , mede door het feit dat Arjen Robben de club een boost heeft gegeven, ons zelf wel redden. En met de verkoop van een paar spelers kunnen we ons huishoudboekje redelijk in stand houden.

kees09-07-2020 om 19:03

Er staan nu eenmaal geen wonderen op het menu... zo is het in  de hele wereld en ...ook het voetbal bij Groningen..

 

Naast deze transferimpasse en de komst van Robben is er ook net vandaag  uitgesproken dat de verwachting/"het plan" is dat er met 40%  van de toeschouwers gespeeld kan worden en dan alleen het eigen publiek , en dat hierdoor wel zeker de belangrijkste bron van inkomsten van de BVO grotendeels wegvalt ( en dat er mogelijk profclubs zouden omvallen ...poeh dat ziet er niet goed uit.

Tot slot:  iedere nieuwe situatie daar moeten we ons in schikken, ook al is het met het zieke coronagedoe verdrietig gesteld, dan toch maar  wel onze eigenwaarde behouden...ik bedoel maar: komt er geen creatieve middenvelder... die was er afgelopen seizoen toch ook al niet.Wees nu sterk, supporters,  en houdt onze club FC Groningen in ere..  

09-07-2020 om 22:30

Ja Kees, die nieuwe situatie zal moeilijk worden voor de supporters, want er zijn u ruim 12000 seizoenkaarten verkocht en die mensen willen wel alle wedstrijden in het stadion zijn. en inderdaad moeten we ons allemaal hierin schikken hoe moeilijk dat ook zal zijn. Er is een gezegde "komt tijd, komt raad" en ondanks deze coronaperikelen moeten we toch vooruit en met "de kop d'r veur" en hopen op een goed seizoen van onze club. Ik laat mij blij verrassen hoe de TD het verkoop en aankoop van spelers aanpakt.

09-07-2020 om 17:06

Een aantal dagen geleden was FCG opzoek naar 2 spitsen en een aanvallende middenvelder,maar over die aanvallende middenvelder wordt niet meer gesproken kan 2 dingen betekenen.

1. De aanvallende Middenvelder is reeds binnen

2. FCG heeft besloten dat ze genoeg aanvallende middenvelders hebben en willen daarom in plaats daarvan die creatieve spits halen

Johan09-07-2020 om 17:19

Of een creatieve aanvaller en een aanvallende middenvelder zijn eigenlijk 1 pot nat

09-07-2020 om 19:19

Nou hij gaat niet slechter spelen dan zit hij volgende jaar ook nog bij fc groningen en als hij hoger op wil moet hij zeker niet verzwakken de clubs volgen hem wel maar wanneer komt er nu een speler bij kunnen ze daar nu eens duidelijk over zijn wij als SUPORTUS willen wel weten wat voor selectie dat we nu hebben 

09-07-2020 om 19:23

We horen wel steeds wat namen voor bij vliegen maar daar blijft het bij dus wanneer slaat fc groningen een keer toe

09-07-2020 om 19:25

Scorende spits....het probleem van de afgelopen jaren!!ben benieuwd wat voor aantrekkingskracht Robben heeft voor andere spelers 

09-07-2020 om 20:03

Kijk je kunt wel zeggen hij gaat slechte spelen hij heeft zich zelf ermee komt op de bank terecht en dan ziet niemand hem meer spelen hij moet zich in de kijker spelen als hij hoger op wil hij heeft nog een contract voor drie jaar dus vier miljoen is veel te weinig je moet maar een speler bij ajax weg halen die nog een contract heeft van drie jaar dan vragen ze de dubbele bedrag nee goed gedaan fc groningen vraag ook maar het dubbele bedrag anders niet weg doen 

Marco09-07-2020 om 21:08

Ze kunnen commerciel gezien het beste zolang mogelijk het Arjan Robbeneffect rekken door geen namen van nieuwe spelers naar buiten te brengen.

Beter dan Arjan Robben gaat het niet worden. 

09-07-2020 om 21:12

Maar als trouwe fan moet je wel weten welke selectie er nu staat arjan robben kan het niet alleen en als arjan robben geblesseerd raakt dan moet er toch een vervanger klaar staan

Marco09-07-2020 om 21:43

Heb het ook over de commerciële kant van het verhaal: verhuur skyboxen,  sponsor contracten, seizoenkaarten en merchandising etc.

Sportief is er nog een voorstopper,  linksback, scorende spelbepaler en scorende spits nodig voor het linkerrijtje. Dan willen nog M en Z weg. Ongeveer een compleet nieuwe as met een beperkt budget moet worden aangetrokken. Buijs mag er dan in enkele weken een ingespeeld elftal van maken want het publiek verwacht met Robben verzorgd, aanvallend voetbal.  Mocht Robben niet fit raken beschouwt kan het moeilijk gaan worden. Alles wat kwaliteit was is vertrokken of gaat vertrekken, dan voldoen alleen Padt en Robben aan het play-off nivo.

09-07-2020 om 22:07

Zucht. Ik lees op VI dattie een nieuwe zaakwaarnemer heeft die hem naar Frankrijk wil hebben. Nou als ie weer nukkig doet maggie van mij best naar het 2e elftal. Tot een jaartje, daarna verbannen naar de kantine ofzo. Je laten traineren vind ik niks.

Rob197010-07-2020 om 08:47

Die zaakwaarnemers zijn de grootste boeven, maar ook de speler zelf, als ze denken zo snel een stap te kunnen maken, teken dan kortere contracten, zodat je iedere keer transfervrij kunt vertrekken, maar dat zien ze zelf niet zitten, want dan zijn de verdiensten weer niet goed genoeg. De speler wil wel zekerheid en de club mag dat niet. Idrissi wil ook weg uit Alkmaar, want hij is de eredivisie ontgroeit. Dat kan wel zo zijn, maar dat is het nog altijd aan de club om je te verkopen. Iedereen in de wereld staat door de Corona op zijn kop, maar bij de spelers, (niet alle spelers) is het nog niet ingedaald. 

09-07-2020 om 22:07

Het is stil wat transfers betreft. 

Indrissi wil hoger op.

Wie niet.

Hoe is het met Zeefuik en Matusiwa. 

Gaan ze nog weg.

Wat duurt het allemaal zeurderig lang.

Wij willen verrassingen.

Ribery niet jong meer voetbalt nog steeds.

Ook iets voor de FC?

Robben en Ribery weer samen.

Dat zou wat zijn.

Al vast met de pet rond gaan.

Oud papier ophalen.

Heitje voor karweitje.

 

 

.

09-07-2020 om 22:17

Ja, en met de aardappelschillenboer en de voddenboer weer langs de huizen, en dat allemaal voor het goede doel.

kees09-07-2020 om 23:29

wordt moeilijk want tegenwoordig eten ze geen aardappels maar salades en pasta...en dragen outlet van chique merken die je toch geen vodden kunt noemen.  Bij Feyenoord willen ze een "City" met behalve een nieuw vergroot stadion, allerlei aktiviteiten herbergt  dat 24/7 geld kan genereren... Daarbij moet 60 milj van de gemeente (wordt later zeker méér geld) en daarbij wordt als argument gebruikt: dat Feyenoord ooit weer landskampioen wordt...  Dromen zijn bedrog...

opa10-07-2020 om 12:19

Ik geloof niet dat er 4 miljoen voor Matusiwa is geboden, bij Fc weten zij ook de waarde van een speler wel en hadden zij dit wel geaccepteerd

10-07-2020 om 12:56

Jij gelooft dus niet dat Matusiwa meer op kan brengen dan slechts vier miljoen? Hij staat van de 4 jaar nog 3 jaar onder contract bij de FC, het is een speler met potentie die een rol vervuld op het veld waarvoor Groningen bij verkoop weer haastig op zoek moet naar vervanging. Als je kijkt naar de transfer van Botman (Ajax/Heernveen) die verkocht is voor een bedrag van 8 miljoen ondanks dat deze nooit een debuut gemaakt heeft onder Ajax, vind ik dat Groningen zich ook sterk moet opstellen en niet met het eerste bod akkoord gaan.

In eerste instantie was ik het eens met de mensen die zeiden strik er om en weg er mee voor 4 miljoen, echter zet je dan wel een voorbeeld voor toekomstige spelers hoe zij een transfer kunnen afdwingen bij de FC. Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen rondom Matusiwa en natuurlijk ook Zeefuik.

10-07-2020 om 12:52

Iemand op Twitter meldde woensdag dat FCG bij Aalborg BK heeft geïnformeerd naar Sören Tengstedt en laat Aalborg BK nou zojuist via de site bekendmaken dat hij per 31 juli wanneer zijn contract afloopt Aalborg BK zal gaan verlaten.

 

Bron : Tengstedt og AaB’s veje skilles

10-07-2020 om 14:18

Wat betr. Søren Tengstedt, met 6 doelpunten uit 26 wedstrijden kan ik dit niet een echte spits noemen, maar oké, de FC scout veel via video info dus blijkbaar zien ze dan wel potentie. 

TomOkker11-07-2020 om 10:26

Misschien moet jij niet zo naar de cijfertjes kijken, want 15 goals waarvan 6 van de 11meterstip en 4 intikkertjes word ik ook niet vrolijk van. Daarbij aanvallende middenvelder die meer scoort dan Hrustic is van harte welkom.

10-07-2020 om 16:00

Op dit forum staat een kop waarin aangegeven wordt dat Itakura bijna weer voor een seizoen gehuurd wordt. Men zou dicht bij een overeenkomst zijn.  Dat artikel is onderwijl 2 weken oud en heb nog niets gelezen over hoe of wat. Iemand iets over de stand van zaken gehoord? Zou persoonlijk toch rond blijven kijken naar een andere speler voor die plek die te koop is. Nu is het geld er niet om hem te kopen en kan me niet voorstellen dat dit er volgend jaar wel is. Dus eigenlijk schuif je het probleem een jaar op. Even ter verduidelijking hij is een prima speler voor ons maar toch. Dus wie denkt iets meer te weten?

hermank196910-07-2020 om 17:07

Wij hoeven niet voor hun te denken, kunnen ze zelf wel neem ik aan. 

Men hoeft überhaupt geen namen te speculeren, heeft totaal geen zin. Het beste is om af te wachten ofwel overgeleverd aan Fled en Gudde.

10-07-2020 om 17:12

Fledderus gaf destijds al aan dat nog wel een aantal weken zou duren voordat het rond zou zijn

10-07-2020 om 17:00

Weer een naam ....Dankerlui!

10-07-2020 om 17:13

Wij worden aan hem gelinkt door zaakwaarnemer,maar kan ook spel zijn van die zaakwaarnemer om prijs voor Dankerlui op te drijven waardoor zowel Willem 2 als Dankerlui meer geld kunnen krijgen

10-07-2020 om 17:14

Dat zou idd heel goed kunnen!maar op zich geen verkeerde speler 

10-07-2020 om 22:09

Nog een naam: Carel Eiting.. 

10-07-2020 om 22:13

Waar tover je die vandaan??

10-07-2020 om 18:59

Ken hem niet zo goed. Van alle namen die genoemd zijn vind ik Robben nog steeds de beste 

Ik ga over een maand maar weer eens kijken op dit forum

Robba10-07-2020 om 19:28

Het Robben effect lijkt op de seizoenskaart verkoop het beste gehad te hebben. Zo'n 12.2K aan kaarten exclusief de kaarten die in de stichting zijn gedrukt.. Ik vermoed dat we met 1 a 2 spelers al wel in afrondende fase zitten. Vermoeden is dat dit de CAM is en Itakura. 

Afwachten maar.. Die ene spits (of 2) en vervanging van Zeefuik duurt nog even. Dankerlui of Wahlqvist? Wahlqvist is international en transfervrij dat is altijd goed voor doorverkoop.

TomOkker12-07-2020 om 06:31

12,2k het worden er steeds minder, het begon met 15k nog geen uur later las ik 14k. Maar goed daarvan haal je in ieder geval geen spits.

Ik verheug mij nu al op de verhalen over wie waar of mag zitten en/of staan. Als ik zie hoe het in het buitenland gaat met publiek dan vermoed ik dat het weleens na 2 wedstrijden teruggedraaid kon worden.

appie happie10-07-2020 om 20:16

Matusia of niet , hest m nog of bist m kwiet..jezus ik begin op Andries te lijken,ja..

Nou als ik die kop zie,mag hij van mij weg hoor..dikke drol...

Ga niet over zwart of wit praten,maakt mij ook niet uit donker of licht..die discussie ga ik uit de weg,want voor he t weet ben je racist..duss.

 

Iedereen gelijk  ...  Zeefuik een voorbeeld,zeurt nooit,mag van mij gewoon naar Berlin hoor,gun het hem.

Matusiwa ik vind hem wel goed,maar als hij amok maakt of wil maken,lozen,weg ermee..dat soort gasten stoort mij enorm..

 

Ik wil ook straks niet op de tribune zitten met het gevoel dat ik niet naar "mijn club"aan het kijken ben..

Nu ben ik al ouder en wordt er aan geraden om niet direct te gaan..is lastig..om voor fox te zitten in een leeg stadion is ook niks .. dus zeg het maar hoe moet het?

kees11-07-2020 om 09:48

Tja Appie.. die corona is nog niet weg, en ook als de vaccinatie los komt, dan kunnen er toch mutaties ontstaan ... Minimaal tot einde seizoen 20/21 zullen er speciale maatregelen zijn in stadions en moet het poubliek, zoals jij en ik, zich schikken naar de regels.

 

Iets anders is dat ik het heel bedenkelijk vind dat een club als Ajax die een ( naar Nederlandse maatstaven ) behoorlijk eigen vermogen heeft (en beursgenoteerd is ), dat die in de jarenlange zakelijke samenwerking met FC Groningen zo stug zich opstelt...Natuurlijk moet een transferwaarde van de selectie gekoesterd worden, maar die doorverkoop van Matusiwa en Zeefuik zou best naar later tijd opgeschoven kunnen worden/ dan wel kwijtgescholden.. Omdat Ajax in dit geval hier niket slechter van wordt De handel is nu eenmaal een zaak van minimaal twee partijen, en clubliefde ...verliest het dus van de stakeholders en sponsors... 

Fox zendt uit...dat is al wat,  maar het blijft surrogaatvoetbal zonder publiek en eerlijke competitie...het is niet anders !

Voigend jaar EK met R. Koeman, alsof er niks gebeurd is

10-07-2020 om 20:37

Union Berlin wil alle fans testen om zo een vol stadion te krijgen. En je zou het stadion aan kunnen vullen met jeugd tot 18 jaar voor een speciale prijs. Stadion vol en wat extra inkomsten. Want ik zie een bezetting van maximaal 40% ook niet echt voor me. En jeugd mag wel schreeuwen, zingen en juichen. Dus toch sfeer. Maar goed, het zijn maar ideeën.

TomOkker12-07-2020 om 12:18

Hahaha zoveel kunnen er niet getest worden

13-07-2020 om 10:51

In deze periode wordt er volop gespeculeerd over nieuwe spelers voor FCG. Ook in reacties BM worden veel, via via vernomen, namen genoemd. De vraag is hoe betrouwbaar deze namen zijn. FCG zal diverse lijntjes hebben gelegd naar clubs, zaakwaarnemers en spelers en soms lekt er, al dan niet bewust, een naam uit. Opvallend is dat er de laatste weken vanuit het DVHN en RTV Noord geen berichten over (mogelijke) FCG transfers zijn geweest. Het lijkt erop dat, na de mislukte Diemers deal, er iets is veranderd. Het zou mij niet verbazen dat Fledderus, Pomp en Bleeker een "goed" gesprek met elkaar hebben gehad waarbij is afgesproken de nodige media terughoudendheid te betrachten tijdens deze transferperiode. Het kan FCG anders onnodig schaden zoals bij Diemers is gebeurd. De mediastilte heeft gewerkt bij het nieuws over Arjen Robben. Voor de supporters misschien niet prettig maar het doel, nog enkele goede versterkingen, maakt veel goed. Het is te voorspellen dat Pomp en Bleeker straks de primeur krijgen van de transfers. Het beleid van de club is altijd geweest de selectie zo goed mogelijk op orde te hebben bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waarschijnlijk komt er binnen 2 weken weer betrouwbaar nieuws. Door de lange transferperiode zijn er ook nog veel geruchten te verwachten.

13-07-2020 om 12:39

Eens dat dit heel goed mogelijk is. 
Als het Robben effect is verminderd verwacht ik ook wel weer actie. Maar het is ook goed mogelijk dat ze de ontwikkelingen rond Zeefuik en Matusiwa afwachten aangezien ze dan weten met welk budget ze de markt op kunnen. 

Ik ben net als jullie wel erg benieuwd wie er komen. Ik denk dat Robben wel bij het binnen halen van spelers wordt betrokken. Je zou hem als speler maar wven aan de lijn krijgen ????

kees13-07-2020 om 12:03

ach, die pers..en tegenwoordig ook youtubefimpjes van Pomp en die podcasts van Bleeker...We kunnen best even wachten hoor, want om hier nou een DvhN abonnement voor te nemen ( of misschien juist wel? )...? zoveel nieuws is er idd nog niet !

FC Groningen zal in de komende 6 weken toch weer P.R. willen bedrijven... niet alleen door/met Robben, maar ook sponsoren van Skyboxen bijvoorbeeld ...en dan moet de selectie zeker nog een impuls krijgen.   

13-07-2020 om 21:08

Goedendag allemaal, ik reageer eigenlijk nooit. Echter door de hoeveelheid aan verkochte seizoenkaarten, vraag ik mij iets af. Misschien dat iemand dat weet, 12500 verkochte kaarten, skyboxen uitverkocht echter mag het stadion, zoals nu is gecommuniceerd door de overheid, maar voor 35% gevuld zijn. Hoe gaat Grunn dit oplossen?

13-07-2020 om 23:21

Even een belletje met Gudde doet wonderen.

nulvijftig14-07-2020 om 15:58

@elzingoof. Ik denk dat seizoenskaarthouders in de eerste seizoenshelft ongeveer de helft van de wedstrijden mogen bezoeken, dat er afgewisseld word en voor de overige wedstrijden gaat er dan waarschijnlijk een financiële compensatie komen. Die was sowieso al ingecalculeerd omdat de clubs er eerst vanuit gingen dat er helemaal niemand naar het stadion mocht komen dit kalenderjaar. Dus dat gaat nog meevallen.

En het hangt er natuurlijk vanaf wat je hebt aangegeven bij de koop van een seizoenskaart. Je kon aangeven of je financiële compensatie wou voor de wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. Veel mensen hebben aangegeven dat ze dat niet wilden om de club te steunen.

nulvijftig14-07-2020 om 13:42

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/936077/-fc-groningen-brengt-bod-uit-in-spanje-maar-krijgt-nee-te-horen-.html

het schijnt dat Grunn een bod heeft gedaan op een Braziliaanse spits Marcos Andre. Is afgewezen.

15-07-2020 om 10:04

Matusiwa is beetje jankerdje lijkt t wel of zal t zijn zaakwaarnemer zijn die hem de kop gek maakt?

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!