Terug

Deel deze pagina:

Maximaal 5 wissels per wedstrijd aankomend seizoen

Door Tom Kuiper 7 reacties

De KNVB heeft vanmiddag gemeld dat er een maximaal van 5 wissels per wedstrijd toegestaan zijn in het seizoen 2020/2021. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de wijziging door het internationale spelregelcommissie(IFAB). De regels gelden voor de Eredivisie, KNVB beker en play offs voor promotie degradatie en Europees voetbal.

Gezondheid

De IFAB heeft voor de wijziging gekozen om de gezondheid van spelers te waarborgen. In eerste instantie was dit besluit alleen geldig voor competities die het seizoen 2019/2020 afmaakten. Dit had te maken met de warme weersomstandigheden en de drukke speelkalender. Afgelopen periode heeft de IFAB geëvalueerd en besloten de regel te verlengen tot en met het einde van komend seizoen.  De KNVB is niet verplicht deze regel over te nemen.

Competitiewedstrijden en verlengingen

De drie wisselmomenten die ieder team heeft blijven staan. Dat betekend dat het aantal onderbrekingen voor wissels niet verhoogd word. Teams die in de rust wisselen maken op dat moment geen gebruik van de drie toegestane wisselmomenten. 

Mocht er een verlenging plaats vinden dan krijgt elk team de mogelijkheid om een extra speler in te brengen waardoor teams in bijvoorbeeld een bekerronde zes wisselspelers in mogen brengen. De teams krijgen ook één wisselmoment extra. Ook hier geld dat teams aan het begin of in de rust van een verlenging mogen wisselen.

Discussie

Afgelopen weken was er veel discussie over het intreden van de regel in Nederland. Teams met een bredere selectie zouden een duidelijk voordeel hebben ten opzichte van teams met een minder grote selectie en/of budget.
In Duitsland bleek dat het niet altijd voordelig hoeft te zijn om veel spelers in één keer te wisselen. In de wedstrijd Fortuna Düseldorf tegen Borussia Dortmund was Fortuna Düseldorf bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar toen besloot coach Uwe Rösler in vijf minuten tijd gebruik te maken van al zijn wissels. Vanaf dat moment zakte het bij Fortuna helemaal in elkaar en verloor het uiteindelijk ook nog van Dortmund.

Reacties:
30-07-2020 om 14:17

Goed ding. 
Ik denk dat het na 20/21 ook blijft. Want waarschijnlijk zal dit staf en spelers bevallen.

31-07-2020 om 10:55

Betekent grotere selectie. 

TomOkker31-07-2020 om 18:31

ik denk eerder een grotere bank en wellicht minder teleurgestelde spelers.

appie happie31-07-2020 om 11:56

Het is wel heel stil op dit moment op alle fronten!!

 

Stilte voor de storm?

 

Wat wordt het morgen,wie gaan er spelen cq beginnen?

 

Padt nog aan wezig net als Zeefuik en Matusiwa?

 

Is er nog iemand die meer weet?

TomOkker31-07-2020 om 18:58

Verwacht er niet te veel van Appie, de mannen hebben amper getraind en vooral lange tijd niet gespeeld. 

01-08-2020 om 09:00

Ja lekker 2 wissels in blessuretijd om tijd te rekken.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!