FC Groningen o18 speelt FC Emmen o18 van kastje naar de muur, 9-1

Door Redactie 2 reacties

Op een tropisch Sportpark Corpus den Hoorn speelde het nieuwe FC Groningen o18 een oefenwedstrijd tegen de o18 van FC Emmen. Na de 5-5 van de vorige week tegen Vitesse o18 mochten de mannen wederom aantreden.

David v.d. Werff

Op de bank namen plaats: Jorg Schreuders, Agan Mjaki, Folin Turay, Jan Muller, Maurilio de Lannoy, Owen van der Vlag, Maxim Mariani, Thom van Bergen, Tika de Jonge en Wouter Prins.

De bankspelers kwamen bijna allemaal de 2e helft in actie. Dit seizoen mogen er 5 dispensatiespelers van 2002 mee spelen in de o18.

Het was werkelijk te heet om te voetballen maar daar hadden de mannen van Paul Matthijs, geassisteerd door Sander van Gessel en Jeroen Scholma, geen last van. FC Emmen werd in de eerste helft alle kanten op gespeeld. Veel leuke combinaties lieten de boys zien en er werd vroeg druk gezet zodat FC Emmen niet aan voetballen toe kwam. Het was een eentonige wedstrijd want FC Emmen werd van alle kanten van het veld geblazen.

Dit resulteerde in een ruststand van 6-0 en dat was best nog magertjes. Er werden legio kansen gemist. Het enige waar FC Emmen eigenlijk in opviel was de uitermate zwakke keeper...

In de 2e helft werd er veelvuldig gewisseld en FC Emmen kwam ietsjes meer aan het voetballen toe maar veel kansen leverde dat niet op voor de Drenten. Eén echte kans werd door hen uitgespeeld en via een strafschop kon men de spreekwoordelijke eer redden. FC Groningen scoorde slechts nog drie maal en zo bleven de Drenten een afgang met dubbelde cijfers bespaard, terwijl dat zeker mogelijk was geweest.

Hieronder het scoreverloop en een fotoreportage van de wedstrijd.

Volgende week zaterdag om 12.30 spelen de mannen weer thuis en wel tegen FC Twente o18.

1-0 Djurre Laansma, 2-0 Roufs (eigen goal), 3-0 Onnipekka Pajula, 4-0 Jens Schraven, 5-0 Milan de Koe, 6-0 Jay Kuiper, 7-0 Agan Mjaki, 7-1 strafschop, 8-1 Marilio de Lannoy (strafschop), 9-1 Thom van Bergen