Terug

Deel deze pagina:

Jan Hoekstra op huurbasis naar Roda JC; FC ziet in Bertrams vervanger

Door Sven Heikens 13 reacties

Update vrijdag 14 augustus - Stefan Bleeker van RTV Noord Twittert dat doelman Jan Hoekstra een jaar verhuurd gaat worden aan Roda JC. Intentie is dat Hoekstra in de rol van eerste doelman ervaring gaat opdoen. Verdere details worden zaterdag onderling door beide clubs besproken. 

Eerder schreven wij:

Reservekeeper Jan Hoekstra is dichtbij een tijdelijke overgang naar Roda JC. Hij zou een jaar verhuurd worden om minuten op niveau te maken. Bij Roda JC zal Hoekstra de concurrentie aan moeten gaan met de jonge Novakovic.

Hoekstra keepte tot duver slechts 1 officieel duel voor Groningen, het bekerduel vorig seizoen bij Harkemase Boys

Als opvolger ziet de FC in de clubloze Nigel Bertrams zijn vervanger, aldus het Brabants Dagblad. Overigens zit ook Willem 2 achter de ex-keeper van ondermeer MVV, NAC en De Graafschap aan.

Overigens zou Hoekstra enkel mogen vertrekken, wanneer FC Groningen zelf een tweede keeper kan halen.

Reacties:
10-08-2020 om 16:19

Mocht het zover komen lijkt me dit voor Hoekstra en Groningen een prima keuze,want als hij zich goed laat zien bij Roda JC zou ik het ook wel met hem aandurven als 1e keeper hier als Padt weggaat.

10-08-2020 om 16:44

Misschien heb je gelijk maar Bertrams als 2e keeper? Dan zijn er toch wel betere te vinden. Slecht voor mensen met een zwak hart als hij gaat keepen. Heb tijdens dat voetbaltoernooi in de VS een keeper gezien bij Philadelphia en die was echt goed. Is nog jong en heet Black. Prima keeper. En dan zou ik daar voor gaan. Ook veel ervaring opgedaan.

14-08-2020 om 23:04

Spelers van buiten de EU kosten een fortuin aan salaris.  Dus dat is sowieso geen optie.

appie happie10-08-2020 om 17:05

Zag net op de site van Emmen.de tickets morgen 15 euro  voor kaarthouders 10 en je moet 2 kopen naast elkaar!! Ik vind dit heel raar,volgens mij klopt dit en mag dit ook niet,tenzij je uit het zelfde huis komt.

 

Nou hopelijk wordt het morgen een leuke wedstrijd..wel warm 33 graden..zomeravond voetbal

 

En vrijdag pec-zwolle de eerste minuten van Robben

..volgens Fox...

 

 

10-08-2020 om 18:25

Arjen Robben gaat morgen tegen Emmen NIET spelen,maar Danny heeft de verwachting uitgesproken dat Arjen aanstaande vrijdag tegen Zwollen zijn eerste minuten zal gaan maken.

 

Joosten ontbreekt komende 2 weken nog,want is met een blessure binnen gekomen en Danny verwacht dat hij over 2 á 3 weken de groepstraining zal gaan volgen.

10-08-2020 om 18:36

Ik snap niet wat voor zin het heeft om Hoekstra aan Roda te verhuren, die komt daar ook op de bank terecht, Novakovic is en blijft daar de 1e doelman volgens de Limburgers.

Dus blijft lood om oud ijzer zo, en die Bertrams is niks beter dan Hoekstra, begrijp  deze move dan ook niet helemaal.

Trouwens hij staat in het doel tegen Emmen.

Dus Joosten is voorlopig ook niet speelklaar zie ik, zag net het interview met Buys en de kans is toch ook groot dat Robben ook speelminuten krijgt.

Dan zal het ook wel wat drukker worden in het stadion.

brummie10-08-2020 om 19:02

Novakovic speelde afgelopen seizoen maar 4 wedstrijden voor Roda en is 20 jaar. Hoekstra zal concurrentie aan moeten gaan met hem en de beste speelt. 

10-08-2020 om 20:41

kan nog een leuk dingetje worden. Stel dat Padt deze zomer verkocht wordt, is dan Bertrams onze eerste doelman? Of gaan ze dan nog weer achter een eerste doelman aan?

brummie15-08-2020 om 10:15

Prima oplossing. Hoekstra moet vlieguren maken en kan zich verder ontwikkelen. Bertrams wordt reservekeeper en mocht Padt alsnog vertrekken lijkt me dat FC dan een nieuwe keeper haalt.  

15-08-2020 om 11:36

Roda JC maakt komst van Jan Hoekstra zojuist bekend en Jan gaat spelen met nummer 1 dus lijkt me dat hij daar 1e keeper zal worden. Bron : Roda JC huurt doelman Jan Hoekstra voor één seizoen van FC Groningen

 

FC Groningen hoopt dat het Richairo Zivkovic komend seizoen kan huren van Changchun Yatai.

Bron : FC Groningen denkt aan Zivkovic voor spitspositie - Voetbal International

15-08-2020 om 11:45

Aan- en verkopen over het afgelopen seizoen. Wat betreft de verkochte spelers heeft FCG goede zaken gedaan. Doan, Sierhuis en Memisevic hebben een flinke winst opgeleverd. Bij de aangetrokken spelers is het beeld minder positief. In zijn 1e jaar heeft Fledderus 12 spelers gecontracteerd. Hiervan waren er 4 transfervrij en 2 op huurbasis. Er is ca. 2 miljoen betaald aan transferbedragen. Van de aankopen hebben alleen Matusiwa, van Hintum, Messaoudi en Lundqvist met regelmaat gespeeld. Gudmundsson heeft zich door blessures nog niet kunnen laten zien maar heeft wel potentie. De overige 7 spelers hebben niet of heel weinig gespeeld. Alleen Matusiwa heeft zich zodanig kunnen onderscheiden dat er voor hem belangsteling is. In het algemeen is te zeggen dat de andere 11 geen of (nog) beperkt meerwaarde hebben gehad voor het team. Van de aangetrokken spelers er eigenlijk 1 onbetwist basisspeler is en die heeft ook gezorgd voor een belangrijke, hogere transferwaarde. Er zijn teveel spelers voor de breedte gehaald en hebben kwalitatief te weinig toegevoegd. Ook is er aanvallend, met scorend vermogen, geen vooruitgang geboekt. Hopelijk laat Fledderus in zijn 2e jaar, wat betreft nieuwe spelers, betere resultaten zien.                    

Johan15-08-2020 om 11:51

Helemaal eens weer Val. Vrees echter dat met de nu gehaalde spelers op dezelfde voet voort wordt gegaan. Robben en eventueel Zivkovic leveren niks op qua transferwaarde. Joosten en Dankerlui vrees ik ook niet. Dammers lijkt me wel een goede zet. Maar we zullen zien. Mooi en juist geanalyseerd in elk geval

brummie15-08-2020 om 12:10

Er is ingezet op jeugd. Jongens zoals van Kaam en Postema moeten straks geld op gaan brengen. 

Johan15-08-2020 om 12:17

Dan moet je juist geen versterkingen in de breedte gaan halen toch? 

15-08-2020 om 12:41

Prima analyses weer in de comments. Dit en voor de nieuwtjes is waarom ik vaak op Boerenmacht kijk. Vond Hoekstra gedegen en goede basiskwaliteit te hebben, hij ziet er ook fit en atletisch uit. Qua agressie en duidelijkheid vond ik gister Padt duidelijk beter. Als Hoekstra daar actief mee aan de slag gaat wordt hij vast ook een topspeler. Als hij veel minder dan Padt een lijnkeeper wordt, dus zich nog verder gaat ontwikkelen, kan hij nog beter worden dan Padt en zie ik hem wel keeper worden van Oranje en Van der Sar niveau halen. Dat is natuurlijk bij al dat talent, je weet niet of het lukt.

Rest van team en aanwinsten: het hangt af van geld en toeval of er versterking komt.

Huidige voorbereiding: duidelijk mindere teamprestatie als tegen Emmen. Deze tegenstander ligt de FC zo te zien niet, dat berekent denk ik ook voor de competitie dat er twee verliespartijen komen, tenzij er een geheel andere plan de campagne dus strategie wordt bedacht. Het is voorbereiding, dat snap ik, de tweede helft leek de energie er uit en de tegenstander kreeg Heul Veul ruimte. Er werd niet slim verdedigd qua positie imho, ik ben geen tacticus zeg ik er meteen maar bij. Dat onze jonge spits niet scoort, maak ik me geen zorgen over. Hij zal profiteren van een beter strijdplan tijdens competitie wedstrijden straks. Die ploft ze er straks zo weer in. Wel zou hij zich gaan kunnen richten op zijn rendement in zulke wedstrijden. Normaal is het niet altijd even erg want dan heeft hij ook andere positieve invloeden/rendement. Nu kwam hij weinig in het spel voor, dan kan hij zich beter richten op ander positiespel of strategisch staan om te scoren. Mihoun Mahi heeft bij Groningen ook een effectiviteitsontwikkeling doorgemaakt, dat duurde 1 seizoen.    De verdediging moet echt scherper en duidelijker, je ziet meteen nu Zeefuik weg is wat het gevolg is op het functioneren van het gehele team inclusief middenveld en voorhoede: het loopt gewoon beter als er duidelijker wordt gehandeld door verdedigers.

TOPGrUNN18-08-2020 om 12:59

Bertrams is dus nu gehaald...

18-08-2020 om 14:17

Ja,  zo bericht RTV Noord vanmiddag :  contract voor één jaar met een optie voor een tweede jaar

"een keeper die er direct staat als Padt  niet speelt...ook zal Padt de concurrentie moeten aangaan", aldus MJF.

Voorlopig lijkt Padt nog eerste keeper te worden, maar wie weet komt er voor hem nog een transfer langs ???

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!