Terug

Deel deze pagina:

Piepjong FC Groningen o21 verliest van PEC Zwolle o21, 1-3

Door Redactie 8 reacties

Terwijl de aandacht vanmiddag helemaal uitging naar de terugkeer van Arjen Robben op de Nederlandse velden in Almere speelde een heel jong FC Groningen o21 vanmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle o21. PEC dat het o21 team heel serieus neemt en met de sterkste opstelling naar Groningen kwam. Dit in tegenstelling tot FC Groningen want dat miste nogal wat spelers. Zo waren Thomas Poll, Luciano Valente, Corvin Braun, Bjorn Meijer, Leonel Miguel, Remco Balk, Pim Betzema en Romano Postema er niet bij. Het team werd aangevuld met spelers van o18 en met een Japanse proefspeler waarvan men de naam geheim wou houden maar mede door o.a. speurwerk van Nars Broekhart weten we inmiddels dat het gaat om Shoei Honda, een linksbuiten die omgetoverd moet worden tot linksback. 

FC Groningen begon met de volgende 11 namen:

                                       Thom van Rotterdam

Jöl van Kaam, Milan de Koe, Yannick Hettinga, Nicolas Talo, Shoei Honda

                          Jens Schraven, Max Hamelink, Jan Muller

                                  Thijs Dallinga, Kian Slor 

Op de bank zaten nog: Onnipekka Pajula, Oussama El Azzouzi, Ayoud Haddad en Owen van der Vlag.

Dit team speelt dus ook in het 3-5-2 systeem waarbij de backs de gehele kant waar ze spelen moeten bestrijken.

Het was vanaf minuut 1 duidelijk dat dit PEC te sterk was voor FC Groningen. Men nam direct het initiatief en FC Groningen kwam niet of nauwelijks aan aanvallen toe. Mede dankzij enkele prima reddingen van keeper Thom van Rotterdam duurde het lang voordat de eerste goal viel voor PEC. Nu ging de Groningse goalie wel duidelijk in de fout en toen stond het 0-1. Enkele minuten later stond het ook 0-2 toen vanuit een mooie Zwolse aanval via de rechterkant de bal voor kon worden gegeven en niet door de Groningse defensie weggewerkt kon worden.

Het beste wapenfeit van FC Groningen kwam van de voet van Jan Muller, hij schoot van afstand en de bal ging maar rakelings naast. Met de stand 0-2 ging men rusten.

In de 2e helft kwamen Ayoub Haddad en Oussama El Azzouzi in het team voor Jöel van Kaam en Nicolas Talo. FC Groningen deed wat meer mee maar of dat aan hunzelf lag of dat PEC de teugels een beetje liet vieren, zeg het maar. De Groningers kwamen in ieder geval vaker over de middenlijn dan in de 1e helft. Echte kansen zagen we weinig van beide teams. Later in de 2e helft kwam Onnikeppa Pajula weer in het Groningse team en dat bracht direct wat schwung in het team.

Nog maar nauwelijks binnen de lijnen zette hij zoveel druk op een uitverdedigende Zwollenaar door hem de bal te ontfutselen en direct op doel schoot maar recht op de keeper af. Enkele minuten later was diezelfde Pajula weer gevaarlijk toen hij de bal over de uitkomende keeper lobte maar de bal ging helaas net over de goal. Direct daarna slap ingrijpen in de defensie van FC Groningen. Zo kon PEC de stand uitbreiden naar 0-3. Vlak daarna een mooie aanval van FC Groningen vanaf de linkerkant waar Kian Slor een mooie actie had en de bal inspeelde op Max Hamelink die vervolgens bij zijn tegenstander wegdraaide en de bal tegen de touwen joeg, 1-3. PEC Zwolle kreeg daarna nog een strafschop maar die werd keurig gepakt door Thom van Rotterdam. Onnipekka Pajula kreeg nog 2 voorzetten waarbij hij op doel kon koppen maar dat leverde geen resultaat op en daarmee bleef het bij een 1-3 eindstand.

Reacties:
Johan22-08-2020 om 22:40

Mijn hemel. Niks geleerd van van der Laan? We moeten ook weer elke keer weer het wiel uitvinden. We betalen transferbedragen voor spelers waar geen hond interesse in heeft en nu een Japanse linksbuiten omturnen tot linksback......

TomOkker23-08-2020 om 09:52

Volgens mij heb jij een les overgeslagen of zat je bij de les vliegwiel, om er even een recent voorbeeld bij te pakken, Davies bij Bayern en zo kan ik er nog wel een paar noemen.

Johan23-08-2020 om 10:05

Ach daar hebben we Tom. Davies idd. Knap van je. Noem er nog eens een paar? Maar goed een Japanner heeft een niet eu salaris en het lijkt me voor een club als Groningen die er maar niet in slaagt om een fatsoenlijke spits te kopen niet erg verstandig hier veel centjes aan te besteden maar dit te bewaren voor een goede spits. Al onder de indruk van Dankerlui Tom? Ook zon speler waar geen club geld aan gaat uitgeven behalve....

23-08-2020 om 12:02

Sommigen snappen de functie van de links en rechts back in een 5-3-2 ofwel 3-5-2 systeem nog steeds niet. Gudmondson is een buitenspeler die nu als linksback opgesteld staat, maar zijn taken zijn net als als al die backs in dit systeem voornamelijk gericht op aanvallen en voorzetten geven. met 3 verdedigers en 2 controlerende spelers daarvoor is de verdedigende taak van de links en rechts back dus een stuk minder geworden. Prima dus dat hiervoor spelers gebruikt worden die meer aanvallend ingesteld zijn. Uiteraard zullen ze bij balverlies wel mee moeten verdedigen, maar dat moeten ze allemaal.

23-08-2020 om 10:51

Was Absalem ook geen buitenspeler?

Bij PSV worden ook buitenspelers omgeturnd.

Iedere club turnt spelers om.

Dit geeft wel eens verrassingen en goede uitkomsten.

De FC moet ook meer spelers omturnen totdat zij op de plaats komen te staan waar zij horen te staan.

Postema rechts back.

Uitproberen.

Dankerlui in de spits.

Kijken wat het wordt.

Hoe heet die geheimzinnige Japanner?

Waar komt die ineens vandaan?

Nog meer spoken in FC elftallen? 

De transparantie is ver te zoeken.

Buijs moet ook omgeturned worden tot terreinknecht.

Hij kent elk sprietje.

Nu serieus.

Zoals de FC nu speelt zie ik het wel zitten.

Andere ploegen zijn ook niet veel beter.

Uitzonderingen daar gelaten.

Als de competitie begint weten we waar wie staat.

Oefenpotjes zijn oefenpotjes en niet al te serieus te nemen.

Het is meer aftasten en uitproberen.

Buijs mag van mij blijven (voorlopig).

Met Robben in zijn bijzijn doet Buijs geen gekke dingen.

Robben heeft tegen hem gezegd wij moeten vooruit, vooruit en.....

23-08-2020 om 11:02

Zo langzamerhand krijgen de scouting en MJF een brevet van onvermogen!

brummie23-08-2020 om 12:02

Heb je ook nog iets positiefs te melden, of blijf je dezelfde plaat telkens weer afdraaien? 

23-08-2020 om 12:05

Is dat brevet dat jij uitreikt een officieel document? ????????????

23-08-2020 om 12:06

Nou ik vind dat flederus nu eens duidelijkheid moet geven waar blijft onze spits en waar is het wachten op er is nog twee weken te gaan dan moeten we aan de bak dus kom nu eens met duidelijkheid hoe ver staan we er voor 

23-08-2020 om 13:57

Ach joh, moet je nu echt blijven jeremineren over die spits. Zet eens een andere plaat op want je begint vervelend te worden. Als de competitie begint staat er heus wel een goed elftal op het veld. De oefenwedstrijden werden redelijk tot goed gespeeld met heel veel jongelingen en wat wil je nou dat er veel geld wordt uitgegeven aan een speler die daarna als een flop wordt gezien of wil je (met veel geduld uiteraard) dat er een goede speler komt, en wij meer geduld moeten hebben. Trouwens vind ik dat jouw schrijfstijl aan de beterende hand is, ik zie nu tenminste al één hoofdletter, nu de punten en de komma's nog , dan is het helemaal perfect.

FCG-Forever23-08-2020 om 15:36

Azijn zuiper

23-08-2020 om 13:54

In januari jl. heb je twee spitsen verkocht!

Een HALF JAAR later nog steeds geen nieuwe spits!!!

Nou, dan heb je de zaakjes niet goed voor elkaar.

FCG-Forever23-08-2020 om 15:36

Azijn zuiper

23-08-2020 om 14:57

Ik vindt dat je met romaro postema wel een goede spits. Maar scoren komt hij nog tekort. Hij is nog jong daarom moet je nog een ervaren spits erbij hebben. We kunnen niet alles van robben verwachten. Hij moet wel kwaliteit om zich heen hebben. En daarom moet flederus nu nog een spits aantrekken of komt ZIVKOVIC erbij ja of nee. Of komt er nu wat anders bij. Of wacht hij weer te lang flederus moet niet te lang wachten straks kiezen ze weer voor een andere club dat is al twee keer laten verassen 

FCG-Forever24-08-2020 om 11:40

NYMAN ophalen bij norrkoping!

nulvijftig24-08-2020 om 17:35

@redactie: weten jullie zeker dat zijn naam Shoei Honda is? Is namelijk ook een motorhelm.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!