Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen o18 door in bekertoernooi ten koste van Vitesse o18

Door Redactie 18 reacties

Op een soms winderig en af en toe regenachtig Sportpark Corpus den Hoorn speelde FC Groningen o18 een wedstrijd in de voorronde van het KNVB bekertoernooi. Tegenstander was Vitesse o18 dat gecoacht wordt door Theo Janssen.

FC  Groningen startte vandaag in de volgende opstelling:

                             Owen van der Vlag

Max Mariani, Thijmen Blokzijl, Yannick Hettinga, Jay Kuiper

               Jorg Schreuders     Djurre Laansma

                            Jens Schraven

     Maurilio de Lannoy, Thom van Bergen, Jan Muller 

Op de bank zaten: Roy Moss, David van der Werff, Emircan Gülce, Fofin Tyray, Wouter Prins 

Over de wedstrijd kun je eigenlijk kort zijn. Het was een saai duel, rommelig en met weinig kansen. De eerste kans was direct wel raak, dus het leek (in eerste instantie) goed te gaan. Maurilio de Lannoy werd ineens vrij voor de keeper van Vitesse gezet, hield het hoofd koel en speelde de bal keurig langs de boomlange Arhemse keeper, 1-0. Wat een reus trouwens die keeper van Vitesse.                       

Kort daarna had FC Groningen een stafschop moeten hebben toen Jens Schraven omver werd gelopen door een Vitesse verdediger. De scheidsrechter die er dichtbij stond wuifde het weg, onterecht. De beste kans in de eerste helft was toch voor Vitesse. Een aanval over de rechterkant volgde met een mooie voorzet. De spits kon hem zo binnen lopen maar maaide over de bal. Zo kwam FC Groningen met de schrik vrij. Even later een mooi afstandschot van Arnhemse kant maar keeper Owen van der Vlag pakte de bal bekwaam.

Zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong voor FC Groningen o18.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Je zou verwachten dat Vitesse wat meer op de aanval ging spelen maar dat gebeurde niet zo veel. Af en toe kwamen ze eruit en de verdediging van FC Groningen was niet altijd goed in het wegwerken. Het was soms net of er geen goede communicatie was tussen de verdedigers en keeper. De grootse kans was voor FC Groningen toen invaller David van der Werff de bal op de paal schoot. Alle spelers (op keeper Roy Moss na) kwamen in de tweede helft nog in het veld voor respectievelijk Thijmen Blokzijl, Maurilio de Lannoy, Thom van Bergen en Jens Schraven.

Zo bleef het 1-0 in deze matige wedstrijd maar dat deerde FC Groningen niet want zij gaan door in het bekertoernooi.  

FC Groningen speelt nu in de tussenronde tegen VVV Venlo en de wedstrijd zal rond of op 28 Oktober gespeeld worden op Corpus den Hoorn.

Reacties:
30-08-2020 om 11:31

op één na laatste foto:

Theo Jansen... poeh !  die lust wel een kapsalon (of zelfs twee)

30-08-2020 om 17:14

Veel voetbal, weinig doelpunten.

Hebben zij een 15 spits?

Ik denk het niet.

Cruijff was 17 jaar toen hij in het eerste van Ajax kwam te spelen.

Niet iedereen is zo vlug en rijp.

Fleddi is druk met heen en weer.

Hij verwacht dat er deze week een spits komt.

Er worden dan spijkers met koppen geslagen.

Wie o wie is de nieuwe spits?

Zivkovic maakt een kans.

In ieder geval laat de 15 spits maar komen.....

Voor minder doen wij het niet.

 

 

appie happie30-08-2020 om 17:46

Ga jij es fietsen Andries..

30-08-2020 om 22:24

Ja, naar de Tour. verlos ons 3 Weken 

31-08-2020 om 00:09

Ja echt he, wat een gezwets iedere keer. Man, man, man. En man. Man. Hai.

01-09-2020 om 15:00

3 weken?? Liefst een beetje langer nog 

01-09-2020 om 15:01

Wat een stilte rondom de fc!! Voor de storm??.....geen geruchten.... niks! 

01-09-2020 om 15:38

Gaat een serieus gerucht dat FC Groningen interesse heeft in de Spanjaard Miguel de la Fuente die net zoals Marcos André speelt bij Real Valladolid het gerucht kwam tot stand door feit dat die De la Fuente op Insta onze TD begon te volgen inmiddels heeft de voorzitter van Valladolid gedreigt met een arbritrage/rechtzaak tegen De la Fuente,want die club wil hem niet kwijt.

Inmiddels heeft De la Fuente onze TD weer ontvolgd op Insta,maar heeft dat vermoedelijk alleen gedaan door feit dat uitlekte.

 

Bron : El Real Valladolid ve imposible la llegada de Jose Arnáiz | El Norte de Castilla

campesino01-09-2020 om 16:03

Het schijnt dat hij nog een contract voor 1 jasr heeft, maar volgens de speler heeft hij het recht het laatste jaar uitgeleent te worden, zodat hij eigenlijk al gratis wegkan. Net als bij messi is het meest logische, om een arbitraje zaak te voorkomen, voor een bescheiden bedrag weg mag. Maakte er vorig jaar 15 in segunda B, derde niveau in spanje.

 

 

01-09-2020 om 16:06

Beelden opgezocht.... wat moet je daarvan zeggen! Niet heel indrukwekkend..... maar goed, geruchten altijd mooi.... beetje speculeren 

Roelofsky01-09-2020 om 16:31

Natuurlijk moeten we een nieuwe spits, crea middenvelder en een linksback....Misschien dat we Hrustic en El Hankouri kunnen verhuren want ook dit seizoen wordt het niks met hun... Tegen Bremen heb ik ze werkelijk waar niks goeds zien doen ziet Buys dit niet of is die onderhand bedrijfsblind geworden... O ja en dat systeem 5 3 2 kan Buys wel willen maar het past niet bij FC Groningen we hebben er de spelers niet voor. Ga es voor 4 3 3 lekker aanvallen voetballen dan worden de spitsen ook vaker bediend....O ja en Buys ga eens doorselecteren er is genoeg talent ...

01-09-2020 om 16:46

Ik denk dat ze bij de fc nog steeds hopen dat Hrustic zich zo ontwikkeld dat ie mooi geld op kan leveren.... maar het komt er niet uit en gaat het er ook niet komen  ben ik bang!!!is eerder een sta in de weg voor andere spelers.... hankouri is heel simpel, komt veel tekort!! Afscheid van nemen!

TOPGrUNN01-09-2020 om 17:03

El Hankouri idd afscheid van nemen of verhuren. Hrustic idem dito.  Die Slor, Balk, Suslov en El Karbachi (?), hebben mij meer overteuigd in hun paar invalminuten dan die 2 in een heel seizoen. In die jongens zit veel meer talent, leuke acties, en ze hebben bewezen dat ze kunnen scoren. Zie ook liever Lundqvist op de plek van Hrustic. 

01-09-2020 om 17:34

Alweer de 394 ste reactie over Hrustic en El Hankouri. Het is altijd leuk om over spelers te speculeren, maar het heeft eigenlijk geen enkele zin omdat de reacties hier op deze site waarschijnlijk toch niet gelezen worden door de TD. Net als de racties over het halen van een spits, kunnen de supporters geen invloed op hebben en is dan volledig overbodig. Ik ben blij dat we een rustige Mark  Jan Fledderus  als TD hebben en weloverwogen z'n gangetje gaat en zich niets aantrekt van wie dan ook..

01-09-2020 om 17:54

Dan lees jij het lekker niet en gaat wat anders doen ..... en wat die 2 betreft de 395, 96,97...........komen ook nog wel!! Al hoop ik dat niet!! Mazzel!! 

brummie01-09-2020 om 19:08

Ik begrijp ook niet dat telkens Hankouri of Hrustic negatief aangehaald worden. Ze zijn op dit moment speler van het 1e elftal van onze FC en doen hun stinkende best. Live with it.  

appie happie01-09-2020 om 20:38

Nou ik begrijp het wel dat gemekker over Hrustic en Hankouri.

Ze zijn allebei ego's,willen alles alleen doen.

Hrustic wil alle corners alle vrije schoppen nemen,komt weinig of geen rendemet uit.

El Hankouri loopt zich elke x vast,geeft geen bal af,doet wel alsof hij de koning is.Dat laatste geldt ook voor Hrustic.

En dat ze hun "best" doen zal allemaal wel,gaat om wat het oplevert..

Nou in iedergeval , wordt vervolgd.

Drama...

01-09-2020 om 20:45

Weet je Appie, de beste stuurlui staan aan de wal.

brummie01-09-2020 om 21:03

Dan zou ik me maar eens verdiepen in statistieken van Hrustic Appie. Bijvoorbeeld op whoscored.com. Het blijkt vaak dat men alleen kijkt wat fout bij hem gaat, terwijl hij te weinig beoordeeld wordt op zijn voetbalkwaliteiten die wel goed gaan.  Met zijn 24 jaar is hij nog relatief jong en heeft hij een bovengemiddelde techniek. 

 

Als je liefhebber bent van het spelletje, zijn er echt in een wedstrijd van hem wel momenten waar je van deze speler kan genieten. We ergeren ons allemaal weleens aan spelers. Maar blijkbaar moeten er altijd wat spelers als paria bestempeld worden. 

01-09-2020 om 21:04

Zo is het !!!

Honor, je hebt gelijk.... en blijkbaar een bril nodig mss?

appie happie01-09-2020 om 21:25

Jajaja  nou  ik heb aan statestieken niks.

Kijk het gaat er ook om wat he ziet!!

Eerlijk is eerlijk bij Hrustic heb ook soms wel iets van,oké..maar ja..

El Hankouri zag ik helemaal zitten toen hij kwam..helaas.

En de opmerking van de beste stuurlui enz. daar heb ik niks aan..boeit mij ook niet.en trouwens daar gaat het ook helemaal niet over.

Ik wil ook meer kansen zien,het gevoel krijgen van  er komt een doelpunt!! Ik heb dat zeker de afgelopen jaren niet gehad.

 

Iedereen heeft zijn voorkeur,dat mag,iedereen mag ook zeggen wat hij/zij ervan vindt.Dus.

Happen mag ook..

Zijn dr al mensen die naar Psv mogen.? Ik zit in zg groep 1  maar  nog niets gehoord..ook drama  voor iedereen dat.

01-09-2020 om 22:02

Denk dat de meesten het ook wel eens zijn daarover.... Hrustic heeft de potentie absoluut!! Maar komt er veel te weinig uit en daarbij zn houding werkt ook niet mee.... helaas helaas!

Marco01-09-2020 om 22:04

Het 5 3 2 systeem dat kan nog wel een probleem worden. Dankerlui is er op gescout, en heeft in de oefenwedstrijden laten zien dat hij mee naar voren gaat en een goede  voorzet heeft. Nu moet er wel een type spits komen die de voorzetten kan afronden. Gudmundsonn is mogelijk geblesseerd en bleek verdedigend tegen Almere geen natuurtalent als verdediger. Bij 4-4-2 of 4-3-3 heb je elders op het veld meer aanvallend vermogen.

brummie01-09-2020 om 22:15

@appie, heb vandaag  bericht gekregen dat ik er bij PSV bij mag zijn, en Hrustic live mag zien op het veld

appie happie02-09-2020 om 07:27

Fijn voor je,dat betekent waarschijnlijk ook dat je er tegen Ajax niet bij bent?

En weet je ook of je zo'n beetje je eigen plaats hebt?

Je krijgt me wat Hrustic betreft niet op de kast hoor,van mij mag hij 2 x scoren tegen Psv..

brummie02-09-2020 om 07:59

Ik ga ervan uit dat Ik tegen Ajax er dan niet bij ben inderdaad. Zoals ik het gelezen heb wordt je verzocht om in je eigen vak plaats te kiezen, indien mogelijk je eigen plaats. 

02-09-2020 om 10:56

Hrustic.

Is wat log en traag.

Te veel tijd nodig als hij aan de bal is.

Geen watervlugge voetballer.

Dit zit allemaal in zijn hoofd.

Geen Messi dus.

Die is watervlug en hooggeconcentreerd.

Waren alle voetballers maar Messi's!

Hrustis heeft een concentratie probleem.

Dat hebben meer spelers.

Concentratie is een gave.

Gelukkig zijn er niet allemaal Hrustics.

Hrustic is een geval apart.

Op de training haalt hij alles uit zijn kast en is hooggeconcentreerd.

Hij moet mentale begeleiding hebben om zijn faalangst te onderdrukken.

Het publiek heeft hem af en toe de grond ingedrukt.

Dat geeft geen zelfvertrouwen!

Maak Hrustis maar spits.

Heeft een hard schot in de benen.

Hij hoeft alleen zijn voet maar tegen de bal te zetten, als Robben hem bediend.

Robben Hrustis combinatie en 15 gevraagde goals.

Gewoon proberen.

 

02-09-2020 om 11:30

Dag Andries,

Ik vond je idee helemaal niet zo slecht in eerste instantie om Hrustic in te spits te zetten. Het is wel een speler met een drang om te scoren. Soms teveel, waardoor hij te vaak medespelers over het hoofd ziet. In de spits is hij eindstation, daar hoeft hij ze niet af te leggen, maar erin te leggen.

Daarna ging ik even snel beelden terugkijken en Hrustic is natuurlijk wel echt stijflinks. Ik denk dat een spits wel echt tweebenig moet zijn om daadwerkelijk uit alle hoeken te kunnen scoren. 

Denk je niet dat dit een probleem gaat worden voor Hrustic? Hoe kijk jij daar tegenaan? 

02-09-2020 om 16:43

Kan inderdaad best goed uitpakken, niet elke spits is tweebenig. En je hoeft er uiteindelijk ook maar 1 been tegenaan te zetten om de bal de juiste richting op te sturen.

Maar er moet sowieso nog een spits bij uiteraard, ook als zo'n experiment slaagt. Ik las vandaag dat zivkovic zo goed als zeker gepresenteerd gaat worden voor deze vacature.

Los van dit wordt er best veel geklaagd (vaak door dezelfden) dat er te weinig gebeurd bij Groningen qua transfers. Maar als ik kijk naar de transfers op de VZ site dan valt dat reuze mee.  1 speler is er meer vertrokken dan aangetrokken. Bij veel andere clubs moet er dan nog veel meer gebeuren qua inkomende transfers.

appie happie02-09-2020 om 18:02

Van mij mag Zivko weer voor de FC gaan spelen..hij is snel ivm counters   samen met Robben hebben we veel sneheid voorin.

Koppen kan hij ook..

 

02-09-2020 om 19:03

Kan best eens goed uitpakken idd!! Maakt ook een goede indruk wat ik begreep....

02-09-2020 om 21:09

Hrustic in de spits is inderdaad lang geen gek idee. Hij is best wel balvast!

02-09-2020 om 21:22

Serieus??? Hahaha..... ieder z'n mening gelukkig maar...ik zie dat totaal niet zitten! Als ie het licht ziet dan is het een geweldige speler voor Groningen en dan op z'n huidige positie 

02-09-2020 om 22:31

Ik vind hem 100% een nummer 10 en geen buitenspelers. Maar ik denk dat je met Hrustic in de spits meer rendement haalt dan met El Hankouri zolang er nog geen spits is aangetrokken

03-09-2020 om 13:10

Dat kan ook gauw!!! Nou ja.... Buijs zal het vast wel een keer uitgetest hebben 

Reactie verwijderd door redactie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!