Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen met 3-1 onderuit tegen PSV, Arjen Robben uitgevallen met blessure

Door Redactie 27 reacties

Met Robben in de basis en met de nieuwste aanwinst Strand Larsen als diepste spits. Ter ere van Robben een prachtig sfeerdoek op Noord, 'welkom thuis Arjen.' Wat een feestdag had moeten worden voor (met name) de familie Robben, eindigde na een half uur in een klein drama. Robben raakte geblesseerd en kon niet verder. PSV dat de hele eerste helft gedomineerd had kwam daarna op een 1-0 voorsprong (Gakpo) hetgeen de ruststand was. Na de pauze een opleving bij de FC. Suslov kon profiteren van een misverstand achterin bij de lampen en scoorde 1-1. Het geloof leek bij FC terug te zijn maar de Eindhovenaren kwamen kort daarna op 1-2 via Malen. Diezelfde Malen miste nog een penalty, Padt keerde deze. Gakpo gooide in de eindfase definitief het duel in het slot met de 1-3. 

eerste helft
Kort na de aftrap kreeg Dammers na een tackle geel en voorkwam een uitbraak. PSV trok het spel naar zich toe. In de zesde minuut moest Padt aan de bak op de schoten van dichtbij van Malen en Mauro jr. 

De eerste mogelijkheid voor Grunn kwam na ruim een kwartier. Een voorzet kwam voor de voet van Strand Larsen die over de bal maaide, daarna een knal van Dankerlui die naast schoot. Op de speelhelft van Groningen onderging Lammers (na een duel met Itakura) een blessurebehandeling maar kon door. PSV behield de regie, FC probeerde bij vlagen een aanval op te zetten maar was slordig met het vinden van een speler in hetzelfde shirt, waardoor het vrij tandenloos voorin was.

Na een klein half uur moest Robben noodgedwongen (spierblessure?) naar de kant. Suslov kwam daarvoor terug. Dumfries kwam in scoringspositie, Padt verrichtte redding maar het bleek buitenspel te zijn. In de 34e minuut de 0-1 van Gakpo die drie Groningers in de luren wist te leggen en in de korte hoek Padt passeerde. Kort daarna een gele kaart voor Dankerlui. De Eindhovenaren voerden de druk op, een tweede doelpunt hing in de lucht. Lundqvist werd de derde Groninger die op de bon ging wegens vasthouden. Haalt het elftal het eindsignaal?

El Hankouri kreeg een schietkans maar mikte ruim naast. Voor de rest was het voor FC Groningen voornamelijk tegenhouden en de schade zien te beperken. Op slag van rust een gericht schot van Lundqvist op doel die door Mvogo tot hoekschop werd verwerkt, deze leverde niets op.

tweede helft
Strand Larsen kreeg al snel een mogelijkheid om wat terug te doen. Nadat El Hankouri zijn directe tegenstander uitspeelde en een voorzet gaf, rolde de bal voorbij de Noor. Lammers en Thomas (blessure) werden vervangen door Hendrickx en Madueke. Een schot van Lundqvist vloog naast het PSV doel. Maar dan ineens de 1-1 door Suslov! Zijn eerste officiële goal in de hoofdmacht! Gepruts achterin bij PSV vormde de inleiding. Mvogo hervatte het spel breed naar een verdediger, die terugspeelde op de doelman. De sluitpost die de bal probeerde weg te schieten werd ingesloten door drie Groningen spelers en een PSV speler die wou helpen...

Na een klein uur onverwachts de 1-2 van Malen. Wat een domper, terwijl Groningen zich juist wat meer voorin liet gelden. Ongelukkig balverlies van Strand Larsen ging hieraan vooraf. De Noor die in een latere fase de onderarm van Teze op zijn tanden kreeg onderging een korte blessurebehandeling. Teze werd bestraft met geel. Ihattaren verving Mauro jr. FC zette flink aan, een omhaal werd voor het doel weggewerkt. Aan de overzijde van het veld schoot Malen na een snelle counter op de paal. 

Ook Pad werd op geel getracteerd en deze kaart was geheel onnodig. Het doelgebied uitkomen en een tegenstander onderuit leggen terwijl van Hintum controle had over de situatie. De vrije trap eindigde in het strafschopgebied, er zou hands zijn gemaakt, penalty. Groningen wisselde ondertussen vier spelers. Malen zou het vonnis voltrekken maar Padt keerde de strafschop, de rebound werd voorlangs geschoten. 

In de 87e minuut scoorde Gakpo de 1-3. FC Groningen dat op jacht was naar de gelijkmaker werd uitgecounterd. Daarmee was het over en uit.

Op de nederlaag valt verder weinig op af te dingen. PSV was vandaag een maatje te groot. Laten we hopen dat de schade meevalt voor Arjen Robben en dat hij er snel weer bij mag zijn. Aankomend weekend wacht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, van Hintum, Matusiwa, van Kaam, Robben, Lundqvist, Larsen, El Hankouri 

Opstelling PSV: Mvogo, Dumfries, Teze, Boscagli, Max, Mauro jr, Rosario, Thomas, Gakpo, Malen, Lammers

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persbeleid 

De terugkeer van Arjen Robben heeft eveneens een positieve aantrekkingskracht gehad op de landelijke pers. Er is meer aanvraag voor accreditatie. Daarnaast zit de club met de corona maatregelen / de anderhalve meter afstand die o.a. ook van kracht is voor persruimte, mixed zone en perstribune. Deze plaatsen zijn qua ruimte beperkt waardoor de perschef andere keuzes heeft gemaakt.

Als gevolg hiervan is er geen plaats meer voor één van onze vaste redacteuren op de perstribune. Dit houdt in dat wij (voorlopig?) geen content meer kunnen aanbieden zoals: perspraatjes, clubpresentaties, spelerspresentaties, foto's vanaf de perstribune en spelers interviews.

Webcrew Boerenmacht.nl 

 

Reacties:
campesino13-09-2020 om 19:06

PSV simpelweg veel beter. Tweede helft geeft aanknopingspunten.

Groen hart13-09-2020 om 19:20

Klasse verschil. Is het raar om te zeggen dat het zonder Robben beter ging .

Johan13-09-2020 om 19:34

Ja. 

kees13-09-2020 om 19:28

vervelende ploeg om tegen te spelen , PSV...altijd die "jankende jochies" om de scheids te beinvloeden, terwijl ze gewoon op klasse zo'n wedstrijd kunnen winnen en daadwerkelijk ook in Groningen winnen de laatste seizoenen

FC Groningen heeft door incomplete en laat  aangetrokken transfers  bij wijze van spreken zèlf deze nederlaag veroorzaakt: het team was er nog niet klaar voor . wanneer er voor half oktober nog versterkingen bij komen dan kan het op den duur een leuk eltal worden.          

FC Groningen heeft gegokt ( en verloren ) met Robben en Joosten die laatste 10 minuten inviel en snel weer blessurepijn had

Enkele opmerkingen: De  passing is vaak nog te gebrekkig/niet precies genoeg: veel "pisballen" waar een medespeler op moet lopen maar daarbij toch in het duel de bal weer verliest;   aanval is nog niet ingespeeld wat niet verwonderlijk is; Lundqvist te weinig dominant en jongeling Suslov scoorde maar  schoot ook 3x wijd over; links achterin moet nog versterking; en Larsen is nog niet de scorende spits, maar dat kan nog komen...Dammers  blijkt niet dominant genoeg in de zône.

Matusiwa, Itakura en van Kaam en Padt  waren verdedigend zeker voldoende 

m o i13-09-2020 om 19:32

Kees, ik vond de RB positie ook matig. Max kon naar hartelust de ballen voor de goal slingeren. 

kees13-09-2020 om 19:34

Ja Zeefuik is een groot gemis

Johan13-09-2020 om 19:40

2e helft goeie dingen gezien. Nieuwe spits zeker acceptabel. Moeilijke wedstrijd voor hem om in te debuteren. Suslov zit ook zeker potentie in. Itakura achterin de beste. Moet wel zeggen dat we op rechtsback , linksback en ook centraal er behoorlijk op achteruit zijn gegaan en dan vooral fysiek. Vond Dammers helaas niet meevallen maar misschien gaat dat nog komen. PSV is ook geen makkie natuurlijk. 

A Matter of Honor13-09-2020 om 20:01

Redelijke wedstrijd van de FCG, tegen PSV is het moeilijk om resultaat te boeken. Toch een paar leuke acties gezien en de wedstrijd gauw vergeten. Aanstaande week naar ADO om drie punten te halen.

brummie13-09-2020 om 20:01

Echt een absurde reactie van Kees. Zelf nederlaag veroorzaakt, gegokt en verloren? En deze conclusie na een nederlaag tegen een topclub die meedoet om het kampioenschap. Op alle posities betere spelers dan de FC. 

Ik vond het 1e helft van beide kanten afwachtend. Vergeet ook niet dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. Toch gaf FC ook weer weing weg. 2e helft was ook door het scoreverloop veel attractiever. 

FC ging na de 1-2 op jacht naar de 2-2. En werd er behoorlijk gespeeld. Ik heb genoten van Larsen. 20 jaar, paar dagen in training met de groep en dan al zo spelen!  Sneu dat door zijn balverlies de 1-2 viel. 

Jammer dat de 2-2 niet viel ( bal van de lijn gekopt). Uiteindelijk werd FC eruit gecounterd. Je moet op den duur steeds meer risico nemen. 

Ben na deze wedstrijd behoorlijk optimistisch over komend seizoen. Heb vanmiddag ondanks nederlaag een leuke middag gehad in het stadion. Er was strijd en bij vlagen behoorlijk voetbal. Publiek bedankte terecht de spelers met een applaus. 

Grote smet vandaag  was uiteraard het uitvallen van Robben. Tegen Bielefeld prima partij gespeeld en had dit eigenlijk niet verwacht. 

Ik vond Larsen, Matisuwa, Itakura, van Kaam echte uitblinkers aan FC kant. Vond dat niemand verzaakte vandaag of een onvoldoende scoorde.

 

Marcos00913-09-2020 om 21:02

Brummie, goed gesproken. Ik sluit me hier volledig bij aan.

kees13-09-2020 om 22:01

Brummie:  je bent er weer snel bij om de posts van anderen af te kraken :

   als je mij citeert, dan moet je het wel volledig doen:

"FCG heeft door incomplete en laat aangekochte transfers bij wijze van spreken zelf de nederlaag veroorzaakt- het team was er nog niet klaar voor"

Bizar dat je zoveel ontzag hebt voor PSV, die in een thuiswedstrijd, onze professionele tegenstander is... natuurlijk hebben ze (door de bank genomen)betere spelers

Nog maar drie jaar geleden speelden we 3-3 PSV  thuis in de slotfase...  en vorige seizoen wonnen we nog van Ajax herinner ik je maar even

Voor de rest schrijf je niet zoveel anders als ik...  wel te rusten dus

Bikkel 13-09-2020 om 20:03

Op klasse verloren.... eigenlijk geen schijn van kans, de 1-1 viel gelukkig en leek het even te kantelen maar de 1-2 viel veel te snel helaas... goed gevochten maar zat niet meer in!! Vindt de back posities niet geweldig eerlijk gezegd... Padt was als vanouds! Dammers mwahh.... nog lastig inschatten.... Suslov wel een bijtertje...lundqvist is niet geweldig... hankouri deed het voor zijn doen nog aardig... de nw spits is iig een vechter!! Een assist maar verder moeilijk iets van te zeggen. De jongen is er net! Tsjaa en onze Arjen! Wat triest en verdrietig voor hem! Sterkte!! Op naar de volgende.......

Groen hart13-09-2020 om 20:03

Itakura beste man ?

A Matter of Honor13-09-2020 om 20:20

"Who the fuck" is Itaru? Gehaktballenverkoper op de tweede ring?

Groen hart13-09-2020 om 20:25

Matter pilletje niet gehad ?

sorry voor mijn naam fout .

TomOkker13-09-2020 om 20:29

Buijs heeft Robben niet meer gesproken, Robben zat nl. al thuis op de bank. Meer nieuws hierover?

Groen hart13-09-2020 om 20:32

Nee niets . Zal morgen wel naar buiten komen . Blijft triest ,

ronald197613-09-2020 om 21:30

Ze hebben zeker 2helft   bij fases goed gespeeld      maar moet zeker   nog  spits  en een links back   bij   suslov lekker laten staan hrustic  voor  8 ton lekker laten gaan

Marco13-09-2020 om 21:57

Spelers hebben tot het eind gevochten voor een resultaat. Bij psv lopen meerdere moment aanvallers die 15+ doelpunten maken.

Ontbreekt nog wat stootkracht en scorend vermogen voorin en op het middenveld. Als het kon, met steun van het publiek werd de aanval gezocht. 

De hands hockeyregel mag van mij gelijk afgeschaft worden. Vorig seizoen werd de Serie A er mee kapot gefloten, en nu krijg je ook een strafschop tegen waar een verdediger niks aan kan doen. Strafschop is veel te zware straf. Doe dan een korte corner net als bij het hockey.

kees13-09-2020 om 23:33

voetbalspelregels veranderen is een lange termijn verhaal van FIFA-hogerhand...denk maar eens terug hoe lang het heeft geduurd voordat er camera's op de doellijn stonden/ VAR werd ingevoerd  

maar ik kan je wensen hierover goed begrijpen.

 

 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Roelofsky14-09-2020 om 11:27

Erg jammer dat Robben met een blessure uitviel hopelijk valt het mee. Verder vond ik het af en toe hotsknotsbegonia voetbal en dat kan Buys zich aanrekenen op vaste spelpatronen kun je trainen... De spelers Padt, Larsen, Matisuwa, Itakura, van Kaam, Lundqvist, Suslov... vielen in positieve zin op dat zijn 7 spelers. Er zijn dus 4 spelers die moeten door geslecteerd worden talent genoeg of er moet versterking aangekocht worden... De spits Larsen gaan we nog een hoop plezier aan beleven...

 

campesino14-09-2020 om 11:46

Ik vond el hankouri helemaal zo slecht nog niet. Als larsen niet over die Bal heen maait, heeft hij gewoon een assist op zijnz naam. Probleem is dat hij ook grote delen ontzichtbaar is. Laten we dammers en dankerlui een beetje crediet geven. Het was niet makkelijk je reste wedstrijd geven een PSV met allemaal fysiek sterke atletische negers. Ook joosten viel hoopvol in. Maar dat er wat bijmoet wisten we al voor de wedstrijd.  Urgent een linksback en een vervanger voor Robben/hrustic

nulvijftig14-09-2020 om 11:54

@campesino. Ik vind hem wel heel slecht, Groningen onwaardig. De corner die hij nam zegt heel veel waarom hij tekort komt. Hij kan de bal gewoon niet omhoog krijgen. Zijn schoten zijn altijd waardeloos, voorzetten zijn waardeloos. Enige wat hij heeft een is een leuke actie, maar voor de rest speelt hij met oogkleppen op.

ChiChi14-09-2020 om 13:14

Geheel eens met nulvijftig!!!!!!!!

Trouwens Dammers en Dankerlui zijn ook zwak!!!!

Onze nieuwe Noorse spits kan wel eens een aanwinst worden, vooral evt.met Zivkovic er omheen spelen.

Met Robben vrees ik het ergste, maar daar kan Suslov evt. voor spelen.

Maar moet zeker dan nog een goede verdediger bij komen!!!!!

Trouwens las ik op het FCGforum dat Zivkovic al maanden geen salaris heeft ontvangen.

En ik meen dat er een FIFA regel is dat als je een aantal maanden geen salaris hebt ontv. je dan transfervrij bent!!! WIE WEET is er dan met de FC iets te regelen.

nulvijftig14-09-2020 om 14:13

 Dammers en Dankerlui wil ik nog het voordeel van de twijfel geven. Is hun eerste wedstrijd en ook meteen tegen PSV, moet het nog even aanzien. in tegenstelling tot El Hankouri waar ik al een jaar op zit te vloeken.

grunn196714-09-2020 om 15:03

Vind erg jammer voor Robben gisteren. Ik denk dat we hem niet meer zien. Wat mij betreft in de technische staf.

Wat me gisteren ook opviel, normaal hoor je dat niet. Wat loopt die buijs de hele wedstrijd te gillen. Moet je als speler hoornsdol van worden.

ik vind niet dat je na 1 wedstr al een conclusie kunt trekken. Vond de spits overigens wel aardig voor iemand van 20.

Hopen op een resultaat as weekend tegen Ado, weten we waar we staan.

Roelofsky14-09-2020 om 15:33

Ja ik zag gisteren de wedstrijd op foxsport en hoorde steeds iemand constant gillen en schreeuwen nou dit was Buys dus...wat een idioot.. Iedereen begrijpt toch dat dit het zelfvertrouwen van deze jonge ploeg niet ten goede komt. Spelers worden hier onzeker van maar misschien zie ik het verkeerd maar ik dacht het niet...

Roelofsky14-09-2020 om 15:33

Ja ik zag gisteren de wedstrijd op foxsport en hoorde steeds iemand constant gillen en schreeuwen nou dit was Buys dus...wat een idioot.. Iedereen begrijpt toch dat dit het zelfvertrouwen van deze jonge ploeg niet ten goede komt. Spelers worden hier onzeker van maar misschien zie ik het verkeerd maar ik dacht het niet...

Roelofsky14-09-2020 om 15:33

Ja ik zag gisteren de wedstrijd op foxsport en hoorde steeds iemand constant gillen en schreeuwen nou dit was Buys dus...wat een idioot.. Iedereen begrijpt toch dat dit het zelfvertrouwen van deze jonge ploeg niet ten goede komt. Spelers worden hier onzeker van maar misschien zie ik het verkeerd maar ik dacht het niet...

appie happie14-09-2020 om 15:54

Klopt ik wilde er niks over zeggen,maar die Buijs is "lekker" bezig..hij is zelf onzeker.

Bikkel 14-09-2020 om 16:14

Net hoe je t bekijkt..... zit ie als een dooie mus aan de kant ist ook niet goed!! Heb er geen moeite mee dat ie "aanwezig "is!!

hermank196914-09-2020 om 16:12

Deels mee eens.

Echter krijg je dit als speler niet altijd mee. Ik hoorde mijn trainer ook niet altijd omdat je zo in het spel zit. En ik was arrogant genoeg om dit te negeren.

Denk dat als ik Simeone als trainer zou hebben, ik mij wel zou ergeren want die staat als een idioot naast het veld en dan valt Danny wel mee.

 

ChiChi14-09-2020 om 19:02

Ik hoorde in de podcast van RTV Noord dat het gezin van Buys teruggegaan is naar het westen van het land,

misschien kan die laffe trainer snel er achteraan gaan en daar een beetje lopen schreeuwen. Ik heb het al tijden met die vent gehad!!!

Hij is nu bij Poldervaart ingetrokken!!!

appie happie14-09-2020 om 19:30

We moeten gewoon een nuchtere vent hebben.Lukkien bv die laat zich niet gek maken..

 

Ik kan me het gezin Buijs wel voorstellen hoor Rotterdam eo ( als je dat gewent bent,is echt wel iets anders dan Groningen.

Ik persoonlijk zou nooit uit het Noorden weggaan..een dagje Rotterdam is leuk maar daar blijf het bij.Moet er niet aan denken.

 

Buijs als trainer pfff niet echt een succes maar ook niet echt slecht..Maar van mij mag hij dadelijk zijn familie achterna.Tijd voor meer durf,minder geschreeuw en minder plakplaatjes..alsof je dat stoerder maakt ofzo  nou hier iig niet..

 

Maar ja,  de beste stuurlui staan aan de wal.

Ik weet het ook niet..

 

Op naar Den Haag zondag op weer een super goede aanvangstijd 12.15..ik kijk er naar uit,niet dus..

 

Hopelijk komt het met Robben goed.

 

Bikkel 14-09-2020 om 20:22

Weer over die plakplaatjes..... pff!! Allemaal vooroordelen.... en dat schreeuwen net zo , als ie als een zoutzak erbij zit is het ook niet goed! Niks mis mee dat fanatieke!! 

Steve Goble14-09-2020 om 22:07

Danny Buijs is als trainer gelukkig even fanatiek als hij als voetballer was. Voor onze club een heel goede speler die het publiek vaak opzweepte en vroeg om steun, prachtig! Helaas ging hij destijds vrij snel naar de club van zijn dromen ' Feijenoord '. Ik denk dat Danny op dit moment een uitstekende trainer is voor de FC. Hij was veruit het grootste talent op de trainerscursus van de KNVB destijds. Vind ook dat hij zich voor de camera prima weet te verwoorden, klasse. Voor sommige mensen kun je het nooit goed doen...

Bikkel 14-09-2020 om 23:58

Zo is het helemaal!!!!

De Beuk16-09-2020 om 13:27

Deze selectie baart mij echt zorgen en vooral dat er geen enkele rumoer is omtrent transfers. Wat ik echter niet begrijp is dat clubs die financieel het water aan de lippen hebben staan wel druk bezig zijn. Ik kijk met pijn in het hart naar bijv. Heerenveen. Daar staat toch wel weer een redelijke selectie terwijl het daar financieel echt niet goed gaat. Ze huren zo'n Van der Hecke, zitten achter Ekkelenkamp aan, hebben die Joey Veerman opgepikt uit de KKD en die zal waarschijnlijk ook wel goed verkocht worden. Ook FC Twente beweegt zich in ieder geval terwijl geen € in de kas is. Hoe kan dit? Zijn wij te 'lief'? Houden we ons teveel aan de regeltjes? Ik zie het dit jaar echt somber in. We mogen blij zijn als we zondag tegen een ADO een punt pakken maar ik zie zo weer een verlies. Met een beetje pech sta je na 6 a 7 ronden 'gewoon' bij de laatste 3. Wat is er met onze scouting gebeurt? Tuurlijk is Henk Veldmate weg maar zorg er dan voor dat de banden met deze man (en club) goed blijven. Het zou een 123 moeten zijn dat de aanstormende talenten van Ajax bij de FC kunnen rijpen (voorbeelden genoeg in het verleden) en niet bij een Heerenveen en Twente.  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!