Terug

Deel deze pagina:

[Update zaterdag 26 september] FC Groningen gaat verbeterd bod uitbrengen op Harroui

Door Sven Heikens 69 reacties

Update zaterdag 26 september - VI bericht vandaag dat FC Groningen de jacht op Harroui gaat vervolgen. Er komt dit weekend een tweede bod. Het gat tusen vraagprijs (3 miljoen) en aanbod (naar verluidt ruim 1 miljoen - red BM) leek onoverbrugbaar, toch gaat FC het opnieuw proberen.

Dit valt niet los te zien van de ophanden zijnde transfer van Ajdin Hrustic die eerdaags bij Entracht Frankfurt wordt gepresenteerd. Met het bedrag dat Groningen voor Hrustic ontvangt, maakt een verbeterd bod op Harroui mogelijk.  

Daarbij hoopt men in het Groninger kamp dat Sparta zich iets soepeler gaat opstellen, mede omdat Harroui intern heeft aangegeven graag naar FC Groningen te willen. 

Eerder schreven we: 

Volgens VI zit FC Groningen achter Sparta-uitblinker Harroui aan. Afgelopen week zou Groningen een bod hebben uitgebracht bij Sparta, maar deze is afgewezen. VI verwacht dat een tweede bod niet lang zal wachten. 

De 22-jarige jeugdinternational speelt in een 4-4-2 formatie als rechtermiddenvelder en wordt door Groningen dus mogelijk gezien als opvolger van Hrustic? Voor wie nog altijd Duitse interesse is vanuit Frankfurt.

Reacties:
Johan19-09-2020 om 10:16

Zal lastig worden. Maar dit zou wel een versterking zijn zeg. 

Fan op afstand19-09-2020 om 10:25

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik wel eens mijn twijfels had en geuit heb over de werkwijze en kwaliteiten van Fledderus ( o.a. onzichtbaar, het lange wachten met aankopen etc) maar het blijkt dat alles met beleid gedaan wordt. En volhardend. Dat zeker mijn geduld daardoor wel eens goed getest wordt is achteraf best wel de moeite waard geweest. Met de aankoop van Strand Larsen en Leal heeft de FC gericht gescout en gekocht, net als met Robben alhoewel dat even iets anders ligt. Maar toch. En de belangstelling voor Harroui is ook wel positief te noemen. Zeker een verbetering ten opzichte van Hrustic. Hoop dat ze het lukt.

Bikkel 19-09-2020 om 10:42

Goeie speler!!! Betwijfel of ie er voor open staat überhaupt.... zal vast een stapje hoger willen! Sparta en Groningen is vergelijkbaar niveau....maar hoop dat het lukt!! 

19-09-2020 om 10:59

het zal serieus geld kosten... Sparta wil tenslotte toch ook hogerop.  Ben benieuwd of hij niet in de plaats van Matusiwa gaat komen/als die toch weggaat?

Maar dit keer zeg ik: niet dralen nu,  want zo'n speler geeft het hele team véél meer mogelijkheden !  en hij is nog jong en in ontwikkeling... bij Chabot ( toen nog door Jans gehaald ) is het goed gelukt, maar ze moeten natuurlijk wel wíllen, van  beide kanten...

snel een aantrekkelijk bod neerleggen

Johan19-09-2020 om 11:16

Nou lijkt me niet. Matusiwa is echt een totaal andere speler

Bikkel 19-09-2020 om 11:28

Ipv Hrustic 

marcelfcg19-09-2020 om 14:51

Als je hem als vervanger van Matusiwa ziet heb je duidelijk niet door wat voor soort speler dit is Kees. Mooie creatieve speler die eerder doet denken aan Mahi.

19-09-2020 om 14:59

Deze is een verdedigende speler op de as van het middenveld...wel met een versnelling in  de voortzetting bij een counter , ...iets dat we goed kunnen gebruiken

Robba19-09-2020 om 10:59

Ze hebben ook al wat middenvelders weg gedaan, daarnaast is er goed verkocht en wat terug is gehaald, heeft niet de hoofdprijs gekost. Dit is dan wel 1 op 1 vervanging lijkt mij. Dan blijft voor mij naast dit, de roep om nog een aanvaller. Die Campuzano er bij en dan deur op slot. En ohjaa.. een extra CV uit de Balkan was wel wat, maar er zal ook wel wat in de pot moeten blijven zitten voor aankomende winter 

A Matter of Honor19-09-2020 om 11:07

Aardige  speler kan goed uit de voeten met de bal. Enig minpuntje misschien dat het weer een jonge (22 jaar) speler is met niet veel ervaring. Op dit forum is al eerder geoppert dat er eens een meer ervaren speler bij moest komen, die het klappen van de zweep wat beter kent. Maar goed Mark Jan Fledderus doet goed z'n best om Danny wat meer armslag te geven in z'n keuze in wat voor sysyteem hij wil spelen. Als Hrustic verkocht wordt lijkt mij dit een goede opvolger, want spelers van Marokkaanse afkomst hebben toch altijd iets meer "guts"  

19-09-2020 om 11:31

Van der looi zal 'm goed kennen...en sinds z'n zoon goed terecht is gekomen, en hij jong Nat selectie onder zich heeft, zal hij deze speler graag bij Groningen zien spelen  ...nog twee weken duurt de transferwindow.

 

Marco19-09-2020 om 11:30

Speler die man kan passeren op het middenveld, dat kunnen we goed gebruiken. Voor de speler wel een goede stap. Zijn vertrouwelijke omgeving verlaten, maar blijven in de competitie waarin hij het goed doet. Van hieruit naar grote competitie. Eindbod op Diemers zal voor Groningen wel het plafond zijn.

Lundqvist heeft zich afgelopen jaar goed ontwikkeld, maar past beter qua kwaliteiten op de plek van Van Kaam. 

19-09-2020 om 11:41

Sparta heeft de MW van deze speler in korte tijd omhooggeprijsd.. in een jaar tijd van 700.000 naar  nu maar liefst 2,3 milj..met nog contract tot zomer 2022.  dat gaat natuurlijk niet door FC Groningen betaald worden, maar aangezien het een  overname van een goed voetballende speler is , denk ik  rond 1,2 milj. acht ik wel mogelijk als eindbod.  Vergeet niet dat Strand Larsen, als jeugdinternational voor Noorwegen "tussen de 1,2 en 1,4 milj." heeft gekost als afkoopsom , zo werd er officieus bericht. 

Steve Goble26-09-2020 om 12:39

Marco, over Harroui ben ik het helemaal met je eens. Echter aangeven dat Lundqvist zich erg goed heeft ontwikkeld.... Hij valt juist heel erg tegen, dit seizoen iedere wedstrijd rijp voor een wissel. Wat Buijs gelukkig ook doet. Hij is gehaald om creatief te zijn op het middenveld, een passende speler die de voorhoede moet bedienen met slimme passes. Helaas dit komt er totaal niet uit. Een man die voorop gaat in de strijd zal het ook nooit worden. Telkens wanneer de ' Groningen jeugd ' erin komt gaat het spel met sprongen vooruit. Zij spelen in ieder geval met zeer veel energie. Kortom wat mij betreft voorlopig maar even op de bank... erg jammer want we weten allemaal dat hij goed kan voetballen. Nee voorlopig Suslov en Balk opstellen vanaf het begin!

Andries19-09-2020 om 11:51

Fleddi is goed bezig.

Het duurt wel wat lang.

6 october as. dan moet de selektie rond zijn.

De FC heeft nog wat tijd.

Er zijn kapers op de kust.

Zie het geval Diemers.

Niet te lang wachten met inkopen.

Nu een Sparta speler op de korrel.

Geen slapende honden wakker maken,

Direct toeslaan.

Vermoedelijk zit er schot in de Hrustic transfer en wil de FC een vervanger hiervoor.

Dus Fleddi doe je best en ga er voor.

Zo snel mogelijk het gewenste target binnen halen.

Ook met een lege portemonnee.

In dat geval huren met een optie tot koop.

Een jaar verder is de portemonnee mogelijk ook weer vol......

En kunnen de koopopties verzilverd worden.

 

Bikkel 19-09-2020 om 12:19

Mooi 

Marco19-09-2020 om 12:22

Denk dat Van Stee hem liever verkoopt voor de hoofdprijs aan een buitenlandse club. Dat Sparta naar de pers lekt, geeft wel aan dat Groningen en speler serieus bezig zijn.

TOPGrUNN19-09-2020 om 12:44

Moie dat zou een aanwinst zijn  mocht dit lukken...denk zelfs dat het een stunt zou zijn. Maar vrees dat er ook clubs naar hem hengelen van een iets hoger niveau dan onze FC. Dit zou nou een speler zijn waar in geinvesteerd mag worden. 1,5/2 miljoen is ie zeker waard...maar voor zo'n bedrag kan je volgens mij ook best een goeie extra spits halen. Ben eigenlijk wel benieuwd wat onze Fc nog te besteden heeft...

grunn196719-09-2020 om 12:55

Zou een prima aanwinst zijn.Sparta spelers doen het over het algemeen goed bij de Fc.

Nachtwacht19-09-2020 om 20:36

Zeker... John de Wolf, Olde Riekerink, Adri van Tichelen, Ron vd Berg, Mahi... vergeet er vast nog een paar 

campesino19-09-2020 om 14:23

ZOU inderdaad een goeie aanwinst zijnz. Het probleem zit hem in het woordje ZOU.  Die spits van Valladolid, marco Andrés, ZOU ook een goeie aanwinst zijnz geweest, met als diemers, veerman, zivcovich ( volgens sommigen) die zweedse spits die uiteindelijk naar Milán Hong, van wolfswinkel en ik vergeet er vast nog wel een paar. Feit is dat als vervanger van sierhuis, benschop en asoro er een 15+ spits ZOU komen, maar dat we het voorlopig met een 5+ spits moeten doen. Niet dat ik niet blij ben met strand, maar 15+ is het niet. Ander feit is dat als vervangers van zeefuik, memisevic, warmerdam en ter wierik zijn aangetrokken: dankerlui, dammers en een spaanse back.  Als ik het goed begrepen heb komt leal voor de linksback positie. Maar laat de beste man nu rechtsback zijn, en naar eigen zeggen liever niet op links speelt.  Poppetjes op de juiste plaats had tom okker het over.    Dus ja, het ZOU mooi zijn

marcelfcg19-09-2020 om 14:56

Ken jij, als kenner van het Spaanse voetbal, onze nieuwe back?

A Matter of Honor19-09-2020 om 16:56

Waarom zou die Noorse spits geen 15+ speler zijn? We zijn pas aan de tweeds wedstrijd toe en morgen maakt hij de eerste drie van de 15+.

Johan19-09-2020 om 17:39

Nou hij is rechtsbenig dus ik kan me voorstellen dat hij dan liever op rechts speelt. Lijkt me opbouwtechnisch ook beter

A Matter of Honor19-09-2020 om 19:03

Veel mensen denken de wijsheid in pacht te hebben en hun mening is dan de enig juiste. Ik ken er een paar op dit forum. Echte voetballiefhebbers weten wel beter. Jörgen Strand Larsen mag dan wel een rechtsbenige voetballer zijn maar dat wil niet zeggen dat hij met links niet kan scoren. Deze speler is door Erik Nevland bij de club aanbevolen en ik vertrouw Nevland meer als één ander op dit forum. Erikwas ook een rechtspoot, maar weet je wel hoeveel hij met links heeft gecoord?

Johan19-09-2020 om 22:03

Uhm Matter of dinges. Ik had het over onze nieuwe back he. Maar ga vooral zo door!

TomOkker20-09-2020 om 07:41

Pietjepal19-09-2020 om 14:35

Yes! Het begint op een volwaardige selectie te lijken. Moeten nog twee spitsen bij en nog 1 goede speler voor de linie middenveld en verdediging en je hebt een competitieve startopstelling. Gewoon keurig afwachten als er nog geld is tot laatste week deadlineday voor de pareltjes. Wel benieuwd wie er nu spijt heeft van vertrek Zeefuik. Werd toch node gemist imho terwijl velen hier vonden dat de td hem moesten laten vertrekken.

A Matter of Honor19-09-2020 om 16:50

Ik geloof niet dat er iemand is die spijt heeft dat Zeefuik naar Herta BSC is gegaan. Zeefuik wilde zelf die stap maken en het heeft de club de nodige centen opgebracht om andere spelers aan te trekken. Die Noor heeft ook nogal wat gekost en die Spaanse back zal ook wel het één en ander aan huur gekost hebben. Andries heeft het over een lege portemonnee maar er zal hier of daar nog wel een potje staan waaruit een spits bekostigt kan worden. In elk geval begint het een beetje op een goede samenstelling van het team te lijken waar Danny wat mee kan. 

Johan19-09-2020 om 17:41

Denk niet dat hier iemand is die graag wilde dat Zeefuik weg zou gaan.... Zat vandaag trouwens op de bank maar zal wel goed komen. Uitstekende instelling en prima back

A Matter of Honor19-09-2020 om 19:14

Als je het nog niet wist, FC-Groningen is een opleidingsclub en heeft zijn bestaan te danken aan het opleiden en het met winst verkopen van spelers. Bij Zeefuik was dat niet anders. Bovendien was Zeefuik er aan toe om de volgende stap te maken. Hij wilde zelf graag naar Hert BSC en de club heeft ermee ingestemd om hem te laten gaan. Bovendien had hij nog een jaarcontract dus, als hij was gebleven, was hij volgend jaar gratis de deur uitgelopen. De conclusie is dan dat niemand er bezwaar in heeft gehad dat Zeefuikwerd getransfereerd werd. Soms moet je even verder kijken dan dat de neus lang is en in dit geval heeft de club juist gehandeld.

19-09-2020 om 21:14

Na afloop van Vitesse - Sparta werd Harroui door Fox bevraagd over de belangstelling van "clubs" in hem, zoals FC Groningen.

Hij bevestigde dat FC Groningen "een mooie club is met ambities en met een goede trainer", en ...( toen het over A. Robben ging ) dat hij een centrale middenvelder is, om op die plaats te spelen...geen rechtsbuiten dus..."de rest gaat via zaakwaarnemer en de clubs onderling"  Over zijn ambitie om later bij de top-3 te spelen was hij trouwens duidelijke: "ja die ambities heb ik" zegt ie nog. 

Wat je er ook van mag denken...ik zou niet vreemd staan te kijken als ze (ondanks dat de clubs bezig zijn) er  toch een grotere club met hem aan de haal gaat...  Was het niet Diemers die op die manier werd weggekaapt van Groningen ?

 

 

Pietjepal19-09-2020 om 21:50

Nou matter, ik vond juist dat ik in dit geval verder kijk dan jij. Één goede bewezen gif speler of twee onbewezen spelers. Opleidingsclub prima, als je fatsoenlijk vangt, niet als de helft naar Ajax gaat bij al een zulk laag bedrag dat in het niet valt wat Heerenveen en andere opleidingsclubs vangen. Ik hoop ook dat de nieuwe spelers goed functioneren. Als echter het degradatie voetbal wordt zal ik het niet nalaten weer terug te komen op het niet noodzakelijk zijn van de verkoop van Zeefuik.

ChiChi19-09-2020 om 22:21

De wedstrijd Vitesse-Sparta gezien!

Harroui kon mij niet bekoren.

FC kan beter het geld besteden voor een goede aanvaller i.p.v.weer een middenvelder.

 

marcelfcg20-09-2020 om 08:38

Dan moet je wel meenemen in wat voor team hij speelt. Dat is niet best.

Bikkel 20-09-2020 om 11:30

Sparta is niet veel minder dan Fc hoor.... dat verschil is minimaal.... net zoals een Vitesse of Utrecht ietsje beter dan Fc is ! Kunnen allemaal van elkaar winnen! Alleen Ajax en psv steken erboven uit en als die een slechte dag hebben kun je een keer stunten 

campesino20-09-2020 om 10:07

@marcelfcg, kenner is een groot woord. Heb een abonnement op Fox en Movistar, zeg maar de spaanse Fox. Zie veel wedstrijden, want een Atlético_ Valladolid bijvoorbeeld is nog wel te pruimen, maar een fortuna- sparta moet je del een hele liefhebber zijn om dat op TV te kijken. Dan ga ik liever live naar een regionale wedstrijd van elche, Hércules of Cartagena en als ik un Salamanca ben de unionistas. Om terug te komen op jouw vraag, in tegenstelling tot Marcos André ( wat me een leuke aanvaller lijkt) heb ik leal nooit zien spelen. Het niveau van segunda B ( de derde divisie), moet echter niet onderschat worden en naast houthakkers lopen daar leuke voetballers ronda. Kijk alleen maar naar Barça B.

marcelfcg20-09-2020 om 19:40

Dank voor de reactie. Even afwachten dus wat onze back gaat brengen. Het is wel een potig mannetje, Zeefuik achtig postuur.

Lekker man in het Spaanse zonnetje naar echte clubs gaan. Daar waar je nog echte voetbalbeleving hebt. Geniet ervan zou ik zeggen.

campesino20-09-2020 om 10:10

@ Matter of honor, zoals Johan al opmerkte ging het om leal en niet om strand. Bij een spits maakt het niet uit of hij rechts of linksbenig is ( liefst bijde). Maar bij een back wel

A Matter of Honor20-09-2020 om 13:39

Oké Camp, een foutje zit in een klein hoekje. hebben mekaar waarschijnlijk verkeerd begrepen. Excuus!

opa20-09-2020 om 13:18

Onterechte vrije trap en helemaal geen gele kaart

Fan op afstand26-09-2020 om 11:07

Mag toch hopen dat ze eruit gaan komen. En nog een goede cv en 2e spits.

Jantje26-09-2020 om 11:10

Zie niks in deze jongen. ik zelf zie graag een speler als Jens Toonstra bij de FC. 

Roelofsky26-09-2020 om 11:45

Zou een andere trainer halen de onzekerheid van Buijs straalt uit over de spelersgroep... moeten we compact verdedigen of aanvallen. Het bestuur wil aanvallend voetbal en een volle hut. Maar Buijs wil compact en veel mensen achter de bal hebben en uitgaan van een goede organisatie... We moeten een aanvallende opbouw trainer die de spelers op de goede plek neerzet en vertrouwen geeft....het schreeuwen en razen geeft geen vertrouwen maar onzekerheid zelfs bij de meest ervaren spelers.

Bikkel 26-09-2020 om 11:52

Wat een onzin verhaal, hij straalt helemaal geen onzekerheid uit!! Jij bent zeker ook een van de vooroordelen, schreeuwen tatoos..... nee dan deug je niet....Danny is net als alle andere trainers afhankelijk van zn materiaal! En bij een Fc is dat op moment niet geweldig! Weinig kwaliteit....

Rob197026-09-2020 om 12:00

Ze hebben in het voorjaar het vertrouwen in elkaar afgesproken, maar daar mogen ze wat mij betreft ook van afstappen. Hij levert niet wat er gevraagd wordt door de directie, vermaak en redelijk voetbal.

De wedstrijd van gisteren was een kopie van, Fortuna/ADO/RKC/VVV van vorig seizoen. En dit jaar gaat de trainier op dezelfde voet verder, dus harde gesprekken aankomende maandag op het kantoor. Dit weekend even niet, want Fledderus mag niet gestoord worden in ziijn zoektocht naar nieuwe spelers. Maar je kunt wel tien nieuwe spelers kopen, zolang je dit "scheiterige"voetbal speelt gaat er niet veel veranderen.

Hoekie26-09-2020 om 13:14

Ik had het al voorspeld, de ene zondebok is nog niet weg of de andere zondebok krijgt nu alle gram. De spelers weten gelukkig zelf wel dat ze er verdedigend een potje van hebben gemaakt. De organisatie weet drommels goed waar het aan ligt en is druk bezig kwaliteit aan te trekken. Lees vaak dat de spelers niet op  de goede plek worden neergezet maar als ik dan de voorgestelde opstellingen zie, dan wijken ze niet of nauwelijks af. 

Ollie Wollie26-09-2020 om 13:35

Dikke onzin dat Buys onzekerheid uitstraalt. Ik vind al die klagers hier juist heel veel onzekerheid uitstralen, altijd maar weer. Sommigen zeggen het zelf voorafgaand aan de wedstrijd: ik ben zo bang dat het weer helemaal niks wordt.

Als je kijkt naar bijvoorbeeld het seizoen 2013/2014. Toen werd Groningen officieel 5e (en officieus 7e) in de Eredivisie, niet slecht dus. Ze wonnen dat seizoen thuis van Ajax met 2-0 en van Vitesse met 4-0. Dik feest in de Euroborg. Maar ze verloren ook uit bij ADO Den Haag, en ze verloren nog veel meer uitwedstrijden. Hoort er dus gewoon bij, en absoluut geen reden tot dikke paniek, of gelijk blèren dat ze degraderen gaan.

Ze laten nu bij vlagen al leuke aanvallen zien. De clubleiding is bezig met verkopen voor een zo goed mogelijke prijs en proberen kwaliteit te kopen voor een zo haalbaar mogelijke prijs, en ze zijn nog niet uitgewinkeld. Verder zijn ze de speelwijze nog aan het opbouwen. Waarom niet gewoon wat geduld en vooral vertrouwen? Ik heb er wel vertrouwen in, in elk geval.

 

Rob197027-09-2020 om 10:40

Voor mij is Buijs geen zondebok, maar vanaf dag 1 vind ik hem als trainer niet geschikt voor een eredivisieclub. Zijn spelopvatting is apart, waar niets mis mee is, maar hij wint er geen wedstrijden mee, biedt geen spektakel, en maakt geen spelers beter. Toch wel essentiële zaken voor een trainer. De manier van spelen, die hij nu al 3 seizoenen probeert te spelen, levert niets op. Afgelopen weekend al weer veel wedstrijden gezien, maar met zoveel mensen achter de bal blijven spelen doet geen enkele club. Misschien doen ze het wel, maar dan is hun uitvoering vele malen beter.

Soms heeft het met de beschikbare spelers te maken, maar zelfs dan kun je een aanvallender systeem neerzetten, die de kans op een doelpunt groter maakt. Nu ga je met 3-1 van het veld, dat heeft niets te maken met de individuele fouten die er gemaakt zijn. Jans was in de tweede helft absoluut niet zeker van zijn zaak, omdat Groningen best de mogelijkheden kon creëren en dat alleen uit een vorm van opportunisme in de rommelige tweede helft. Je kunt ook aanvallender aan de wedstrijd beginnen, en van daaruit bouwen aan een positief resultaat. Als je dit niet wilt, dan zou je ervoor moeten zorgen dat je spelers scout die wel met ruimte in de rug kunnen spelen. Dammers is daar niet geschikt voor, maar Itakura wel, dan zal je daar een betere speler naast moeten zetten. Onze “Keita” op het middenveld, een baken waar je op kan vertrouwen, en dusdanig veel defensief werk kan verzetten, waardoor je al een defensieve zekerheid in je team hebt. Van Kaam kan dan makkelijker aanvallender denken, omdat er meer spelers voor de bal spelen en een aanval makkelijker gemaakt is. De tijd die Groningen nodig heeft om 3 spelers tegen de 16 meter aan te krijgen is veel te lang. 

In het verleden knalde het nog wel eens in de euroborg over de spelopvatting, maar dit was gestoeld op kennis van “grote” voetbalkenners. Nu deze personen niet meer binnen de club rond lopen, wordt Buijs niet genoeg aangespoord voor aanpassingen, en zo zal het nog jaren doorgaan als hij het voor het zeggen heeft.

Alle elftallen van Groningen doen het fantastisch in hun competities, met soms uitzonderlijke hoge scores, en veel vermaak, waarom is dat op het vlaggenschip van de club niet mogelijk. Deze elftallen winnen wel met een aanvallender spelopvatting, dat zou toch te denken moeten geven.

FC NL05026-09-2020 om 13:02

Een nog onbekende Eredivisieclub heeft zich in de strijd gemengd om de handtekening van Kaj de Rooij zegt de TD van FC Eindhoven in een interview met het Eindhovens Dagblad. Ik hoop stiekem dat hij FC Groningen bedoeld

appie happie26-09-2020 om 13:48

De rooij

Harroui

Noorse spits

Ok mooi  ,de aanvoer daar gaat t om...

Noorse spits is mooi voor Strand Larsen..vriendje er bij.

26-09-2020 om 14:30

welke Noorse spits bedoel je..Laursen van Emmen??.(ik was even dagje weg)... maar zag dat Harroui nog niet "over" is..  ze kunnen met heel hoge doorverkoop %%  en bij beloftevolle spelers, wel een miloen euro in de vraag of bied prijs verrekenen... dan zeg ik nu, bij het tweede verhoogd bod van FC groningen :  1,6-1,8  milj en 25% doorverkoop.- of in die trant !

als ie dan maar niet z'n teen of been breekt     

grunn196726-09-2020 om 14:07

Er moet nog heel wat gebeuren om een representatief elftal op de been  te krijgen.

Met huidige selectie speel je onderin. PSV en Twente winnen met speels gemak. Ado win je met geluk, weinig uitgespeelde kansen. Centraal achterin moet er wat bij komen, Dammers komt tekort, lijkt een miskoop, gisteren ook weer hopeloos. Creatieve middenvelder, Spartaan zou een goede aankoop zijn. + nog een spits.

Nog genoeg te doen voor Fd

26-09-2020 om 15:48

Ik ben wat minder somber gesteld geraakt de laatste weken, maar natuurlijk is de selectie nog niet compleet en "moet er nog wat bij"!   Het hele voetbal ademt immers de sfeer van opportunisme en speculaties... dat wisten we al.

Trainer Buys, die door sommigen op BM  als hoofdoorzaak gezien wordt van de speelwijze...laat ik er dit over zeggen:  Ik vind dat een trainer van een profclub zijn nek MOET uitsteken. en geen weermannetje mag zijn ! 

Gezien dat Buys van karakter brutaal genoeg is, vind ik z'n perspresentaties meestal niet te pruimen... heeft ie het nu weer over "we zijn beter dan de onderste paar clubs"... Die moet de FCG dan wel allemaal winnen want de verschillen zijn klein. 

Onder Van de Looi hebben we inderdaad heel veel wedstrijden gezien om niet te verliezen. Ondanks de bekerwinst en de lange staat van dienst bij ons club  voelde je het ongemak tussen de trainer en de club tijdens 3 jaar hoofdtrainerschap toenemen ! . Ik denk dat de situatie nu niet veel anders is, maar Buys kan niet betere spelers opstellen als hij ze niet heeft. De selectie is nu wel kleiner van omvang en "iets meer-doorsnee". Het doorlopende probleem van weinig stootkracht wil Buys nu oplossen door meer snellere jongens/teamspelers voorin te zetten... dat hopen we dan maar op resutaat....

Een schijnbare nieuwe speelwijze,  Nijland stuurde de selectie paar keer op bedrijfs/familie uitje naar FC Barca zodat ze zelf konden zien!, zone verdedeging  en interceptie  en niet spelen op balbezit maar op snelle aanval en met meer accuratesse en doelpunten, dat is nog steeds het voorbeeld...en alle nieuwe spelers bij FCG moesten altijd minimaal jeugdinternationals zijn...!  blijft dat zo?  

Ik hoop daarom dat Buys zich dan openlijk verzet tegen Gudde als het gaande het seizoen tegenvalt vwb. de kwaliteit en het resultaat...Uitlatingen in de geest van:"Creatief om gaan met mogelijkheden'' (Gudde) of  "ik hoef geen dubbele bezetting" (Buys) zijn gewoon waardeloos ! 4 geblesseerde basisspelers  aan het begin van het seizoen en jeugdige spelers die zwaar op de proef worden gesteld en dan niet als noodgreep gaan spelen met 7 weinig ervaren spelers hangend voor het eigen doel  en alsnog later met een tekort aan punten komen zitten... dat risico blijft naar mijn idee bestaan want het spelersbudget is wel toe aan verruiming. 

Dammers zal de concurrentie voelen van die Spanjaard-huurling en constanter moeten spelen en Van Kaam speelde tegen  FC Twente een keer een minder goede wedstrijd...op zich niks vreemd voor zijn leeftijd.   Harroui EN/OF Laursen van Emmen zijn echt nodig voor de breedte en voor meer aanvallende kracht 

 

Andries26-09-2020 om 16:20

Ik vind dat de FC meer in de aanval moet gaan.

Dit als oefening.

Het zal punten gaan kosten.

Het accent moet op verbetering van het spel liggen.

De punten komen later.

Op dit moment zie ik lichtpuntjes in het spel komen.

Maar waarom in de tweede helft?

Het was een wedstrijd van geschutter in de achterste linies.

Het geschutter moet naar de voorste linies.

In dit geval geschutter in positieve zin.

Het maken van doelpunten dus.

Nu komt Ajax....

Ik kijk er naar uit.

Voorlopig is de FC een patient, waar voorzichtig mee om moet worden gegaan.

En deze week komen er mogelijk nog goede voetballers bij.

Ik kijk daar ook naar uit.

Altijd spannend zo'n transfer periode.

Spannender dan sommige  wedstrijden.....

26-09-2020 om 16:49

ja, @ Andries, we blijven FC G fan... Kijk je (nog eens) naar het FCG spel in de eerste 5 minuten van Twente-uit dan leek het lek boven, maar dat was schijn.

appie happie26-09-2020 om 17:59

Harroui gewisseld,kon me vanmiddag niet bekoren.( eerste half uur n iet gezien).3 miljoen..mm  ik zou dr nog ff over denken..

 

Zwolle speelt heel aardig heeft mooie aanvallers,om jalours van te worden.

ChiChi26-09-2020 om 18:25

Vorige wedstrijd van Sparta tegen Vitesse en nu dan tegen PEC gezien.

Beide wedstrijden kon Harraou mij niet bekoren.

A.U.B. niet tegen de 2 miljoen voor betalen!!!

Voor dat bedrag kan je wel iets beters halen!!!

grunn196726-09-2020 om 18:13

Wat een aanvallers heeft Zwolle, reza, v duinen en tedic.

Dit Zwolle klasse beter dan de FC. Leuk om naar te kijken.

Eigenlijk een puinhoop wat er aan spelers is en is gehaald.

En dit los je ook niet op, op korte termijn.

FCG_far away_127-09-2020 om 23:33

Je vergeet er nog eentje, Jesper Drost, oh wacht... Die speelde ook bij ons.

Zwolle heeft zeker ook groener gras...

 

Het gaat naar deels om de selectie, veel bepalend is ook de spelopvatting.

Waar wij defensief spelen en pas bewegen als we de bal aan de voet hebben, is dat bij o. a. Zwolle beter verzorgd.

Fido26-09-2020 om 19:29

Mooi om te zien. 3 ex spelers FC in de basis  bundesliga. Zeefuik, Doan en Kostic. Sorloth viel in. Mooie sterke competitie.

Bikkel 26-09-2020 om 21:07

Heb Sparta zien spelen, Harroui niet bijzonder.... mss met z'n gedachten al in Groningen...

maar als ik zo'n Zwolle en net Fortuna zie spelen... daar lopen toch aantrekkelijke spelers rond! Wordt ook aardig gevoetbald! Waarom kan dat nou niet bij onze fc? Is nu al een paar jaar een grijze muis...we blijven altijd maar positief en hopen dat het een keer omslaat....

Fan op afstand26-09-2020 om 22:38

Naast het verhaal van @Kees wat betreft de onderlinge afspraken tussen staf en directie vind ik ook dat de FC richting de supporters en sponsoren wat goed te maken hebben want zeker genoemde partijen hebben massaal laten zien dat ze achter de FC staan, in woord en daad. En daar mag de FC trots op zijn. Dus mogen supporters en sponsoren ook wel verwend worden met goede aankopen en zeker aantrekkelijk en strijdlustig voetbal met de juiste spelers. En tot nu toe heb ik dat nog niet echt kunnen ontdekken en dat vind ik neigen naar weinig respect. Maar zal het wel fout zien.

Pietjepal26-09-2020 om 23:10

Die wederkerige veronderstelling vind ik lastig. Verwend worden. Loyaal zijn. Volgens mij doen ze hun best. De lekkere draaiende teams da's inderdaad wel iets om te onderzoeken. Hoe kan dat?  Hoe Groningen werkt heb ik meer een beeld bij.

appie happie27-09-2020 om 09:18

Nou kom op met dat bod...

Doe iets dit kan zo niet langer,denk er over om gewoon niet te gaan tegen Ajax,hoewel ik inmiddels wel mag..ik heb echt geen zin om voor jan lul te gaan zitten.

Er moet wel een beetje hoop zijn,alhoewel Ajax wel van een andere planeet komt..

 

Heb me na de wedstrijd rustig gehouden,zelfs na 2 dgn heb ik nog de smoor in..

 

Fijne dag verder iedereen..

TomOkker27-09-2020 om 09:53

Sparta heeft FCG met Strootman (4 miljoen) ook proberen te naaien, ging een paar maanden voor 400k naar Utrecht en weer een paar maand later naar PSV voor 4 - 5 mil het mogen er ook 6 zijn. 

Als ik afga op onze specialisten hier dan zeg ik niet doen.

appie happie27-09-2020 om 10:14

TomOkker.

 

Nou er Moet wel een crea bij,dit zo is ook niet te pruimen!! Lees bijna geen kansen..Toen Remco Balk er in kwam..kwam er wat beweging..

Maar de spit(en) moeten aanvoer hebben..geen aanvoer geen goals...

 

En dan heb ik het nog niet over de verdediging ..

 

Kortom , ach er is genoeg over gezegd de afgelopen weken.

En dat het elftal nog niet staat is ook gelul , het elftal staat al jaren niet..

Wat Buijs betreft,zou het een geschikte gast zijn.Daar houdt het wat mij betreft mee op.Als voetballer van hem genoten als trainer iets minder.

TomOkker27-09-2020 om 19:30

Wat er bij moet is voor mij al jaren duideliijk.

Johan27-09-2020 om 10:19

Zou het ook niet doen. Gewoon de jeugd sneller een kans geven. Van Kaam doorschuiven. Messaoudi laten staan. Lunqvist en onze linksbuiten eruit. Hebben kansen genoeg gehad. Zet Balk er ook maar bij en laat die ook maar een paar wedstrijden staan. Leal is trouwens een rechtsback want is rechtsbenig. Hoop niet dat hij als linksback gehaald is want dat zou nergens op slaan. Graag nog kopen een spits en goeie centrale verdediger (om de concurrentie aan te gaan). Verder moet ik toch zeggen dat ik onder de indruk ben van de verkooptechnieken van onze TD. Het kopen vind ik een heel ander verhaal

A Matter of Honor27-09-2020 om 13:27

Misschien Mark Diemers van Feyeoord? Is inmiddels bankzitter bij die club. Mogelijk op te halen voor een scheet en zeven knikkers.

opa27-09-2020 om 10:33

Ik hoorde net bij Fox sport weer dat bedrag van 1 Miljoen voor Harroui, terwijl de sport sites steeds praten over 3 Miljoen, ligt het nou aan of weten de sites gewoon niks en gissen ze maar

Fan op afstand27-09-2020 om 10:58

Affelay een optie? Lijkt mij goed fit en heeft dat wat we zoeken.

appie happie27-09-2020 om 11:37

Idd ben ik ook niet vies van..echter struikelblok zal het salaris wel zijn..

FC NL05027-09-2020 om 11:14

Henk Fraser zei zojuist bij FOXSports dat Harroui een vertrekclausule in zijn contract heeft staan en toen meldde Kraay jr. dat die 1 miljoen euro zou bedragen. Als het allemaal klopt dan wordt voor Ajax nog wel rond gemaakt

27-09-2020 om 11:59

In dát geval: heeft Harroui een breekijzer omtrent de transfersom, maar heeft FC Groningen een troef over het maximum salaris en de contractvoorwaarden, incl tekengeld... Dat zou ook kunnen kloppen met veel bescheidener bedragen ( eerste bod onder 1 milj?/ tweede bod er iets boven maar forse doorverkoop % ?? )  en het feit dat Sparta's voorzitter zei:  "99% kans dat Harroui bij Sparta blijft"..geeft aan dat de club het spel op die Marktwaarde baseert. De positie van Sparta als club waar Harroui nog onder contract staat,  kan alleen bevochten worden met alsnog een hoger salaris/contractverbetering voor H..... zo zie je:  DRIE verschillende belangen!

Ik denk dat ze daar in Rotterdam ook niet zo erg rustig op hun stoel zitten na 3 wedstrijden gespeeld - nul punten.

Nog even geduld dus  wat eruit rolt, twee-jarig contract misschien ? 

Roelofsky27-09-2020 om 12:09

We moeten uitkijken dat Harroui geen obsessie wordt... en dan toch tegenvalt. Hoop het niet natuurlijk, maar kijk goed om je heen Mark Jan...

corinti27-09-2020 om 12:52

Het groninger publiek is altijd uiterst kritisch. Misschien wel tot het afzeiken toe. Als ik zie hoe de smaakmakers van de eredivisie van vorig seizoen zich nu toe manifesteren (stengs, ihatahren, kokcu, geertruida, dan is dit zeer matig. Logisch, zijn allemaal nog jongens van rond de twintig jaar. Wat ik hier mee wil zeggen is dat we deze categorie spelers niet bij elke slechte bal tot de enkels moeten afbranden. Juist onze ervaren spelers laten het vaak afweten. Ook buijs gaat (te) vaak tekeer tegen de jongere spelers. Vertrouwen geven en opvallend (zoals rob1970 al zei), deze jonge jongens schitteren wekelijks bij de jeugdteams, ook qua wijze van spelen. Alleen in het eerste wordt behoudend en gevoetbald om niet te verliezen. Pas bij een achterstand zie je iets van flair terugkomen. 

27-09-2020 om 15:15

@corinthi

en een speelwijze van Eerste 10-20 minuten combineren, daarna verder 25' niks doen, en pas de tweede helft op conditie en "gaten die er bij de tegenstander vallen" willen  toeslaan... wat mij betreft veel hetzelfde als in vorige seizoen...ga méér uit van je eigen kracht, trainer !

Fan op afstand27-09-2020 om 13:02

Tja een Diemers 2 scenario gaat Fledderus en dus indirect de FC wel heel erg veel aanzien kosten, eigenlijk niet permitteren. Kan mij trouwens niet voorstellen dat indien Harroui 1 miljoen zou kosten Fledderus er al geen klap op had gegeven. Hij kan wel het onderste uit de kan willen halen maar de FC heeft nieuwe spelers nodig. En voor dat bedrag koop je meer kwaliteit dan dat je naar Frankfurt laat gaan, waar ook een miljoen voor betaald wordt. Tijd voor Russisch roulette is zo langzamerhand voorbij. En nogmaals haal Afellay erbij, desnoods op een prestatiecontract.

opa27-09-2020 om 14:28

Kan zijn dat door verkoop percentage de hete hangijzers is en 1 Miljoen is voor Fc nog steeds een hoop geld

ronald197627-09-2020 om 14:41

Scorende nr 10 lijkt mij ook niet verkeerd   die per seizoen zelf goals maakt en assisten geeft

Marco27-09-2020 om 15:07

Haal Armenteros en Vejinovic transfervrij op. Heb je doelpunten, ervaring en creativiteit. Er lopen nog genoeg eigen talenten rond waarmee je later kunt cashen. 

appie happie27-09-2020 om 15:13

Ook goed wat mij betreft..

27-09-2020 om 15:20

hoop dat het op 6 oktober geen schrale oogst blijkt van MJF... de supporters staan toch al met beperkt stadionbezoek vanwege corona op de tocht, en dat is ook nog niet opgelost.

Oeleoptak28-09-2020 om 19:40

Armenteros lijkt mij ook niet verkeerd. Kan op de flanken en vooral in het centrum. Speler die zeker zal scoren

FCG-Forever27-09-2020 om 15:51

El Messaoudi op de plek van Dammers naast Itakura. Dammers is zo onzeker als maar kan 

TomOkker27-09-2020 om 19:27

Dat valt wel mee, ik zou ook zenuwachtig worden met een keeper achter mij die denkt dat ie op de 10 positie speelt.

Reactie verwijderd door redactie

appie happie27-09-2020 om 19:54

Peña

PDI27-09-2020 om 19:57

Eens Appie Peña!

Reactie verwijderd door redactie

Robba28-09-2020 om 08:55

Peña en Harroui, gaat dat het elftal naar een meer scorend vermogen tillen? Ik vermoed het wel, maar een extra scorende aanvaller (naast Larsen) is ook niet mis. Nu zijn Postema en balk de enige alternatieven

TomOkker28-09-2020 om 13:57

Hoeveel alternatieven heb je nodig, Peña en Harroui met samen nog een aanvaller die niet uitgefloten gaat worden gaat MJF minimaal 6 miljoen kosten. Wat denk jezelf.

TomOkker28-09-2020 om 13:57

. .

appie happie28-09-2020 om 09:22

R is geen geld voor Peña en Harroui...denk dat Emmen 3 mio voor hem wil als het niet meer is.

We kunnen nog even dromen..

Maarvik vond de optie Armenteros en Vijinovic ook niet verkeerd,dat kost alleen salaris,geen transfergeld.Ik denk dat daarmee het niveau ook omhoog gaat.

Ik heb het hele weekend met de bok voor de tv gezeten,heb bijna alles gezien..Vond Ajax,Psv en Feyenoord nu niet echt  fantastisch..Heerenveen ook niet Pec speelde leuk,Emmen heb ik een beetje van gezien,Fortuna was ook aardig,Twente speelde de FC van de mat..

Ach Ajax kan zomaar punt verlies leiden zondag a.s.ik zeg KAN..

Maar zonder echte versterkingen komt Groningen niet ver dit jaar.dan blijven ze in t rechter rijtje hangen ben ik bang.

Dus ik zal MarkJan even bellen dadelijk en zeggen dat hij op moet schieten.

 

Oja kun je gelijk ook Fräser meenemen..dit las ik net ergens en vond het niet eens zo' n slecht idee.

Fan op afstand28-09-2020 om 09:45

Het verhaal gaat dat Rayhi van Sparta naar de woestijn gaat ( bronFCGforum). Vraag wordt als dit waar is hoe groot is dan de noodzaak nog voor Sparta om Harroui te verkopen? En zijn ze bereid hun beide sterren tegelijk te verkopen? Dus snel handelen Fledderus voordat je weer in je hemd staat. Op Voetbalprimeur.nl staat een artikel waarin aangegeven wordt dat Sparta 2,5 miljoen vraagt voor Harroui. Rayhi kan voor een gelimiteerd bedrag de deur uit. Tja dat is toch een ander bedrag dan de 1 miljoen die hier links en rechts vermeld wordt. Weet niet welk bedrag waar is maar het wordt a hell of a job voor Fledderus om Harroui binnen te hengelen. Denk dat het verstandiger is om door te schakelen. Hoop dat er nog wat namen op zijn lijstje staan. Feit is Fledderus heeft nog maar weinig tijd over.

Bikkel 28-09-2020 om 11:38

Denk dat Harroui hem niet gaat worden!! Ik zal proberen een Chery terug te halen.... vejinovic ook niet slecht en als extra aanvaller mss Armenteros idd! Maar ik vindt de verdediging ook niet je van het....dus lastig allemaal! Ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren.....

appie happie28-09-2020 om 11:46

Ja ook goed..hoe dan ook.

Herman Badkuip28-09-2020 om 13:20

Urby Emanuelson, linksback/linkermiddenvelder [34 jaar] met veel [inter]nationale ervaring valt buiten de boot bij FC Utrecht.....Als ik MarkJan Fledderus was zou ik hem direct binnenhalen voor dit seizoen! 

LeoFCG28-09-2020 om 14:12

Ik zou gewoon die 2,5 miljoen investeren in Harroui en ik las dat iemand op het forum zei dat Obispo huren misschien een optie zou kunnen zijn. Dat vind ik helemaal geen gek idee. Echt een goede, fysiek sterke verdediger met snelheid die ook nog redelijk kan voetballen. De creatieve speler zal toch ook een huurling moeten worden denk ik van een topclub. 

Fan op afstand28-09-2020 om 14:21

Las dat waarschijnlijk vanavond door Rutte aangekondigd gaat worden dat het voorlopig einde oefening is wat betreft supporters bij voetbalwedstrijden. Misschien daardoor ergens wat vernieuwde mogelijkheden? Of de centjes bewaren voor onkosten dekking?

Andries28-09-2020 om 14:47

Harroui 2,250000 euro?

Is dat wat de FC gaat bieden.

En doet Sparta water in de wijn?

Er zijn meer Harroui's in de wereld.

Ik bedoel hiermee voetballers met de kwaliteiten van Harroui.

Vraag het de computer.

Die zal het moeten weten.

Daarvoor is een computer, de alles weter.

Corona blijft scoren.

Een vervelende en ongekende zaak.

Geen toeschouwers meer in de stadions.

Het is opnieuw beginnen met de strijd tegen Corona.

Dat is ook een wedstrijd.

Zeeman28-09-2020 om 14:50

Tja voorlopig geen publiek meer bij het voetbal, hebben ze het weer mooi verpest voor de goedwillende supporter.

Had me verheugd op zondag, maar helaas wordt me dit door de neus geboord door een stelletje idioten in Tilburg en Rotterdam.

28-09-2020 om 15:02

en de tijd was voorbij dat bereden politie met de wapenstok mensen van een plein slaaty... trouwens het is ( weer ) een burgemeester -falen van de eerste orde.  het populisme in de politiek en Rutte erbij krijgt de bal teruggekaatst, zogezegd.  Lockdown wil niemand maar maatregelen komen er.

Ik denk dat de KKD en eredivisieclubs met grote schulden op een of andere manier wel financiële compensatie krijgen... Hoe veel en Hoe lang, dat hangt van het vaccin af.

Ronnie 28-09-2020 om 15:06

Geen publiek is een fikse tegenvaller voor alle clubs dus ook voor de fc.

De gemiste wedstrijden van vorig seizoen hebben ze van het publiek gekregen. Dat was een meevaller. Hoe het de rest vh seizoen gaat? Ik denk niet dat alle seizoenkaarthouders en sponsoren zonder 1 wedstrijd in het stadion te zijn geweest de fc kwijtschelden. Laat staan of ze er in het nieuwe seizoen nog weer bij willen zijn. Ik ben bang dat dit voor velen het moment is om na een seizoen zonder voetbal in de euroborg niet meer te verlengen.

Dus zal fc de opbrengsten van hrustic en consorten hard nodig hebben om het hoofd boven water te houden en komt er geen speler meer bij ben ik bang.

Belachelijke maatregel ook. In bijna alle stadions gaat het keurig. Als bij feyenoord de boel niet goed loopt, gooi je toch alleen de kuip dicht? Je geeft toch ook niet alle fietsets een bekeuring omdat er 4 door rood licht rijden? Dan bekeur je toch ook die 4 alleen?

marcelfcg28-09-2020 om 15:27

#RUTTEOUT!

Grunnfanatic28-09-2020 om 19:17

Goed verhaal, Marcel. Ijzersterke onderbouwing ook.

marcelfcg28-09-2020 om 15:27

#RUTTEOUT!

brummie28-09-2020 om 15:41

Landelijke maatregel is duidelijker helaas, jammer dat er zoals het er nu uitziet er geen supporters meer welkom zijn. Begrijp de maatregel wel. Er zijn teveel mensen die blijkbaar regels te weinig in acht nemen, en kans op grote groepen mensen bijelkaar vergroot gewoon het besmettingsgevaar. Lijkt me dat iedereen gezondheid op de 1e plek zet. Voetbal is dan maar bijzaak.

In andere landen zoals Duitsland en Engeland zijn de regels al langer strenger, hier piept men al als de kroeg eerder dicht moet. Uiteraard hebben strengere regels financiële impact op de FC. Het zijn bijzondere tijden, laten we hopen met elkaar dat onze FC er enigzins redelijk uit gaat komen.

Hoekie28-09-2020 om 16:19

Brummie @ Ik denk dat je voorbij gaat aan het feit dat bijna alle clubs en supporters zich netjes houden aan de voorwaarden om wedstrijden te mogen bijwonen. Wij waren zelf bij de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld en iedereen hield zich keurig aan de regels. Zojuist las ik ergens een inzender die het mooi verwoordde: Als er 4 fietsers door het rode licht rijden dan ga je toch ook niet alle fietsers bestraffen? Nee, dan geef je de overtreders een bekeuring, lees straf. Als je elke club die in de fout gaat een sluiting in het vooruitzicht stelt, dan tref je niet de goedwillenden. 

Marco28-09-2020 om 15:47

Knvb moet gelijk naar de rechter stappen.

Met de 1,5 meter afstand in het stadion is het onbewezen dat het virus zich verspreid en een brandhaard is. Temeer daar de bezoekers op de tribune ventilatie is met de openlucht. Ook zijn er de afgelopen weken nauwelijks incidenten geweest in het betaalde voetbal. Alleen bij Feijenoord had de vergunningverlener moeten ingrijpen en een paar vakken moeten sluiten en stadionverbod. Supporters van veel clubs hebben hun best gedaan.

Voetbal is ook een uitlaatklep in de samenleving. Als zaken steeds meer verboden worden komt er meer agressie op straat.  

Verder krom dat je wel in een vliegtuig mag zonder afstand maar dat voetbal niet kan vanwege de volksgezondheid. 

 

A Matter of Honor28-09-2020 om 15:55

Mensen papegaaien elkaar allemaal na, ook op dit forum. Feit is echter dat er dagelijks 3000 besmettingen bij komen, en dan vooral in die achterlijke steden als Rotjeknor, Mokum en de Residentie om maar te zwijgen van die idioten daar in Tilburg. Ik zeg, eigen schuld ,dikke bult. Geen bezoekers in de stadions en iedereen die buiten is een kapje voor zijn/haar smoel, alleen zo komen we van dat gezeur over Corona af. Rigoreus aanpakken die handel.

marcelfcg28-09-2020 om 15:59

Helaas moeten we nog wachten tot Maart voordat we weer naar de stembus kunnen Marco. Helemaal met je eens dat de KNVB de gang naar de rechter moet maken en deze waanzin aan moet vechten.

brummie28-09-2020 om 16:18

In het stadion lijkt me niet het grootste probleem. De toevloeiing van grote aantallen mensen  (gezamenlijk) in auto's, en openbaar vervoer naar het stadion toe, lijkt me wel meer risico's geven. Samenscholing rondom het stadion inclusief kroegen ook.  Blijkbaar is het bijwonen van een voetbalwedstrijd belangrijker dan hun eigen gezondheid of  die van mensen om hun heen. Kortom niet noodzakelijke  mensen stromen gewoon waar mogelijk een halt toe roepen. 

Marco28-09-2020 om 16:10

Willem II Tilburg kwam juist omdat er geen publiek bij de wedstrijd mocht zijn. Burgemeester was bang voor ongecontrleerde groepen supporters in de stad tijdens de wedstrijd dus organiseerde een alternatief. 

Voor de corona was het beter geweest als die 1.500 man verdpreid in het stadion hadden kunnen zitten.

 

 

Grunnfanatic28-09-2020 om 19:18

Nog beter was geweest als die personen gewoon thuis voor de televisie hadden gezeten.

Thomas Portugal28-09-2020 om 16:40

Hier in Portugal, draagt iedereen sinds de Corona uitbraak overal een mondkapje behalve op straat. Café's en bars sluiten om acht uur en/of verkopen daarna geen alcohol meer, incl. supermarkten. Misschien dat om die redenen, het aantal infecties hier redelijk laag ligt. Wie zal het zeggen.

Even terug naar het voetbal, er werd op dit forum gesuggereerd dat alle spelers die Groningen heeft gehaald dit seizoen, minder kwaliteit hebben dan die zijn vertrokken. Persoonlijk, lijkt mij dat logisch. Zeefuik, Warmerdam, en Handwerker, maakten ook de nodige fouten in hun eerste seizoen en zijn geleidelijk aan uitgegroeid tot ervaren en goede spelers. Ik verwacht dat Dammers, Dankerlui, Lundqvist en Strand Larsen zich ook geleidelijk aan zullen gaan verbeteren en na een paar jaar voor meer geld worden verkocht. Dat is een beetje inherent aan clubs zoals Groningen, elke keer begin je weer bij nul. Vandaar ook dat het belangrijk is dat spelers zoals Van Hintum en El Messaoudi regelmatig spelen om enige broodnodige ervaring toe te voegen aan dit team. Ik vind wel dat er voor Ter Wierik (nog) geen goede vervanger is gekomen. Ter Wierik haalde zelf altijd een ruime voldoende en was de onbetwiste leider in het veld. Er is momenteel niemand die de boel corrigeert in het veld. Dat was goed te zien in de wedstrijd tegen Twente. Ter afsluiting, wanneer heeft Groningen voor het laatst een speler uit de KKD gehaald? Er moet daar toch nog wel iets rondlopen?

Marcos00928-09-2020 om 17:03

Het lijkt mij handig dat de Fc geen enkele euro meer uitgeeft aan spelers. Dit seizoen moet je de tering naar de nering zetten. Corona is voorlopig nog niet voorbij, en wat je mening er ook over is.  De kans is groot dat er clubs gaan omvallen en dat er enorme gaten in de begrotingen vallen. Want de stadions zullen niet meer volkomen dit jaar. Er zullen nog meer sponsors afhaken het komende seizoen. Iemand zal de rekening moeten betalen...van al deze maatregelen. 

Zeeman28-09-2020 om 18:43

Hier ben ik het volkomen mee eens. Nu even op de plaats pas en eerst maar zorgen dat je de financien in de hand houd.

Thomas Portugal28-09-2020 om 17:34

Helemaal met je eens, Marco. Clubs moeten zelf maatregelen (kunnen) treffen als er in bepaalde vakken in het stadion mensen zich niet aan de regels houden, met als gevolg dat niet alle voetballiefhebbers de dupe worden van een paar idioten.

Hoekie28-09-2020 om 17:43

Ik vrees dat we vanavond te horen krijgen dat het advies wordt overgenomen en dat we de wedstrijd tegen Ajax niet kunnen bijwonen. 

TOPGrUNN28-09-2020 om 17:53

Vrees dat we de hand nu ook op de knip houden, das denk ik toch het verstandigste als er geen supporters meer mogen komen en mogelijke sponsoren gaan afhaken..... dan maar de jeugd gebruiken, ze tonen goede wil en inzet zat. We mogen blij zijn nu met een jeugdopleiding met zoveel talenten. Kunnen niet veel eredivisieclubs zeggen denk ik...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!