FC Groningen o21 maakt gehakt van FC Twente/Heracles o21 6-0

Door Redactie 3 reacties

Vanmiddag speelde FC Groningen o21 de thuiswedstrijd tegen het combinatieteam van FC Twente/Heracles o21. Doordat er 2 wedstrijden tegelijk waren om 15.00 uur koos onze reporter ervoor om de wedstrijd van o18 te verslaan en de geweldige José Reijinga van José’s Art Photography was bereid om foto’s te maken van deze wedstrijd.

FC Groningen speelde met de volgende 11:

Jan de Boer
Yannick Hettinga, Görkem Can, Milan de Koe, Bjorn Meijer
Mohamed el Kharbachi, Oussma el Azzouzi, Max Hamelink
             Joël van Kaam, Kian Slor, Remco Balk

Omdat wij dus niet bij de wedstrijd aanwezig waren voor een verslag hebben wij trainer Sander van Gessel gevraagd om ons iets over de wedstrijd te vertellen en hieronder volgt zijn verhaal.

Behoudens het eerste deel van de eerste helft waren we vanmiddag duidelijk de bovenliggende partij. In dat eerste deel hadden we moeite met het bespelen van diepteballen achter onze verdediging en waren we daarbij heel slordig in de opbouw. Ook een aantal corners zorgden voor dreiging bij onze goal.

Vanuit de omschakeling werden we echter meerdere malen gevaarlijk en dit leidde ook de verkregen penalty in (overtreding op Remco Balk) die benut werd door Mo el Kharbachi en de tweede goal van Oussama el Azzouzi. De derde goal van Yannick Hettinga was het gevolg van beter veldspel in het tweede deel van de eerste helft.

Na rust bleven we dominant en hadden we de score nog verder omhoog kunnen en moeten brengen. Doelpunten van Max Hamelink, Kian Slor en Thijs Dallinga (wederom vanuit penalty na een overtreding op Remco Balk) zorgden voor de 6-0 overwinning.

Zelf was ik het meest tevreden over het tweede deel van de eerste helft en het eerste deel van de tweede helft vanwege het vertoonde veldspel.

Ontevreden over hoe we aan de wedstrijd begonnen. Niet qua bereidheid maar wel qua uitvoering.

Björn Meijer (basis) en Nikolas Talo (als invaller) vanuit o18 erbij maar zij trainen dagelijks met o21 mee evenals Luciano Valente (alleen hij is momenteel geblesseerd).