Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen;

Door Redactie 21 reacties

We mogen weer! Komende vrijdag staat er een uitwedstrijd in Tukkerland op het programma. FC Twente is de tegenstander, komende vrijdagavond om 20:00u stipt zal de aftrap plaatsvinden in de Grolsch Veste. FC Groningen wist vorige week met 0-1 te winnen op bezoek in Den Haag. Na een redelijke goede eerste helft werd er de tweede helft weinig gepresteerd. Desondanks bleef de 0-1 die bij rust al bereikt was onaangetast. De eerste drie punten konden worden bijgeschreven. FC Twente speelde een uitwedstrijd in Rotterdam tegen het Feyenoord van Dick Advocaat. 1-1 stond na 90 minuten op het bord, beide partijen deelden de punten.

FC Groningen

Een 0-1 winst op bezoek bij Den Haag, daar moesten we het afgelopen week meedoen. Veel spektakel was er niet op de gloednieuwe grasmat van de gastheren. Misschien maar goed ook, want de aanvallende kwaliteiten van de selectie lijken nog steeds niet denderend. Uitblinkers in het elftal waren Matusiwa en Itakura. Twee verdedigend ingestelde spelers met de titel MOTM is nooit een goed teken voor de voorhoede. De achilleshiel van de selectie lijkt dus net als vorig jaar voorin te liggen. De vermoedelijke basis zal zijn: Padt; Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, Van Kaam; Hrustic, Lundqvist, El Hankouri; Strand Larsen. Hiermee lijkt de basisopstelling onveranderd met de wedstrijd van afgelopen weekend. Update: Hrustic afwezig, transferperikelen met Eintracht Frankfurt. Wie zijn vervanger wordt is nog onduidelijk.

 

 

 

FC Twente

FC Twente wist afgelopen weekend knap een punt mee te nemen uit Rotterdam. De eerste wedstrijd van het seizoen werd door de Tukkers gewonnen van Fortuna Sittard. 4 punten uit de eerste 2 wedstrijden is daardoor de score voor het team van oud bekende Ron Jans. Ron Jans, die sinds dit jaar trainer is bij de club uit Enschede, kennen we natuurlijk van zijn periode bij FC Groningen. Zijn Amerikaans avontuur eindigde afgelopen jaar na een vermeende racistische uitspraak. 

 

Historie

Verliezen in Enschede is voor de Trots van het Noorden al best lang geleden. De afgelopen twee seizoen werd er gelijk gespeeld (0-0 en 1-1) het jaar daarvoor werd er gewonnen met 3-5. Alexander Sorloth scoorde in die wedstrijd zelfs! In 2016 verloor FC Groningen voor het laatst in de Grolsch Veste. Het verleden leert ons echter dat er vaker verloren wordt in Enschede dan gewonnen. In 42 wedstrijden werd er 24x verloren, speelden we 11x gelijk en ook werd er nog 7 keer gewonnen. 

 COME ON FC GRUNN!!!

Reacties:
Marco24-09-2020 om 09:44

Wanneer het elftal verdedigt zoals tegen pvs en in balbezit speelt zoals de wereld helft tegen Ado kan er gewonnen worden.

Beste tactiek is dat El Hankouri de opdracht krijgt om bij alle acties de bal tegen de arm van de tegenstander te schoppen in de 16. Dan kan die doen waar hij goed in is levert het Groningen een paar strafschoppen op. Scoren kunnen onze aanvallers en middenvelders niet, dus last ze maar armpjes gaan schieten. Van Kaam kreeg zo ook een strafschop tegen, in de wedstrijd tegen PSV. 

Bikkel 24-09-2020 om 10:37

Ben bang dat dit wel een flop kan worden.... na vorige week!! Zal de nieuwe Spaanse back al meedoen?

campesino24-09-2020 om 11:00

Dus dan stellen we een hrustic op die volgens eigen zeggen niet 100% zal inzetten. Muy bien ????????

brummie24-09-2020 om 11:21

Dat 100% verhaal was niet slim ( en persoonlijk vind ik dat een speler zo niet naar buiten zou moeten treden) , maar ook niet al te letterlijk te nemen.

Maar wellicht ook ingefluisterd om sneller beweging in transfer te krijgen. Onderhandelingen duren al een tijdje en hij wil heel graag deze stap maken. Dat snap je toch zelf ook wel? 

Hrustic heeft er zelf ook baat bij dat hij goed presteert, en de club ook. Maar wie weet, speelt hij morgen niet of zit hij op de bank. Op het forum van Twente vindt men Hrustic een van de beter spelers en hoopt dat deze er niet bij is. 

Het is koffiedik kijken hoe het morgen gaat lopen. Ploegen maken elkaar niet heel veel, en zijn altijd interessante ontmoetingen. Twente speelt dit seizoen vol op de counter. Ook thuis tegen Fortuna. Ze hadden maar een keine 40% balbezit. Laat Twente het spel maar maken, kan FC gevaarlijk zijn in de omschakeling. 

24-09-2020 om 17:37

ik breng je in herinnering dat toen Hrustic ( nog met Nijland ) een verlengd contract ondertekende ( naar 3 jaar ) dat hijzelf een statement maakte over zijn FC Groningentijd tot dat moment toe : "het ging afwisselend goed en dan weer niet goed"

Nu zei hij een maand geleden heel erg blij te zijn met een overgang naar Frankfurt...en op mtwitter een beroemd filmpje begin deze week bedankte hij iedereen bij de FC met  "Hi Guys - see you with Ajax".  Ik gun iedere voetballer- ook Hrustic - een mooie carriere, en misschien moeten we dit snel vergeten, daarom zeg ik MJF: snel doorschakelen naar plan B

TomOkker24-09-2020 om 18:52

Brummie, elke tegenstander vind Hrustic een goede speler en hopen daarom ook dat hij gaat spelen, hoeven ze op links in ieder geval geen rugdekking te geven. Alleen de penningmeester baalt van de zoekgeraakte ballen.

Fan op afstand24-09-2020 om 12:28

Er is 1 miljoen geboden voor Hrustic. Vrees dat de voorhoede van Twente veel te technisch en te snel is voor onze defensie. Dus ik vrees.

FC NL05024-09-2020 om 12:41

BILD heeft in een + artikel op hun site een update gegeven over stand van zaken rond transfer van Ajdin Hrustic naar Eintracht Frankfurt. Bron : Eintracht Frankfurt: So viel bietet Bobic jetzt für Hrustic! *** BILDplus Inhalt *** - Bundesliga - Bild.de

FC NL05024-09-2020 om 12:58

Bleeker meldt op Twitter dat Hrustic vandaag al NIET meer meetraint met selectie en dus hard op weg is naar Eintracht Frankfurt.

 

Hoop dat Suslov nu vertrouwen krijgt en morgen in de basis zal starten

Robba24-09-2020 om 14:20

Morgen weer een moeilijke pot, met zo lang mogelijk op 0-0 voetbal en hopen op een counter. Ik hoop op een resultaat, maar verwacht een nipt verlies. Niet dat dat Twente heel geweldig is, maar de aanval is van hogere kwaliteit dan de onze.

Pietjepal24-09-2020 om 15:51

Ja we gaan het zien.

Over zeurende spelers die transfer willen bij Groningen de volgende. Blijkbaar is de precedent werking nagenoeg 100 procent. De volgende die zeurt zet je ijskoud in het derde. Precedentwerking werkt namelijk ook andersom.

https://www.tag24.de/amp/sport/fussball/verein/eintracht-frankfurt/fussball-bundesliga-kriegspfad-mit-groningen-ajdin-hrustic-will-eintracht-frankfurt-wechsel-transfermarkt-sge-1658101?__twitter_impression=true

Verder hoop ik dat Hrustic net zo'n vervolg kent als de andere verguisde spelers zoals een zekere Noorse spits.

24-09-2020 om 16:35

Bild is nou niet een subtiel medium:  mag best een onsje minder naar mijn idee...maar Hrustic/zijn zaakwaarnemer vindt zichzelf  de norm en gebruikt publiekelijk de naam van de  trainer om de club/MJF te laten bewegen met geld richting bod van E. Frankfurt  . niet fraai 

Robba24-09-2020 om 16:32

1 mln + 10% doorverkoop? 

Pietjepal24-09-2020 om 16:46

Nou, met Sørloth in gedachten zou ik 15 procent willen.

 

Erg benieuwd hoe het spel uitpakt zonder Hrustic. Met de Spanjaard, en nog wat actievelingen. Als de rest dan stabiel degelijk speelt kan het best een magische combi worden. Maar ja da's dromen hè?

24-09-2020 om 16:56

30% vanwege goede corners

TomOkker24-09-2020 om 18:24

"Voor mij is hij morgen de vijand" Zei het met een knipoog maar het is natuurlijk tenenkrommend om dit uit de mond van een trainer te horen.  Laten we afspreken dat we vanaf nu en voor altijd eens volwassen worden in de voetballerij want dit kan echt niet meer.

Ik heb gentlemen Lukkien nimmer op dergelijke populistsiche opmerkingen kunnen betrappen.

kein geloel Fußbal spiel'n

Ollie Wollie24-09-2020 om 19:44

Ik vind het wel mooi. Veel beter dan de standaard ingestudeerde politiek correcte braveburgerpraat. Bovendien beschouw ik FC Twente en alles wat er omheen hangt ook als de vijand. Maar ga jij lekker de volwassene uithangen, dat moet jij zelf maar weten, toch.

TomOkker24-09-2020 om 19:56

Dat standaard valt wel mee als ik de coach van Heracles hoor praten en een Lukkien doet het ook op een ludieke manier maar je snapt natuurlijk wel dat de domoren onder ons dit ophitsend jaren tachtig dit gelul serieus nemen.

24-09-2020 om 19:40

ik lees iets anders in  de Duitse tekst:  H. zegt dat hij die transfer nu MOET ('kost wat kost" maken...en..eist een vergoeding van  van de FCG en dat heeft hij aan de hem bevriende trainer (Buys) ook gezegd; volgens Bild zijn de partijen "verhard" in hun opstelling bij de onderhandelingen.

 

Ollie Wollie24-09-2020 om 19:54

Ik zie nergens staan dat Hrustic een vergoeding eist van FC Groningen. Is je Duits niet goed genoeg en slinger je nu een onwaarheid dit forum in, zodat de rest daar weer op hoge poten over kan mopperen en flink Hrustic uitfluiten zeker? Of is mijn Duits niet goed genoeg? Waar staat het dan, Kees?

Ik lees alleen maar dat hij om begrip vraagt van FC Groningen. Maar dat doen ze allemaal. Dat deed Zeefuik ook.

24-09-2020 om 21:19

Ollie Wollie:  mijn Duits is prima: lees de link in de post van Pietjepal..wat mij betreft correct vertaald dus.

Henkfcg24-09-2020 om 20:27

Geweldige opmerking van Buys over Jans die land verrader die bij twee shijt clubs trainer is en geweest

Ollie Wollie24-09-2020 om 20:42

Ja, nota bene Heerenveen en Twente! Hij hoeft alleen nog een keer naar Ajax en dan is het feest compleet.

TomOkker24-09-2020 om 21:04

ja erg hè in Corona tijd

 

Ollie Wollie24-09-2020 om 21:11

Hahaha ja goeie, met dat Corona geneuzel kun je alles wel de nek omdraaien. Volwassen.

TomOkker24-09-2020 om 21:06

Volgens mij hadden we het over voetbal, het is maar net waar men zich druk over maakt.

Ollie Wollie24-09-2020 om 21:13

Je begint zelf onder dit topic over hoe een bepaalde trainer praat. Handig van je om het "druk maken" dan ineens op anderen af te schuiven. Maar daar trapt niet iedereen in.

TomOkker24-09-2020 om 21:29

Nou dan heb ik een verrassing voor je want dat heb je al gedaan.

Henkfcg24-09-2020 om 21:36

Tom jij bent zeker zo iemand die meeloopt met de black lives matter en staat te klappen voor het zorg personeel.. Na je opmerking over Buys.

TomOkker25-09-2020 om 06:40

Ik loop met niemand mee zou jij ook eens moeten doen.

Andries24-09-2020 om 21:44

Ik heb dat Duitse artikel Hrustic gelezen, dwz. vertaald in het Nederlands.

Je kunt op de computer alle talen vertalen in andere talen.

Dus geen Duitse kennis vereist Kees.

De FC vraagt 2 miljoen en Frankfurt wil geen miljoen betalen.

Net zo'n situatie als met Sparta.

Hrustic, als een transfer niet door gaat (een Zeefuik geval), gaat zijn contract uitdienen en dat op 1 voetbalschoen figuurlijk gezegd.

Daarna gaat hij per 1 januari transfervrij naar Frankfurt.

Clubs zijn door Corona slecht bij kas.

Dat is bij Frankfurt ook het geval.

Verkoop Hrustic maar voor 1 miljoen dan kunnen wij verder gaan met het zoeken naar nog wat versterkingen.

Hrustic traint niet meer mee bij de FC.

Is dat een teken dat er een deal gemaakt is?

Afwachten maar.

 

Hoekie24-09-2020 om 23:06

ik denk dat Kees het woord "fordert Gegenleistung " (tegenprestatie) heeft gelezen en dat vertaald heeft in "eist een vergoeding". Ik heb nog wel ergens een woordenboek Duits-Nederlands liggen. 

FCG_far away_124-09-2020 om 23:23

 Eens met Andres, laat gaan voor 1 miljoen.

Leg dat bij de nieuwe middenvelder van Sparta en leg die voor 5 jaar vast.

Beter kan je volgend mij niet investeren.

Hoekie24-09-2020 om 23:29

Helaas blijft Sparta volgens de berichtgeving vasthouden aan de vraagprijs van 3 miljoen euro. Dat soort bedragen gaan ze bIj de FC echt niet ophoesten voor een speler. Als ze Hrustic kunnen verkopen voor 1 miljoen euro dan vind ik dat een heel mooi bedrag. 

FCG_far away_125-09-2020 om 00:26

Het is een hoop geld, maar 1 miljoen van Hrustic bij het huidige bod, zou voldoende moeten zijn.

Als Harroui echt zo goed is als gezegd, dan moet je (mijns inziens) werken met een 5 jarig contract.

Na 2 Jr FCG kan je een spreler als Harroui prima met meerwaarde verkopen.

Vraag is vooral, kan en durft de FCG dit aan.

Pietjepal24-09-2020 om 23:41

Doorschakelen, jammer. Erg jammer ook dat Zivkovic, een echte snelle spits, in China en niet in Groningen zit. Toch fijn voor de jongens dat ie even meedeed met de trainingen. Het moet heerlijk zijn om met zo'n speler te ballen.

Groen hart25-09-2020 om 14:13

Totaal niet mee eens . Over het paard getild ventje .

Nevinsrow25-09-2020 om 10:35

Jamie Jacobs. Waarom niet?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!