Terug

Deel deze pagina:

Defensief geschutter en opbouwend gepruts leiden nederlaag Groningen in

Door Sven Heikens 21 reacties

In een wedstrijd met meerdere gezichten heeft FC Groningen vanavond met 3-1 verloren van Twente. In een eerste helft vol met defensief geschutter en opbouwend gepruts en een tweede helft waar het creatieve onvermogen boven kwam drijven leed Groningen zijn tweede nederlaag van het seizoen.

De opstellingen der beide elftallen waren:

FC Twente: Drommel: Ebuehi, Pleguezelo, Schenk, Oosterwolde; Brama, Bosch, Roemeratoe; Cerny, Danilo, Menig

FC Groningen: Padt; Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum El Hankouri; Matusiwa, Van Kaam; Lundqvist; El Messaoudi; Strand Larsen

Eerste helft

Met El Messaoudi in plaats van de vertrekkende Hrustic trapte Groningen af in Enschede, maar al gauw ging het mis. Opbouwend gepruts en defensief geschutter zorgden ervoor dat Twente lekker in het spel kwam en Groningen er helemaal niet meer aan te pas kwam. Groningen mag de VAR met zijn kromme meetlijn dankbaar zijn dat het niet binnen het kwartier 1-0 stond. Deze afgekeurde goal kon Groningen zien als wake-up call, maar het ging op dezelfde fout verder. Dammers schatte een bal volledig verkeerd in, Padt schoof een bal in de voeten bij een Twente-aanvaller en de stand was 2-0 bij rust. 

Tweede helft

In de tweede helft tapte Groningen uit een ander vaatje en maakte al snel de aansluitingstreffer via El Messaoudi. Een voorzet van Van Hintum werd goed binnengeknikt door de middenvelder. In het vervolg van de tweede helft liet Twente het initiatief volledig aan Groningen. De FC kwam voetballend in de tweede helft een stuk beter uit de verf, maar vervolgens mistte de creativiteit om tot kansen (en doelpunten) te komen. Ook na het inbrengen van Joosten, Postema, Suslov en debutanten Leal en Balk kwam Groningen niet tot grote kansen. Vlak voor tijd knikte Jeremejeff een corner volledig vrij binnen en raakte een leuk invallende Balk nog de paal, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-1

Volgende week wacht ajax en dan zal het anders moeten. De transfermarkt is open tot 5 oktober en met Hrustic zal meest waardevolle speler ook nog vertrekken. Kortom: Werk aan de winkel voor staf, spelers en directie

Reacties:
debultjes25-09-2020 om 22:06

#buys ik doe niet meer mee met jou

Marco25-09-2020 om 22:12

Het voetballen van achteruit is heel moeilijk en risicovol. Veel europese topploegen wagen zich er zelfs niet aan. Degene die het wel doen spelen vaak al vele jaren in dezelfde samenstelling. PSV ging ook zo tegen Groningen in de fout. Nederlaag die hoort bij het volwassen worden.

Tweede helft was hoopgevend. Voetballend verzorgd, waarbij het jammer is dat Larsen er uitging, waardoor de dreiging weg viel. Met wat meer geluk en slimheid hadden we nog gelijk kunnen spelen.

Het gebrek aan doelpunten is duidelijk. Leuk dat Messaoudi scoort. Speler die niet zeurt in de pers, en altijd een ruime voldoende speelt. 

Henkfcg25-09-2020 om 22:12

Ik ben al tijden tegen Buijs.

Perez nog horen spreken? op Fox? Precies zoals het is.

TomOkker27-09-2020 om 07:45

Legt precies de vinger op de zere plek

Marco25-09-2020 om 22:22

Na jaren van counter en reactievoetbal kiest Buijs voor het initiatief nemen en opbouw van achteruit. 

Het forum heeft jarenlang geklaagd over het slechte voetbal. Tegen Ado goede eerste helft, en nu goede Tweede helft tegen Twente. Als de fouten er meer uitgaan krijgen we echt beter voetbal te zien. Zeker als er nog wat scorend vermogen bij komt. Utrecht en Vitesse zijn toch te rijk en goed om ze van Europees voetbal af te houden. Dan liever leuk proberen te voetballen en talent een kans te geven. Misschien leidt het ergen toe.

Met het dichtgetimmerde counter voetbal van Vd Looi hadden we een punt gepakt, maar was er ook weinig ontwikkeling van spelers.

RKR25-09-2020 om 22:23

Het is net zo tandeloos als vorig seizoen, met een slechtere defensie. Dan speelt deze ploeg om de onderste plaatsen.

Andries25-09-2020 om 22:27

Wij moeten het doen met de aanstormende jeugd.

Geduld is noodzakelijk.

De tweede helft werd er hoopgevend gevoetbald.

Balk ook maar in de ploeg.

Joosten ook.

De verdediging incl. Padt liet desatreuze steken vallen.

Kinder voetbal.

Opbouw van achteruit en door het midden zeer riskant.

Op veel doelpunten moeten wij de eerste tijd niet rekenen.

Dat is niet erg.

De jeugd heeft tijd nodig.

Laat de jeugd maar komen en na verloop van tijd komen doelpunten ook.

Nieuwe aankopen stoppen.

Balk wil wel en gaat na verloop van tijd scoren.

Dus geduld.

En nog eens geduld.

 

Bikkel 25-09-2020 om 22:30

Geduld geduld?? Dan degradeer je gegarandeerd...het is prof voetbal geen pupillen!! Al zou je vaak anders denken 

corinti25-09-2020 om 22:38

Zoals ik al eerder aangaf, El messaoudi op de plek van van kaam, van kaam linie vooruit.. Zeker met deze onzekere verdediging. Want zoals hij dat deed in de tweede helft krijg je meer beweging (beter dan luquist). En dan suslov op plek messaoudi. Van kaam speelde namelijk zeer goed na de omzetting. Dammers misschien eens vervangen door Miguel. Dan Joosten van hankouri.. 

Nachtwacht25-09-2020 om 23:00

Vandaag te vaak gezien: "aannemen, rond kijken en achteruit spelen". Wat mij betreft voor elke onnodige terugspeelbal 100 euro boete. De kortste weg naar de goal is vooruit.

25-09-2020 om 23:21

is inderdaad alsof het middenveld niet tussen de aanvalslinie en de verdediging voetbalt... alles zó erg voorspelbaar en zoveel gepruts op de flanken... en om nou nog iets te zeggen:  FC Twente is zeker geen wonderploeg, wel begrijpen ze beter dan bij FC Groningen dat die versnelling en zuivere eindpass alleen er maar toe dient om iemand vrij voor het doel te zetten...en dan komt erbij  ( voor FC Groningen) het moeilijkste: afmaken en scoren.  ik Begreep ook weinig van de basisopstelling als je hiermee zo weinig in je spel komt in de 1ste helft- kan de trainer toch ook zelf bedenken? 

"jammer maar helaas!" zou Barend Servet op tv. eind jaren '70 hebben geroepen... en ...Leg nééér die bal !!" maar dan ging het toen wèl om een gehaktbal...of in Groningse begrippen te zeggen: "leg neer die Aierbaâl !!...."REEDS" en "IK WORD NIET GOED !!!'' zijn meer van zijn onsterfelijke uitroepen!  Jammer ook was dat vervelende en arrogante /wat minachtende gepraat over FC Groningen op FOX van Kenneth Perez vanavond weer: al vooraf de wedstrijd en in de rust en erna tergen Matusiwa... ronduit lullig, net als toen Robben terug kwam.   Die man mag van mij opzooien,  met z'n poeh-ha

Hoekie25-09-2020 om 23:49

Het heeft niets met de basisopstelling te maken maar door enorm gepruts in de verdediging. Er zijn welgeteld 6 persoonlijke blunders achterin gemaakt. Ook al haal je Klopp of Mourinho hier naar toe, daar is geen zalf tegen te strijken. De FC heeft ondanks dat enorme geknoei nog aardig wat mogelijkheden gehad om de score een draaglijk aanzien te geven. Maar door zoveel blunders is er niet tegen op te voetballen. 

marcelfcg26-09-2020 om 08:11

Ik kan een heel eind meegaan in je verhaal maar als de trainer dat gesodemieter in de opbouw ziet dient hij op te staan en in te grijpen. Kees hierboven hekelt Perez maar die benoemde het prima. Als je ziet dat het opbouwend niet lukt zorg dan voor variatie en speel af en toe lang op Larsen.

Marcos00926-09-2020 om 00:08

Gewoon een slechte dag. En Twente uit levert zelden punten op. Gauw vergeten en weer doorgaan. Kop dr veur

Oeleoptak26-09-2020 om 10:06

Twente uit levert meestal punten op. Zag statistiekje voorbij komen.

hermank196926-09-2020 om 09:00

Na de vorige wedstrijd plaatste ik mijn mening dat Larsen geen spits is. De kwaliteit van een spits is zijn snelle balbehandeling en kort wegdraaien van zijn tegenstander. Het is een oude gedachte dat spitsen groot moet zijn maar dat is niet van deze tijd.

Als tegenreactie was het maar goed dat ik geen trainer ben en zeker geen penningmeester.

Als ik als trainer een team in 3 jaar tijd van derde naar 1e klasse kan loodsen en 3e ben geïndigd, heb ik er volgens mij aardig kijk op!

Natturlijk krijgt hij niet de ballen maar ik kijk puur naar zijn balsnelheid en loopvermogen en van daaruit merk ik op dat hij geen spits is, van alles wat ik benoemde is hij te traag. Volgens mij heeft hij dat ook bewezen in Noorwegen. Positioneel gezien is prima en is hij meer een aanspeelpunt voor een 10 positie. Dit zag je terug toen hij eruit ging, aanspeelpunt was weg maar op moment dat Postema erin kwam zag je meer beweging. 

 

 

 

Grunnfanatic26-09-2020 om 09:07

Dat wij met zo'n palmares aan je mening hebben durven te twijfelen. Misschien moeten we Fledderus even informeren dat je het morgen zo over kan nemen van Buijs. Maar als ik het zo lees kan je het takenpakket van Fledderus er gelijk bij pakken. En de scouting kunnen we ook opheffen. Een win-win-win situatie.

campesino26-09-2020 om 09:14

Je kan er uren over lullen, allerlei taktische besprekingen over los laten, buijs de schuld geven etc... Maar er is maar een probleem, en dat gaf Tom okker vorige week al aan ( en ik geeft hem niet graag gelijk, want hij komt over als een pedant mannetje) maar we missen de hoofdletter K van KWALITEIT.

hermank196926-09-2020 om 09:28

Mee eens maar enkelen geven een cynische opmerking zoals hierboven maar men zal zien dat ik gelijk krijg en niets ten nadele van Larsen maar ik zie hier helaas een copie van Sørloth.

Lees dat Heerenveen interesse toont in de Noor Jens Petter Hauge een 20 jarige snel en behendige scorende spits van 1.80. (Zou mijn woorden kunnen zijn Grunnfanatic).

Dit zou interessant voor Heerenveen kunnen zijn aangezien Milan en andere topclubs hem ook in het vizier hebben. 

Grunnfanatic26-09-2020 om 13:03

Mijn reactie was inderdaad sarcastisch. Was het maar zo dat die van jou dat ook waren, maar heb het idee dat je jezelf echt zo goed vindt. Maar ja, voetbalcoaches staan over het algemeen bekend om hun grote ego. Dus wat dat betreft was je inderdaad vast een hele grote.

Hgz26-09-2020 om 09:38

Als je Dammers vervangt voor Ter Wierik, Dankerlui voor Zeefuik, geen vervanger haalt voor Doan, geen vervanger voor Warmerdam, El Hankouri voor Mahi en dan kan ik nog wel even verder teruggaan met het opnoemen van vervangingen van spelers die voor goed geld zijn verkocht dan krijg je dit soort wedstrijden. Het elftal wordt gewoon elk jaar minder omdat er niet goed genoeg wordt versterkt met de miljoenen die zijn verdiend. Wat al jaren nodig is is een aanvallende middenvelder met een steekpass en een goede pegel in de benen en een goaltjesdief. Op deze manier kom je als club nooit hogerop.

TomOkker27-09-2020 om 07:48

dan vergeet je nog Memi de slager, maar goed het is inderdaad telkens en tandje minder

Fan op afstand26-09-2020 om 09:54

2e bod op Harroui. En interesse in Noorse spits van 21. Bron FCGforum

Andries26-09-2020 om 10:37

Ik zag wel lichtpuntjes.

Een voordeel van deze verloren wedstrijd is dat de FC de markt op gaat.

Nieuw bod op Haroui en interesse in een Noorse spits.

Worden de portemonnee leeg gemaakt en geldschieters ingeschakeld?

Verschillende spelers hadden defensief een offday.

Kan gebeuren.

Bij de FC gebeurt dit zo af en toe.

Dat moet er uit.

Daar is Buijs mee bezig.

Twente heeft gewonnen door FC fouten af te straffen.

Vanuit achter door het midden te combineren is zeer riskant.

Dit levert in sommige gevallen gevaarlijk balverlies op, door dat de tegenpartij druk zet.

Padt had ook een offday.

Padt maar naar Emmen.

Larsen moet zichzelf nog inspelen.

Leek deze wedstrijd op Sorloth.

Moet hij niet doen.

Hij komt er wel.

Balk debuteerde opzienbarend goed.

Zeer gedurft, behendig en op de goal gericht.

Buijs bracht de wissels te laat in.

Messaoudi maakte 2 fouten in het begin en zou direct gewisseld moeten worden.

Buijs laat zulke falende spelers een tijd lang verder aanmodderen.

Daardoor is Buijs ook verantwoordelijk voor het verlies.

De tweede helft toen de FC in de aanval ging was het veldspel hoopgevend.

Wij moeten met de FC geduld hebben.

Buijs neemt zo af en toe verkeerde beslissingen,

Komt Buijs er ook wel?

Dat is afwachten.

Hij krijgt veel geduld van zijn superieuren.

Zij geloven in mij.

Wie heeft dat eerder gezegd?

Andre Hazes!

FC NL05026-09-2020 om 10:45

VI meldt dat FC Groningen dit weekend nog een 2e bod gaat uitbrengen op Abdou Harroui van Sparta.

Bron : FC Groningen zet tóch door met tweede bod op Harroui - Voetbal International

 

FC Groningen zou daarnaast ook interesse hebben in de 21 jarige Noorse spits Sivert Gussias,maar ook Fortuna Sittard zou interesse hebben. 

Bron :  Disse utenlandske klubbene følger spissen fra Molde

Robba26-09-2020 om 10:59

Denk dat dit in de categorie Larsen valt, gedateerd nieuws

opa26-09-2020 om 10:51

Persoonlijke fouten en teveel achteruit lopen vraagt om moeilijkheden, Postema die veel te graag van die 0 af wil gaat dan juist verkeerde dingen doen, waarom gooien de vleugelspelers niet voor de goal met een spits van 2 meter, Larsen heeft nog kopbal gehad, corners op buik hoogte, Lundquist die een prachtige pass in de benen heeft en er niks mee doet,  Dammers heeft een draaicirkel van een bus, hij wordt er steeds op af gestraft, Azor en Ita zijn elke wedstrijd de beteren en Hankouri wordt langzaam aan iets beter, een beetje soberder spelen, als hij zijn man niet voorbij komt, gooi de bal dan voor de pot, Larsen is echt een aanwinst, maar wordt veel te weinig gebruik van gemaakt

Jantje26-09-2020 om 10:57

Groningen  laat al zijn spelrs de duur uitlopen met een winaars mentaliteit .  en wat komt op dat gebied voor terug ?  hellemaal niks.

Dit is het slechtste elftal wat ik in jaren heb gezien van de FC.  Haal op dat gebied versterking .

Robba26-09-2020 om 11:04

Op den duur stonden er 4 ongens uit de eigen opleiding op het veld. Van Kaam, Postema, Suslov, Balk. Die laatste actie van Balk deed me een heeel klein beetje denken aan die goal van Bergkamp tegen de magpies..

Dit is een strategische keuze geweest, ingeslagen met het topsport centrum door Nijland en co. Deze jongens vertegenwoordigen een bepaalde transferwaarde. Dat dit gepaard gaat met meer fouten en mindere resultaten is waar. Maar deze jongens zijn gewend, komen uit de regio en strijden voor elke meter. Zijn ook geen dure jongens en bij slagen, vertegenwoordigen ze kapitaal. 

Op moment dat je dit gericht aanvult met 4 kwaliteitsaankopen, heb je een goed FC maar ook een FC, waar de supporter zich mee kan identificeren.

 

corinti26-09-2020 om 15:21

Ik vond Itakura ook een van de betere,maar we moeten Matusiwa niet gaan over-heerlijken,maakte op het middenveld ook twee cruciale fouten.Zijn manco is dat hij te lang het middenvled opdribbelt zonder een echt plan te hebben.sneller passen,de bal het werk laten doen is hierbij het advies.verder heeft hij prima gespeeld.

TomOkker27-09-2020 om 07:58

Passen naar wie? Middenveld werd eenvoudig vast gezet.

Laat Padt maar beter passen. Hoor de hele week de verhalen over mee voetballende keepers, van de meest ervaren mensen hoor je van stop daar nou mee. Padt denkt daar blijkbaar anders over en deed z'n best om het tegendeel te bewijzen. Niet meer doen dus.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!