Terug

Deel deze pagina:

Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur nieuwe coronamaatregelen, publiek komende 3 weken niet welkom bij voetbal

Door Redactie 14 reacties

Vanavond heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de sterke stijging van het coronavirus. Eén van de maatregelen treft de sportevenementen waarbij het publiek voor de aankomende 3 weken niet meer welkom is. Dit geldt zowel voor het betaalde voetbal als bij de amateurs. De kantines moeten eveneens dicht.

De wedstrijd FC Groningen vs Ajax, die aankomende zondag op het programma staat, en onder normale omstandigheden garant staat voor een (vrijwel) uitverkocht huis, zal helaas moeten worden afgewerkt in een lege ambiance.

Via de clubsite wordt onder meer uitgelegd dat dit een harde klap is voor FC Groningen. Supporters en sponsoren worden nu teleurgesteld omdat zij niet bij de wedstrijden aanwezig mogen zijn. Eveneens wordt de horeca ingeperkt met alle gevolgen van dien. De maatregelen van de overheid komen voor FC als een volslagen verrassing.

Dinsdag 29 september zou de laatste dag geweest zijn dat supporters een toegangskaart voor de wedstrijd FC Groningen - Ajax hadden kunnen claimen. Dat wordt nu afgeblazen. Ook de wedstrijd die op het programma staat tegen FC Utrecht zal in een leeg stadion worden gehouden.

Het wachten is wanneer er weer gevoetbald mag worden met publiek. FC Groningen zal de procedure opnieuw gaan inrichten voor het toewijzen van de kaarten. De mensen die waren ingeloot voor de thuiswedstrijden tegen Ajax en FC Utrecht zullen als eerste in aanmerking komen. 

FC Groningen hoopt zo snel mogelijk publiek weer toe te kunnen laten en is er ook van overtuigd dat dit op een veilige en verantwoorde wijze kan. 

Reacties:
Marco28-09-2020 om 20:02

Slechte maatregelen. Er had onderscheid gemaakt moeten worden tussen binnen en buiten sport. 

Euroborg kun je voldoende veilig zitten op de tribune met 1,5 meter afstand. Door de openlucht voldoende ventilatie. Door niet met het ov, maar met auto,  fiets, lopend te komen zijn gezondheidrisico's nihil. 

KNVB had beter moeten lobbyen, politiek had beter moeten nadenken en buitensport meer ruimte noen laten. Dit kost miljoenen zonder bijdrage volkksgezondheid. 

Grunnfanatic28-09-2020 om 20:04

Begrijpelijk en helaas te verwachten besluit. Gaat denk ik ook niet bij deze 3 weken blijven. 

appie happie28-09-2020 om 20:06

F☆king jammer en de doodsteek voor veel clubs,gelukkig geldt dit maar voor 3 weken voorlopig.Echter ik betwijfel of dit niet langer duurt.

Maar wat als dit nog veel langer gaat duren,kijk als ik niet naarAjax mag..vind ik dat geen probleem.

Maar de FC voelt dit wel degelijk,heel jammer,gelukkig hebben ze nog niks gekocht..Hou de centen maar ff op zak.

Degraderen zullen we niet,( zijn clubs die er slechter voor staan)het wordt overleven de komende tijd hopelijk komt er eren vaccin , zodat de wedstrijden weer toegangelijk kunnen zijn.

Nou sterkte voor iedereen en alles..

Pietjepal28-09-2020 om 21:02

Grappig, om 21.00 uur  een bericht op de website van de FC: Hrustic vertrekt.

Rob197028-09-2020 om 21:48

En dat voor 1 miljoen, is toch knap gedaan voor een speler met een aflopend contract. Het geld zou ik wel investeren in nieuwe spelers, niet afwachten, gewoon doorschakelen, wat extra kwaliteit is nodig, mits ze ook op waarde worden opgesteld. De spelers waar Groningen naar op zoek zijn, zijn de creatieve spelers. Mocht je die halen, geef ze dan ook de ruimte om creatief te zijn.

 

A Matter of Honor28-09-2020 om 21:11

De angekondigde maatregelen zijn een uitvloeisel van het wanordelijkheden bij Feyenoord=FC-Twente. het is een bewijs dat er in Rottrerdam veel hersenloze supporters zijn. Er is voldoende voor gewaarschuwd dat er niet geschreeuwd mocht  worden en de afstand moest worden gehandhaafd. Dan die idioten uit Tilburg, ook zo hersenloos. FC-Groningen en de andere clubs , die zich wel aan de regels hebben gehouden zijn nu de dupe van die idioten. Er wordt nu doorgevoetbald zonder publiek, en moeten ons er maar in schikken, totdat deze ellende over is gewaait. Wat betreft Harroui, wél ophalen deze speler want het budged omdat spelers aan te kopen buiten de explotatie van de CV. FC-Groningen valt.

Marcos00928-09-2020 om 21:21

Je mag niet naar je regionale voetbalclub toe, maar met z'n allen (uit heel Nederland) wel naar de Efteling toe. Heel bijzonder allemaal.
En die l vaccin is allemaal leuk en aardig, maar veel mensen gaan die rommel echt niet slikken. Dus waar die hoop(redding) vandaan komt is mij ook een vraagteken. 
Deze crisis overleven is waar t allemaal omdraait. Voetbal is nu echt even bijzaak. Hopelijk blijft onze club bestaan. 

Marco28-09-2020 om 21:26

Bij alle sport is publiek verboden. Vindt dat de overheid zulke ingrijpende maatregelen beter moet onderbouwen. 

Wat maakt het nu voor de corona nu uit dat een paar ouders om 9.00 uur buiten met voldoende afstand op een verlaten voetbalveldje naar hun kinderen staan te kijken.

Dat de kantines worden gesloten dat valt nog enigzins te begrijpen. Vindt deze maatregel wel heel heftig.

skjipke28-09-2020 om 21:29

zou de centjes voor Harroui ook mooi op de bank laten staan in deze situatie. Zou Ihattaren huren geen optie zijn? Schmidt ziet niets in deze jongen en volgens mij zou hij wel passen bij Groningen. Minder risico ook dan miljoenen uitgeven.

A Matter of Honor28-09-2020 om 21:42

En Ihattaren kost niets, volgens jou? Hoeft ook geen salaris en kost ook geen huursom. Beetje kort door de bocht,vind je niet?

skjipke28-09-2020 om 22:33

@matter: volgens mij had ik het niet over het huurbedrag. Maar het lijkt mij minder risicovol een speler te huren (als het nodig is) dan een speler voor 1,5-3 miljoen te kopen. Zonde dat zo’n speler op de bank zit bij PSV, terwijl Groningen misschien wat versterking kan gebruiken?

A Matter of Honor28-09-2020 om 23:28

Nee,maar als je zo'n bericht plaatst is het wel wenselijk dat het er wel bij vermeld wordt,als zijnde een risico,waar je het zelf over hebt.

hermank196928-09-2020 om 22:09

Waarom niet clubs zonder publiek laten spelen daar waar het mis gaat?

Waar supporters zich niet misdragen worden mee gestraft!

Hoe krijg je relletjes?

TomOkker29-09-2020 om 05:36

Zo dus, de een wel en de ander niet, is een diep psychisch probleem binnen de maatschappij. Is het mijn achterbuurman van 3 straten verderop niet dan is het wel het papegaaiende journaille die loopt te zuigen en te janken. Om maar te zwijgen van de diverse Fora of andere asociale media sites.

We moeten niet naar anderen kijken we hebben dit met elkaar verkloot, overal waar je komt zie je dat jong maar vooral oud de gekste dingen uithalen. Laatst werd ik nog omver gelopen door een hoestende en proestende bejaarde, bij de supermarkt staan we weer met de ruggen tegen elkaar aan om de boodschappen op de band te leggen, ik moest aan de kant omdat 3 giechelende oude wijven zich niet aan de routes hielden in een te druk overdekt winkelcentrum nota bene. En we moesten en we zouden met alle geweld met vakantie. En maar schreeuwen dat het allemaal niet duidelijk is. Waarom dit waarom dat. En dan vergeet ik bijna te zeggen over hoe sommige horeca figuren er mee om zijn gegaan Gefeliciteerd mensen, ik doe nog steeds mee.

A Matter of Honor29-09-2020 om 15:08

Je hebt het over die onverantwoorde ouderen, Professor Okker, maar wat dacht van al die studenten die meestal s'nachts lallend en brallend over de straat slenteren. Ik weet niet of je het mee gekregen hebt maar de meeste besmettingen komen voor in de categorie 18 tot 25 jaar. Je geeft nogal af op de ouderen, maar weet je dat het gros van de ouderen het laatste half jaar bijna niet buiten durven te komen omdat al die snotneuzen zich van geen god of gebod iets aantrekken. Laat dat maar eens goed tot je doordringen, meneer de Professor. Ik weet niet je leeftijd maar ik hoop dat je oud mag worden en dan zonder dat er weer een pandemie opduikt en als dat toch weer zo mag zijn hoop ik dat jij de eerste bent die op een IC belandt. , en laat jij je omverlopen door een bejaarde? Heb altijd al gedacht dat jij niet al te stevig in je schoenen stond.

TomOkker29-09-2020 om 16:55

Begijp je dat je hiermee over een grens gaat AMoH, iemand covid toewensen nou nou jij durft. 

A Matter of Honor29-09-2020 om 19:09

Nou nou jij durft ook wel. Oude mensen voor "giechelende oude wijven" uitmaken. Zeer complimenteus hoor. Overigens, waar staat dat ik jou Covd-19 toewens. Een pandemie kan van alles zijn. Een griepgolf die uitmond in een pandemie of een mazelengolf is ook zoiets. Een pandemie is een ruim begrip voor een wereldomvattende uitbraak van een schuldige of onschuldige ziekte of aandoening, maar dat wist jij als professor natuurlijk al. 

TomOkker30-09-2020 om 06:59

Als ik had geschreven domme 40+ wijven was het wel goed geweest? Ik heb 1 keer het woord bejaarde genoemd die mij inderdaad onverwachts in de rug liep. Wat ik bedoel te zeggen is dat het niet alleen lallende studenten of feestende voetbalsupporters zijn in de leeftijdscategorie die jij schetst. Ook ouderen of ouders ook goed, en gelukkig niet allemaal, houden zich niet aan de basis regels. Om maaar te zwijgen van die coronawaanzin gekkies. Daarom zeg ik dat we het aan ons zelf te danken hebben, want dat het deze kant op zou gaan was voor de meeste mensen geen verrassing.

Begrijp mij goed ik snap die kermisexploitanten ook wel als je de lange rijen in de efteling ziet en de kerken die amper een restrictie hebben gehad, niet dat er nog veel volk komt maar goed. Maar het vreemde is de mondkapje discussie, ondernemers kiezen voor hun eigen safe en willen de discussie bij de voordeur niet, ook logisch. Op de mondkapjesdiscussie na zeg ik dat de maatregelen tot nu toe terecht zijn en dat niet iedereen er ziek van wordt geloof ik ook wel. Maar ik ken iemand die er wel aan is overleden.

Ik heb het op deze manier gezegd omdat er een aantal gekkies rondlopen, gelukkig maar een klein percentage blijkt na onderzoek, die hystrisch op elk positief bericht reageerd, onderbouwd of niet. Daarom vind ik het te kort door de bocht om schuldigen aan te wijzen omdat een aantal allerlei drogredenen aanvoeren om het allemaal te bagataliseren.

Maar goed, jouw vergelijk met iemand die een bejaarde een bejaarde noemt noemt of iemand covid toewensen gaat helemaal mank, vind je niet. Of mag ik dat woord in jouw geval niet noemen.

Bikkel 28-09-2020 om 22:39

Allemaal een beetje dubbel.... is niks bewezen dat in de buitenlucht besmettingsgevaar is ! En een Efteling is wel open waar honderden mensen lopen....las een stuk van Maurice de Hond.... zeer interessant.... juist op scholen schijnen heel veel besmettingen te zijn.... maar het is niet anders! Allemaal erg genoeg en nog lang niet vanaf 

TomOkker29-09-2020 om 06:05

Aannames Bikkel niets anders dan aannames, er is niks dubbels aan. Dat van dat buitenlucht is het tegenovergstelde ook nog niet bewezen, maar dat van de Efteling vind ik ook wel een dingetje net zoals het kerkbezoek, waar vanaf het begin erg luchtig over gedaan werd. Zo zullen er ongetwijfeld nog wel een paar dingen te noemen zijn. Maar ik vind het belangrijker hoe mijn omgeving er mee omgaat in plaats van mij druk maken over een toiletrol of een mondkapje. Je moet toch wat te melden hebben, want het gaat natuurlijk niet goed met onze, of moet ik zeggen Belgische media.

Maurice de Hond heeft al vanaf het begin een andere theorie en dat mag, maar ook hij heeft volgers net zoals Famke Louise. Ik geloof op dit moment meer in de wetenschap dan de Wild West verhalen die ik in de media zie of hoor. Tenzij het tegenovergestelde bewezen is natuurlijk.

Bikkel 29-09-2020 om 07:10

De Hond is niet dom... heeft ook contact met diverse experts! Net even anders.... maar dat het niet goed gaat is duidelijk.... zijn er nog lang niet vanaf 

marcelfcg29-09-2020 om 08:39

Rutte en symboolpolitiek, je verwacht het niet.....

Hoekie29-09-2020 om 08:41

Zoals het bij de FC geregeld was bij de thuiswedstrijden daar nam ik mijn petje voor af. Het was daar veel veiliger dan op markten, supermarkten en noem maar op. Zoals gezegd moeten de goeden weer onder de kwaden lijden. Ik kan mij voorstellen dat de goedwillenden die eerst veel begrip toonden voor de maatregelen wel zo'n beetje klaar zijn met dit kabinet. Wel naar de Efteling en andere onveilige plekken maar niet naar een wedstrijd van je clubje waar alles tot in de puntjes is geregeld. Ondertussen meldt Sikkom dat de Vindicatters gisteravond weer feest aan het vieren waren op hun dakterras. 

Ik begrijp uit de reactie van Tom Okker dat we niet naar elkaar moeten kijken omdat we het zijn allen hebben verkloot. Zo lust ik er nog wel een paar. Als je met elkaar regels vaststelt horen daar bij overtredingen sancties. Het is lekker gemakkelijk de weg van de minste weerstand te kiezen en de niet-overtreders te straffen omdat de overtreders niet voldoende worden aangepakt.

Je zou kunnen denken aan een ontheffingssysteem voor voetbalclubs die perfecte maatregelen hebben genomen om de Corona buiten de deur te houden. Kortom: Beloon goed gedrag. 

Rob197029-09-2020 om 10:35

Offtopic, dat is ook het probleem, de clubs die het wel goed hebben gedaan, en zich daarvoor hebben ingezet, worden hierbij tekort gedaan door de overheid, maar dat geldt voor veel meer ondernemingen. 

De overheid, staat klaar voor de verkeerde. Voor de clubs hebben zij op dit moment nog geen enkel oog gehad, iedereen moet zonder inkomsten aanpassingen doen, die in een later stadium zo weer de prullebak in kunnen. Een hap-snap beleid waar de goede onder moeten lijden. De gemaakte kosten kun je niet verhalen, maar ook de misgelopen inkomsten niet. De KNVB is waarschijnlijk niet sterk genoeg richting de overheid, want zij weten geen enkele tegemoetkoming te scoren in Den Haag. 

marcelfcg29-09-2020 om 11:19

Mooi verwoord Hoekie. Ik denk dat je hiermee de spijker op de kop slaat.

Martijn 29-09-2020 om 14:58

Het was helaas te verwachten dat dit zou gaan gebeuren, en dat heeft echt niet alleen met de hersenlozen in Rotterdam en Tilburg te maken. Ook in Groningen en veel andere steden gaan de besmettingen hard omhoog, dus niets doen was geen optie. Dat er steeds meer besmettingen komen heeft toch ook vooral met de mensen zelf te maken, de gewone burger zoals ons, en de slechte handhaving in dit land. Van 1 van mijn werknemers hoor ik dat in de trein van Appingedam naar Bedum velen geen mondkapje dragen, het is verplicht maar wordt niet gehandhaafd. Hijzelf heeft slechts éénmaal in het begin van de regeling handhavers gezien terwijl hij er al tig keer in heeft gezeten. 

Bij Groningen PSV was ik in het stadion, het viel mij daar op dat slechts een enkeling een mondkapje voor had, zelf stelde ik een vraag aan een stewerd, (en man van zeker 60 die dus gezien zijn leeftijd ook voorzichtig moet zijn) hij gaf mij netjes antwoord maar kon het niet laten om mij te vragen of ik geen handschoentjes aan hoefde, dit omdat ik dus een mondkapje voor had. Ik heb er maar niet op gereageerd. Ik kan het mij in elk geval niet veroorloven dat ik besmet raak, dat kost me waarschijnlijk mijn bedrijf. Ook bij het verlaten van het stadion liep iedereen tegelijk weg het trappenhuis in, door enkelen werd ik aangekeken alsof ik melaats was, ook door datzelfde mondkapje. Ik heb mij hier eerlijk gezegd best over verbaasd, afgezien van het feit dat de mensen wel netjes op hun plek bleven zitten

Het laat echter wel zien dat mensen te makkelijk worden, de regels niet meer goed naleven. De gevolgen zijn dus dat besmettingen weer oplopen en de overheid regels moet verscherpen. Helaas betekend dit dus ook dat we voorlopig geen wedstrijden mogen bezoeken. Dat pretparken wel mogen is natuurlijk ontzettend krom, daar moet dan ook een streep doorheen

TomOkker30-09-2020 om 07:00

exact mijn punt.

A Matter of Honor30-09-2020 om 11:55

Er mankeert duidelijk,hier in Nederland, iets aan het rechtsysteem. Handhaving van de regels wordt niet goed uitgevoerd. Boetes worden, na een discussie van het kabinet, verlaagd of kwijtgescholden. Hiermee zet het rechtsysteem zichzelf in het hemd. Een veel dudelijker uitleg én uitvoering van de overheid is nodig. Strenger handhaven en hogere boetes op niet naleven van de regels, is volgens mij nodig om het zooitjes ongeregeld tot rede te brengen. Wie niet horen wil moet maar voelen.  

TomOkker30-09-2020 om 18:50

Gelukkig is het rechtssysteem niet zo zwart wit zoals jij het schetst, van een aantal uitspraken heb ik de reden gehoord en die zijn m.i. legitiem. Daarbij is de politiek nog nooit zo duidelijk geweest als in de afgelopen periode en ik ben het met je eens dat er harder opgetreden kan worden, maar ook hier wringt de schoen al jaren, te weinig capaciteit.

Alleen dat gedoe wel of geen mondkapje is een grove fout. Maar goed dat is op het moment van dat ik dit schrijf nu ook duidelijk. aalmoal ain snoetlappe veur bie de Lidl.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!