Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S03E08: “Dit was een mensonterende vertoning”

Door Kon Veel Minder de Podcast 59 reacties

“Dit was een mensonterende vertoning.” Dit vat de wedstrijd in Grolsch Veste goed samen. Thijs is herrezen uit zijn quarantaine en schuift weer vrolijk aan. We bespreken de wedstrijd tegen FC Twente, de offday van Wessel Dammers en de kritiek op Danny Buijs. Ook bespreken wij met Ajax-fan Wouter Holsappel de aankomende thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers.

Credits:
Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) – We Gaan Naar Voetbal (intro- en outromuziek)

Reacties:
hertopwil29-09-2020 om 22:29

Oké allemaal mooi dat er zoveel spelers  van de FC goed zijn terecht gekomen.

Maar hoop dat MjF ook weet dat op 6-10. de sluiting datum is voor nieuwe spelers voor de FC.

Ronnie 30-09-2020 om 09:51

Als we af gaan op de laatste jaren komt er geen speler meer bij. Groningen haalt nmlijk nooit op de laatste dag spelers. Dat is/ zijn paniekaankopen.

Het leven met Corona is een gok. Stel dat de fc de euroos op zak houdt en er komt een lock down zodat competitie niet kan worden uitgespeeld. Dan is fc spekkoper. Geen paniekuitgaven gedaan, salaris bespaard etc.

Stel de competitie gaat wel door, dan loopt de fc met dit elftal een grote kans om rechterrijtje onderaan te eindigen. En dat is voor de tv gelden niet goed, maar ook voor de seizoenkasrten volgend seizoen niet.

Wie neemt welke gok en vanuit welk scenario?

Ik zou maar gaan investeren...

PDI30-09-2020 om 10:17

In deze podcast wordt Strand Larsen afgekraakt.... werkelijk ongelofelijk ...die jongen loopt zich een ongeluk omdat ie geen ballen krijgt.....alleen aan het afjagen is voorin.....vind je het gek dat ie op den duur niet fris meer oogt????? Laat die jongen eens in z'n kracht komen en is het dan niets heb je alle recht, maar nu......ik vind dit echt niet kunnen voor radiomakers...ook al zeg je ik schrijf hem niet af...nee je brandt hem af! Strand Larsen heeft het in zich om een goede spits te worden, zeker weten!

ChiChi30-09-2020 om 12:06

VOLLEDIG met PDI eens!!!!!!!

Snooze30-09-2020 om 16:22

EENS! Ik vond hem niet slecht spelen. En verder snap ik niet waarom Padt geen lange ballen op hem speelt.  Maak gebruik van zijn kracht en lengte. 

Hgz30-09-2020 om 10:59

Kaj de Rooi halen ! echt een goede speler.  veel goedkoper dan Haroui aangezien ze toch op de centjes moeten letten i.v.m. inkomstenverlies 2 lege thuiswedstrijden

FC NL05030-09-2020 om 11:06

In het Eindhovens Dagblad staat mooi artikel over hem en interesse en volgens mij wordt daar gewoon gemeld dat FCG interesse heeft,maar kan ook mijn interpertatie zijn.

Lezen jullie hier ook dat FCG interesse heeft of lees ik het dan verkeerd ?

 

Bron : Kaj de Rooij weer goud waard voor FC Eindhoven: ‘Clubs zitten te slapen’ | Keuken Kampioen Divisie | ed.nl

brummie30-09-2020 om 12:55

De Rooij is een linksbuiten. Met Hankouri, Gudmundsen, Joosten en Kian Slor hebben we al 4 linksbuitens in de selectie.

Lijkt me dat qua transfer meer behoefte is aan een rechtsbuiten, of ervaren spits.

Hgz30-09-2020 om 15:36

Hij kan ook op 10 spelen

A Matter of Honor30-09-2020 om 17:19

 Suslov kan ook op 10 spelen.

opa30-09-2020 om 13:14

Joosten kan op de spits positie spelen, is eigenlijk een spits, v. Rooy is een  scorende speler, die een goede pass en een goede voorzet heeft

campesino30-09-2020 om 13:27

Ik kan me voorstellen dat je in deze onzekere tijden geen zware investeringen wilt doen. Aan de Andere Kant is groningen compleet ontmanteld de laatste 2 jaren en ben je aan je supporters en sponsors verplicht, een deel van die opbrengsten  te herinvesteren. Het minste wat fledderus moet doen is dan maar 2 of 3 huurlingen aan te trekken, maar dan wel spelers die groningen naar een hoger plan trekken. Maar mij bekruipt een beetje het gevoel dat fledderus zijn huiswerk niet goed heeft gedaan  en dat hij die 15+ spits en creatieve middenvelder niet kan vinden, en dat straks het corona virus als smoes wordt gebruikt voor het falende aankoopbeleid. 

Hgz30-09-2020 om 15:37

Eens

campesino30-09-2020 om 13:30

En ja brummie, hoekie, en wollie wollie, noem me maar weer een negatieveling. Maakt me niks uit, maar ik kan er niks aanders van maken.

30-09-2020 om 15:09

@ Campesino

 Ik geloof niet dat op dit ogenbik ook maar "iets" dient met  verwijten tussen supporters te maken of de selectie wel voldoende kan worden/wordt aangevuld met kwaliteit.

Ikzelf zie nog steeds 50 % kans dat Harrouri komen gaat: hij schijnt géén verkoopclausule te heben van 1 milj.,  zoals zijn Sparta-collega die wel heeft in de belangstelling staat van Saoudische club .  Vander Stee zegt 7 uur geleden: ( in andere maar duidelijke bewoordingen ) dat Groningen meer gheld  moet bieden...

Voort de rest is het hopen dat Dankerlui en Dammers en Joosten zich kunnen inspelen en van belang zijn voor het elftal;  de spits Strand Larsen lijkt mij prima voor deze selectie als ze de bal maar in zijn voeten willen spelen.

Ik wacht daarom nog even tot maandag met al die onzekerheden ! en blijf hopen op suuces bij MJF

campesino30-09-2020 om 16:50

Hoop doet leven kees, maar "hopen" is geen voorbeeld van goed beleid.

Hoekie30-09-2020 om 16:52

@  Campesino  Voor zover ik weet heb ik jou niet of nauwelijks onheus bejegend. Ik kan je posts over het algemeen wel waarderen omdat jij je reacties onderbouwd en vaak ook zinnige zaken inbrengt. Natuurlijk kunnen we op dit forum van mening verschillen, dat is alleen maar goed. In dit geval zie jij het somberder in dan ik. Ik verwacht van Fledderus nog zeker 2 versterkingen of 1 topaankoop. Tegen het einde van de markt leert men de marktkoopman kennen luidt toch het spreekwoord?

campesino30-09-2020 om 19:52

Hoekie onheus bejegenen, mooie uitspraak, lang niet gehoord. Om met kees zijn woorden te spreken, ik help het je hopen

Fan op afstand30-09-2020 om 15:48

Denk dat de FC snel moet doorschakelen en laat Harroui bij Sparta. Tijd sijpelt door de vingers en aanvulling is toch een noodzaak.

TOPGrUNN30-09-2020 om 16:16

MJF en Gudde houden wat er speelt lang stil, beetje meer duidelijkheid/openheid mag wel... 

campesino30-09-2020 om 16:48

Er is hier flink afgegeven op nijland en jans. En ik denk dat jans de eerste is om dat toe te geven. Zondag liet hij zien wat wel zijn plaats is en liet hij buijs taktisch een poepie ruiken. Maar het enige waar fledderus goed in is, is om de door zijn voorgangers gehaalde spelers voor een mooie prijs te verkopen. Maar zijn aankopen zijn schrikbarend. Vorig jaar waren de aankopen een drama, de meeste zijn alweer door de achterdeur verdwenen, dit jaar ziet het er nog droeviger uit. Hopelijk kan hij met de kerst met zo'n succesvolle noodgreep uithalen, als jans 2 jaar terug. gelukkig hebben se de jeugd nog, maar dat is ook niet de verdienste van gudde en fledderus

Hoekie30-09-2020 om 17:15

@ Campesino Af en toe schiet je door in je reacties. Het had weinig met tactiek te maken maar met een kompleet off day van Dammers (2 keer) en Padt (2 keer) en een sullige balaanname van Messaoudi. Deze heren hebben dan ook uitgebreid in de media aangegeven dat ze aan het prutsen waren. Wat de aankopen betreft ben je er snel bij in je oordeel. Ik dacht dat Matusiwa een sterke aankoop is van Fledderus maar daar kan jij anders over denken. Ook het overhalen van Robben vind ik sterk gedaan. Joosten en Larsen zijn net binnen en daar verwacht ik veel van. Suslov een kontrakt laten tekenen van 5 jaar vind ik een topdeal. Dammers en Dankerlui zijn respectievelijk voor nul en weinig centen aangetrokken en hebben wat tijd nodig te groeien in het systeem. Diemers is een smetje maar dat lag voor een groot deel aan Fortuna die zich niet aan de afspraak hield met Diemers. Ben trouwens benieuwd welke aankopen je bedoeld die Fledderus gedaan heeft en die nu al weer vertrokken zijn. 

campesino30-09-2020 om 19:44

 Heb je je del eens afgevraagt waarom ze die fouten maakten? Omdat jans niet op zijn achterfoofd is gevallen en de zwakke punten van de tegenstander bestudeert. Door vol druk te zetten, maakten de groningers die fouten, met als tegen de duitse oefentegenstanders. Buijs reageerde niet tot de pauze. Toen speelde groningen al een verloren wedstrijd ondanks een zwak twente, wat we na de rust wel zagen.

campesino30-09-2020 om 19:48

Benschop, asoro. En strunk, can, schreck, zijn nog niet weg, maar het is alsof de er niet zijn.

Matusiwa natuurlijk wel een dikke prima 

Hoekie30-09-2020 om 20:21

Asoro en Benschop zijn geen aankopen maar gehuurde spelers. En na de huurperiode weer vertrokken. De verder door jou genoemde spelers zijn rond de 20 jaar. Matavz heeft hier 2 jaar lopen pierewaaien en werd zelfs in zijn 2e jaar verhuurd aan Emmen. Ik heb je naast Matusiwa niet gehoord over zijn andere echte aankopen en de andere activiteiten. 

ChiChi30-09-2020 om 17:15

In deze corona-tijd is het heel logisch dat er geen versterkingen meer worden gehaald!

Het zit er dik in dat de rest van de kompetitie zonder publiek zal worden gespeeld of misschien wel helemaal niet

worden uitgespeeld!! 

 

appie happie30-09-2020 om 18:11

Ik hoor niemand over Robben !! Hoe staat het daarmee,is hij al bijna terug?

Andries30-09-2020 om 20:05

Robben zit op Robben eiland in de zon met een biertje naast zich.

Of ergens anders.

Ik krijg de balen van Fleddi die zeer langdradig is in het aantrekken van spelers.

Geen communicatie met de achterban en supporters.

Als het zover is komt hij met een voetballer uit de klere kast te voorschijn.

Het management communiceert niet zoals Hans Nijland die altijd in het nieuws verscheen.

Daarom was Hans in heel Nederland aanwezig en populair.

Vlot met transferzaken afhandelen.

Wel had hij een gevulde portemonnee en investeerders om zich heen, die een graantje wilden meepikken.

Sparta gaat er vanuit dat zijn 2 top spelers transfereren.

Zij hebben een portemonnee met een gat er in.

Dus een paar centjes zijn welkom.

Eerst nog maar touwtrekken met de FC.

En kijken wie het sterkst is.

Hoekie30-09-2020 om 20:27

Leuk dat je voor Hans Nijland opkomt. Ik ben altijd een fan van hem geweest. Maar ook Hans Nijland werd hier vaak verguisd. Ik ben er getuige van geweest dat deze geweldige clubman voor de hoofdingang zelfs werd bedreigd door een groep "supporters" onder geschreeuw " Nijland rot op".

30-09-2020 om 23:55

Even ( en zoals jullie weten ben ik geen hard-liner/activistische supporter), maar ik weet van  dichtbij dat in de periode dat Jans als TM werd teruggehaald werd bij Groningen dat er steevast de slogan: "FCG is een topclub" gebruikt werd, en Hans Nijland heeft in die periode steeds in de pers die oude verhalen over Suarez, Robben, van Dijk  enz bezigde, alsof de FC die positie nog steeds bezat.  Wij weten beter, want het hele scoutingapparaat is op de helling gegaan, Jeltema weg ( en weer terug ), Trainers weg die hoofdtrainer wilde worden, en teleurstellingen en gedoe van en rond  Maaskant , Faber enz. En dat dit uiteindelijk aan de spelers/spitsen  wordt geweten dat is zeker niet fair maar wel het gevolg van het direct uitschakelen in voororonde europees ( Aberdeen, PSV ) waarmee ik maar wil zeggen:  er IS ondanks de bekerwinst in het tweede jaar van Van de Looi, een zeker verlies van aanzien gekomen bij de supporters en stadionbezoek ( minder )  en sponsors ( minder ).  Dat dit  andere clubs ook zo verging en dat Fox veel prominenter werd, kan zijn, maar vette sponsors binnenhalen en goede spelers halen dat bleek duidelijk steeds moeilijker. 

Publiek oordeel, vaak negatief, komt en gaat  ook snel: ik herinner mij nog precies dat Daily Blind een periode van Ajax gehuurd werd , en dat dit het gesprek was van de dag bij de fans.  Nu is Strand Larsen gehaald, maar het is toch schraler geworden vwb medespelers .  

We zijn nu in een  nieuw tijdperk, met welbespraakte Gudde en Fledderus; die bezigen minder hoop en meer  mangementtaal maar nog wel met Eric Mulder (hoofd RvC) die nog uit de Nijland-school komt. Het nieuwe beleid is aangekondigd als FCG-opleidingsclub met eigen talenten,- goede zaak!-  maar de spelersbegroting  is in 10 jaar telkens teruggeschroefd en daarmee zijn de mogelijkheden om grote voetballersvan andere competities te halen beperkter; om de niet EU spelers als onbetaalbaar te zien en onze FC  achter/onder  FC Utrecht PEC Zwolle, Willem II en Vitesse te zien spelen, tja dat wordt niet makkelijk gepruimd nu...O ja het Topsortcentrum was ik nog vergeten...natuurlijk is dat een goede basis voor de jeugdopleiding...maar waarom wordt er nu niet volop ambities getoond om het Vlaggenschip van de club ( het Eerste elftal ) hoger dan een middenmoot te laten spelen?, en is de realiteit van Corona zo weerbarstig dat we nu een seizoen gaan spelen om snel te vergeten?.. want vergeten is zo ongeveer het slechtste wat er in de marketingwereld bestaat.  De "toegevoegde waarde van profvoetbal voor het bedrijfsleven" (citaat Gudde) wordt wel in winst en verliescijfers uitgedrukt, maar minder in een gedeelde clubemotie. 

waarom wordt er wel gecashed op succesvolle spelers maar niet ingekocht op even hoge kwaliteit en kunnen we als elftal niet meer ons  meten met 2e Bundesligaclubs : de Granqvists, Sparvs, Kostics en Cherys, De Leeuws enz. wat kwam ervoor terug nu: alleen nog passanten ?   

 

brummie01-10-2020 om 08:53

Er wordt ingekocht op spelers die nog moeten groeien naar die hogere kwaliteit. Raad je aan om het stuk in de VI deze week te lezen met MJF.

Spelers als Kostic en Ganqvist waren in het verleden nog haalbaar voor FC.  Zulke spelers gaan nu direct naar kapitaalkrachtiger clubs en competities.

Je kan situatie nu in het voetballandschap niet meer vergelijken met toen. Spelers blijven ook minder lang verbonden bij een club zoals Groningen. 

Een 1 op 1 vervanger van bijv. Zeefuik is voor FC simpelweg niet te betalen. Wat 2e Bundesliga aangaat, daar liggen salarissen en begrotingen dermate hoger t.o.v. onze FC. 

01-10-2020 om 09:45

dat zal ik zeker doen;  wat jij schrijft is ook "een" realiteit maar niet de enige , want het is wel erg snel  gegaan dat bevriezen van die begroting en sslarissituatie ...Externe financiers, bonussen voor het MT, een degelijke toekomstvisie en dan "geen woorden maar daden"!..tekort op de begroting,  corona? hoe komen we uit die malaise

Hgz01-10-2020 om 12:48

Je gaat toch niet dankerlui voor zeefuik vervangen, dat is een achteruitgang man. Wees creatief zoals Twente Willem2 je hebt een beste zak geld gehad. Elk jaar hetzelfde mindere spelers halen voor spelers die voor flink geld worden verkocht , zo schiet dat niet op en zak je elk jaar meer af

Fan op afstand01-10-2020 om 09:33

Het is duidelijk dat onze FC moeite heeft spelers aan te trekken die in hun (toekomst) visie passen. Het is mooi en duidelijk dat er een visie is en dat men zich daar aan houdt. Daarom ook de jacht op Harroui wat nu wel een heel moeilijk verhaal kan gaan worden daar Rayhi richting de woestijn gaat. We leven in een extreme situatie welke mijn inziens extreme beslissingen vraagt. Dat zou dus moeten kunnen betekenen dat er spelers gekocht cq gehuurd moeten worden die niet binnen deze visie vallen. En dat zal schakelen betekenen voor de directie maar volgens mij heeft de directie duidelijk aangegeven dat zij een morele verplichting voelen om hun sponsoren maar ook hun supporters een kwalitatief,  eredivisie volwaardig elftal op het veld te krijgen wat attractief spel laat zien. Dat dit elftal er (nog) niet staat is door velen geconstateerd, mede door de directie. Wat ik dus hoop is dat de directie kan/wil schakelen en dat men nog spelers gaat kopen/huren zelfs als deze niet (helemaal)  binnen hun toekomst visie vallen. Maar men moet wel snel spijkers met koppen slaan want de klok tikt door.

02-10-2020 om 14:57

daar wringt de schoen:  als de directie van FC Groningen die kwalitatieve normen en leeftijd naar onder bij stelt, en de discussie voert wat eredivisie-volwaardig betekent, en dan hebben het nog niet eens over attractief voetbal....waar hebben we het dan over??dan heb je wel altijd wat om op te letten maar ben je al weer een half seizoen verder. 

Hoekie01-10-2020 om 10:10

Mooi verwoordt Fan op Afstand. De directie weet, net als wij supporters, drommels goed dat de selectie moet worden uitgebreid met 2 of 3 versterkingen. Ik ben het met je eens dat desnoods 2 of 3 spelers gehuurd moeten worden als koop niet blijkt te lukken. Ik kan mij voorstellen dat gezien de dreiging dat er nog meer verliezen geleden gaan worden door Corona en daardoor maar 1 kwaliteitsaankoop gedaan wordt. Ik hoop dat Harroui alsnog kan worden aangetrokken. 
Wat ik vreemd vind is dat andere clubs niet of nauwelijks de gevolgen van Corona benoemen. Het lijkt bij deze clubs dat het aantrekken van spelers business as usual is. Het zou mij dan ook niet verbazen dat er straks bij veel clubs lijken uit de kast vallen. 

ChiChi01-10-2020 om 12:02

Het blijft angstig stil in het kamp MJF.

Nog 4 dagen!!!!!!!

Ik vrees het ergste in corona tijd: geen versterkingen meer!!!!

Maar laat de directie een keer e.e.a. ,aan de supporters, naar buiten brengen en openheid van zaken geven!!!!!

Zeeman01-10-2020 om 12:04

Bij de fc zijn ze gewoon verstandig bezig en laten zich niet de kop gek maken door allerlei zgn supporters die het beleid afkraken bij de minste geringste tegenslag.

We moeten roeien met de riemen die we hebben en moeten deze moeilijke Corona periode  goed doorkomen en geen overhaaste beslissingen nemen door spelers te halen , waar ze later weer spijt van krijgen.

Veel clubs krijgen hierdoor later veel problemen door overhaaste aankopen.

Ik heb veel vertrouwen in de leiding van de fc en dat we later kunnen zeggen dat ze het toch goed gedaan hebben.

Dus heb vertrouwen in Fledderus en Gudde en dan zul je zien komt alles toch nog goed met de FC.

grunn196701-10-2020 om 12:19

Ik denk dat we het ook moeten doen met deze selectie, zal misschien nog een speler gehuurd worden, maar ik zou zeggen geld op de bank houden, deze crises kan nog lang duren. Zal geen leuk seizoen worden vd kant van de Fc. Ook dit seizoen weer een team vol met grijze muizen. Zullen niet degraderen maar rond plaats 13 eindigen. Dit seizoen de jeugdspelers een kans geven, wie weet rolt daar nog wat moois uit. Dit zal een bijzonder seizoen worden, kan zomaar nog 2 maanden stop gezet worden. Afwachten en laten we niet te kritisch zijn.

Hgz01-10-2020 om 12:41

Als Groningen geen versterking haalt kan dat de club nog veel meer geld kosten door wegblijven sponsoren, supporters en tv gelden. Dus niks geld op de bank houden en bang zijn elftal versterken waar al jaren een gebrek aan is nl een aanvallende middenvelder!

Roelofsky01-10-2020 om 16:48

Mag toch hopen dat ze voor al die miljoenen die door transfers zijn binnen gekomen wel 3 of 4 versterkingen kunnen halen...Mocht dat niet zo zijn waarop het steeds meer begint te lijken geef dan opening van zaken waar al die miljoenen zijn gebleven. O ja en gebruik corrona niet als excuus want dat is natuurlijk een kut smoes wat in dit geval wel erg  goed uitkomt. Kom op MJF actie...

TOPGrUNN01-10-2020 om 17:41

Bayern durft het niet aan met Zirkzee en willen een andere spits erbij halen. Dus MJF, Gudde en Robben, trap de auto aan en haal hem maar op...hem huren zou top zijn.

appie happie01-10-2020 om 17:47

Die komt nooit...blijft invaller daar en speelt af en toe voor de beker..

Andries01-10-2020 om 18:08

Team FCG doet zijn stinkende best.

En is hoogst gemotiveerd.

Is ook bekwaam!

Wij kunnen dit jammerlijk niet beoordelen.

Het team denkt in langere termijnen.

Succes op lange termijn!

Dus nog even geduld mijne heren.

Hoog eindigen op de voetbal eredivisie ladder levert grote sommen tv gelden op.

Dit zijn geen fooien!

Dat heeft de FC nodig en inkomsten, waar ook vandaan.

Geen suikeroom te bekennen.

Dan maar verder met de geit.

Toeschouwers inkomens op weg naar bijna niks.

Daarom moeten wij de moed er in houden.

Geen treurnis.

De reeds aanwezige spelers moeten beseffen dat er veel van hun gevraagd gaat worden.

Fleddi zei wij denken op lange termijn, investeren in spelers en maken spelers betere voetballers.

Buijs doe je best, je weet wat Fleddi wil.

Maak spelers beter.

En niet zenuwachtig, zoals tegen Twente.

Dat was gaten kaas.

Nu Ajax.

Het gaat maar door, met of zonder publiek.

En de bal blijft ook maar door rollen....

 

 

Amen.

  

01-10-2020 om 22:21

ik permitteer mij een "Post-Amen" reactie, Andries, ook al zou je dit blasfemie kunnen noemen... Maar het GEBOD van het ondoorzichtige en in "spijtig" woorden  beleden beleid van Gudde/Fledderus wordt als een VERBOD gevoeld door jou...en mij.

Wij kunnen niet in de toekomst kijken, coronaomstandigheden zonder publiek inschatten...dat kunnen de heren directeuren ook niet.

Laat ik hier dan ook met "een Godenverzoek " komen:  "gebruik de supporters van Groningen niet om je eigen beleid te rechtvaardigen" want zo'n  dubbelhartigheid kóst uiteindelijk veel goodwill in het wespennest van het creatief genoemde en vooral aan geld gerelateerde voetbalbedrijf. 

ChiChi01-10-2020 om 18:21

Op het FCGforum wordt vermeld dat AZ en Sevilla overeenstemming hebben bereikt over Idrissi!

Tussen de 18 en 20 miljoen euro!

De FC krijgt daarvan 10%.!!!!!!!!

Dus MJF, aan de slag!!!

Poar neemn01-10-2020 om 18:34

Leuk weetje, vanavond speelt oud fc groningen speler Islamovic tegen psv in de beker met Rosenborg. Weer een spits die hier mislukt is maar het elders wel kan..

Cantona01-10-2020 om 21:03

Nou, hij kan het daar ook niet..........

Fan op afstand01-10-2020 om 18:55

Inderdaad, maar is er dan nog tijd om uit te geven?

Pietjepal01-10-2020 om 20:12

Ah mooi. Daarvan kun je bijna de centrumspits van Vitesse halen. Nou ja de helft van de centrumspits van Vitesse. Nou ja bijna de helft van de centrumspits van Vitesse. Als hij geen salaris wil. Of een hele hoop cursussen boekhouden.

Bikkel 01-10-2020 om 21:13

En een vvv haalt aanvallende middenvelder Coric bij Roma weg.... champ. l. Ervaring!aantal interlands...gewoon een goede speler.. Schiet mij maar lek.... waarom lukt het dat soort clubs wel 

brummie02-10-2020 om 09:19

Je moet je afvragen als een speler champ. league ervaring en een aantal interlands bij VVV uitkomt. Zegt dat iets over de speler of over de club?

Fan op afstand01-10-2020 om 21:27

En nog maar 21 jaar. Zeg het maar. En ook 010 zoals ik eerder al heb aangegeven. Helemaal geen geld en sleept de een na de andere speler binnen. Krijg sterk de indruk dat Fledderus gefixeerd is op bepaalde spelers en die gewoon hebben wil. Weinig flexibel en inventief. Met alle gevolgen van dien. Of Fledderus zou ons moeten verassen met de aankondiging van 2 a 3 nieuwe spelers in 1 keer. Want de Fc zit samen met Zwolle en Feyenoord achter een speler van Parma aan. Maar ga er maar vanuit dat we met wat we nu hebben het maar moeten doen. Fledderus heeft nog 4 dagen om zijn supporters en sponsoren blij te maken.

appie happie01-10-2020 om 22:31

La cruz ?? Nooit van gehoord...denk ik

01-10-2020 om 22:12

Rayhi (Sparta) naar Saoudische club Al-Batin;  opvolger in beeld: Mike van Duinen (PECZwolle);  Nu is de vraag of ze Haourri ook (nog) laten gaan naar FC Groningen.  ... spitsen...pfff

Ronnie 02-10-2020 om 08:23

Het is vrijdag 2 oktober. Af en toe een gerucht dat Groningen belangstelling heeft voor een speler, maar concreet wordt het niet.

We hebben nog een pasr dagen, maar ik verwacht er niet teveel meer van. Morgen weekend, zondag Ajax en voordat je het weet laatste transferdag.

Leuk hoor interview in V.I. met Fledderus, alleen hele goede spelers willen is mooi maar ook onrealistisch blijkt in de praktijk.

Ik zie het somber in met dit elftal. Het ontbreekt aan goals voorin en gogme op het middenveld. En dan komt automatisch de achterhoede (waar we ook een jasje hebben uitgedaan) onder druk en maakt ze fouten.

Ik ben er van overtuigd dat ze nu toe kunnen en moeten slaan en spelers moeten huren die elders buiten de boot dreigen te vallen.

Nachtwerk Fledderus, evn op tandvlees, #er moet nog wel wat bij fleddie

brummie02-10-2020 om 09:37

Ik verwacht nog wel een transfer. Qua selectie en zoals Ronnie schrijft m.b.t. achterhoede (jasje uitgedaan) is het denk ik nog te vroeg om daar over te oordelen. Zeefuik werd gehuurd na het vertrek van Hateboer, en speelde ook in zijn 1e seizoen in het groen wit, zeker verdedigend niet altijd sterk. Miguel hebben we nog niet eens aan het werk gezien. Met Itakura en Dammers hebben we voor eredivsiebegrippen een behoorlijk centrum. Tegen Twente was een offday. Ik denk dat je pas kan oordelen over een langere periode.

Een speler huren aantrekken of huren, lijkt me niet heel moeilijk. Als ik hier soms op het forum lees is bijna elke speler wel welkom. Zoals MJF aangaf in de VI, wil men altijd een speler live aan het werk zien. Hoe reageert hij op zijn teamgenoten, hoe doet hij de warming up, kortom wat voor persoon is het? Je kan wel een griek of een andere speler ergens weg plukken, maar je kan je geld maar een keer  (goed) uitgeven.

Het zou mooi zijn als Idrissi verkocht zou worden, en we kunnen profiteren van doorverkooppercentage. Maar je kan je geld pas uitgeven als je het ook daadwerkelijk hebt ontvangen lijkt me. En wat velen vergeten, het is geen netto bedrag, ook zal er belasting afgedragen moeten worden.

Er wordt door een aantal forumleden gewezen naar andere clubs die spelers halen, maar meeste clubs hebben hun selectie ook nog niet rond, en zijn ook nog zoekende naar aanvulling.

 

 

 

 

campesino02-10-2020 om 09:39

Newton het vi artikel van fledderus, voorzie ik veel BLA BLA.  Sparta vroeg teveel, geen onverantwoorde risicos BLA BLA...   Door het corona virus BLA BLA...   We gaan alleen voor kwaliteit BLA BLA... We hebben goede jeugd en een prima selectie BLA BLA.  Dit terwijjl buijs voor de verkoop van vd Looi en hrustic aangaf dat er minstens 2-3 spelers bij moeten. Niet mijn woorden, maar van buijs.

Ja lullen kan hij wel die Fledderus. Kan zo de politiek in met zijn loze beloftes

02-10-2020 om 11:20

mee Eens Campesino.. 

Wacht nog tot maandag, en vwb de BLA BLA:  het is nu eenmaal zo dat je mensen zoals Gudde en Fledderus (en Oldebarnink) in de directie (dagelijks bestuur) hebt die de eerste verantwoordlijkheid voor de selectie dragen...dat zijn de supporters niet  Het is niet mijn stijl om altijd een weerwoord klaar te hebben warneer  de eigen supporters of sponsors schijnbaar worden gepasseerd , maar ook dàt veranderen "wij" als supporters niet: geen klagen maar accepteren dat ze het nu "op deze manier" doen/gedaan hebben, en maken ze er toch een potje van met de selectie wanneer dit gaandeweg in het seizoen zou blijken, dan is er een reparatiemogelijkheid voor een transfer in eind december met de winterwindow.

Dat laat onverlet dat recht praten wat krom is niet deugt:  wanneer er binnenkomend transfergeld van afgelopen jaren bijvoorbeeld gestopt wordt niet in spelers maar naar de clubbegroting gaat, dan moet er verantwoording en toestemming zijn op RvC niveau, en dienen de sponsors en supporters EN de hoofdtrainer Buys niet in de kou gezet te worden.  Corona of niet:  niet stilzwijgend het ene argument (kwaliteit selectie en jeugd goed genoeg ) zo maar inwisselen voor een beleidsmaatregel van uitstel van spelersvervanging vanwege TIJDELIJKE onzekerheid bij  clubbegroting door corona etc. ...

Iets in die strekking heeft Fledderus trouwens onlangs zèlf al  uitgesproken: "het kapitaal staat op het veld, ga je minderen dan schiet je jezelf in de voet"

Ik reken zelf niet (meer)  op Harroui , al kan ik dat nu niet hard maken

(wordt vervolgd)
  

Marco02-10-2020 om 11:55

Misschien kan Groningen wat slimmer met de now-corona regeling van de overheid omgaan. Bij 30% omzet verlies krijg je van de overheid een groot deel van de loonkosten vergoed.

Door minder en geen publiek krijgt voldoet groningen aan de 30% omzet verlies.

Interessant is dan om bijvoorbeeld 3 transfervrije niet EU spelers te halen voor 8 maanden. Dit betekent een sportieve kwaliteitsimpuls en de hoge loonkosten krijgt Groningen via de loonkostencompensatie grotendeels vergoed.

brummie02-10-2020 om 12:52

3 spelers inpassen van buiten de EU die er direct staan, en zich kunnen aanpassen binnen 8 maanden? Ik weet dat een aantal op dit forum desperaat zijn, maar suggesties worden al gekker. 

ChiChi02-10-2020 om 13:06

Volgens Bleeker op Twitter: El Hankouri en Joosten zondag voorin(op de counter)

Onze nieuwe spits op de bank!!  Buys er geen vertrouwen meer in????

Zijn lieveling El Hankouri moet altijd spelen, is echter slechtste speler van de selectie!!!

FC NL05002-10-2020 om 14:09

Kort daarna Twitterde hij dat Buijs ook in variant had getraind met balk en Strand Larsen als voorste duo en Van Hintum ipv Dammers.

Dat zou dan betekenen dat als deze variant daadwerkelijke opstelling wordt zowel Joosten als El Hankouri op bank zullen beginnen 

ChiChi02-10-2020 om 14:14

De 2e variant lijkt mij een stuk beter!!

02-10-2020 om 14:49

ik weet niet of het veel zal uitmaken tegen die lieverdjes, eem zonder Appie erbij is er weinig an...  2-5   moi

appie happie02-10-2020 om 15:19

 1-3 kees..wie er voor de FC scoort weet ik nog niet..als t maar n leuke wedstrijd wordt.

Fan op afstand02-10-2020 om 15:13

Een derde bod op Harroui is door Sparta afgewezen. Volgens AD.

appie happie02-10-2020 om 15:24

Laat ze dan goed bieden en niet voor n dubbeltje op de eerste rang willen.

Fan op afstand02-10-2020 om 15:28

Blik verleggen. Ga desnoods maar huren met koop. Dit verhaal duurt ook al weer 2 weken. Hoogstwaarschijnlijk verprutste tijd voor veel geld.

FC NL05002-10-2020 om 15:32

Allesio da Cruz die ook in belangstelling zou staan van FCG gaat op huurbasis naar PEC Zwolle 

brummie02-10-2020 om 16:02

Favoriete positie La Cruz is linksbuiten. Daar hebben we genoeg van. En wie zegt dat FC hoge interesse had in deze speler, en er ook daadwerkelijk mee gesproken heeft? 

Fan op afstand02-10-2020 om 15:34

Brevet van onvermogen voor Fledderus. Ongelofelijk. Mijn excuus voor deze opmerking want naar het zich nu laat aanzien komt deze speler toch naar Groningen. Wat een bizarre wereld is dit toch. Trek mij terug tot de transferdeadline is geweest want wat nu groen is kan over 5 minuten blauw zijn. 

A Matter of Honor02-10-2020 om 15:39

Citaat van hans Nijland: "Een broedende kip mag je niet storen". Na maandag a.s 23.59 uur mogen we allemaal los over Mark Jan Fledderus, niet eerder. Nog drie dagen.................en dan? 

FC NL05002-10-2020 om 16:00

Sluit de window voor Nederland niet op dinsdag ?

A Matter of Honor02-10-2020 om 17:16

Mag ook hoor.

Andries02-10-2020 om 16:38

Broedende kip.

Over 9 maanden een ei.

Derde bod op Haddoui.

Sparta vind dit niet genoeg.

Drie keer is scheepsrecht.

Vier keer is........

Fleddi is voorzichtig met bieden.

Wacht hij op Feijenoord?

Als Feijenoord hapt dan kunnen de centjes weer in de portemonnee.

Dat is dan weer meegenomen.

Centjes in de portemonnee.....

Wat een luxe.

Bij de FC staat de portemonnee op het veld.

Als spelers niet presteren verliezen zij hun waarde.

De FC ook.

Een spaarpot op het veld...steeds fluctuerend in waarde....  

Ik zeg Fleddi kap met Haddoui.

Verspilde moeite.

Sparta wil de hoofdprijs.

Dat weet je toch.

Ajax is bang voor de FC.

Waar komt dat vandaan.

Zij denken dat het geheime FC wapen Robben ingezet zal worden.

Houden overal rekening mee.

Ajax walst over de FC en Buijs heen.

Er is geen reden om bang te zijn.

De FC is bang voor Ajax.

Dat waren zij ook voor FC Twente.

Daar deden zij het in hun voetbalbroek.

De broekjes zijn weer gewassen....

Wat een gaten kaas in Enschede.

Meer gaten dan kaas.

De spelers moeten mentaal begeleid worden.

Zoals het bij veel sporten het geval is.

Mentale begeleiding, ja dat is het......

Geen Buijs geschreeuw.

En geen vieze onderbroeken meer na de wedstrijd.

 

ChiChi02-10-2020 om 17:10

AMEN.     ZUCHT

alexvl02-10-2020 om 17:22

Er komt niks bij. Er wordt gekeken wat de FC met het huidige kan doen tot winterstop.

Jeugd krijgt kans tot winterstop.

Groen hart02-10-2020 om 17:40

Ajax Utrecht.. pfff 3 punten na 5 wedstrijden 

appie happie02-10-2020 om 17:53

Kijk als 3 x geboden is op Harroui,dan wil men hem heeel graag..dan komt er nog een finaal bod..dat niet te weigerem is door de Spartanen..Gudde kent ze toch!! Rotterdammers onder elkaar joh..

Ik zou wel gaan voor die knaap...hij levert zijn geld straks dubbel en dwars weer op.

Vooruit met de geit

 

Fan op afstand02-10-2020 om 18:30

Hoop toch echt niet ten koste van alles. Met alleen Harroui ben je er nog niet. Maar vrees wanneer je de hoofdprijs betaald voor Harroui dat er verder niks meer bijgehaald kan worden. En dan moet je je afvragen of je dat wilt.

Johan02-10-2020 om 18:38

Is zn straatje al aan het schoonvegen dus ik reken nergens meer op. Uitermate teleurgesteld in het aankoopbeleid van deze man. 

brummie02-10-2020 om 18:53

Schijnt een 18 jarige spits gehuurd te gaan worden Escobar.  Erg groot talent, lees er hele goede verhalen over. Ben benieuwd! 

appie happie02-10-2020 om 18:57

Ben benieuwd hoe je aan deze info komt?

Jamie02-10-2020 om 19:01

Schijnt een fout te zijn, check deze tweet https://twitter.com/SalvaGomis97/status/1312071787837087746?s=19

Gaat dus om een Spaanse club.

brummie02-10-2020 om 19:47

 Jammer, lijkt me echt een interessante speler. 

hermank196902-10-2020 om 20:48

Ac milan koopt hem vopr 2,5 milj.en verhuurd hem aan de Fc. 

Reactie verwijderd door redactie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!