Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt verrassende overwinning op Ajax

Door Redactie 21 reacties

Wie had dat gedacht? Een 1-0 overwinning op Ajax! De Amsterdammers op voorhand de torenhoge favoriet. Met daarbij op het netvlies die onthutsende eerste helft van Groningen een week eerder tegen Twente. Remco Balk bracht kort na rust FC op voorsprong en werd matchwinnaar. De overwinning is meer dan verdiend. Groningen wist het Amsterdamse aanvalsspel te ontregelen en gaf vrijwel niets weg. In de slotfase hing de gelijkmaker in de lucht waarbij de lat (rebound) twee keer achter elkaar geraakt werd. 

eerste helft
De eerste kopkans voor Labyad (voorzet Tadic) eindigde recht in de handen van Padt. De gasten trokken meer en meer de regie naar zich toe. Groningen stond compact en loerde op uitbraak mogelijkheden. In de vijftiende minuut was Alvarez (vanuit een corner) dichtbij de openingstreffer. Via een Gronings been vloog de bal over het doel. 

Halverwege het eerste bedrijf een doelpoging van Gravenberch dat naast ging. Aan de overzijde van het veld een strakke voorzet van Dankerlui die over het doel werd geknikt door Strand Larsen. Het eerste wapenfeit van FC. 

FC hield de rijen goed gesloten waardoor een Amsterdams kansenfestival uitbleef. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. En dan binnen vijf minuten FC ineens op voorsprong!! Strand Larsen wist de bal knap bij zich te houden. In duel met twee Ajax spelers drukte de Noor een verdekt schot af laag over de grond dat gelost werd door Onana. Balk die attent was meegelopen rondde beheerst af, 1-0. Een korte tijd daarna hield Padt zijn doel schoon op een schot van Labyad. Neres werd ingebracht voor Antony. Gravenberch incasseerde geel na een gemene trap op het scheenbeen van Matusiwa.

Het Amsterdamse spel liep voor geen meter, terwijl FC Groningen zich meer en meer liet zien. Alvares en Labyad mochten er af. Daarvoor terug Traore en Ekkelenkamp. Strand Larsen en Balk werden gewisseld voor voor El Hankouri en Joosten. El Hankouri's doelpoging rolde diagonaal nipt langs de tweede paal. 

Kort daarna het schot van Lundqvist dat afketste op de buitenkant van de paal...

Huntelaar en Martinez maakten het vijftal wissels aan Ajax zijde compleet, Blind en Mazraoui namen plaats op de bank. Padt onderging een blessurebehandeling maar kon door. Er kwamen mogelijkheden voor Promez (ruim over), Tagliafico kopbal naast, Tadic en Huntelaar (lat). Poll mocht de slotminuten volmaken voor Lundqvist. Traore kopte in de handen van Padt. 

Er kwamen maar liefst 8!!! minuten bij.... ongelofelijk! In de stand kwam geen verandering meer waardoor FC Groningen drie hele mooie bonuspunten bij schrijft. Zondag 18 oktober wacht thuis FC Utrecht. In Zwolle wordt donderdag geoefend tegen PEC Zwolle.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Itakura, Dammers, van Hintum, El Messaoudi, Matusiwa, D. van Kaam, Lundqvist, Larsen, Balk                                                

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico, Álvarez, Promes, Gravenberch, Antony, Labyad, Tadic   

Reacties:
TomOkker04-10-2020 om 14:56

8 minuten zeer discutabel, gebeurt zelden

appie happie04-10-2020 om 15:02

 Belachelijk..maar gelukkig en terecht stand gehouden.

Een fijne puntje van de stoel wedstrijd,waren we ook we weer aan toe.

Kijk nu naar Sparta -AZ  !!!Sparta erg slecht,Harroui wil waarschijnlijk heel graag naar de FC.

 

Iig een fantastische overwinning van de FC..Onverwacht maar daarom niet minder welkom.

Hopelijk heeft niemand iets negatiefs te melden over vanmiddag,nergens voor modig en uiteraard totaal overbodig.

Mijn dag kan niet meer stuk.

Moi.

Johan04-10-2020 om 15:12

Idd. Zeer discutabel

campesino04-10-2020 om 15:56

8.44 uiteindelijk !!

A Matter of Honor04-10-2020 om 16:58

Die scheids heeft nog geprobeerd om 020 aan een punt te helpen om ruim 8 minuten bij te tellen maar het is de KNVB dit keer niet gelukt, danzij de tactische zet van Danny. Goed gedaan FCG.

Marco04-10-2020 om 14:58

Niemand krijgt het noorden klein

Zeer goed van Buijs dat hij de tactiek tegen PSV verder heeft geperfectioneerd door El Massaoudi als 4de middenvelder er bij te doen. Het hele centrum was nu afgedekt, waarbij Messaoudi de diepte pass uit Larsen gaf waaruit het doelpunt kwam. 

Door het vreemde middenveld van Ajax bleef Groningen eenvoudig overeind. 

Buijs schreeuwde het elftal naar de overwinning. Klasse teamprestatie

 

Johan04-10-2020 om 15:13

Uitstekende overwinning en uitstekende teamprestatie. Dammers goed hersteld van vorige week. Weinig te zeuren vandaag dus.

appie happie04-10-2020 om 15:16

Maar wie is er verantwoordelijk voor de achtergrond muziek/geluid..

Want ik las FC groningen echter dat hoop ik niet,om je dood te schamen.

Wie niet springt die is een jood!!!dat kan echt niet..

 

 

Net gelezen dat Fox het geluid verzorgd.zij zijn verantwoordelijk.

 

Henkfcg04-10-2020 om 20:11

Nou nou dat is erg meneer de moraal ridder stel je niet zo aan.

Andries04-10-2020 om 15:21

1-0.

Goed gedaan FC.

1-0 wedstrijden zijn vaak wedstrijden waarin de favoriet verliest.

Dit ondanks een veld meerderheid en doelkansen.

Door de aangenomen tactiek veel verdedigers voor het doelgebied en een lange bal naar voren, alwaar snelle jongens mee bereikt konden worden, heeft de FC met gezonde inzet en werklust en het nodige geluk de wedstrijd gewonnen.

Ajax had daar geen vat op en kreeg nauwelijks echte kansen om te scoren.

Ajax was vooraf op papier de sterkste ploeg en is dat nu ook nog.

Alleen moeten zij hun elftal ook weer opbouwen.

Net als de FC.

Balk maakte een rebound goed af.

Dit nadat Larsen goed gericht laag in de rechter hoek van het doel schoot.

Keeper Onana pareerde zijn niet al te hard schot, waarna Balk de af geweerde bal diagonaal kon in schieten.

Een gelukkige dag voor de FC.

Een dag van juichen.

Nu verder.

Dit hebben wij weer gehad.

De volgende westrijd weer met beide benen op de grond.

PEC Zwolle is de tegenstander.

PEC is boos op de FC.

Hoe gaat dit zijn uitwerking krijgen.

Een boze tegenstander.....

Dus kijk uit FC.

Wees ook maar boos.

 

Herman Badkuip04-10-2020 om 15:30

Heb genoten van een tactisch sterk spelend FC Groningen. Als ons FCG goed op elkaar ingespeeld is, zullen er maar weinig teams zijn, die ons gaan verslaan. Het hele team scoorde een ruim voldoende tegen Ajax. Heb vooral genoten van al die jonge talenten, uit de opleiding en/of gehaald. Balk, Strand Larsen, van Kaam, Itakura, Joosten, el Hankouri allemaal geweldige voetballers! En wat kunnen we nog verwachten van al die jonge gasten, die bij Buijs op de deur kloppen....Slor, Postema, Miquel, Pol, Suslov. Durf wel te voorspellen, dat FC Groningen over twee jaar met 7/8 spelers uit de eigen jeugd speelt! Over twee weken weer een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, misschien wel met Arjen Robben en Alessio da Cruz in de spits...Wat een weelde en ik weet zeker dat Fledderus die talentvolle Spartaan Harroui ook nog wel weet over te halen! Kunnen we echt wel meedoen om de plekken 5 t/m 9.....

Nachtwacht04-10-2020 om 15:42

Heerlijke overwinning met een hoop energie in de voorste linie. Zowel Balk, als Strand. Ben benieuwd hoeveel kilometers zij uiteindelijk hebben afgelegd. Dankerlui ook zo goed dat hij Tadic uit wanhoop laat smeken om een gele kaart.

Dit seizoen nog geen 8 minuten extra tijd gezien, zelfs niet bij Twente-Groningen. Onbegrijpelijk..... 

 

Wat mij betreft geen onvoldoendes aan de kant van de FC, al vond ik el Hankouri en Joosten qua jagen en druk zetten wel minder. 

campesino04-10-2020 om 15:59

Niet om het doelpunt, maar Balk is een speler naar mijn Hart. Wat een inzet, wat een strijd. Loopt continu zijn longen uit zijn lijf. Precies het tegenovergestelde van Hrustic, die alleen voor de show meeverdedigde. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

Bikkel 04-10-2020 om 16:47

Heerlijke overwinning!! En verdiend ook nog.... zo zie je hoe klein de verschillen zijn ... daarom zeg ik altijd dat Groningen bij een goed seizoen zomaar 4/5 of 6e kan worden....en andersom 14/15e .... bonuspunten!! Hard gevochten met elkaar, prima! 

Groen hart04-10-2020 om 16:51

Ongelooflijk!! Ik dacht een 0-4. Hoe kan het zo ineens lopen . Idd iedereen een dikke voldoende. Het vertrouwen is er weer .... en een heerlijke zondag ????

m o i04-10-2020 om 17:30

Als collectief gevoetbald, Ajax niet in hun spel laten komen, en de kans die je krijgt, benut. De 3 punten zijn terecht gekomen bij de ploeg die dit had verdiend. Balk zal wel motm worden, ik vond El Messaoudi ook beresterk spelen vandaag. 

Thomas Portugal04-10-2020 om 18:38

Boeiende pot voetbal gezien met een verdiende winnaar. Blij dat Buijs inziet dat er meer voetbal in het elftal komt met El Messaoudi. El Hankouri vond ik niet goed invallen. Misschien verhuren aan een KKD club?

appie happie05-10-2020 om 09:34

Hankouri is veel te slap,zet dat naast Balk en je heb een wereld van verschil..

Cantona04-10-2020 om 19:08

Het wordt al beter maar tegen zulke clubs zijn we sterk met "reactievoetbal" en hoeven ze geen spel te maken.

Tegen "kleinere clubs" moeten we het spel maken en  dat beheersen we nog niet goed.

 

Maar een overwinning op Ajax smaakt altijd naar meer

appie happie04-10-2020 om 20:17

Daarom Harroui

Pietjepal04-10-2020 om 20:38

Mm nou meldt H. nogmaals dattie naar Groningen wil. Wie weet.

Ja maar tegen de kleinere clubs gaat het ook vaak om concentratie en discipline. Dus het kan wel. Besef dat je als speler jezelf dan iets meer druk moet opleggen omdat je dan beter speelt. Iedereen heeft een eigen optimaal stress-onderstress nivo. Ik denk dat dat het euvel is, dus te weinig druk voelen bij kleinere tegenstanders

kees04-10-2020 om 22:08

ze zijn zgn ZO BOOS   op PECZwolle over Da Cruz naar FC Groningen, dat ze die oefenwedstrijd midweeks spelen...misschien is het wel afgekocht , die transfer op het moment van tekenen van de speler... of andersom: misschien krijgt Groningen Da Cruz wel in plaats van een andere speler die naar PECZwolle gaat ??  Ik sta nergens meer van te kijken, alleen wel verbaasd was ik dat Overmars in de Euroborg zo blij kan kijken vanachter die dikke holle bolle gijs buik 

appie happie04-10-2020 om 23:01

Kees, wat bedoel je? Ik kan er geen touw aan vast knopen.ze zijn boos wie dan?op Pec.. pec is boos op ons toch?

kees04-10-2020 om 23:31

 

Ik heb verschillende lezingen en uitleg gezien over Da Cruz en verhuur naar Nederlandse club: 

1.Fledderus had kennelijk al zeer lang contact met hem ( een jaar )

2. In de media werd Groningen naast Feyenoord en PEC genoemd als geïnteresseerde clubs in huur van Da Cruz ( oud FC Twente speler)

3.   dagen geleden leek PECZwolle volgens media aan het langste eind te trekken: Da Cruz logeerde in het hotel naast het stadion, deed zelfs een keuring, en werd aan de TS voorgesteld als niewe speler  MAAR de volgende dag of dezelfde avond bleek hij ineens niet naar PEC te willen/en te gaan/maar naar FC G.

4. Het vervolg is officieel:"PEC Zwolle woedend over mislopen speler", maar je kan evengoed zeggen:  deze speler heeft samen met zijn zaakwaarnemers de laatste opportunistische contractvoorwaarden van PEC Zwolle waarmee Groningen overruled zou worden, niet willen accepteren... denk dat Fledderus dus niet de enige was maar evenzo de TD van PECZwolle die een "spelerscoup" pleegde...bijna met succes.  De voorzitter van PEC zei in de media: "ik weet niet op wie wij boos moeten zijn"  , dwz publiekelijk

of bij de KNVB gaat hij de club Groningen niet aanklagen...daar is vast een hele goede reden te bedenken, nl dat PEC kansloos is als de zaak wordt uitgezocht!  

Ik blijf daarom die hele transfergekte  een grote zwendelpartij vinden...begrijp je, Appie?

campesino05-10-2020 om 11:53

Zie het maar zo kees: Fledderus blijkt een snelle leerling.

brummie05-10-2020 om 09:18

Ik heb gisteren genoten van een strijdend FC tegen Ajax, een geweldige teamprestatie.  Verdedigend herstelde Dammers zich na een slechte beurt in Enschede. Had een aantal onnauwkeurige inspeelpasses, maar een voldoende. Ik vond Itakura heel sterk spelen achterin. Van Hintem solide en Dankerlui zowel aanvallend als verdedigend prima.

Het middenveld met tandem van Kaam en voor mij uitblinker van de wedstrijd, Matisuwa ijzersterk. Hopen dat we deze jongen  dit seizoen nog mogen blijven bewonderen in het groen wit. 

Voorin waren Strand Larsen en Balk energiek. In de eerste helft ging het met Balk nog wat moeizaam, en in de 2e helft stukken beter. Wat is mooier dan scoren bij je debuut in de basis. Het is nog een jonge speler en zoals Buijs aangaf zal hij niet elke wedstrijd in de basis staan of minuten maken. Wel duidelijk is dat er heel veel talent aan de deur klopt, geweldig dat jongens uit de regio ook het eerste elftal halen.  Messoudi en Lundqvist speelden verder ook een goede wedstrijd, jammer dat Lundqvist op de paal schoot. Hadden we iets relaxter de wedstrijd uit kunnen kijken :-)

Vond Hankouri gretig en goed invallen, Poll trouwens ook. Joosten lijkt wel wedstrijdritme te ontberen, leek niet lekker in te vallen.

Op het forum gelukkig een en al lof voor onze ploeg. Vorige week schreef men over een uitgeholde selectie, te weinig ervaring etc. Opportunisme viert hoogtij. Sommigen vinden zelfs Harroui al niet meer nodig, omdat we Balk hebben. Dat is natuurlijk veel tekort door de bocht. Deze jonge en talentvolle jeugdlichting is nog niet klaar voor elke week op eredivisieniveau te presteren. Dat zal met vallen en opstaan gaan. En ook als ze een periode iets minder presteren, gewoon deze jongens blijven steunen.

Deze selectie, nogmaals, is echt niet slechter t.o.v. ploegen als bijv. Heerenveen, Twente en Willem II. Er zijn een aantal op dit forum die het gras bij de buren vaak veel groener vinden. Kijk eens wat vaker naar je eigen groene clublogo zou ik zeggen.....

campesino05-10-2020 om 11:52

Behalve je laatste alinea, ben ik het helemaal met je eens. Of de niet slechter zijn dan de genoemde clubs, hangt af van de aankopen, joosten, leal, cruz en eventueel harroui. Blijken dat voltreffers, dan zijn de beter, ondanks het hemos van de beloofde 15+ spits. Blijken dat misperen te zijn, dan zijn de behoorlijk minder dan die teams.

appie happie05-10-2020 om 09:19

Duidelijk Kees...

Bijna mafia achtige praktijken." Zaakwaarnemers"

Handel is handel.

Gaat altijd om geld.

Diemers kom bij Feyenoord veel meer verdienen.

Da Cruz kon bij Groningen meer verdienen.

Zo is het en zal altijd zo blijven.

 

 

Verder pleit ik voor de aankoop van Harroui,evt.kunnen we el Hankouri inruilen en bv 1 miljoen bij betalen.Ik zou dat een goede deal vinden.

opa05-10-2020 om 12:20

Logische beslissing van PEC en FC om de oefenwedstrijd af te lassen, de kans op supportersrellen zouden dan aanwezig zijn 

appie happie05-10-2020 om 12:51

Blauwe middelvinger..

Pec moet niet zeuren..

Deden wij ook niet na Diemers..richting Feyenoord..

Nou dan oefenen we toch tegen Feyenoord  ook lekker,kunnen we ook hebben.( grote bek,ja)

TomOkker05-10-2020 om 18:20

Kriegst proatjes mien jong? Nou, jij en ik zeurden misschien niet Appie maar ik heb genoeg reacties voorbij zien komen

FC NL05005-10-2020 om 13:10

Mocht Harroui niet komen dan ziet FCG in Anass Tahiri van RKC als 1 van de alternatieven meldt Neal Petersen tijdens de yt deadlineday show.

 

Ik zou hem echt gaan kijken,want Neal heeft veel info over FC Groningen

 

Linkje : TRANSFER DEADLINE DAY | Live van 12:00 tot 00:00! - YouTube

ronald197605-10-2020 om 13:28

Idrissi 12  miljoen fc  15 % doorverkoop????

appie happie05-10-2020 om 15:06

Dacht 10  hoop op 15% dat zou 1.5 miljoen zijn..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!