Terug

Deel deze pagina:

Romano Postema op huurbasis naar FC Den Bosch

Door Redactie 28 reacties

FC Groningen heeft zojuist bekend gemaakt dat Romano Postema (18) verhuurd wordt aan FC Den Bosch. De clubleiding wil hem meer wedstrijd ervaring laten opdoen. Bij FC was er dit seizoen minder kans op speelminuten. Postema speelde tot nu toe 15 officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Zijn contract loopt door tot medio 2024.

Technisch manager Marc-Jan Fledderus ziet een mooie toekomst voor Romano bij FC Groningen en is van oordeel dat het heel goed voor hem is als hij wekelijks in het betaalde voetbal aan wedstrijden toekomt. Bij FC Den Bosch krijgt Romano die mogelijkheid.

Fledderus gelooft dat Postema de eerste spits bij FC kan worden en dat deze stap daarin heel belangrijk kan zijn.

Reacties:
Martijn 06-10-2020 om 20:13

Postuma naar den Bosch om te rijpen, dat maakt ruimte voor Zirkzee om bij Groningen te rijpen?

Marco06-10-2020 om 20:31

Goed voor de ontwikkeling van Postuma. In een 5-3-2  of 4-4-2 had hij met Larsen ook wel iedere wedstrijd een halfuurtje kunnen meedoen. 

Hgz06-10-2020 om 20:32

Onbegrijpelijk. Had best in de slotfase bruikbaar geweest. Had beter el hankouri verhuurt

appie happie06-10-2020 om 20:33

Ja dat moet haast wel want StandLarsen is een spits!! Welke hebbben we nog meer dan?ik kom er zo niet op( behalve Balk,maar dat is meer een huitenspeler)

Nou wachten dan maar.

Metworst06-10-2020 om 20:33

Als er geen spits wordt aangetrokken komende uren snap ik hier helemaal niets van. 

appie happie06-10-2020 om 20:40

Klopt erg raar,tot zo ver.

Nachtwacht06-10-2020 om 20:41

Prima keuze. Postema komt volwassener en met ervaring terug. Verder kan hij wat vertrouwen tanken. Van bankzitten wordt Postema niet beter. Bij de FC zijn meerdere spelers die ook nog in de spits kunnen spelen, als Joosten en Da Silva

TomOkker07-10-2020 om 05:05

helemaal juist

Munchen186006-10-2020 om 20:55

Hoe kan het dat de 1, Hankouri en kort geleden Hrustic, alle vertrouwen krijgen en niets fout kunnen en konden doen? En dat de ander, Posteme, zo snel wordt afgeserveerd onder het mom van rijpen? Onbegrijpelijk. Hij had dit seizoen zijn kans moeten krijgen. Zeker gelet op de zwak bezette en dus kwetsbare spitspositie.

brummie06-10-2020 om 21:12

Wie weet wilde hij zelf graag ervaring en speelminuten maken in de KKD. 

brummie06-10-2020 om 20:57

Lijkt me ook prima keuze om Postema ervaring op te laten doen in Den Bosch. Laat hem maar vlieguren maken in de KKD. 

Met Strand Larsen, Joosten, Da Cruz en Balk hebben we sowieso al 4 opties voor de spitspositie. En eventueel Robben nog. 

Munchen186006-10-2020 om 21:28

Dat zijn inderdaad allemaal 'opties' voor de spitspositie, maar ze zijn allemaal geen spits. Denk niet dat je beter wordt van vlieguren in de KKD, tenzij bij een goede club. Dus niet deze.

marcelfcg06-10-2020 om 21:47

Natuurlijk wordt je daar wel beter van. Zie bijvoorbeeld Tom vd Looi, die speelt nu toch maar mooi bij Brescia. En Tim Matavz is ook zo'n voorbeeld. Ik denk dat Romano zich daar sterk gaat ontwikkelen. Goede zet.

TomOkker07-10-2020 om 05:24

En daar gaan we weer, de spitsendiscussie neemt weer de overhand terwijl we naar een middenvelder opzoek zijn. Brummie heeft gelijk, 4 goede opties voor de spitspositie met ieder z'n kwalitiet. Hij vergeet Gudmundsen nog even te noemen, het zij hem vergeven.

KKD is prima voor zijn ontwikkeling, in ieder geval beter dan in de beloftencompetitie  en als Postema zo goed was dan hadden we Larsen niet hoeven te halen toch? Ik hoop dat FCG goed door deze crisis komt en MJF rustig op zoek kan, naar ik hoop 1 en misschien wel 2 goede middenvelders.

Pietjepal06-10-2020 om 22:33

Nou jammer dat bijzondere toppers er niet bij zijn gekomen deze dagen. Tot over het randje financieel is ook niet de bedoeling. Nu maar kijken hoe deze combi van jonkies en toch de nieuwelingen zoals de Spanjaard en de aanvaller met de actie, samen gaan uitpakken. Snoeihard vanuit t team werken zoals Atalanta en Atletico blijkt te werken zie afgelopen pot. Dat kan ook tegen een Twente imho maar vergt bijna ondraaglijke discipline en continu gaan met die banaan. Ik hoop er wel op, het lijkt me met deze selectie de enige weg tot succes.

Bikkel 06-10-2020 om 22:50

Zeer bijzonder dit..... zoek je een spits . Niet gevonden... verhuur je een eigen talentvolle speler!! 

TOPGrUNN07-10-2020 om 00:12

Nou...vertrouwen houden dan maar op onze talenten... ga er voor boys!????????

Nu maar hopen dat de aanwezige miljoenen tegen die tijd niet verdampen in andere onnodige zaken..over een week of 8 kijken of het dan nodig is om goed te besteden in de volgende transferwindow...

Bas3807-10-2020 om 07:21

Had hankouri verhuurt joh rare acties altijd joh ziet weer genoeg spellers van clib veranderen maar bij fc gaan ze alleen weg komt niks bij waardeloos

campesino07-10-2020 om 07:47

Kunnen we fledderus ook verhuren? Zodat ie ervaring op kan doen.

Munchen186007-10-2020 om 07:53

Goed voorstel! En de nonchalance en stelligheid waarmee hierboven wordt gesteld dat hij beter wordt van ervaring bij een b clubje in de KKD is  beyond me. Verkwanseling van ons talent. Verhuur dan degene die bewezen hebben niets toe te voegen. 

FC NL05007-10-2020 om 09:19

De verhuur van Romano kan voor alle partijen wel eens goed uitpakken,want is goed voor hem om in een andere omgeving zijn ontwikkeling weer nieuw leven in te blazen. Romano komt in iedergeval met meer ervaring terug en ook met meer kennis hoe het profvoetbal in elkaar zit.

 

Ik verwacht daarom ook dat Romano er bij Den Bosch minimaal 10 maakt 

JPS07-10-2020 om 10:13

Wat een gezever allemaal dat het waardeloos is en slecht. Nou ik kijk gewoon resultaat gericht naar de FC en Postema heeft laten zien dat hij nogte kort komt bij de FC. Dan is een verhuurperiode een prima zet. Als we nood aan de man hebben kunnen ze hem vast terug halen. Nu alle weken spelen sterker worden en dan hebben wij er heel veel plezier van later.

Cruz kan ook in de spits en Buys kennende spelen we maar met 1 dus we hebben genoeg. En mensen die denken dat de FC mee gaat doen om de plaatsen 4-7 moet ik uit de droom helpen- 8-14 is realistischer. Geen gekke dingen doen financieel en met talent wat we hebben overbruggen van aantal jaren.

 

Hgz07-10-2020 om 10:16

Kortom er valt weer weinig te genieten dit jaar. saai voetbal

Munchen186007-10-2020 om 10:49

Jij vindt het gezever. Een heleboel anderen niet. Overigens is er morgen een Q&A met Fledderus en Gudde. Seizoenkaarthouders kunnen hier online bij zijn en vragen stellen. Ik heb oa gevraagd of verhuur op verzoek van Postema zelf is. Gezever of niet :-), vind ik wel interessant om te weten.

JPS07-10-2020 om 16:26

Gezever gaat om het feit of Fledderus en Gudde het wel goed doen en/of we het anders moeten doen. Iedereen mag zijn mening hebben en mijn mening is gezever. Deze mensen Gudde en Fled hebben het allerbeste voor met de FC en ik ben het 100% met hun eens dat je alleen nog mensen moet halen die werkelijk iets toevoegen en als dat fin.niet haalbaar is jammer. Laat Groningen maar werken aan een goede basis met jongens van de club aangevuld met aantal van buiten. Jongens die weten wat wij hier in Groningen willen zien,jongens die herkenbaar zijn voor ons. Als ik nr Twente kijk prachtige spelers maar volgend seizoen weer hele andere selektie ivm met huurperiodes. Wil je dat ? Is een keus niet de mijne

Marco07-10-2020 om 11:14

Misschien hebben de heren ook een mening over het vastleggen van transfervrije spelers. Ik zie geen reden om te wachten op de volgende transferwindow terwijl je nu nog uit de poel van transfervrij kunt vissen. Daar zitten ook best spelers bij die als spelbepaler een man kunnen uitspelen en 6× kunnen scoren en 6×assists. Met de coronasubsidie  krijgt de club nu een deel van de loonkosten terug, dus het is voor de club nu relatief goedkoop als spelers iets duurder zijn.

A Matter of Honor07-10-2020 om 12:23

Ik begrijp best dat er teleurstelling is voor wat betreft de transfers, maar denk dat zoals het team er nu uitziet we gewoon in het linkerrijtje mee voetballen. Al dat gezever over saai voetbal is allemaal gelul en niet realistisch. Als het team met dezelfde instelling het veld op gaat als tegen 020, afgelopen zondag, dan is dit FCGroningen voor iedereen een "angstgegner". Mark Jan Fledderus heeft de afgelopen maanden z'n best gedaan en dat Harroui niet is gekomen ligt helemaal aan de stugge onderhandleingen van Sparta of zeg liever niet ondehandelen van Sparta want als je als club je poot stijf houdt en vast houdt aan een bedrag valt er eigenlijk niet te onderhandelen. Zeg dan eerlijk, wij willen deze vent niet kwijt, dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Ik ben zeer content met het aantrekken van die speler van Parma en ook die Spanjaard zal zich wel bewijzen. Onze Noorse spits krijgt hulp van Balk in de voorhoede, het middenveld stond tegen 020 goed en de verdediging ook, dus wat willen we nog meer. Ja een technische man achter de spitsen (Harroui) maar daar moeten we toch op wachten tot de winterstop, wanneer MJF voor de vijfde (!) keer een poging doet om deze speler aan te trekken. Kortom, we moeten het doen met deze spelers en dat gaat lukken ook.

Zeeman07-10-2020 om 12:31

Willen al die klagers nu eens ophouden met zeuren over hoe MJF het moet doen en wat hij niet moet doen, hij weet donders goed wat hij doet en hij doet het helemaal niet slecht.

Hij heeft zeer verstandig gehandeld wat betreft Haroui en laat zich de kop niet gek maken met impulsieve aankopen en houd de hand op de knip als het moet en dat is erg verstandig in deze Corona tijd.

Met deze selectie slaat de FC echt geen gek figuur en de tijd zal het leren of er nog wat bij moet komen.

En Postema kan bij Den Bosch veel meer speelminuten maken en dat is beter dan constant op de bank zitten en een paar minuutjes invallen, met Balk en Larsen en nog een paar jonkies moet het voorlopig ook wel lukken nietwaar?

Heb vertrouwen in deze groep en ook in de trainers staf  en dan zul je zien dat alles wel meevalt en de resutaten ook positief zijn in de komende tijd.

RooieRed07-10-2020 om 12:36

Helemaal eens Zeeman. Het spelconcept van FCG en de beschikbare spelers moeten matchen. M.i. hebben ze dat in de Euroborg goed voor elkaar. De eerste 4 wedstrijden leverden zes punten op. Vorig seizoen tegen dezelfde tegenstanders waren dat er maar vier. Kortom 50% meer punten. In Enschede had het beter gekund en gemoeten, maar dat overkomt elke ploeg wel een keer.

MJF doet verstandige dingen en daardoor is FCG niet afhankelijk van suikeroompjes, waar dan ook vandaag. Ga zo door!

Groen hart07-10-2020 om 12:37

Sorry maar zag ook niets in Postema .

verhuren goede optie .

A Matter of Honor07-10-2020 om 14:18

Postema, een jonge knul (18 jaar), die het allemaal nog in de smiezen moet krijgen. Kan een goede spits worden maar heeft tijd nodig, die tijd krijgt hij bij FC-Den Bosch, waar hij waarschijnlijk elke week in de basis begint. Om nu te zeggen "Ik zie niets in Postema" vind ik een beetje kort door de bocht. Was het toentertijd ook niet zo met Tim Matavs? Kon het hier eerst niet maken maar na een jaartjr FC-Emmen (eerste divisie), kwam hij ook terug met een "rugzakje" ervaring en deed het toen uitstekend bij ons. Ik verwacht met Postema hetzelfde traject. We zullen zien hoe dit afloopt.

campesino07-10-2020 om 14:14

Net het intervieuw met fledderus gehoord. Zoals ik al eerder zei, hij had de politiek ingemoeten. Hij weet altijd alles recht te presten wat krom is. Dat moet natuurlijk ook, maar dat neemt niet weg dat de feiten anders liggen. Hoewel hij anders zegt, is hij logischerwijs niet tevreden met de selectie, anders ben je niet tot het laatste uur bezig met versterkingen. Zoals iedereen weet en dat is ook door de technische star uitgesproken, missen de de 15+ aanvaller en de creatieve middenvelder.  Die 15+. Aanvaller daar kan ik wel mee leven, want dat was gewoon een oliedomme uitspraak. Groningen heeft niet het geld, nog de status om zo'n spits aan te trekken. Strand is geen echte spits, maar del een goed aanspeelpunt en daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Hopelijk kan da Cruz een leuke koppeltje met hem vormen, maar ik Ken die hele gast niet. Wat betreft het middenveld is het pijnlijker. Hoewel ik geen fan van hrustic was, is met hem nog een creatieve speler vertrokken. Was voor zijn vertrek, de nood voor een creatieve middenvelder al hoog, die nood is alleen maar toegenomen. Kortom de verdediging is er logischerwijs minder op geworden en aanvallend is er nog minder creativiteit en zijn er geen doelpunten gekocht. Wetende dat buijs niet de meest aanvallende coach is, heb je geen glazen bol nodig, dat buijs nieta anders rest dan de boel weer op slot te gooien om de nodige punten te behalen. En die punten Mullen genoeg zijn voor pak hem beet de negende plaats. Maar hoogst waarschijnlijk zal het voetbal weer niet om aan te gluten zijn. Tegen sterkere tegenstanders is dat geen probleem. Tegen de ploegen die zich ingraven un de euroborg, zal het moeilijk worden niet un slaap te vallen. Neem je daar genoegen mee, dan Kun je tevreden zijn. Persoonlijk kijk ik daarvoor niet naar het voetbal.

A Matter of Honor07-10-2020 om 14:34

Iedere blogger heeft zo z'n eigen kijk op het spelletje en zal in zijn of haar ogen wel gelijk hebben. De één kijkt positiever naar het geheel dan de ander. Feit blijft dat we met deze bezetting verder moeten. Men kan wel allemaal wel agumenten aandragen om gelijk te krijgen maar hier moeten we mee doen, en of MJF nu z'n best gedaan heeft of niet is niet relevant meer. De transfertijd is nu voorbij en het heeft geen zin om achterom te kijken. In mijn vorige post van 12:23 heb ik uitgelegd hoe ik er tegenaan kijk, en of dat de juiste redenering is moeten we maar afwachten. De wedstrijd tegen 020 heeft mij hoop gegeven en we zullen zien of deze hoop de komende wedstrijden gestalte gaat krijgen. Ik kijk er in ieders geval positief tegenaan.

campesino07-10-2020 om 14:57

Zo is het Matter of honor. Het gaat er niet om wie gelijk heeft. Gelukkig hebben de mensen er een verschillende kijk op, anders zou deze site saai en overbodig zijn.

We zullen het er inderdaad mee moeten doen en hopelijk wordt het een mooi seizoen zonder pispaaltjes.

TomOkker08-10-2020 om 07:04

Het is ieders zijn waarheid inderdaad maar of het de waarheid is valt natuurlijk te betwijfelen. Het grote probleem is dat mensen denken dat het de waarheid is. Daarbij zit er een duidelijk verschil tussen onzin en presten wat krom is, wat hier ook bedoeld mag worden. Ik weet niet uit welke koker of bron jouw informatie komt, maar iemand betichten van liegen gaat wel erg ver. Ik denk dat FCG goed gehandeld heeft in de zaak Sparta. Maar goed dat liegen en de waarheid verdraaien is tegenwoordig een volkssport geworden en een terugkerend fenomeen in de Covid discussie. Vele zgn. meningen die hier worden verkondigd zijn een mix van teleurstellingen, onderbuikgevoelens en aan elkaar geknoopte conclusies waarvan de waarheid niet of moeilijk te achterhalen is. Misschien wel beter, waarvan men de waarheid niet wil weten.

Andries07-10-2020 om 14:23

Fleddi was goed en verantwoord bezig.

Geen impulsieve aankopen.

Oog voor financiën.

Fleddi een goede aankoop.

Professioneel.

En af en toe een beetje gelukkig.

Sparta hield zijn been stijf.

In de winter transfer periode zullen er meer kapers op de kust zijn voor Harroui.

De FC heeft de boot gemist.

De portemonnee was te klein.

Fleddi bekijkt naast de transfer som ook het financiele rendement.

Blijft er nog wat over bij doorverkoop.  

Transfersom plus salarisen en aanverwante bijkosten moeten onder het verkoop bedrag blijven.

Anders maak je geen winst.

Clubs verliezen zo wie zo op spelers.

De jeugdopleiding is kostbaar en moet ergens mee betaald worden.

Naar mijn idee had Fleddi de vraagprijs van 3 miljoen voor Harroui moeten  aanvaarden.

Deze speler gaat mijn inziens voor boven de 10 miljoen euro doorverkocht worden.

Een paar tonnetjes te kort.

Een paar is 2.

Misschien waren het er wel 4 tonnetjes.

Van Stee gefeliciteerd.

De aanhouder wint.

En dat was Fleddi niet......

A Matter of Honor07-10-2020 om 14:46

Speculaties ten over. Wie er wint of verliest is maar hoe je het bekijkt en dat men in transferland niet altijd goed met elkaar omgaat was ook bekend. Andries, jij vind dat van Stee heeft gewonnen maar zo zie ik het niet. Ik vind dat MJF heeft gewonnen om niet het absurde bedrag van 3 miljoen te willen betalen voor een speler die zich nota bene bij Sparta ook nog moet bewijzen. Jij feliciteerd van Stee maar ik feliciteer Mark Jan Fledderus voor zijn vasthoudendheid. Hij is uiteindelijk de juiste winnaar en Sparta (van Stee) staat in z'n hemd.

Hoekie07-10-2020 om 17:02

Ik ben het Matter of Honor eens dat van der Stee nooit een winnaar kan zijn. Fledderus is misschien geen winnaar maar houdt wel rekening met de lange termijnvisie. Ik las net dat Twente mogelijk afstevent op een tekort van 8 miljoen euro. Ze hebben een elftal spelers gehuurd en leggen straks de rekening weer bij de gemeente Enschede die al ettelijke miljoenen euro's heeft bijgelapt. Ik vind dat niet kunnen maar daar hebben ze in tukkerland schijt aan. Ik verwacht ook bij andere clubs die spelers aantrekken met salarissen waar je u tegen zegt, dat zij in de problemen gaan komen. Het is een beetje goedkoop Fledderus als schuldige aan te wijzen, als hij niet meegaat in de soap Diemers en ene Veerman die naast een flinke transfersom 4 a 5 ton euro wilde cashen om bij Groningen te gaan ballen. 

kees07-10-2020 om 16:19

@ Matter ' O Honor

 

Wat een goede opmerking hierboven:jouw levenservaring is duidelijk merkbaar!  Die gekte op transfermarkten met prijsopdrijvingen zorgen ervoor dat uiteindelijk (goede) spelers niet meer betaalbaar zijn voor modale clubs, en het feit dat er massaal gehuurd wordt i.pl.v. een meerjarig contract wordt overeengekomen beperkt ook de winsten op spelers die het goed doen, en beperkt de concurrentiekracht van kleinere clubs t.o.v. de kapitaalkrachtige.   Alles zit verweven in een pure speculatie  op de (toekomstige) spelerswaarde door de  clubs, zaakwaarnemers ..en spelers zelf! 

Want los van het feit dat Harroui zelf ook verhalen in de wereld heeft geslingerd die , ondanks dat hij geen A internatiional is en nog helemaal niet lang  bij Sparta furore maakt, en nu wel erg dubbelhartig is naar zijn club resp. FC Groningen, en zichzelf in de markt zet...omdat hij waarschijnlijk verwacht dat er grotere clubs met veel meer geld  makkelijker een hogere trasfersom en hoger salaris   nu of straks wèl bereid zijn te bieden

Wat mij betreft moet je nooit ingaan op een verkoopverhaal van "slikken of stikken" ...niet bij een 2e hands auto maar ook niet bij een gewone-goede speler.  Sparta krijgt het (zelfs mèt Harroui ) in  dit seizoen nog moeilijk genoeg, verwacht ik !  

 

  

A Matter of Honor07-10-2020 om 17:40

@Kees,

Bedankt voor het compliment, we kennen mekaar op dit forum al een beetje langer en weten zo langzamerhand wel hoe de hazen lopen in voetballand. Hier op dit forum is het over het algemeen reageren over recente gebeurtenissen, zoals de nu afgelopen transferperiode maar als je iets verder kijkt en nu vooral in deze coronatijd is het al moeilijk genoeg om de club in de benen te houden en daarom vind ik dat de leiding van FC-Groningen er verstandig aan heeft gedaan om niet "Coute que Coute" die speler van Sparta aan te trekken. Volgens mij was het bij Mark Jan Fledderus zoiets als "take it or leave it" en ben blij dat hij niet mee is gegaan in die transferprijzen gekte. Chapeau voor MJF.

campesino07-10-2020 om 19:55

Ik denk dat het meerendeel het er mee eens is dat meer dan 2 miljoen  betalen voor hiarriou niet verstandig is, maar een beetje technisch directeur zou toch meerdere opties moeten hebben. Ik vind dat een falend scoutingsbeleid.

Andries07-10-2020 om 19:33

Ik lees net dat van Stee vertelt dat de FC de helft heeft geboden van wat Harroui waard is.

Drie miljoen gedeeld door twee = anderhalf miljoen.

Dat is een ander verhaal.

Wat is het juiste verhaal.

Wie houd wie voor de gek.

Harroui werd niet hoog ingeschat door Fleddi.

Anders had hij de portemonnee wel getrokken.

En Fleddi maar bieden .... en bieden....

En tenslotte kwam aan deze onnodige soap een einde. 

En kunnen wij weer zonder cetamolletje gaan slapen.

 

 

Zeeman07-10-2020 om 20:07

Bespeur ik nu toch enige sympatie voor MJF? Achteraf heeft hij het toch wel goed gedaan of niet.

Hij laat zich niet de kop gek maken door alle Indiane verhalen over transfer sommen die genoemd worden.

Gudde en Fledderus zijn inteligente mensen, die er een goeie kijk op hebben en van Fc Groningen geen Fc Twente maken, met al die huurlingen.

Al met al hebben ze zeer verstandige besluiten genomen en hebben daardoor de financien goed op orde.

RKR10-10-2020 om 23:01

Hij is niet goed genoeg voor het eerste elftal. Zelfs Zivko presteerde wel gewoon op nog jongere leeftijd zelfs. Het is ook niet dat Romano geen kans heeft gehad, hij lijkt gewoon op vrijwel alle facetten te kort te komen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!