Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht

Door Sven Heikens 8 reacties

Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Een tegenstander waar FC Groningen het de laatste jaren vrij lastig mee heeft gehad en een weerzien met wat oude bekenden over en weer. Zo spelen oud FC-ers Mimoun Mahi en Django Warmerdam bij FC Utrecht en treft Patrick Joosten zijn ex-collega's uit de Domstad.

FC Groningen

De Trots van het Noorden staat momenteel op plek 7 in de Eredivisie met zes punten uit vier wedstrijden en met een tweetal lastige uitwedstrijden en met wedstrijden topploegen Ajax en PSV achter de rug is dat best een goed resultaat. Weliswaar is het verval tussen wedstrijden nog erg groot, maar deze zes punten zijn vast bijgeschreven.

In de laatste dagen van de transferwindow heeft Fledderus nog twee spelers weten te verhuren, omdat beide weinig uitzicht hadden op speeltijd en het gezien hun leeftijd goed is om veel speelminuten te maken. Romano Postema en Nicklas Strunck werden verhuurd aan respectievelijk FC Den Bosch en het Deense Esbjerg fB. 

De afgelopen week zijn de eerste 'positieve' coronagevallen binnen de selectie van FC Groningen gemeld. Zo zijn onder andere Adrie Poldervaart en Jan de Boer besmet met het virus, waardoor zij komende zondag sowieso niet van de partij zijn. Welke invloed het heeft op overige selectiespelers is momenteel nog niet bekend, maar de kans is aanwezig dat overige selectiespelers ook besmet zijn geraakt. Vandaag (vrijdag) hebben de selectieleden een nieuwe test ondergaan en de uitslagen hiervan zijn morgen (zaterdag) bekend. Eventueel besmette spelers zullen de wedstrijd zondag moeten missen.

Buiten de coronagevallen lijkt iedereen fit, zo ook Sam Schreck, Gabriel Gudmundsson en Arjen Robben. Zaterdag na de afsluitende training wordt bepaald als deze spelers fit genoeg zijn om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Allen zijn in ieder geval nog niet fit genoeg om te starten. Een precieze, vermoedelijke basiself is op dit moment nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk niet veel verschillen ten opzichte van de winstpartij tegen Ajax.

FC Utrecht

De Domstedelingen staan momenteel een plekje onder FC Groningen op de ranglijst, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Utrecht behaalde tot dusver vijf punten uit drie wedstrijden. Thuis tegen RKC werd gewonnen en er werd gelijkgespeeld tegen VVV en Heerenveen. FC Utrecht heeft afgelopen zomer opnieuw flink geïnvesteerd in de selectie. Zo werden Elia en Mahi binnengehaald en tegelijkertijd werd ook smaakmaker Gyrano Kerk behouden. FC Utrecht wil dit seizoen aansluiting vinden bij de topclubs in de Eredivisie

Voor komende zondag heeft Utrecht wel te maken met wat personele problemen. Keeper Paes is afwezig in verband met een 'positieve' coronatest en ook Mahi, Janssen en Dalmau zijn er niet bij vanwege blessures. Nijhuis zal starten in de goal en in de spits zal Utrecht-aanwinst Sylla zijn Eredivisiedebuut maken.

Historie:

 (Bron FCG Stats)

In het recente verleden werd er niet vaak gewonnen van FC Utrecht. Iets verder het verleden in boekte FC Groningen betere resultaten tegen FC Utrecht. Zo ook in 2009, waarin de grootste overwinning ooit op FC Utrecht werd behaald in de play offs. En wanneer we het over FC Utrecht-thuis hebben, mogen we de weergaloze goal van Andreas Granqvist natuurlijk niet vergeten. https://www.youtube.com/watch?v=iddPOGfpcSE

Scheidsrechter komende zondag is Jeroen Manschot en om 16.45 zal hij fluiten voor het startsignaal van de 47e FC Groningen - FC Utrecht!

Come on FC

 

 

Reacties:
m o i16-10-2020 om 21:58

Meest bizarre editie van deze wedstrijd die ik in de Euroborg heb gezien was op 27 augustus 2017. Utrecht (toen nog met Ten Hag, in donker pak met witte sneakers, hoe fout) werkelijk op alle fronten stukken beter, en de FC bij rust op 2-0 voor en dankzij Bahebeck toen nog 2-1 in de tweede helft. Gewonnen wedstrijd terwijl je de hele tijd het gevoel kreeg dat er echt niets te halen was. 

kees16-10-2020 om 23:28

Denk dat FC Groningen na de interlandperiode en na de overwinning op Ajax , én een thuisvoordeel,  zichzelf een grote dienst kan bewijzen  door gewoon die wedstrijd te winnen !  Gudmundsson en Robben komen er weer aan, en de meeste spelers hebben goed in de gaten dat je moet strijden voor elke punt. Hou wel mijn hart vast dat behalve Poldervaart ook nog anderen zoals Buys, besmet zijn geraakt en in quarantaine moeten , want achteraf was die speelbeurt van Buys bij die derde klasser gewoon niet nodig.

FC Groningen zonder publiek, Buys schreeuwend aan de zijlijn en een 2 - 0 uitslag voorspel ik  ( vraag me trouwens niet waaróm !)

TomOkker17-10-2020 om 14:34

Die actie van Buys mag je best wel een blunder noemen. Hier had de leiding beter over na mogen denken.

Marco17-10-2020 om 10:45

Utrecht kreeg in de oefenwedstrijd tegen Zwolle 2 doelpunten tegen uit een hoekschop, daar liggen kansen.

Utrecht heeft een volwassen elftal voor de subtop. Voetballend maar ook in de omschakeling kan Groningen Utrecht pijn doen. Een warmerdam is tegen een echte diepgaande rechtbuiten kwetsbaar. Dat Mahi afwezig is helpt. 

Buijs heeft nu voorin keuzes. Hopelijk oefent hij wat op spelpatronen om Larsen in scoringspositie te krijgen, dan heb je minder creatieve speler nodig. 

 

grunn196717-10-2020 om 14:44

Op papier een leuke wedstrijd. Utrecht heeft een sterke selectie. Komt er nog niet helemaal uit.

Overigens mijn verwachting is dat over paar weken ook het betaald voetbal wordt stopgezet.

Er is totaal geen sprake van een voetbal bubbel gezien de vele besmettingen in het betaald voetbal.

De druk op de ziekenhuizen wordt gewoon te groot.

appie happie17-10-2020 om 17:16

Zit Robben er bij?

De selectie bedoel ik.

kees17-10-2020 om 19:22

op papier, net als Gudmundsson, maar denk dat tactiek tijdens de wedstrijd  een hoofdrol speelt, en niet Arjen

Pietjepal17-10-2020 om 19:44

Ajax viel te bespelen op hun zwakke punt. Bij Utrecht zou net zo'n goed tactisch plan overtuigend uitgevoerd kunnen worden. Met evenveel nietsontziende discipline en gogme als tegen Ajax is een gelijkspel mogelijk. Zou wat zijn als het weer lukt. Atalanta en  Atletico dan achterna. Als ze dat nog een paar wedstrijden volhouden komt aloude trots terug en gewoonweg zonder blikken of blozen voor de subtop en vechten voor Europees voetbal en daar dan net als AZ kans maken in Europese wedstrijden.

TomOkker17-10-2020 om 20:13

Sta je nu op het balkon in een paarse boxershort?

kees17-10-2020 om 22:25

denk met die paarse krokodil 

Andries17-10-2020 om 22:58

De FC speelt thuis.

Dat is een voordeel.

Nu ook niet.

Thuis voordeel is dat er publiek achter de ploeg staat.

Nu geen thuis voordeel dus.

Wel een goede selektie met mogelijkheden.

Utrecht draait niet als gehoopt is en was.

Utrecht heeft geen wonder ploeg.

Dat is de FC ook niet.

De wonderen zijn dus de wereld uit.

Gewoon voetballen en je best doen.

Willem 2 wint niet meer en AZ doet het evenmin geweldig.

Real Madrid verliest van een nieuwkomer.

Gewoon je best doen en oog voor een medespeler die er beter voor staat om te scoren.

Het zijn de kleine puntjes op de i.

Laat Buijs maar brullen, dan denkt de FC er zit publiek op de tribunes.

Thuis voordeel dus.

De uitslag kan alle kanten op.

Aan het FC talent kan het niet liggen.

Robben weer in de ploeg.

Wordt weer met brancard van het veld afgevoerd.

Zou kunnen, maar dat weet het niet.

Dat moet je zijn horoscoop vragen.

Dus morgen lekker voor de buis, hoog en droog, de verwarming aan.

Wie doet je wat.

Strand Larsen scoort, hij heeft het belooft....

Dat heeft hij mij vertelt, toen ik op bed lag te dromen.

Wat een onzin weer.

Daar knap je van op.

Onzin vertellen is relativeren en weer normaal worden.

Donald J. Trump staat op instorten.

24 october as. is een droevige dag voor hem.

Een aanslag?

Of slaat Corona weer toe?

In ieder geval wij horen het .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!