Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: Fortuna Sittard - FC Groningen

Door Sven Heikens 14 reacties

Komende zondag speelt FC Groningen de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. De verste uitwedstrijd van het seizoen tegen een ploeg waar FC Groningen niet vaak weet te winnen. Het duel zal een speciaal tintje hebben voor twee FC Groningen-spelers. Verdediger Wessel Dammers was vorig seizoen aanvoerder van de Fortunezen en ook Ahmad El Messaoudi speelde voor de Limburgse formatie.

FC Groningen

Na het doelpuntloos gelijkspel tegen FC Utrecht afgelopen weekend zal FC Groningen ook komend weekend een resultaat willen neerzetten tegen Fortuna Sittard. Bij FC Groningen maakten Arjen Robben en Gabriel Gudmundsson vorige week hun rentree. Verder is ook Schreck terug van zijn blessure en daarmee beschikt Buijs over een compleet fitte selectie en volop mogelijkheden om zijn elftal in te vullen. Na de afsluitende training van zaterdag zal er meer bekend worden over de definitieve selectie en eventuele basiself.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard staat momenteel op de 17e plek in de Eredivisie. Deze punten werden behaald in de thuiswedstrijd tegen AZ (3-3) in speelronde 3 en vorige week in de wedstrijd bij FC Emmen (2-2). Verder werd er verloren tegen Twente, Heerenveen en PSV. Fortuna scoort redelijk makkelijk, maar krijgt ook erg veel goals tegen. Wat dat betreft een tegenpool in vergelijking met FC Groningen.

Bij Fortuna Sittard heeft afgelopen zomer een flinke mutatie in spelers plaatsgevonden. Inclusief huurspelers werden er 22 spelers toegevoegd aan de selectie en er vertrokken ook liefst 27 spelers bij de club, waarvan ééntje naar FC Groningen; centrale verdediger Wessel Dammers. Een flinke opgave voor coach Hofland om hier een nieuw elftal van de smeden. Desondanks speelt de ploeg de laatste weken in bijna altijd dezelfde formatie inclusief  aanwinsten Polter, Rienstra en Seuntjens waarmee Fortuna flink wat kwaliteit en ervaring op het veld staan.

Historie

De historie laat ons zien dat FC Groningen niet vaak weet te winnen in Sittard. Van de in totaal 28 wedstrijden, wist de FC er slechts zes winnend af te sluiten. Sinds de terugkeer van Fortuna in de Eredivise, twee seizoenen terug, scoorde FC Groningen ook nog niet in Sittard. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

 

(Bron: FCG Stats)

Leuk feitje over de wedstrijd van zondag is dat Sergio Padt hoogstwaarschijnlijk zijn 200e Eredivisiewedstrijd in het shirt van FC Groningen gaat keepen. Er zijn slechts zeven spelers die meer Eredivisie-wedstrijden peelden in het shirt van de FC.

Come on FC!

 

Reacties:
Herman Badkuip23-10-2020 om 20:18

Heb vannacht gedroomd van een geweldige pot voetbal in Sittard! Twee aanvallend ingestelde teams, die de kijkers thuis voor de buis vermaken met veel spannende spelmomenten afgewisseld met fantastische goals....FC Groningen speelde met een uitgebalanceerde mix van geroutineerde spelers en jeugdige talenten! Met een solide keepende Sergio Padt, die in zijn 200ste wedstrijd voor de Trots van het Noorden veel gevaarlijke voorzetten onschadelijk maakt. Een gedegen achterhoede met als onbetwiste leider Ko Itakura, die zijn medespelers goed scherp hield. Dammers wilde heel graag in een voor hem bekend stadion laten zien, dat FCG hem terecht gehaald heeft en El Messaoudi scoorde 2 geweldige goals tegen zijn oude club. Daniël van Kaam was een uitstekende spelverdeler met aanvallende impulsen. Matusiwa heerste op het middenveld en pakte veel ballen van de tegenstanders. De aanvalslinie met Joosten, Strand Larsen én supertalent Balk speelde de achterhoede van Fortuna helemaal dol en ze scoorden maar liefst 5 goals! De mooiste goal kwam op naam van Arjen Robben, die in de 70ste minuut in het veld kwam, drie tegenstanders omspeelde, naar binnen trok en vanaf randje 16 op een magistrale wijze scoorde. Einduitslag van deze wedstrijd 3-5 voor onze FC Groningen....eindelijk 3 punten meegenomen uit Sittard en niet eens gestolen....Deze wedstrijd was écht reclame voor het aanvallende voetbal, die de jongens van trainer Danny Buijs op de matige grasmat van Sittard lieten zien! Hoop dat mijn droom van vannacht eindelijk een keer uitkomt.....

campesino23-10-2020 om 20:22

Dromen zijn bedrog 

A Matter of Honor23-10-2020 om 21:17

D'r binn'n wèl meer dreumers op dit forum. Moar toch oop ik dast geliek krigst.

alexvl24-10-2020 om 12:38

en toen werd je wakker

 

appie happie23-10-2020 om 22:01

Hier moeten toch 3 punten gehaald worden.Volgens badkuip gebeurt dat ook.Ik denk het ook.,Fortuna speelt net als de FC reactie  voetbal.Hopelijk kunnen we deze x incl Robben nu eens domineren.en meer dan 1 x scoren,denk dat he t lukt..met 1 uur extra bedtijd moet dat kunnen toch.

Als Buijs maar niet weer met Hankouri aan komt zetten,dat is nu toch echt gebeurt,die heeft al te veel kans gekregen.

Nee Balk willen we zien..fris voetbal..drang vooruit..geen tikkie breed of nog erger tikkie terug..dat mag alleen als het echt noodzakelijk is.

Op naar de lunch wedstrijd van zondag..

 

Enneh waar blijft el Khayati ?

24-10-2020 om 02:54

@Appie

vwb. je laatste opmerkling: ben jij óók al in dromenland geraakt  ? 

Nog niet zo lang geleden werd ieder punt in een  uitwedstrijd door Buys als "pure winst" beschouwd... eigenlijk begint het seizoen na die eerste  zware tegenstanders nu pas echt:  en de realiteit van te spelen zonder publiek en "definitieve selectie" èn met de financiële krapte, dat is zeker geen droom maar pure werkelijkheid.  ... ik denk een half uur spelen met Robben voor die noodzakelijke goal...

 

Pietjepal24-10-2020 om 08:39

Dit zijn de wedstrijden die je moet winnen. Als je verschil wilt maken met afgelopen decennium zal je directe concurrenten achter je moeten laten. Drie punten van Ajax afpakken is heroïsch, drie punten van een concurrent telt dubbel. Ik ga mee met Badkuip, het kàn wel. En: jaja ik herhaal mezelf nog maar eens omdat het kan: El Hankouri mag invallen, als ie weer alles op alles zet zoals ie dit seizoen doet, dan heb ik er zelfs vertrouwen in dat ie een topper in wording kan zijn. Dit is voor mij de partij waarop je kan laten zien dat je inderdaad de Atletico-Atalanta mentaliteit hebt ingebakken in je team. Ja dat is whishful thinking, maar al niet meer zoals vorige jaren, ik heb het dit seizoen al gezien en hoop dat het knetterhard doorzet dus: alles geven!!! Extreem gedisciplineerd en gericht op bal afpakken en druk zetten, overzicht bij de cv's, nette wedstrijd van Matusiwa, en dan is er voor Robben misschien nog een heuglijk invalbeurtje mogelijk zoals het bedoelt is: met een voorsprong de voorsprong uitbouwend met de mooie naar binnen trek beweging met de de bal die al weet dat ie in de kruising gaat.

braveheart24-10-2020 om 09:24

Laatste 2x daar een gelijk spel, en een verliespartij.

Word het nu tijd om de 3 punten mee naar Groningen te nemen.

Ik verwacht 1-3

ChiChi24-10-2020 om 09:45

In het DvhN staat dat Buys een lijntje heeft uitgegooid naar El Khayatti.

Volgens mij de ontbrekende schakel!

 

TomOkker24-10-2020 om 18:34

in Buys z'n hoofd?

Marco24-10-2020 om 12:56

Fortuna heeft een heel behoorlijk elftal, waarvan enkele zomeraanwinst en voor Groningen een versterking zouden zijn. In hun uitwedstrijd tegen PSV hebben ze laten zien dat ze gemakkelijk kunnen door de verdediging heen kunnen voetballen, maar verzuimden zichzelf te belonen.

Groningen heeft in de uitwedstrijden tegen Ado en Twente een helft verzorgd aanvallend voetbal gespeeld. Meer ballen hoog voor het doel gaan slingeren zal tot kansen leiden.

Ploegen zijn aan elkaar gewaagd. 

TomOkker24-10-2020 om 18:36

Daarom 1 - 0

grunn196724-10-2020 om 16:49

Ik verwacht een spectaculaire 0-0

Bayern 24-10-2020 om 16:58

Balk om raadselachtige redenen weer volledig buiten beeld? Morgen wordt zoals het nu lijkt weer met Lundqvist en Joosten gestart. 

Is dat een tic van Danny ofzo, spelers die slecht spelen als eerste op het wedstrijdformulier zetten. En spelers die het heel goed doen passeren/kapotmaken? Misschien kan iemand eens naar de financiën van Danny kijken. Volgens mij ontvangt hij gewoon geld van directe concurrenten anders kan ik zijn opstellingen/wissels niet verklaren. 

En nu even zonder gekheid. Met deze opstelling (met 1 spits tegen de nummer 17, poeh poeh gewaagd hoor) verwacht ik een oersaaie 0-0 of een luizige 1-0 waarbij Fortuna een kutgoaltje scoort.

24-10-2020 om 17:13

wacht nou even tot morgenmiddag na de wedstrijd!  Maar de voortekenen zijn  dat het vast geen doelpuntenregen wordt,  dat dan weer wel 

en over Balk gesproken:  ja, hij is een geheide candidaat om straks  naar een grotere club te gaan, en dat zal o.a. (!) zeker meespelen hem wat in de luwte te houden, bijv.  tot zijn contract/afkoopsom  is opgewaardeerd... goede talantvolle jonge spitsen ...die wil iedere club wel...

appie happie24-10-2020 om 17:18

Dat deden ze vorig jaar bij ons thuis ook.

Wil die Buijs niet winnen dan!! Ik begrijp het niet...

Hopelijk heb ik ongelijk,maar eigenlijk zie ik deze opstelling ook als.....bij voorbaat blij met een gelijkspel..

24-10-2020 om 17:24

of een nederlaag met een  excuus-truus redenering: "ALS die bal niet tegen de paal was gegaan dan hadden we een heel andere wedstrijd gezien..."     ik zeg:1-0

appie happie24-10-2020 om 18:30

Nou Kees ik heb ern andere stand ingevuld.

Na de 0-13 ajax- limburg   moet Fiortuna de zuid- Nederlandse eer hoog houden( vrijdag was mvv-j.ajax ook al 1-5)dus verwacht ik een afwachtend Fortuna en gaar Groningen toch met 3 punten naar huis.

Mocht dat niet zo zijn dan mail ik naar Gudde dat ze Buijs nu eindelijk weg moeten sturen..de angsthaas himself...

 

TomOkker24-10-2020 om 18:40

Ik denk dat Gudde hem nu al knijpt

appie happie24-10-2020 om 19:00

Zekers maar ik heb bv Nijland een paar x gemaled,ok gewoon fatsonlijk persoonlijk bericht terug gehad..dus ik kan en durf dat best.( laat mijn dochter( docent Ned.) Mijn mail checken op evt.fouten en hupsaké gaan met die banaan.

Maar serieus Buijs is absoluut een goede vent..maar trainer..mmm..mijn bedenkingen,echt hoor.

Andries24-10-2020 om 19:54

Een etenstijd wedstrijd

De maaltijd wordt tijdens het voetballen op het veld genuttigd.

Voetballen en eten tegelijk.

Vorig jaar was het een droevige wedstrijd voor de FCG daar in Limburg.

Ze waren van te voren gewaarschuwd.

Maar de FC spelers kwamen niet van de grond.

Een lam zootje aldaar. 

Een wedstrijd in de mist.

De FC ging de mist in.

Vaak is de FC onder dirigent Buijs een lam zootje.

Zou het nu beter gaan.

Gember is het toverwoord.

Als ik het bestuur was zou ik wat meer aandacht aan het eten besteden.

Peper, gember en.... is dat de spelers nodig hebben.

Worden zij wakker van.

Uitslag 0-13.

 

 

corinti24-10-2020 om 21:17

Toevallige passant vandaag op Corpus Den hoorn zag vandaag de selectie de bus in stappen op weg naar Sittard, behalve Robben... 

appie happie24-10-2020 om 22:22

Die gaat op de fiets

 

Hij bewaart zijn kruit tot volgen de week,thuis tegen VVV omg.

Bas3824-10-2020 om 22:59

Verwacht en sterk groningen 0-14 gelijk beste score in eredivisie

24-10-2020 om 23:03

nee joh... ze halen 'm op bij zijn huis a.d. verl. Herewewg... noblesse obligue.    Trouwens wat drink jij na 20,00 uur Appie... chardonnay?   ... toch zeker géén chocomel?  

appie happie24-10-2020 om 23:58

Na 20.00 niks Kees,alleen bij t' eten hoor soms een grand marnier of een sambuca bij de koffie..

25-10-2020 om 01:03

vannacht is het wachten op de opstelling bij Fortuna-FC Groningen... om twee uur de klok een uur terug ( en heel uur langer op bed dus ), en het wordt dan een wedstrijd in de regen...  Gaat Robben nu wel of niet spelen?  verlies of gelijkspel is geen optie, trainer !!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!