Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S03E12: "Van Hintum gaat voor de Ballon d'Or"

Door Kon Veel Minder de Podcast 8 reacties

FC Groningen won met 1-3 uit bij Fortuna Sittard. Wie speelde er eigenlijk niet goed in de basis elf? Wij hebben het ook over de contractverlenging van FC Groningen en Office Center en onze maaltijd bij De Slingerij. Onze volgende tegenstander VVV-Venlo verloor met 0-13 van Ajax. Hoeveel goals zullen er aanstaande zaterdag vallen?

Reacties:
Herman Badkuip27-10-2020 om 17:16

De glansrijke overwinning op Fortuna is voor FC Groningen natuurlijk nog geen garantie voor een grote overwinning op VVV. Reken er maar op, dat de Limburgers met 9 man voor het eigen doel gaan liggen, om nog zo'n grote zeperd te voorkomen. Zal niet makkelijk worden voor onze aanvallers om veel te scoren....Veel zal afhangen van de eerste 20 minuten, scoort de FCG snel, dan gaan we er overheen en pakken we met gemak de drie punten! We moeten goed gebruikmaken van onze snelle en kreatieve buitenspelers Joosten, Da Cruz, Gudmondson en El Hankouri, die onze spits Strand Larsen van afgemeten voorzetten moeten voorzien! Wellicht dat ook Arjen Robben weer een half uurtje meespeelt en zijn teamgenoten vrij voor de keeper kan zetten óf zelf vanaf de 16 meterlijn met een afstandschot de Venlose keeper van Crooij kan verschalken...En als de voorzetten van onze buitenspelers mislukken, hebben we altijd Bart van Hintum nog, die onze lange Vikingspits op maat kan bedienen! Maar nogmaals, het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, laten we maar blij zijn met een kleine overwinning! 

A Matter of Honor27-10-2020 om 17:28

Na de zeperd van VVV is voor ons belangrijk dat we winnen, het liefst met 3-0 of 4-0. We hoeven niet voor het doelsaldo te spelen zoals Ajax. daar komt bij dat FC-Groningen veel humaner is tegenover de andere clubs, anders dan die klotenclub uit Mokum.

TomOkker28-10-2020 om 06:51

Waar gaat dit over?

Bikkel 27-10-2020 om 17:45

El kayati?? Nog geen nieuws? Zal vast niks worden... denk ik zomaar 

Hoekie27-10-2020 om 18:06

Hele matige podcast dit keer wat mij betreft. Over de schuldenlast: Als je googled op schulden Fc Groningen is te lezen dat er in 2015 een herstructurering van de schulden heeft plaats gevonden Ook is het geen geheim dat er voor het aantrekken van Doan extra schulden zijn gemaakt.  Er wordt in deze podcast m.i. gesuggereerd dat deze schulden uit de lucht zijn komen vallen en dat Hans Nijland de grote boeman is, die het e.e.a. onder het schuldentapijt heeft willen vegen.

Tegenover deze schulden staan toch ook potentiële opbrengsten uit transfers? Investeringen gaat voor de baat uit lijkt mij. Dat deze investeerders ruim beloond zijn is een feit, maar ik denk dat geen bank bereid was ruim 2,5 miljoen tegen gunstige voorwaarden te verstrekken. Ik begrijp heel goed dat de nieuwe directie een transparant financieel plaatje presenteert. Voor de buitenwacht komt het over dat Nijland en co er een zooitje van heeft gemaakt. In vergelijking met andere clubs heeft hij een gezond FC Groningen achter gelaten. Kijk maar eens naar de schuldenlast van FC Twente van 26 miljoen euro en een dozijn gehuurde spelers die geen fuck aan transfer opleveren. Het kan zijn dat ik het mis heb maar dan laat ik mij graag corrigeren. 
Dat Hans Nijland Klaver en zichzelf een veer in de kont heeft gestoken is natuurlijk geen slimme actie, maar wel te verklaren nu hij de zwarte Piet krijgt toegespeeld.

TomOkker28-10-2020 om 06:52

ChiChi27-10-2020 om 19:54

Nijland heeft veel goeds gedaan (o.a.Euroborg en T Z C ) maar de club wel achtergelaten met een schuld van 10 miljoen!!!!!!

En dan die belachelijke tweets n.a.v. verlenging Hoofdsponsor was een behoorlijke steek onder water t.a.v. nieuwe directie!!!!

Ik had Nijland altijd hoog zitten maar is nu behoorlijk gedaald!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoekie27-10-2020 om 20:14

Volgens mij staat er kapitaal op het veld. Als je deze spelers zou verkopen kun je daar toch de schulden mee af betalen. Ik weet niet of je zelf een eigen huis hebt, maar daar reken je toch ook niet alleen de hypotheekschuld maar ook de waarde van het huis?

Het is lekker gemakkelijk iemand die zich niet meer kan verantwoorden de maat te nemen. Dat voelt als natrappen. Zo ga je niet om met clubiconen. Ik vind dat een kwestie van goed fatsoen.

Hoekie27-10-2020 om 20:14

.

Hoekie27-10-2020 om 20:20

ik denk ook dat het topsportcentrum veel geld gekost heeft, ook al is het pand niet het eigendom van de FC. Ik vind je opmerking veel te kort door de bocht. Ik denk dat de huidige selectie minstens 10 miljoen waard is. De meeste eredivisie clubs hebben hogere schulden dan de FC. FC Twente en Utrecht veel meer dan 20 miljoen. PSV een paar jaar geleden 60 miljoen euro schuld en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Pietjepal27-10-2020 om 22:01

Ja een 1-0 vieze overwinning is goud waard. Gelijkspel of verlies prima mogelijk. En qua Nijland vond ik de podcast met dvhn best wel goed: Pomp zegt hetzelfde als die van Rtvn: Nijland deed t prima gemiddeld genomen 23 jaar; en die tweet was suf. Nijland is voor mij op dit moment nog steeds een behoorlijk succesvol bestuurder. Hoe dat over 10 jaar ervoor staat is relevanter.

ChiChi27-10-2020 om 22:03

Hoekie: Denk je  ook even aan die belachelijke financierings constructies (25%)waar hij zelf ook van profiteerde!!!!

Over natrappen gesproken: de bekende tweets  van de oude directie t.a.v. de nieuwe directie!!!!!!

Dat was ECHT om misselijk van te worden!!!!!

Hoekie27-10-2020 om 22:57

Ben het niet met je eens. De nieuwe directie had Nijland ook de credits kunnen geven. Wat een gelul dat hij zelf profiteerde. Ik houd niet van leugens. Van het hele schuldenverhaal heb je blijkbaar niet veel begrepen. Ga verder niet met dit soort onzin reacties verder met jou in discussie. Fijne avond verder.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!