Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: FC Groningen op bezoek in de Kuip

Door Sven Heikens 15 reacties

Komende zondag gaat FC Groningen op bezoek in de Kuip, waar FC Groningen een vervolg wil geven aan de goede reeks van afgelopen weken. Door de reeks waar Groningen momenteel mee bezig is, staat de formatie momenteel met een 7e plek stevig in de subtop. Tegenstander Feyenoord staat op een 5e plek en heeft maar twee puntjes meer dan de FC.

FC Groningen

Sinds de afgelopen interlandbreak is FC Groningen ongeslagen en heeft daarmee een mooie sprong op de ranglijst gemaakt. Waar tegen Utrecht nog gelijk werd gespeeld, werd er gewonnen van Fortuna en VVV. Daarbij worden de aanvallende patronen binnen het elftal steeds duidelijker met vleugelflitsers Joosten en Da Cruz die onze Noorse spits weten te vinden.

Qua personele problemen heeft FC Groningen op dit moment enkel Arjen Robben aan de kant in verband met een blessure. Zoals afgelopen week bekend gemaakt, zal hij de eerste tijd niet in actie komen om in de luwte te kunnen werken aan zijn herstel. Daarnaast zijn er nog een aantal spelers met wat kleine pijntjes, in de loop van morgen wordt bekeken als deze spelers fit genoeg zijn voor zondag.

Ook zal spits Strand Larsen zondag niet van de partij zijn, hij krijgt rust. Vanaf zijn overstap is hij nog niet teruggeweest naar zijn thuisland en bovendien speelt Larsen al sinds medio juni competitiewedstrijden. Om in de toekomst eventuele blessures te voorkomen, krijgt Larsen nu rust en is hij afgelopen zondag na VVV-thuis direct op het vliegtuig gestapt richting zijn thuisland Noorwegen

 

Feyenoord

Feyenoord is sinds de aanstelling van Dick Advocaat, ruim een jaar geleden, nog altijd ongeslagen in Eredivisieverband. Vanaf dit moment heeft Feyenoord al 21 wedstrijden op rij niet verloren en qua rangschikking zouden ze vanaf Dick zijn aanstelling bovenaan staan. Alleen loopt het dit seizoen allemaal iets moeizamer, want er werd bijvoorbeeld verloren in de Europa League van Wolfsberger en tegen RKC en Sparta werd eerder dit seizoen ternauwernood gelijkgespeeld. 

Maar Feyenoord lijkt de stijgende lijn stukje bij beetje te hebben gevonden. Afgelopen week werd in de laatste minuut gewonnen bij Emmen en gisteren werd overtuigend gewonnen van Russisch koploper CSKA Moskou. Daarbij loopt de ziekenboeg aan Rotterdamse kant ook elke week leger, waardoor Advocaat ook zondag tegen Groningen weer meer spelers tot zijn beschikking heeft.

Voor FC Groningen te hopen dat Toornstra zijn doelpuntenmoyenne tegen Groningen niet doorzet, want hij scoorde in de laatste drie ontmoetingen in de Kuip liefst 4 keer van de daarin 6 gescoorde Rotterdamse goals.

Historie

Komende zondag zal de 44e Feyenoord - FC Groningen op het programma staan. In al deze eerdere ontmoetingen wist FC Groningen drie keer de volle buit mee naar Groningen te nemen, 10 keer werden de punten gedeeld en 30 keer bleven de punten in Rotterdam-Zuid. De laatste keer dat FC Groningen een wedstrijd in de Kuip wist te winnen was in 2015! Een wedstrijd die ons welbekend is. Maar een overwinning in de Kuip tegen Feyenoord is nog iets verder terug, namelijk in 2007. Door twee goals van zowel Lovre en Van de Laak won Groningen met liefst 0-4.

(FCG Stats)

Scheidsrechter komende zondag is Danny Makkelie en om 14:30 fluit hij voor het startsignaal van Feyenoord - FC Groningen. Kan FC Groningen dit blok van vier wedstrijden tussen de interlandperiodes ongeslagen blijven?

Come on FC!

Reacties:
Metworst06-11-2020 om 20:38

Wel een beetje vreemd om in deze succesvolle serie Strand Larsen rust te geven, had dat tijdens de interlandperiode gedaan. Ook afgelopen wedstrijd (den) had hij hem wat kunnen sparen door wat eerder te wisselen. Uiteraard ben ik niet voor het overbelasten van een speler hoor, mogelijk hebben ze deze wedstrijd als verlies ingecalculeerd ?

da Cruz Vervanger met dan Suslov op rechts?

Of Joosten in de spits met Gudmundsson op links.

Of Balk? Best veel mogelijkheden eigenlijk.

Feyenoord heeft donderdag europees gespeeld, dat is wel in het voordeel van de fc, maar ze hebben daar dan wel vertrouwen getankt.

hertopwil07-11-2020 om 12:29

Tja zeker vreemd dat hij onze spits op vakantie stuurd. Maar las van morgen dat Danny nog altijd een zwaak hart heeft voor zijn Feyenoord heeft .

Tja en dan denk ik al gauw een elftal verzwakken en 010 helpen. Wat zit hier achter!

m o i08-11-2020 om 00:03

@hertopwil, misschien kun je team Trump gaan versterken? Perfect fit!

Marco06-11-2020 om 22:31

Beetje vreemd met Larsen. Speler kun je toch ook een paar trainingen laten overslaan. Verder heeft Groningen ook geen midweeksprogramma gehad dus een volwassen sportman moet die belasting toch aankunnen. Misschien spelen er andere dingen. 

Zonder het type Larsen voorin ontbreekt de balans en speelt het elftal 40% minder, omdat een aanspeelpunt ontbreekt.

Tegen Feijenoord moet je er bruitaal opklappen. Ga je timide achteruit lopen dan krijg je de doelpunten om de oren. Verdediging moet naar voren verdedigen en duels buiten de eigen 16 aangaan en alle voorzetten er uit halen door ze af te blokken. 

Zonder een aanspeelpunt en mogelijk een partijdige scheidsrechter zal het een vervelende 3-0 nederlaag worden. Is Groningen is messcherp zoals tegen Ajax en ronden ze een kans goed af, dan kan bij Feijenoord de vermoeidheid gaan spelen en counter je ze weg. Maar die kans acht ik klein. Spelers moeten in deze wedstrijden laten zien dat ze klaar zijn voor een stap omhoog. 

 

 

 

 

 

 

appie happie06-11-2020 om 22:39

Datt van die scheids vind ik raar...een bijna stadsgenoot..je zou er gewoon iets van denken.

Ik heb Feyenoord tegen die russen gezien moet zeggen 1 van de goals buitenspel..voor de rest mahhh 1 punt zit er wel in denk ik.Kuipvrees is nu niet aan de orde.Wel Linssen in toom houden en Diemers want die  willen iets laten zien denk ik.

Ik ben niet zo bang,achterin bij Feyenoord is het niet zo heel erg stabiel.

Andries06-11-2020 om 23:12

Strand Larsen was duidelijk aan vakantie toe.

Hij liep op zijn laatste benen.

Zonder benen is voetballen niet te doen.

Dus zuinig op de benen.

Het is ook goed dat hij zijn vader en moeder weer eens ziet.

Feijenoord is een goede graadmeter.

Wint de FC dan zijn ze op het goede spoor.

En kunnen meer successen behaald worden.

Dus afwachten.

Een kans voor een jeugdspeler.

En zoveel kansen krijgt de jeugd niet.

De FC is bezig met andere spelers die er direct staan.

Dus de soep voor de aanstormende jeugd is dun.

Kans op het eerste team komt voorlopig niet in zicht.

En als speler moet je er staan.

Dat laatste is een voetbal uitdrukking, net als drukzetten etc.

 

nulvijftig07-11-2020 om 01:08

Wel logisch om Larsen rust te geven. Waarschijnlijk wil Buijs op de counter spelen met 3 snelle spitsen voorin. Larsen heeft sinds september alles gespeeld, inclusief jeugdinterlands dus terecht dat ze voorzichtig met hem zijn. Gudmundsson hadden ze vorig jaar misschien ook te snel gebracht na een seizoen in Zweden en we hebben gezien hoe vaak hij vorig jaar geblesseerd was. Een aanval met Gudmundsson - Joosten - Da Cruz zie ik wel zitten zondag, veel snelheid, acties en ook wel scorend vermogen.

kees07-11-2020 om 04:17

tja:  we hoeven geen kampioen te worden, dus Strans Larsen mag aan de vooravond van 4 zware wedstrijden voor Groningen een tijdje rust houden... wel hoop ik dat Buys deze wedstrijden niet gemakkelijk weggeeft:  vooral Feyenoord ( zonder publiek) is een uitgelezen kans voor goed resulkaat: gelijkspel (denk ikzelf)  of een minimale overwinning .  Maar ook tegen die andere drie clubs na zondag, valt er zeker iets te halen:  want...alles wat de FC  nu aan punten binnenhaalt hoef je later in de tweede competitiehelft  niet meer bij te halen.. dat voetbalt tegen die tijd trouwens ook relaxter  Zo simpel kan een strategie ook zijn. Klantenbinding en positief in het voetbalneiuws en inkomsten, dat komt er bij zo'n scenario vanzelf direct achter aan .

TomOkker07-11-2020 om 09:05

Het niet meespelen van Larsen, zal wel vaker gebeuren, is een keus die wij vanaf afstand niet kunnen beoordelen. Eerlijk gezegd zit ik ook niet te wachten op speculaties die geen hout snijden of tegen onzin aanschuren. Ik vind het een normale situatie, daarbij ben ik wel eens benieuwd hoe de mannen het op vreemde bodem doen tegen een stugge ploeg die niet de sterren van de hemel speelt. Interssant is hoe Haps wordt opgepakt en die Toornstra blijft vervelend om tegen te spelen, hij staat overigens gelijk aan kop met Hrustic in het klassement niet teruggevonden ballen, maar dat even terzijde. De fitheid van Gudmundson kan ik nog niet inschatten maar ik denk dat Balk een goede kans maakt, samen met Joosten en met da Silva mischien er achter ;-) maar zou mij ook niet verbazen als Hankouri start. Meerdere opties mogelijk en deze luxe kan ik mij amper kan herinneren.

Maar goed de meeste reacties hierna zullen wel niets meer met voetbal te maken, hooguit over de baard van El Hankouri die eraf moet, terwijl die jongen nog niet eens zo slecht speelt als hier wordt beweerd. Maar goed Trump denkt ook dat hij gewonnen heeft.

Kein geloel Fußbal spiel'n

Herman Badkuip07-11-2020 om 09:54

Jammer dat Strand Larsen er morgenmiddag niet bij is in de Kuip. Mis je toch een echt aanspeelpunt in de spits, wellicht is een beweeglijke aanval met Gudmundson, Da Cruz en Joosten een optie. Of kiest Buijs voor aanspeelpunt Messaoudi in de spits met Joosten óf Gudmundson en Da Cruz er naast? En de keuze voor Suslov op het middenveld zou wel heel verrassend zijn. Wel lekker op de aanval spelen in de Kuip en druk zetten op de verdediging van Feijenoord! De Rotterdammers hebben vast de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen CSKA nog in de benen....We hebben morgenmiddag toch niets te verliezen, kop d'r veur! 

kees07-11-2020 om 10:45

Advocaat zei vorige week:  RKC is een heel andere wedstrijd dan CSKA... ( hij bedoelde vast...  FC Groningen  )

Wordt voor Buys ook een bijzondere wedstrijd: die is nu voor z'n derde seizoen bij FC Groningen, heeft (ook) een Feyenoord verleden en kent de Rotterdamse ploeg goed.   Ik denk dat hij tactisch het middenveld van F. wil neutraliseren en twee middenvelders achterin houdt... als ie daar de wedstrijd mee mee wint dan krijgt ie mijn zegen.

 

Alf07-11-2020 om 12:11

Ik vermoed dat gestart wordt met Da Cruz en Joosten voorop En een versterkt middenveld. El Messaoudi een linie terug en achter de spitsen Lundqvist. Lijkt me een goed uitgebalanceerd team om in ieder geval een punt te halen.

O ja, dit was mijn debuut bij Boerenmacht.nl. Een site die ik al jaren volg. 

Pietjepal07-11-2020 om 13:36

Ik denk dat je een bijzonder spelverloop moet hebben in het eerste kwartier om hier een punt te halen. Het kwaliteitsverschil is te groot. Als je na een kwartier er niet goed op staat kun je beter blessure en kaartvrij van het veld stappen. Het seizoen is lang en de selectie in de breedte smal.

corinti07-11-2020 om 14:07

Bij afwezigheid van Cruz,zou ik weleens een aanvals duo willen zien met Joosten en Joel van Kaam.De laatste is een vleugelspits(schijnt dat ze ook een vleugelverdediger van hem willen maken),maar bloedsnel en behoorlijke techniek.Samen met joosten kunnen ze de statige verdedigers van Feyenoord lastig maken .En als Joel en joosten dan op zijn ,de energie van Balk en gudmunson erin.

Wat heb je aanvallend te verliezen.Middenveld en verdediging goed stevig neerzetten en gokken op snelle uitbraken.  

Nachtwacht07-11-2020 om 15:06

Zo speelden we vorig jaar met Asoro. Middenveld en verdediging stonden goed, maar er werd weinig gecreeerd en de wedstrijden waren niet om aan te gluren. Voor vleugelspelers als van Kaam is het prettiger te spelen in 4-3-3

Bas3807-11-2020 om 20:53

Kom op we pakken gewoon weer minimaal een punt of 3 gaat lekker joh tegen groningen scoren schijnt ok lastig te zijn dus wie weet hoop het zo

Oeleoptak08-11-2020 om 15:10

Groningen speelt goed. Maar naar de andere zestien te onrustig. Had al een

paar keer meer ingezeten. Op rechts voorin gaat er weinig. En nu scoort Feyenoord

Oeleoptak08-11-2020 om 15:24

Doelpunt dus afgekeurd. Maar missen ook duidelijk een afspeelpunt in de andere zestien. 
Op basis van het spel is een gelijkspel wel het minste. Maar er zit meer in bij wat kalmte in de aanval

Oeleoptak08-11-2020 om 16:20

Tweede helft een stuk minder. Invalbeurten Suslov en Kaam 2 nog niet indrukwekkend

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!