Terug

Deel deze pagina:

Ondertussen in Den Bosch: Boerenmacht in gesprek met Romano Postema

Door Sven Heikens 3 reacties

In dit FC Groningen-loze voetbalweekend namen we contact op met Romano Postema en spraken hem kort. Lees hieronder hoe het met hem gaat en wat zijn doel is voor komend seizoen bij FC Den Bosch.

BM: Hi Romano! Hoe is het? En hoe bevalt het tot nu toe in Den Bosch?

Met mij gaat alles erg goed! Het bevalt erg goed in Den Bosch. Ik ben goed opgevangen bij de club en krijg veel vertrouwen van de trainers. Tot nu toe speelde ik elke wedstrijd in de spits en vanuit daar krijg ik alle ruimte om vrij te spelen en zo mijn eigen ding te doen in de spitspositie. Persoonlijk gaat het tot dusver erg goed, maar als team hebben we het momenteel wel lastig. Het is een hele jonge ploeg en we hadden een aantal blessures binnen het team. Om die redenen zijn er nog maar weinig punten gepakt tot dusver, maar dat komt wel goed. Kortom, persoonlijk gaat het heel goed, maar als team hebben we een lastige start van het seizoen.

BM: Wat was de voornaamste reden van de verhuur en had je er intern zelf om gevraagd?

De voornaamste reden voor de verhuur is het maken van zoveel mogelijk speelminuten op niveau. Bij FC Groningen werd die kans wat kleiner en hier bij Den Bosch kan ik elke week minuten maken op niveau om mij te ontwikkelen. Verder wilde ik zelf niet per se weg en had er intern ook niet om gevraagd, maar toen de kans zich voordeed ben ik er wel voor gegaan.

BM: Voor ons kwam de verhuur toch nog onverwacht op deadline day.

Jaa, het was uiteindelijk wel last minute. Ongeveer een week voor de transferdeadline meldde FC Den Bosch zich bij Groningen, maar de ploegen maakten uiteindelijk op deadlineday alles rond. Het speelde dus al een tijdje langer en kwam voor mij niet meer als een verrassing.

BM: Je hebt tot dusver drie goals gemaakt voor Den Bosch en daarmee je eerste in het betaalde voetbal, hoe voelde dat?

Heel goed. Het was niet de meest mooie of moeilijke goal, maar als spits moet je er toch staan. Elke goal telt en achteraf kijkt niemand er meer naar wat voor goal het was. Enkel naar het aantal goals. Daarnaast was het lekker dat je de eerste in het betaald voetbal maakte, want in de jeugd maak je er veel, alleen is dat net ff anders qua weerstand en dergelijke. Ik ben erg blij met deze goals. 

Hieronder een overzicht van Romano zijn goals voor FC Den Bosch

BM: Viel er ook een soort van druk van je schouders af na deze goal?

Jaa, wel een beetje, moet ik zeggen. Ik nam wel een soort van druk met mij mee. Maar uiteindelijk weet je wel dat je het kan, want ik scoorde altijd en overal. Dus dan is het fijn dat die goals er nu in vallen.

BM: Wat is je doel voor komend seizoen?

Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk minuten te maken dit seizoen. Daar zit niet per se een getal aan, maarja.. als er tien wedstrijden zijn, wil ik ze alle tien spelen. En in al die wedstrijden wil ik zoveel mogelijk goals maken.

 

Romano speelde tot voor het weekend 7 wedstrijden voor FC Den Bosch en stond daarmee elke wedstrijd in de basis. Hij scoorde daarin drie goals, 2 tegen VVV in de KNVB-Beker en 1 tegen Jong PSV afgelopen week. In al deze wedstrijden scoorde Den Bosch pas 5 vijf, dus sinds zijn komst is Romano verantwoordelijk geweest voor 60% van de Bossche goals.

Boernmacht wenst Romano veel succes toe in Den Bosch!

 

Reacties:
opa16-11-2020 om 11:18

Is dit de juite keus? ik heb alle wedstrijden van Romano gezien, een spits inspelen is daar een zeldzaamheid, dan schieten ze daar liever van grote afstand ver naast, in het strafschop gebied gebeurd echt niks,iedereen denkt daar dat ze het zelf kunnen

TomOkker16-11-2020 om 17:14

 net zoals bij FCG de afgelopen seizoenen.

ChiChi16-11-2020 om 13:22

Bij Den Bosch wordt hij niet veel beter van!

Ik heb een paar wedstrijden gezien, niet om aan te gluren!

Hij draaft en rent maar krijgt praktisch geen bespeelbare bal.

Was trouwens bij de FC net zo.

brummie17-11-2020 om 13:58

Leuk interview met Romano. Goed om te horen dat hij het naar zijn zin heeft bij Den Bosch, en daar het scorend vermogen opkrikt. Tuurlijk wordt hij beter van elke wedstrijd in de basis spelen daar. Het gaat om minuten maken, goed voor zijn ontwikkeling. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!