Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: FC Groningen thuis tegen medekoploper Vitesse

Door Sven Heikens 3 reacties

Waar Matusiwa gisteren nog met Jong Oranje in Portugal speelde, Strand Larsen gisteren zijn debuut voor het nationale team van Noorwegen maakte in Oostenrijk en Suslov sinds gisteren de jongste speler ooit voor het Slowaakse elftal is, staat voor aanstaande zaterdag Vitesse al weer op het menu voor FC Groningen. In het overvolle programma voor de spelers is het te hopen dat alle spelers vrijgewaard blijven van blessures en pijntjes, want er staan interessante weken te wachten voor FC Groningen, te beginnen komende zaterdagavond in de eigen Euroborg, tegen medekoploper Vitesse.

FC Groningen

FC Groningen kent een prima start van het seizoen en staat na acht gespeelde wesdstrijden op een keurige 7e plek. Vlak voor de interlandperiode werd de uitwedstrijd tegen Feyenoord weliswaar verloren, maar achteraf was de stemming toch best positief: over de strijdwijze en vooral het vertoonde spel. Groningen heeft een jong elftal wat moet groeien als team en lijkt steeds beter te gaan.

Qua personele bezetting is het nog moeilijk zeggen wie allemaal wel of niet wedstrijdfit zijn. Wel staat vast dat trainer Buijs sowieso geen beroep kan doen op Robben en Dankerlui, die geschorst is voor zijn rode kaart tegen Feyenoord. Hoe de achterhoede nu precies ingevuld wordt, is nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat Miguel Leal op de rechtsbackpositie zal staan zaterdag. 

Op het middenveld lijken de poppetjes wel vast te staan, eventuele blessures daar gelaten. Matusiwa heerst dit seizoen op het middenveld met rondom hem Van Kaam en El Messaoudi. Voorin wordt het de komende weken interessant, want Da Cruz speelt zeer verdienstelijk en Joosten speelde de laatste weken ook alles, maar een steeds fitter wordende Gudmundsson en jeugdexponent Remco Balk rammen op de deur. Spits Strand Larsen lijkt wel vast te staan, gezien zijn vorm van de afgelopen weken. Hoe de opstelling tegen Vitesse eruit zal komen te zien, zal volgen.

Vitesse

Vitesse draait dit seizoen als een trein. Onder de nieuwe trainer Letsch wordt een duidelijke speel- en strijdwijze laten zien en dit resulteert in tot nog toe een tweede plek met bijv. een knappe overwinning tegen PSV. Enkel de uitwedstrijd bij koploper Ajax werd verloren. Vitesse speelt in een 5-3-2 / 3-5-2 formatie waarin het centrum dichtgezet wordt en enkel de wingbacks Dasa en Wittek de flanken bestrijken.

Uitblinkers aan de zijde van Vitesse zijn Tannane en Bazoer, maar laat diezelfde Bazoer komende zaterdag nu net geschorst zijn door een rode kaart. Een flinke meevaller, al zal de klus nog niet meevallen. Want Vitesse heeft een zeer betrouwbare sluitpost Pasveer, een solide defensie, de (genoemde) sterke speelwijze en twee rappe aanvallers en tevens doelpuntenmakers met Openda en Broja. En naast dit alles weet trainer Letsch ook een aardig aantal spelers uit de eigen jeugdopleiding goed in te passen binnen het elftal in de personen van Huisman en Vroegh.

Historie

Historisch gezien doet FC Groningen het goed thuis tegen Vitesse. Van de in totaal 37 ontmoetingen, ging bijna de helft (18) van de wedstrijden gewonnen, 10 keer werden de punten gedeeld en 9 keer gingen de drie punten mee in de bus bij de Arnhemmers. De vijf meest recente wedstrijden wist FC Groningen ook niet te verliezen van Vitesse. Laten we deze lijn doortrekken tegen Vitesse.

Als we terugkijken naar FC Groningen - Vitesse, springt de weergaloze comeback onder leiding van Luis Suarez er toch altijd weer uit. En omdat we daar niet genoeg van kunnen krijgen, hieronder de legendarische comeback van FC Groningen - Vitesse uit het jaar 2006.

Komende zaterdag misschien niet zo legendarisch, maar wel weer drie punten? Scheidsrechter komende zaterdag is Kuipers. Aftrap: 20 uur!

Come on FC!

Reacties:
Marco19-11-2020 om 21:44

Sterke tegenstander, interessante wedstrijd. 

Zou beginnen zoals tegen Ajax, tweede helft 4-3-3.

Herman Badkuip20-11-2020 om 13:17

Als ik Danny Buijs was, zou ik er vanaf 't begin vol op klappen, met lekker aanvallend voetbal en vroeg druk zetten op de opbouw van Vitesse. Geef ze niet de mogelijkheid om te gaan voetballen, want dan zijn ze levensgevaarlijk met hun snelle, behendige spitsen als Tannane, Broja en Openda! Ook de FC Groningen heeft geweldige aanvallers met Strand Larsen, Joosten en Da Cruz en als die uitgeraasd zijn met nieuwe strijders als Balk, Slor, Gudmundsson en Joël van Kaam! Hoop dat we een heerlijke, open wedstrijd gaan zien met veel goals. Come on boys, lekker onbevangen de strijd tegen de sterke medekoploper aangaan en bezorg de Arnhemmers hun tweede nederlaag van dit seizoen!

TomOkker20-11-2020 om 16:30

Volgende keer even je bril opzetten Badeend

appie happie20-11-2020 om 18:12

Ik kan het zonder bril lezen,dat dan weer wel..

Ik zet in op een gelijkspel..motto..elke punt is  er 1.

 

frankism20-11-2020 om 15:04

Wordt een listig potje denk ik.

 

Ik hoop dat Buys zn mannen met veel bravour en branie het veld in stuurt, zodat ze gaan proberen om Vitesse de wil op te leggen.

ALs ze afwachtend zijn, gaan ze de bietenbrug op denk ik, daarvoor is Vitesse te goed. 

 

Als ze er vol ingaan, kan het een mooie avond worden met een 2-1 overwinning. (dan scoor ik tenminste ook een keer in de voorspelcompetitie)

 

Herman Badkuip20-11-2020 om 18:35

Verwacht zeker 6 doelpunten.....4-2 voor Fc Groningen. [ Strand Larsen 2x, Joosten en Daniël van Kaam] ps. even ter geruststelling mannen, ik heb mijn lenzen weer in gedaan....

TomOkker20-11-2020 om 20:04

hahaha top Herman

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!