Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - AZ tegen FC Groningen

Door Tom Kuiper 14 reacties

FC Groningen reist zondag af naar Alkmaar om het op te nemen tegen AZ. Met een dik verdiende drie punten tegen Willem II (en bovenal goed spel) zal het vertrouwen toenemen. Daarbij komt kijken dat AZ donderdag een zware wedstrijd speelde tegen Napoli in de Europa League. Kortom: Er liggen kansen voor de FC!

AZ Alkmaar

Zoals gezegd heeft AZ een wedstrijd tegen Napoli in de benen. In deze wedstrijd kwam de ploeg van Arne Slot, die waarschijnlijk een transfer naar Feyenoord te pakken heeft, al vroeg op achterstand. AZ vocht zich terug en maakte de gelijkmaker via Bruno Martins Indi. In de slotfase kreeg AZ kans op kans en miste het zelfs een strafschop.

In de Eredivisie is AZ een stuk wisselvalliger. Ondanks dat het bij vlagen goed voetbalt heeft het al een aantal keer een voorsprong weggegeven. Met een 7e plaats zijn ze in Alkmaar niet tevreden.

FC Groningen

De FC bracht vandaag wederom slecht nieuws uit over Arjen Robben. De aanvaller komt dit jaar niet meer in actie, waar het er juist op leek dat Robben eind deze maand nog wat wedstrijd minuten kon gaan maken. Da Cruz is vandaag uitgevallen op de training met een hamstringblessure. Hij zal er hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn.

Het lijkt erop dat Joël van Kaam plaats moet maken voor een andere jeugdspeler. Thomas Suslov heeft zijn goede invalbeurt bekroont met een basis debuut, als alles zo is zoals het nu lijkt. Joël van Kaam kan een plekje uitzoeken naast Wessel Dammers, want Dammers die neemt eveneens plaats op de reservebank. Op de goal staat natuurlijk Sergio Padt, die in contract onderhandeling is. 

Nu het gat met de middenmoot geslagen lijkt is het tijd om de positie in de subtop te verstevigen!

COME ON FC!

Reacties:
Marco04-12-2020 om 19:42

Az speelde Hveen met flitsend aanvalsspel compleet van de mat. Tegen Heracles gingen ze onvermoeibasr door.  Lijkt wat te hoog gegrepen voor Groningen.

Misschien kiezen ze voor het Europese avontuur en krijgen basisspelers rust.

Groningen kan achterin de Vitesse opstelling doen, waardoor er fysiek sterkere backs staan. Verder zet AZ met veel mensen hoog druk, geen geklungel achterin.

Wordt weer vechten voor een resultaat.

 

04-12-2020 om 23:37

Wordt zeker een zware wedstrijd, maar wat hierboven over de opstelling  is geschetst dat lijkt mij logisch... Jammer dat Da Cruz eruit ligt maar Suzlov zal zich weer laten zien op rechts. Van Hintum en El Messaoudi  in vorm hebben ze erg nodig. ik verwacht trouwens Lundqvist en Balk  als wissel want als je tegen AZ niet op volle sterkte bent, dan krijg je er zo een paar om de oren. Daarbij moet Padt en de verdediging alert zijn op standaardssituaties ( weet ie zelf ook ) want na Ajax scoorde AZ hier het meeste van dit seizoen (7).  Mogelijk is dit ook een reden dat Dammers niet speelt. Uitslag durf ik niet te voorspellen dit keer, hoop dat Strand Larsen scoort voor FC Groningen !

Oeleoptak05-12-2020 om 02:30

FC speelt steeds goed tegen sterke tegenstanders. We zijn niet kansloos!

HarrieKl05-12-2020 om 02:31

Best kans dat Heerenveen en FC Twente punten laten liggen dit weekend.

(Zaterdag Ajax - FC Twente en zondag Heerenveen - PSV)

Bij een goed resultaat van Groningen kan je zomaar klimmen naar plek 5

Zet um op Grun.

Marco05-12-2020 om 09:21

Dammers en Lundqvist wordt een sneu.

Dammers is gescout en gekomen omdat hij veel balveroveringen heeft. Niet vanwege zijn voetballend vermogen. Tegen een sterkere tegenstander zou je dan verwachten dat hij wordt opgesteld om zijn intercepties.

Lundqvist was begin vorig seizoen als voetballende verdedigende middenvelder zeer goed. Zorgde voor een betere opbouw en koos goed zijn momenten naar voren en maakte doelpunten. Omdat Hrustic als spelbepaler zwak was, is Lundqvist naar voren gezet, wat Van Kaam de kans gaf en het goed doet. 

Voor beide te hopen dat ze minuten mogen maken de komende tijd.

Herman Badkuip05-12-2020 om 09:52

Ben benieuwd naar deze subtopper tussen AZ en FC Groningen, zal vast en zeker een zware pot worden voor beide teams. AZ heeft afgelopen donderdag een prima wedstrijd gespeeld tegen Napoli en moet komende donderdag een allesbeslissend duel uitvechten met Reijka. Gaat Arne Slot een aantal vaste basisspelers rust geven met het oog op die belangrijke pot? Ze hebben kwaliteit genoeg in Alkmaar, dus dat zal geen probleem zijn. Hoop dat onze FC zijn eigen spelletje blijft spelen, met drie aanvallers AZ gedoseerd afjagen en niet afwachten bij de eigen 16 meter....Suslov verdient een basisplek en ook de achterste 4 zou ik niet verandren, dat stond erg goed tegen Willem II. Verwacht een aantrekkelijke wedstrijd in Alkmaar, die eindigt in 2-2, met goals van Strand Larsen en Suslov. 

appie happie05-12-2020 om 11:12

AZ zonder trainer,wat een sukkel zeg..van AZ naar Feyenoord..nou ik wist het wel..AZ is een veel rustigere club..bij Feyenoord staat de boog altijd gespannen..

Maar we zullen proberen en van te profiteren..

05-12-2020 om 11:33

moet je een foto van hem van nu en over een half jaar bekijken... dan heeft ie al z'n haren uit z'n hoofd getrokken van ellende  ( LOL  )  en de tweede trainer moet het nu voor hem opknappen.... hoop dat Bizot een blunder maakt ( hoe onsportief van mij !) en aan onze kant Padt een wereldpartij keept !!

ps: het is welvaker gebeurd: als FC G een gaatje slaat op de ranglijst dan komt er net een onverwachte nederlaag... maarDIT KEER niet!...en de komende  2 wedstrijden kunnen ze alle twee winnend beslissen, want bij die toekomstige tegenstanders rammelt het ! Is een  zéér interessante wedstrijd nu.

Metworst05-12-2020 om 11:22

Jammer dat da Cruz zo blesure gevoelig is.  Suslov viel vorige week goed in en krijgt denk ik daarom de voorkeur boven Joel vK, maar basis spelen is wel iets anders dan invallen. Suslov heeft het zeker in zich.

Vanwegde de europese wedstrijden van AZ zie ik wel kansen, maar AZ begint wel beter te draaien. 

Ik zeg 1-1, en hoop op meer. 

Fido05-12-2020 om 11:25

Morgen 3 punten bijschrijven,spelersgroep gedesillusioneerd door beslissing bestuur

ChiChi05-12-2020 om 12:47

De "affaire" Slot zal de spelers van AZ op scherp zetten!!!!! 

Dus dan zijn wij echt kansloos!

marcelfcg05-12-2020 om 13:18

Dat denk ik niet. Deze affaire creëert onrust en onzekerheid. Dat is nooit goed voor een club.

Zeeman05-12-2020 om 12:48

Bij AZ geen Slot meer op de deur, dus moet de FC daar van profiteren. Op nr de 3 puntjes.

Bas3805-12-2020 om 16:32

Hoop dat fc 3punten pakt maar we hebben niet zo fijne scheids hellaas en az is de club van de penalties dus vermoed dat we weer genaaid gaan worden

Andries05-12-2020 om 17:03

Vooraf gaande de wedstrijd heeft de FC al met 5-0 verloren.

Dit moet de FC te niet doen.

De topscorers aanspelen.

Geen lucht voetbal in het doelgebied.

Ballen over de grond.

Kamikaze voetbal in het doelgebied.

Dat Slot door Feijenoord gewenst is als opvolger voor Advocaat en niet Buijs.

Ja Buijs Feijenoorder in hart en nieren is nog niet zover.

Slecht bericht van de directeur.

Het geld is op.

Failliesement dreigt.

Dus nog even genieten van de FC.

Daarna de boel inpakken en weg wezen.

Maar weer oud papier inzamelen, gesigneerde shirtjes verkopen.

In Alkmaar begint de victorie.

Ook voor de FC?

FC doe je best, meer kan je niet doen.

Hoofd erbij.

Strand Larsen geen asists meer geven.

Schiet de bal er zelf in het doel.

Asists op mede spelers worden om zeep gemaakt.

Dus zelf scoren en geen asists meer!

 

Zeeman05-12-2020 om 21:24

Nog steeds een beetje in de war meneer Andries? Wees eens een keer een beetje positiever.

TomOkker06-12-2020 om 06:50

Toegegeven deze keer kan ik er geen chocolade letter van maken, maar meestal kan ik zijn samenvattingen van wat er allemaal aan onzin geschreven wordt, wel waarderen. Daarbij kritisch is per defenitie niet negatief, iets niet leuk vinden is iets anders, maar meestal zegt dat meer over de ontvanger dan de zender. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!