Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: FC Groningen - RKC Waalwijk

Door Sven Heikens 10 reacties

Na de driepunter bij AZ wacht komende zaterdag de Rooms Katholieke combinatie Waalwijk in eigen Euroborg. Dit alles op het supportersvriendelijke tijdstip van 16.30 uur, het tijdstip waarop FC Groningen een week later weer in actie zal komen. RKC-thuis lijkt op voorhand een wedstrijd die gewonnen kan en moet worden, toch kan het wel eens een lastig potje worden tegen een goed voetballend elftal wat de laatste weken aardig in vorm is.

FC Groningen

Groningen speelde afgelopen week tegen AZ een prima pot waarin het terecht de drie punten mee nam in de bus naar Groningen. Door de overwinning staat de FC op een knappe 6e plek. Naast de sterke defensieve organisatie, weet Groningen dit jaar ook eigen kansen te benutten en worden de nodige resultaten behaald.

Aandachtspunt bij Groningen is het verdedigen van standaardsituaties. Sinds de uitwedstrijd bij Twente kreeg Groningen slechts 6 doelpunten tegen in 8 wedstrijden, waarvan alleen de omhaal van Giakoumakis uit 'open spel' werd gescoord. Weliswaar in de allerlaatste minuut en op spectaculaire wijze, maar alle overige tegengoals kwamen uit corners, vrije trappen of vanaf de strafschopstip.

Qua opstelling is er nog niets bekend, maar mits iedereen fit is en blijft, zullen veelal dezelfde namen aan de aftrap verschijnen. Alleen de rechtsbuitenpositie lijkt nog een vraagteken: Kiest Buijs voor Suslov, Balk, Joël van Kaam of is Da Cruz hersteld? Andere opties waren Robben of El Hankouri, maar Robben is geblesseerd en El Hankouri is geschorst.

RKC Waalwijk

De gasten van zaterdag uit Waalwijk zijn dit seizoen uitstekend bezig. Vorig seizoen werd de ploeg van Grim gecomplimenteerd met het leuke spel, maar stond RKC stijf onderaan. Dit seizoen speelt de Waalwijkse formatie weer aantrekkelijk voetbal en pakken ze ook nog eens punten. Na 10 gespeelde potten staat RKC op de 12e plek en 12 punten. RKC is de laatste weken goed in vorm en verloor de laatste drie potten niet. Tegen Heerenveen speelden ze gelijk, tegen Twente en VVV Venlo werd gewonnen.

Smaakmakers aan de Waalwijkse kant zijn Anas Tahiri en Ola John, die erg veel snelheid en creativiteit meebrengen. Laatstgenoemde keerde afgelopen zomer terug in de Eredivisie en laat zien, nu hij steeds fitter wordt, over nog veel kwaliteiten te beschikken.

Historie

FC Groningen wint historisch gezien niet vaak van RKC Waalwijk in eigen huis. Van de in totaal 22 ontmoetingen gingen er net iets meer duels gewonnen (9) dan verloren (8) en verder werden 5 keer de punten verdeeld. Van de laatste vijf ontmoetingen werden er dan wel weer vier gewonnen. 

Vorig seizoen werd er met 3-0 gewonnen van RKC door goals van Mike te Wierik, Charlison Benschop en Gabriel Gudmundsson. Een prima resultaat om zaterdag ook als eindstand te noteren! 

Come on FC!

 

 

Reacties:
A Matter of Honor10-12-2020 om 20:58

Goeie voorbeschouwing, alleen wist ik niet dat Arjen Robben geschorst was.

sven_05010-12-2020 om 21:05

Haha, wij ook niet. Is aangepast :) (Redactie)

Herman Badkuip10-12-2020 om 21:27

RKC is voor FC Groningen en alle andere eredivisieteams altijd een lastige tegenstander. Voordeel voor ons is wel, dat het team van trainer Fred Grim altijd met een goed verzorgd spelconcept probeert aan te vallen. Veel zal afhangen van de beginfase van deze wedstrijd, scoort FC Groningen binnen een half uur twee goals, dan zal RKC moeten komen en risico's gaan nemen. FC Groningen zou het dan af kunnen maken met zijn snelle, behendige spitsen.....Reken erop, dat Danny Buijs met 3 aanvallers [Joosten-Strand Larsen en Da Cruz/Joël van Kaam] zal starten. Wellicht dat Dammers weer centraal gaat spelen, al vond ik het achterin tegen AZ goed staan met Dankerlui, Itakura en van Hintum centraal en de snelle Gudmondsson op links. Voorspel een lekkere 4-1 overwinning, met goals van Strand Larsen [2x], Messaoudi en invaller Remco Balk.  

10-12-2020 om 21:44

nou...wel erg optimistisch die 4-1, maar dat mag je zeker ervan vinden, want Groningen zit in een flow... Nu komt het er op aan om niet met een extra verdediger weer op een gelijkspel te spelen en te gokken  op één uitbraak... want niet scoren  is te weinig...dan maar Balk weer eerder gebruiken, bijvoorbeeld meteen in de basis  of na de rust.  Denk dat RKC alle wissels zal gebruiken en dus komt het (weer) erg op strijd en conditie aan..

Opvallend dat  AZ is donderdag werd uitgeschakeld Europees  op dezelfde manier als tegen Groningen  ( 1-2 verlies met man minder )...dat bewijst maar weer dat je een teamsport bedrijft!   Verwacht deze wedstrijd wel iets extra's van Strand Larsen!

campesino11-12-2020 om 12:32

Dankerlui, van hintum en Itakura centraal? Ik heb dat tegen AZ toch anders gezien. Volgens mij speelden van hintum en Itakura centraal en liet matusiwa zich terugzakken als derde centrale verdediger. Met gudmondson en dankerlui op de flanken. Nadeel vond ik dat door het terugzakken van matusiwa , el messaoudi ook teveel terugzakken en meer als verdedigende middenvelder speelden. Voorin kwamen we daardoor stootkracht tekort. Tegen 10 speelden hij meer naar voten en promt scoorde hij 2 goals

appie happie10-12-2020 om 23:04

16.30 zaterdag middag    !!! waardeloos !!!  ik moet gewoon werken en met mij veel anderen..en nu 2 x  achter elkaar..

Maar oké  het zij zo.

 

Onderschat deze efteling club niet ,maar we geloven niet in sprookjes.en gaan voor de winst.

 Vroeg op voorsprong komen dat is het beste..dan komt er ruimte voor onze snelle aanvallers..

 

Zag net dat HB dit ook ongeveer had neer gezet,nou zijn we t daar over eens.

TomOkker11-12-2020 om 19:27

Had je dit niet eerder kunnen bedenken? Volgende keer even een belltje naar Gudde. 

Andries10-12-2020 om 23:16

RKC is een lastige ploeg.

Won van FC Twente.

Een uitglijder van Twente.

Maar RKC heeft wel vaardige voetballers en een goed team verband.

Dus de uitslag is niet te voorspellen.

Het driemanschap Joosten, Strand Larsen en da Cruz moeten het laten zien.

Strand Larsen staat droog.

Wordt tijd voor een doelpunt van zijn voetbalschoen.

Messaoudi heeft de smaak te pakken.

Ga zo door.

Zijn er nog meer die de smaak te pakken hebben?

Wij wel.

 

 

 

 

Marco11-12-2020 om 00:37

Van Hintum weer linksback. Dan kan hij weer goede voorzetten op Larsen geven. Verder Lundqvist rechtsbuiten zetten. Bij voorzetten van Van Hintum en Joosten kan hij bij de 2de paal scoren. Tweede  kopsterke spitsen zijn nauwelijks te verdedigen. Door vanaf links eindeloos de ballen voor het doel te gooien met Larsen en Lundqvist voor het doel en el massaoudi op de rand 16 voor een afstand schot bij een afvallende bal, neem je RKC volledig onder vuur.

Verder gewoon 5 man in de 5 bij een hoekschop en mikken op je beste kopper.

Breed houden, hoge bal snelheid en veel voorzetten vanaf links en je wint absoluut. 

11-12-2020 om 07:10

Komt er met jouw verhaal dus op neer dat ALLE spelers een goede dag hebben, en in hun eigen kracht/sterkte hun taken goed uitvoeren.  Dat is niet vanzelfsprekend maar vwb de inzet en intenties mogen we wel wat verwachten, deze wedstrijd. 

Vorige jaar nog wedstrijden gezien tegen rechterrijtjeclubs die dan wel onnodig werden verloren/gelijk gespeeld, door individuele fouten... het blijft natuurlijk mensenwerk...maar allez!  het is ook topsport en (goed) presteren is daarbij de enige challenge !!

2-0

A Matter of Honor11-12-2020 om 13:59

RKC,een gevaarlijke "outsider"Ik hoop niet te moeten horen....."zijn we er toch weer ingetuint"  ( wie zei dat ook al weer)? of was het Herman Kuiphof.

Metworst11-12-2020 om 08:09

Dit is zo'n typische wedstrijd waar je tegen een zeperd aan kan lopen, RKC is in vorm en voetbalt goed. De scheids of Var kan ook zo maar weer eens de wedstrijd bepalen, dan moet je zorgen dat je weer aan de goede kant zit. Als ze de wedstrijd ingaan zoals afgelopen wedstrijden, dan komt het wel goed. En breng onze spits in stelling, die heeft wel weer een doelpuntje nodig. Joosten wordt met enkele acties per wedstrijd ook steeds gevaarlijker, die zou ook zomaar kunnen scoren. En Messaoudi heeft vorm, die zal scherper gedekt worden, daar kunnen anderen van profiteren.

Ik zeg 2-1 Joosten en JSL  en tegengoal door invaller Daneels.

Mooie wedstrijd allen.

Fan op afstand11-12-2020 om 12:02

Reken eigenlijk op een driepunter en hoop eindelijk een winst te zien van meer dan 1 doelpunt verschil.

TomOkker11-12-2020 om 18:48

Ik reken nergens op, scoren blijft een dingetje, het is allerminst overtuigend. Maar ik begrijp de euforie.

Pietjepal11-12-2020 om 15:06

Tja zo lang al behoorlijk voetbal tis wennen.

Bayern 11-12-2020 om 15:09

Waarom niet een keer Balk naast Strand Larssen vanaf de start. Strand Larssen was tot het moment dat AZ met 10 man kwam te staan weer in zijn eentje tegen 3 AZ spelers aan het vechten. En vanaf de zijkanten kwamen weer bedroevend slechte eindpasses. Met een Larssen die balletjes doorkopt, teruglegt of vasthoudt en daar omheen een bewegelijk bijtertje als Balk zet je veel meer druk op de verdediging van de tegenstander. Want laten we eerlijk zijn: Tot AZ met 10 kwam te staan hadden we vooral de bal maar meer ook niet. We hadden nog wel 3uur kunnen voetballen zonder te scoren.

corinti11-12-2020 om 15:11

Ik verwacht opnieuw geen drie spitsen,maar "gewoon" 2 man voorop:Larsen en balk.Joosten speelde laatste wedstrijd ook vanaf het middenveld.Matusiwa is inderdaad bij afwezigheid van dammers ode extra verdediger.RKC speelt klassiek 4-3-3.Dus ik zou zelf wel met buitenspelers gaan,omdat dan de verdediging van RKC keuzes moet maken.Maar goed...ik zit niet op de bank.

TomOkker11-12-2020 om 18:21

voor de TV toch?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!