Terug

Deel deze pagina:

Dokter FC Groningen bezorgt FC Emmen de eerste overwinning van het seizoen en ligt uit de beker

Door Redactie 26 reacties

Een pijnlijke nederlaag voor FC Groningen dat geheel onnodig met 2-1 onderuit ging bij rode lantaarndrager FC Emmen. De Groningers kwamen in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Lundqvist en er leek weinig aan de hand. Na de pauze drongen de Emmenaren meer en meer aan en na een uur scoorde Bijl de 1-1. Een minuut of 7 later stond het 2-1 na een enorme blunder van Padt. Anco Jansen maakte dankbaar gebruik. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om alle schuld bij Padt te leggen. Daarvoor bracht FC Groningen na de pauze als geheel, veel en veel te weinig.

eerste helft
Veel inzet en strijd van beide teams en aan weerskanten werd er over en weer hoog druk gezet. Emmen kreeg een vrije trap na een overtreding van Itakura. Dit resulteerde uiteindelijk in twee reddingen van Matusiwa op de schoten op doel van Veendorp. Dammers kreeg vrij snel geel na een tackle. De vrije trap werd over het doel geschoten. 

Na ruim een kwartier de eerste mogelijkheid voor de gasten. Dankerlui vond Strand Larsen die net niet genoeg controle kreeg om uit te halen. Groningen werd sterker. Halverwege kopte Dammers een hoekschop in de korte hoek bij Telgenkamp die de bal kon tegenhouden. Aan de andere kant van het veld schoot van Rijn nipt voorlangs het doel van Padt. In de 29e minuut de voorsprong voor Groningen. Telgenkamp kon het schot van Strand Larsen nog keren maar de rebound was voor Lundqvist, 0-1!

In duel met Bijl raakte Joosten geblesseerd aan zijn knie en werd vervangen door Suslov. De gasten controleerden meer het spel. Een voorzet van Dankerlui vloog via een Emmen speler over de achterlijn. De hoekschop die volgde was ongevaarlijk. Op slag van rust werd Laursen bijna in stelling gebracht. Op de speelhelft van Emmen keerde Telgenkamp een vrije trap van Lundqvist.

 

tweede helft
Coach Lukkien had een dubbele wissel toegepast. Jansen en Caciano waren erin gekomen voor Laursen en Avdijaj. Strand Larsen schoot over het doel van Telgenkamp. Op de speelhelft van Groningen ging Jansen (in duel met Matusiwa) neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Blom zag er geen strafschop in. Maar goed dat er geen VAR was bij de wedstrijd... Emmen drong meer en meer aan op jacht naar de gelijkmaker.

Na een uur kon Glenn Bijl (na een dieptebal van Veendorp) één op één voor Padt opduiken en aantekenen voor de 1-1. Een minuut of vijf later mocht Groningen een vrije trap nemen. Deze werd diep geschoten en door Dammers overgekopt. Een grote kans... 

Direct daarna een zeer pijnlijk moment. Padt die alle tijd had om de terugspeelbal van Itakura in het spel te brengen liet zich kinderlijk eenvoudig de bal ontfutselen door Jansen die dankbaar de 2-1 kon intikken. Daarmee stond de wedstrijd definitief op zijn kop.

Een kwartier voor tijd een gele kaart voor Jansen voor het onderuithalen van Suslov. Trainer Buijs verving Dammmers voor Schreck en Balk voor van Kaam. Pena nam Padt onder vuur. Van Hintum en Strand Larsen maakten plaats voor Dallinga en Slor. Padt wist Jansen af te houden van de 3-1. 

In de slotfase was Schreck met een volley nog dichtbij de 2-2, maar Telgenkamp lag in de weg. 

Er kwamen nog drie minuten bij met nog een gevaarlijk moment voor Jansen. Groningen was niet meer bij machte om wat terug te doen en ligt uit de beker. Aankomende zaterdag speelt FC Groningen uit bij Sparta Rotterdam. Het is te hopen dat iedereen op tijd weer bij de les is en dat TWEE keer 45 minuten blijft.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Van Hintum, Dammers, Itakura, Matusiwa, Lundqvist, Strand Larsen, Joosten, El messaoudi, D. van Kaam

Reacties:
Oeleoptak15-12-2020 om 23:25

Groningen vooral mentaal afgetroefd tweede helft. Dachten ws dat ze al binnen waren. Collectieve wanprestatie tegen een Emmen wat wel knokte voor zijn kansen. 

Cantona15-12-2020 om 23:36

Geen beste pot van onze FC.

Aanvallend brachten we te weinig, fysiek mag er ook wel wat gebeuren en creatief was het ook niet echt best.

Zodra we zelf het spel moeten maken krijgen we het moeilijk.

Emmen kon het opbrengen om te knokken en een stapje extra te zetten, hetzelfde wat wij tegen Ajax wel kunnen maar tegen mindere clubs vaak niet.

Er is nog genoeg werk aan de winkel en ik vind de competitie belangrijker, maar toch .....nait best vandoage

 

Marco16-12-2020 om 00:22

Blij dat we geen energie meer hoeven te stoppen in het bekertoernooi, in de competitie hebben we veel meer te winnen. Met de eerlijke KNVB lotingen moeten we toch vooral uitwedstrijden spelen , dan krijg je er na veel energie te hebben ingestoken een uitwedstrijd bij ajax / feijenoord of PSV, waarbij het de bedoeling is dat we verliezen.

Groningen heeft verloren door amateuristische fouten van het opheffen van buitenspel en het dom meevoetballen van de keeper.  Met die blunders waren we er zelfs tegen Tiel uitgevlogen. Eerste uur was best aardig, waarbij Lundqvist als rechtbuiten zorgt voor een makkelijk scorende speler in 16, wat hij gelijk bewees. Vreemd dat in de 2de helft de voorzetten vanaf links uitbleven. 

Emmen was matig, maar kreeg de overwinning kado.

Snel vergeten en richten op de belangrijke open wedstrijd  tegen sparta. 

 

16-12-2020 om 00:52

moeten uitkijken dat we niet geslacht worden tegen Sparta;

gewoon vanaf morgen volop trainen en "volgende keer beter ! "

Johan16-12-2020 om 01:03

Vond de hele wedstrijd maar niks. Niet veel leuke dingen gezien en een hoop fouten. Misschien dat het kunstgras een rol speelde. Padt moet eens een keer stoppen met dat geklooi. 2e keer dit seizoen en dat lijkt me wel genoeg. Zat bij Groningen trouwens wel erg weinig diepgang in. Lunqvist vond ik ondanks zn goal erg zwak spelen. Positieve is dat het tegen Sparta alleen nog maar beter kan maar dat dacht ik eigenlijk na RKC ook. 

TomOkker16-12-2020 om 05:37

Zo weer met de beide voetjes op de vloer. zo overtuigend is het allemaal niet wat FCG laat zien. Linkerrijtje of niet, dit zat er aan te komen want zo overtuigend is het allemaal niet wat FCG laat zien. Gezien de reacties dacht het gros blijkbaar dat we wel even zouden winnen, waarom is voor mij een raadsel. 

Bas3816-12-2020 om 07:01

Weet niet waar jij al weken naar kijkt maar grunn doet het gewoon netjes in de compentitie we zijn ook geen ajax of psv natuurlijk 

TomOkker16-12-2020 om 18:20

Volgens mij zit jij alleen naar de ranglijst te kijken

Nevinsrow16-12-2020 om 07:16

Ik vond Groningen een prima eerste helft spelen. Verzorgd voetbal en best wel wat kansen/mogelijkheden gecreëerd. Vaak ontbrak het net aan een goede eindpass of een goed schot. Tweede helft was het Emmen die voetbalde. Kan gebeuren. We zijn Groningen en dan loop je weleens tegen een nederlaag aan. Gelukkig dit jaar nog niet zo vaak. Tegen Sparta staan ze er weer. Zit genoeg voetbal en kwaliteit in het elftal. Komt helemaal goed!

grunn196716-12-2020 om 07:26

Wel jammer 1e helft was prima. 2e helft bagger. Terecht voor Emmen.

Hopen dat de blessure van joosten meevalt. Dammers blijft een zwakke punt centraal en zie die jongen niet veel beter worden.

Hopen dat ze de 1e helft door kunnen trekken tegen sparta, puntje zou al prima zijn en dan 3 tegen heracles. Sluit je het 1e helft vh seizoen prima af rond plaats 5/6.

 

Herman Badkuip16-12-2020 om 07:37

Dikverdiende nederlaag na een behoorlijke eerste helft van FC Groningen. Tweede helft helaas een matige wedstrijdinstelling van het hele team. Geeft helemaal niet, kan de beste teams overkomen.....snel vergeten en met opgeheven hoofd moeten wij ons richten op de belangrijke wedstrijden tegen Sparta en Heracles! Fijn voor Dick Lukkien, die had 't met zijn tactische veranderingen na de rust scherp gezien! 

Fan op afstand16-12-2020 om 08:53

En nu richten op de competitie. Volgend seizoen maar opnieuw proberen. 

Groen hart16-12-2020 om 09:43

Maak mij het meeste zorgen dat we niet scoren! Larsen kam mij niet overtuigen. Maak je er twee in de eerste helft is het over . Waar blijft een afmaker?

Nachtwacht16-12-2020 om 09:56

Echt onzin. Strand Larsen is een prima spits. Het probleem is de aanvoer.

Groningen leunt zo ver naar achteren, met Matusiwa die als derde CV speelt en een van Kaam die centraal dicht op de verdediging speelt, dat we al weken geen kans creeeren. De enige twee wedstrijden die voldoende kansen gaven, waren tegen Fortuna en VVV. Precies de wedstrijden dat Groningen met vleugelspelers speelde. We hebben voldoende kwaliteit op de vleugels en anders kunnen Slor en van Kaam spelen. 

Laten we eerlijk zijn, we hebben al een paar weken wedstrijden die niet om aan te gluren zijn. En dat vind ik echt jammer. Dat we winnen maakt het enigzins goed. Buijs is gewoon een beperkte trainer die liever geen risico's neemt en graag speelt om niet te verliezen. Ik voorspel met de opstellingen van Buijs dat het de komende weken hangen en wurgen wordt tegen teams uit het rechterrijtje. 

corinti16-12-2020 om 10:49

Inderdaad afgetroefd op tacktisch inzicht van de trainers.Zodra we voor staan zet buijs onze middenvelders naar achteren.Matusiwa en van Kaam.We verliezen hierdoor grip en druk op het middenveld.Lukkien komt daarintegen wel met een goed plan.Dus wedstrijd is verloren op de bank..

Steve Goble16-12-2020 om 18:29

Helemaal mee eens Corinti! In tegenstelling tot Nachtwacht ben ik wel heel blij met onze trainer. 
Echter de wedstrijden dat we goed speelden stond Matisuwa 10m1 meer naar voren, als echte middenvelder. Dit liep super goed! Bal onderscheppen en direct door op Strand Larsen of onze buitenspelers. Hij staat nu veel te ver naar achteren. Net als Gravenberch bij Ajax in de wedstrijd tegen Atalanta....

Alf16-12-2020 om 10:55

Eens dat Strand Larsen een prima spits is. We misten aanvallend wat stootkracht door blessures en schorsingen. Maar ondanks dat een zeer fatsoenlijke eerste helft. Na de rust dacht een aantal spelers dat de wedstrijd al gespeeld was. De goals van Emmen vielen veel te gemakkelijk. Achterin hebben we met het vertrek van Memisevic en Ter Wierik toch echt kwaliteit ingeleverd. Dammers haalt hun niveau bij lange na niet.

Bijl als penetrerende middenvelder werd niet goed opgevangen. Dit moet echt beter. Over Matusiwa: doordat hij in balbezit vaak tussen de verdedigers speelt, kunnen onze backs aanvallender spelen. Dat lever je dan weer in als je hem meer naar voren laat spelen.

Nachtwacht16-12-2020 om 20:18

Eens, alleen moet je dan backs hebben die een goede voorzet kunnen geven. Van Hintum kan dat, maar speelt regelmatig centraal. Gudmundson en Dankerlui hebben een minder goede voorzet

RKR16-12-2020 om 11:49

Goede geste van de FC, ze helpen Emmen weer een beetje op de been. Die weten weer wat winnen is.

Het is wel zonde want in de beker viel voor de FC wel wat te halen, zeker zonder uitpubliek.

 

Andries16-12-2020 om 11:49

Ja Emmen en vroeger Veendam.

En nog vroeger Be Quick.

De FC is uitgebekert.

Zij hebben al een beker.

En wat moet je met 2 bekers.

Nu in de normale competitie verder.

Emmen staat op zijn kop.

Iedereen blij daar.

Lukkien denkt dat hij de cup al in zijn zak heeft.

En laat hem maar denken.

Zo vaak lacht hij al niet meer.

Een dag vol zonneschijn.

Geniet ervan.

Morgen en overmorgen zijn huilbuien voorspelt.

En gaat Emmen weer op weg naar de eerste divisie.

Wel de beker op zak!

Wat zijn wij weer grappig.

De FC had de wedstrijd moeten winnen.

Padt was zijn hoofd even kwijt.

Mag hij.

De meeste ballen haalt hij uit het doel weg.

Dus 1 keer mis, dat is hem gegund.

Een fikse boete is aan te bevelen.

De portemonnee moet weer vol.

 

 

k. 

marcelfcg16-12-2020 om 13:33

Het is lachwekkend wat je hier af en toe leest. Nu is Buijs ineens tactisch zeer beperkt en de reden dat we gisteren verloren hebben en het gezeik op de zoveelste spits, Stand Larsen, begint ook al toe te nemen.

De tactiek van Buijs heeft ervoor gezorgt dat we tweemaal op rij thuis van Ajax wonnen. Nog nooit eerder in de geschiedenis het geval geweest om maar wat te noemen. En Larsen is een sterk aanspeelpunt van waaruit je verder kunt voetballen. Zie bv de 1-0 tegen RKC.

Het probleem is dat de vleugelspelers bij iedere poep en scheet geblesseerd zijn. Dan mis je direct heel veel kwaliteit voorin want de jeugdspelers hebben veel talent maar nog niet het juiste niveau om een volwaardige vervanger te zijn. Daar kan Buijs geen kloten aan doen.

Het verlies tegen Emmen is meer dan kloten maar vegeet niet dat Emmen de tweede helft zeer goed speelde en het zeker hun beste helft van het seizoen was.

 

 

 

Reactie verwijderd door redactie

campesino16-12-2020 om 14:11

Heb je helemaal gelijk in. Sterker nog, ik denk dat het grootste deel vd eredivisie, poppetje met poppetje vergelijkend, een sterkere selectie heeft dan Groningen. Alleen met buijs zijn verdedigende taktiek en vooral hard werken hebben we meer wedstrijden gewonnen, dan gezien de kwaliteiten vd selectie logisch zou zijn. Als je een wedstrijd niet 100% geeft, verliest groningen van iedereen.

Hoekie16-12-2020 om 14:29

marcelfcg@ Buijs is "by far" met Ron Jans de beste trainer die de FC de laatste  15 jaar heeft gehad. Op tactisch gebied schat ik hem zelfs hoger in. Dat hij met middelmatige spelers zelfs 5e staat is ongekend. Ron Jans had Suarez, Nevland en noem ze maar op tot zijn beschikking. Hij laat het elftal spelen naar de mogelijkheden en dat wordt ook door veel trainers (Advocaat, Ten Hag) uit de eredivisie onderkend. Gullit noemde Buijs zelfs een aanwinst voor de eredivisie. Ik denk dat sommigen te veel kijken naar topwedstrijden uit de Champigons Leaque en daardoor een beetje van het padje zijn afgeraakt. 

Als iedereen fit is heeft de FC met Cruz en Joosten aardige buitenspelers. Als zij wegvallen en ook Robben en Gudmonsson niet mee kunnen doen, dan heeft de FC gelijk een probleem. 

We praten wel over de FC die met al zijn beperkingen prima presteert.  Over de wedstrijd: De eerste helft was best aardig met een goed druk zettend FC. De tweede helft was onder de maat en door persoonlijke fouten werd de wedstrijd gemakkelijk weggegeven. Ook tegen Sparta en Heracles zal de FC het zeer moeilijk gaan krijgen. Voor criticasters die denken dat de FC vol op de aanval moet gaan spelen met sprankelend voetbal en hoogstandjes raad ik aan als het weer kan naar het circus te gaan. 

Johan16-12-2020 om 14:39

Volledig met de commentaren hier eens. 

Herman Badkuip16-12-2020 om 14:39

Als ik MarkJan Fledderus was, zou ik in de winterstop Mike Te Wierik terughalen naar FC Groningen. Extra ervaren centrale verdediger kan geen kwaad voor ons jonge, talentvolle team! Snel handelen want er zijn voldoende kapers [Twente en Utrecht] op de kust!

Nachtwacht16-12-2020 om 20:25

@Hoekie, ik vraag geen lachwekkende taferelen en hoef dus ook geen circus. Ik vraag alleen de opstelling, zoals tegen VVV en Fortuna ook te gebruiken tegen Sparta , heracles en andere ploegen uit het rechterrijtje. Voetbal draait om kansen creeeren. Als je 1 keer vaker scoort dan je tegenstander, win je... simpel

Hoekie16-12-2020 om 22:10

Je hebt blijkbaar niet eens door dat je geblesseerde spelers niet kunt opstellen. zie de op stelling FC Groningen - VVV van oktober 2020. Tjonge wat een domme reactie. 

Nachtwacht17-12-2020 om 10:21

Tuurlijk kun je geen geblesseerde spelers opstellen. Dat is ook niet wat ik bedoelde. Gaat om de meer aanvallende instructies de Buijs in de wedstrijden meegaf.

Hoekie17-12-2020 om 13:18

Het lijkt mij goed deze discussie te sluiten. Je begrijpt blijkbaar nog steeds niet dat als Joosten geblesseerd afhaakt, Cruz,  Gudmonsson en Robben geblesseerd zijn, de jonkies nog niet 100% hun rol kunnen overnemen dat je concessies moet doen aan de speelwijze. Dan vind ik dat erg kortzichtig. Daar mag jij natuurlijk anders over denken. Laat het op je in werken en wellicht dat je de volgende keer je eens gaat verplaatsen in de trainer en daarna pas oordeelt. Fijne dag verder.

Nachtwacht17-12-2020 om 14:48

Elk mout t zulf waiten inderdoad... fijna dag

RKR16-12-2020 om 14:41

Buijs heeft wel de potentie. In het begin zag ik het niet in hem zitten, en maakte hij ook beginnersfouten naast dat het met Spijkerman niet werkte en Jans als td niet werkte. Maar hij maakt zeker wel stappen en het staat tactisch goed, in principe sinds na de winterstop van zijn eerste seizoen.

Jans trouwens vind ik overschat. Tactisch vond ik hem heel matig, ontzettend veel ongelukkige wissels. Ik vind ook dat hij niet echt boven kunnen gepresteerd heeft hier. Men vergeet het misschien, maar wij hadden met Nevland, Suarez, Lindgren, Sankoh, Silva, Lovre gewoon een selectie die naar mijn mening structureel in de top 5 moest eindigen. De andere clubs, buiten de top, Twente en AZ, waren toen echt niet beter. Feyenoord was in die tijd zwakker. Volgens mij is Jans nog een paar keer 7e of 8e geworden met dat materiaal. Die hoogste klassering in 05/06 kwam onverwachts, voordat we doorpakten met grotere transfers. Daarna vind ik dat er een afslag gemist is. Ook door structureel wanbeleid (een zooi Uruguyanen die mislukten oa omdat Suarez toevallig een voltreffer was... Pedersen, Femi?). Okay, we zijn wel lam gemaakt door Ajax toen, volgens mij stonden we ongeveer 2e toen we opeens Silva en Lindgren verloren. 

 

 

campesino16-12-2020 om 14:43

Lees net dat groningen Ter wierik terug Wil halen. Zou fantastisch zijn. Met Itakura, Ter wierik en matusiwa en van hintum op links heb je simpelweg het beste verdedigende blok vd eredivisie.  Dammers is toch echt een paar niveautjes minder en gudmondson als linksback, ben ik ook niet kapot van

Marco16-12-2020 om 14:58

Ter Wierik erbij zou wel mooi zijn. El Khayati zou ik ook niet laten lopen. Door de forse overheidssubsidie op de loonkosten kun je nu tegen geringe kosten waliteit halen. Psv financiert zo ook een mario gotze. 

RKR16-12-2020 om 15:14

Te Wierik direct doen. Is sowieso een verbetering tov. Dammers. Te Wierik is ook geen jaren weggeweest, en speelt sinds Oktober niet dus niet heel lang. Ik denk dat ie er meteen staat.

El Kyahati zit wel talenten in de weg. Dat ligt aan het kostenplaatje, het is wel een attractieve voetballer.

 

Flabbergast16-12-2020 om 16:00

Ik snap de kop boven dit artikel niet helemaal. "Dokter FC Groningen bezorgt FC Emmen de eerste overwinning van het seizoen en ligt uit de beker". Tijd voor pittig gesprek met de medische staf? Of ligt alleen de dokter uit de beker en de FC niet? 

TomOkker17-12-2020 om 07:44

Het is tegenwoordig heel normaal als een schrijver zijn mening wil delen, te vaak slaat men de plank mis. Dit zie dagelijks in de media, objectectieve jounalistiek is ver te zoeken. Wat moet ik met een boerenzoon die journalistiek heeft gestudeerd tot voetbalkenner en/of volleybal kenner wordt gebombadeerd. Verslagen zijn meestal samenvattingen van een samenvatting en gaan enkel over onderbuik gevoelens en de verhalen die ze tijdens interviews oppikken, verder hebben ze er geen kloot verstand van. Maar goed Ten Napel komt er 40 jaar mee weg, om over een Buurke maar te zwijgen.

Voordat mensen in de gordijnen vliegen, de schrijver van dit artikel wordt niet bedoeld.

17-12-2020 om 11:59

zit jij op hete kolen?  gewoon accepteren die uitschakeling van het bekertournooi en  in dit geval maar net doen  als de directie FC Groningen die deze nederlaag heel slim heeft getackeld met berichten over de mogelijke transfers en belangstelling voor nieuwe spelers in de winterwindow...( en dat terwijl het vorige weekend nog Gudde repte over:  "moeilijke financiële situatie van de club  in coronatijd, ook om spelers aan te trekken" )

Tja nieuws is er altijd en overal...als we dokter Rutte niet meer hebben, dan hebben we altijd nog de Koning 

Flabbergast16-12-2020 om 16:02

Neem aan dat bedoeld wordt dat we Emmen als een dokter geholpen hebben met hun probleem...

A Matter of Honor17-12-2020 om 19:31

De spijker recht op z'n kop!!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!