Terug

Deel deze pagina:

[Update] Voorbeschouwing - Revanche in Rotterdam - Sparta uit

Door Tom Kuiper 23 reacties

Na de kansloze 2-1 nederlaag tegen FC Emmen in het bekertoernooi afgelopen dinsdag mag FC Groningen zich klaarmaken voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Rotterdammers steken in goede vorm. Van de laatste 5 won het alleen van PSV niet (1-0). FC Groningen zal uit een ander vaatje moeten tappen.

FC Groningen

De nederlaag van FC Groningen kwam onverwachts. Het speelde in de eerste helft nog redelijk acceptabel. Het kwam in ieder geval op voorsprong. In de tweede helft wist FC Groningen vrijwel niks te creëren en kwam het steeds vaker onderdruk. De Groninger defensie, die bekend staat als één van de beste in de Eredivisie, stond meermaals te schutteren. De linkerkant stond niet goed waardoor er constant ruimte achter de verdediging lag. FC Groningen was hier al een aantal keer door gewaarschuwd maar het werd niet gerepareerd waardoor er ontzettend veel ruimte lag. Wellicht kan de komst van te Wierik hier bij helpen. Daar boven op kwam nog de blunder van Padt, die te veel tijd nodig had om de bal naar de juiste kleur te spelen.

Lundqvist scoorde weliswaar de 0-1 maar zakte ver terug (Of is dat het niveau van Lundqvist?). Met veel balverlies en slechte passes had Lundqvist een groot aandeel in de slechte teamprestatie van de FC. Daniel van Kaam en de ingevallen Suslov konden ook geen pottenbreken.

Neemt niet weg dat het in de competitie over het algemeen staat als een huis. Voor deze wedstrijd kreeg het (bijna) geen goals tegen uit een directe aanval. Enkel via standaardsituaties. Met een aanvallende ploeg als Sparta krijgt het zaterdag waarschijnlijk ruimte om te counteren. Er liggen dus voldoende kansen.

Update vrijdag 12:43 uur

Buijs heeft vanmiddag gemeld dat Joosten en Azor Matusiwa er niet bij zijn. Da Cruz is ook nog steeds afwezig. Het wordt hier door een aardige puzzel voor de trainer.

Sparta Rotterdam

Zoals gezegd presteren de Spartanen boven verwachting. Het heeft vooral voorin voldoende kwaliteit met spits Thy en de begeerde Harroui. Zij maakten met zijn tweeën al 12 doelpunten. Dat zijn er drie minder dan de hele selectie van FC Groningen. Het is niet alleen maar goed voetbal bij Sparta. Ook zij zijn wisselvallig. Zo wonnen de Spartanen wel van Emmen maar was hun niveau ver onder pijl.

Statistieken Sparta – FC Groningen

16-02-2020

ED

Sparta Rotterdam-FC Groningen

1-2

29-10-2017

ED

Sparta Rotterdam-FC Groningen

2-1

19-02-2017

ED

Sparta Rotterdam-FC Groningen

2-2

13-12-2009

ED

Sparta Rotterdam-FC Groningen

2-4

18-01-2009

ED

Sparta Rotterdam-FC Groningen

1-1


Met dank aan fcgstats.nl.

De FC zal uit een ander vaatje moeten tappen. Wanneer het dat doet is het prima in staat om Sparta te verslaan.
We gaan ervoor! COME ON FC!

Reacties:
17-12-2020 om 20:19

heeft Sparta (nu) ook echt gras ?  want dat er strijd , compleet met slidings !, gaan komen dat verwacht ik wel.  Verder is de opstelling, en zijn de beschikbare ( buiten-) spelers cruciaal:  Da Cruz?  Joosten? .Dankerlui ?  en ook zal Matusiwa weer een berenpartij moeten spelen op het middenveld en in de omschakeling, want Van Kaam heeft een lichte vormdip.  Balk en Strand Larsen en El Messaoudi  moeten flitsen in de afronding...dan komt het zeker goed.

Geen "vooropgezet tactisch gelijkspel" met 4-4-2 en een halve wedstrijd achteruit leunen want dan lopen we achter de feiten aan bij  een achterstand ...ben ik bang 

TomOkker18-12-2020 om 17:53

Welke van de van Kaampjes bedoel je Kees? Als je Daniel bedoeldm, dan kan jou opmerking meteen in de prullebak.

Nachtwacht17-12-2020 om 21:05

Idd kunstgras. Weer 16:30 uur op zaterdag. 

Reactie verwijderd door redactie

Andries17-12-2020 om 22:10

Een moeilijke pot.

Potverdrie de beuk erin.

Voetballen als Emmen jl.

De kop erbij.

Geen geneuzel voor, tijdens en na de wedstrijd.

Gaten kaas vermijden.

Solide verdedigen.

Je best doen voor Buijs.

Aanvallen als woeste stieren.

Heeft Strand Larsen er al 15 ingeschopt.

Het lijkt erop, want hij schijnt het genoeg te vinden.

Fleddi heeft gezegd schiet er 15 in.

Dat is nu gebeurd denkt Larsen.

Dus ik hoef niet zonodig meer.

Dit is een denk fout van Larsen, want zijn teller staat op 4.

Dus Larsen weer aan de bak.

Wij missen cruciale spelers als da Cruz.

Zonder hen loopt de motor niet zoals het moet.

De aanstormende jeugd verrassen ons ook niet.

Zij gaan mee in de malaise.

Nu wat optimistiser.

Dat is dan voor na de wedstrijd.

Wat is voetbal onstabiel.

De ene wedstrijd is de andere niet.

Het weer moet meezitten, je moet er zin in hebben, geen gezeur van thuis en supporters.

Nu de bal heeft geen last van Corona en rolt zoals altijd zonder idee waarom hij rolt.

Rollen maar....

Wel in het juiste doel binnen rollen.

Dit keer is het juiste doel het doel van de Spartanen.

Trouwens de naam Sparta geeft spelers een zekere agressiviteit.

Daar kan de FC een voorbeeld aan nemen.

Lief zijn buiten het veld en agressief binnen het veld.

Gele en rode kaarten agressiviteit is uit de boze.

Hou het netjes heren voetballers.

 

appie happie17-12-2020 om 22:59

Sparta wil ook voetballen..dat betekent dat er ruimte komt.En dat wil de FC want ze kunnen goed counteren..

Ik verwacht een wederopstanding...incl een kleine overwinning..tenminste dat verwacht ik...maar net als vorige week kan ik weer niet de hele wedstrijd zien..dus zaterdag 16.30 is voor mij niet te doen..

 

Dan natuurlijk de laatste loodjes van 2020,stel we sluiten dit af met nog eens 4 punten 1 x gelijk 1 x winst.Dan ben ik super tevreden.

Het beker verlies is jammer,maar je zal zien dat Emmen Ajax uit lood oid..dan is het verspilde moeite...dus al met al v alt alles reyze mee.

Nu nog een vaccin en dan kunnen we wellicht vanag sept.weer naar het stadion met ze' n allen.

Metworst17-12-2020 om 23:43

Ik hoop dat je het juist heb Appie, en is zeker wel wel mogelijk als ze spelen zoals eerdere wedstrijden dit jaar. Mooi die positieve insteek van je. Ik heb zelf het idee dat het iets minder draait nu en de winterstop voor de spelers iets te laat komt. Van Kaam is idd iets minder in vorm zoals Kees stelt. Is ook te verwachten, een jonge speler heeft dat soort mindere periodes. Geen probleem als de rest het wel gewoon weer heeft zoals Messaoudi/Matusiwa/Ko en van Hintum. JSL scoort nog niet veel, maar werkt zich wel de , als hij wat minder zou moeten zwoegen en beter ondersteund wordt komen die goals wel. Hij is erg doelgericht met de juiste mentaliteit. Ik heb nog steeds het idee dat Schreck wel waardevol voor het team kan zijn, maar kennelijk ziet Buijs dat anders. Goed die heeft er ook verstand van natuurlijk en werkt dagelijks met hem samen.

 

Pietjepal17-12-2020 om 23:52

Ja je hoopt dat andere spelers weer gaan uitblinken zoals van hintum toch ook vrij onverwacht zo'n uitblinkende periode had. Spelers waarvan je het niet echt aan zag komen. Binnen een sfeer van goede organisatie en fris voetbal en GPV en deels de Atalanta-mentaliteit. Eerlijk gezegd is een mindere periode ook best voorstelbaar, je kunt niet altijd goede resultaten hebben. Zeker niet met zo'n kleine selectie.

Groen hart18-12-2020 om 10:02

Maak mij zorgen dat we zo weinig scoren. Onze spits werkt hard maar brengt toch echt te weinig .

ChiChi18-12-2020 om 11:04

Het heeft helaas niet geholpen hem,toen hij in een flow zat, op vakantie te sturen.

Hij werkt wel hard en zijn score is redelijk: 3 goals en 3 assists!

Morgen een punt pakken en woensdag drie punten, dan hebt je het dit seizoen voorlopig prima gedaan!

Fan op afstand18-12-2020 om 11:36

Een punt morgen is vrees ik het maximale. Sparta zit een goede flow en zonder goede vleugelspelers wordt het voor de Fc nog een hele toer 1 punt mee te nemen. Maar we gaan het meemaken.

corinti18-12-2020 om 11:44

Van Kaam in een vormdip?,was tegen Willem II,AZ en RKC een van de betere spelers.Tegen Emmen iets minder(wie niet?),maar geen fouten en al helemaal beter dan Lundquist,Suslov,dammers en strand larsen.Dus vormdip..nee. Wel mee eens dat door het onbreken van voorhoede spelers er geen stootkracht meer naar voren is.Door de vele blessures wordt het team instabiel en komt de druk juist op de vaste basis krachten die wel fit zijn.Positiewisselingen(is niet te voorkomen)maakt het ook niet beter.De FC heeft een goed(ingespeeld)team mits iedereen beschikbaar is.Nu vallen er te grote stukken uit de puzzel. 

brummie18-12-2020 om 11:49

Volgens mij is buys zijn  intentie nooit om op  "opgezet tactisch gelijkspel" te  gaan spelen.  Ik verwacht een relatief open wedstrijd tegen Sparta. Sparta mag in een goede flow zitten, maar dat zit FC ook. Ik zit er in ieder geval klaar voor morgenmiddag!

ChiChi18-12-2020 om 12:38

Off topic: iedere FC supporter moet op de site van RTV Noord Arjen Robben nomineren voor Groninger van het jaar!!!!

Wegen de enorme boost die hij de FC heeft gegeven en Groningen weer even op de kaart heeft gezet!

DOEN!!!!!!!

Marco18-12-2020 om 13:47

Benieuwd of we een resultaat kunnen halen. Zonder Joosten en Matuziwa wordt het wel heel schraal. 

Sparta wil er graag een open wedstrijd van maken. Omdat Sparta makkelijk scoort is dit voor Groningen gevaarlijk.

Tegen PSV maakte Sparta 2 linies voor de 16 wat lastig te doorbreken is. Met voorzetten vanaf de flank kun je dit omzeilen. 

Alf18-12-2020 om 14:11

Echte flank spelers heeft de FC nu niet beschikbaar. Op El Hankouri na. Hopelijk verrast hij ons! Opkomende backs kunnen natuurlijk ook een voorzet afleveren. Maar nu Matusiwa niet meedoet zullen zij waarschijnlijk meer verdedigend werk moeten doen. Oplossing zou kunnen zijn om met 3 centrale verdedigers te spelen. Gudmonsson is weer fit genoeg om links langs de lijn iedereen voorbij te rennen?

Metworst18-12-2020 om 15:02

Matusiwa er niet bij?

Oei, dat is een tegenvaller. Wie gaat daar nu spelen?

nulvijftig18-12-2020 om 15:16

Weet iemand of Gudmundsson alweer fit is? Zou al een hoop schelen als hij op linksbuiten kan staan, hij heeft wél snelheid en diepgang.

Tomfcg18-12-2020 om 15:34

Nog twijfelachtig

Herman Badkuip18-12-2020 om 15:32

Dat wordt zeker nog even puzzelen voor Danny Buijs en Adrie Poldervaart om de juiste opstelling te vinden.....misschien kunnen we hen een klein beetje helpen?  Zou gaan voor de volgende opstelling :  in het doel uiteraard Sergio Padt, blijft voor mij een zekerheidje ondanks een inschattingsfoutje tegen Emmen. Achterhoede van rechts naar links :  Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Ko Itakura en Bart van Hintum, zij stralen tot nu toe rust en zekerheid uit, met soms een klein slippertje....Middenveld van rechts naar links : Sam Schreck, Achmed el Messaoudi en Daniël van Kaam. En de voorhoede van rechts naar links : Joël van Kaam, Jorgen Strand Larsen en Gabriël Gudmundsson. De motor van ons middenveld, Azor Matusiwa, zullen wij ongetwijfeld gaan missen, maar met Messaoudi in een iets defensievere rol kunnen wij Sparta Rotterdam aan! Veel plezier morgenmiddag, denk dat wij een verdiend 2-2 gelijkspel uit het vuur slepen! 

corinti18-12-2020 om 18:45

Opstelling..dikke prima!

appie happie18-12-2020 om 18:24

Idd Badkuip   een gelijkspel lijkt mij ook het hoogst haalbare,maar om nu meteen 2-2 te zeggen..wie moeten goals maken dan...we hebben een blok , dat blok is een verdedigend blok...alles daarvoor wordt lastiger..maar laat me graag verrassen.

grunn196718-12-2020 om 18:45

Lastig verhaal met al die blessures, zeker matusiwa is een ernome  aderlating.

Puntje zou mooi zijn, gaat denk ik niet lukken.

Cruz lijkt een hopeloos geval te worden met veel bombarie gehaald, denk dat pec blij is dat die naar ons is gegaan,.

Fido18-12-2020 om 18:47

Daar heb je het al matisuwa geblesseerd, wie moet er nu op zijn plek komen te staan. Is eigenlijk onvervangbaar maar wie weet welke naam buis uit de hoge hoed haalt.

TomOkker18-12-2020 om 19:08

Dat is toch niet zo moeilijk we hebben Schreck en Lundqist toch? Ietsjes minder op die positie maar je zult er toch iemand neer moeten zetten.

Thomas Portugal18-12-2020 om 22:20

Ik laat me graag verrassen maar combinatie kunstgras en absentie Matusiwa wordt waarschijnlijk een nederlaag voor Groningen. Ik maak me nu toch wel zorgen om het grote aantal blessures en smalle selectie. Het is duidelijk te zien dat de jonkies de meer ervaren spelers nog niet kunnen vervangen.

Misschien dat Dankerlui morgen rechtsbuiten kan spelen en Leal rechtsachter.

Reactie verwijderd door redactie

Bas3818-12-2020 om 22:27

Vorige seizoen werd het ook 1-2 kom op boys come on fc

Bas3818-12-2020 om 22:27

Vorige seizoen werd het ook 1-2 kom op boys come on fc

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!