Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint van Sparta en neemt plek vijf steviger in handen

Door Redactie 20 reacties

In een boeiende wedstrijd heeft FC Groningen zich uitstekend gerevancheerd ten aanzien van de beker ketser, eerder deze week tegen Emmen. Ondanks diverse blessures van Matusiwa, Joosten, Robben en Da Cruz legde het een energieke wedstrijd op de mat. Na een kwartier opende Dammers de score. Een minuut of twintig later maakte Thy de gelijkmaker. Na de pauze liep FC uit naar 1-3 door twee doelpunten van Strand Larsen. Tien minuten voor tijd werd het 2-3 door een goal van Burger. De Spartanen waren nog dichtbij de gelijkmaker maar Groningen hield stand.

eerste helft
Beide teams begonnen fel en zochten de aanval. Vanuit een corner kreeg Vriends een vrije kopkans dat over het doel van Padt ging. Aan de andere kant van het veld bracht Dankerlui Strand Larsen bijna in stelling. Na een kwartier kopte El Messaoudi een vrije trap in de benedenhoek. Okoye werkte de bal tot corner. De hoekschop werd op maat voor het doel geslingerd. El Messaoudi kopte de bal hard in, Okoye kon nog redden maar in de rebound schoot Dammers FC op voorsprong, 0-1.

Na een minuut of 20 was Groningen dichtbij de 0-2. Een voorzet van Dankerlui leek bij de tweede paal voor het inschieten voor Gudmundsson maar de Zweed kwam niet goed uit met zijn passen. Kort daarna wist een Sparta verdediger ternauwernood Gudmudsson af te stoppen die een beslissende voorzet in huis had. Een sterkere fase van de gasten. Duarte scoorde maar deed dat in buitenspelpositie.

In de 36e minuut een aanval over vier schijven van de Rotterdammers. Het eindstation was Thy die van dichtbij Padt kansloos liet, 1-1. Niet veel later een hele knappe redding van Padt op de doelpoging van Duarte die slim was vrijgespeeld. 

tweede helft
Een minuut of 8 na de hervatting een briljante voorzet van El Hankouri die volley werd ingeschoten door Srand Larsen, 1-2. Daarna leek Sparta op 2-2 te komen maar was het buitenspel. Een paar minuten later schoot Auassar nipt naast de kruising. Groningen werd onder druk gezet. Een hoekschop werd naast gekopt. 

Smeets en Wijnands mochten naar de kant voor Engels en Kharchough. Pinto haalde door op Dammers en kreeg geel. En dan ineens de 1-3! Uit de omschakeling werd Gudmundsson ingespeeld die ostoomde oover de linkerkant. De voorzet was op maat en Strand Larsen maakte het af. De wedstrijd leek gespeeld. Schreck verving Lundqvist. Coach Henk Fraser paste zijn laatste drie wissels toe. Meijers voor Pinto, Beugelsdijk voor Heylen en Burger voor Duarte. 

Tien minuten voor tijd werd het 2-3 door een knal in de kruising op naam van Burger. Assistent trainer Adrie Poldervaart deed de coaching buiten het veld aan de overkant van de dug out maar werd uiteindelijk teruggestuurt. Suslov en Leal maakten de slotminuten vol voor Dankerlui en van Kaam. Beugelsdijk nam Padt in de korte hoek onder vuur. De hoekschop die volgde was ongevaarlijk. Strand Larsen maakte plaats voor Dallinga. 

De extra tijd was vijf minuten. Sparta kreeg een vrije trap. De bal werd onderweg van richting veranderd, Padt verrichtte een knappe redding en voorkwam de gelijkmaker. FC Groningen boekte de achtste zege van dit seizoen en nestelt zich steviger op plek vijf. 

Aankomende woensdagavond speelt FC Groningen de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar thuis tegen Heracles Almelo.

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Pinto, Mijnans, Auassar, Smeets, Harroui, Duarte, Thy                                                      

Opstelling FC Groningen: Padt, Dammers, Itakura, van Hintum, Dankerlui, Lundqvist, El Messaoudi, D.van Kaam, Gudmundsson, Larsen, El Hankouri  

Reacties:
Groen hart19-12-2020 om 19:23

Yesssss heerlijk dit wat een fijn weekend ,even de Corona vergeten !

Marco19-12-2020 om 19:23

Buijs schreeuwt zijn elftal naar de volgende overwinning.

Prima voorzetten vanaf de flanken. Larsen rond ze klasse af.

Mooi seizoen 

Herman Badkuip19-12-2020 om 19:27

En weer drie dikverdiende punten erbij....waar gaat dit eindigen dit knotsgekke Coronaseizoen? Maar morgen weer met beide benen op de grond hoor, want er komt voor de jaarwisseling nog één lastige wedstrijd tegen Heracles Almelo, die wij niet moeten onderschatten. Misschien dat Matusiwa, Joosten en Da Cruz er dan ook weer bij zijn, volop concurrentie voor de basisplaatsen. Zou toch geweldig zijn als wij woensdagvond 23-12 weer drie punten er bij gaan pakken. Complimenten voor de vechtlust van de spelers, vooral ook voor de vaak verguisde en té hard bekritiseerde spelers als El Hankouri, Gudmundsson en Dammers. Slim uitgedacht concept van onze coaches Buijs en Poldervaart, die tijdens deze wedstrijd heel slim van twee kanten de spelers coachten! En Sergio Padt heeft op een prima wijze revanche genomen voor zijn zeperd in het bekerduel tegen Emmen. Heb trouwens onze vriend Harroui niet echt aan de bal gezien.....zou ik zeker geen 3 miljoen voor uitgeven in de winterstop.

Johan19-12-2020 om 20:26

Leuke pot gezien. Vond Dammers, Gudmundson erg sterk spelen maar vd rest ook geen onvoldoende gezien. Op het laatst wel onnodig moeilijk gemaakt. Echt een fenomenale redding van Padt trouwens. 

Andries19-12-2020 om 20:38

Ja het ook anders kunnen lopen.

Sparta had genoeg kansen, welke niet beloond werden.

De FC verdediging zonder Matusiwa is kwetsbaar.

Het had  3-3 kunnen worden.

Sparta  vandaag had er goed zin in en de FC moest meebenen.

Harroui gezien?

Deed hij mee?

Is mij niet opgevallen.

Heeft hij de FC geen pijn willen doen, hopende op een transfer?

De wedstrijd was enerverend in hoog tempo, als ware het een bekerwedstrijd.

Leuk om naar te kijken.

Het geluk was aan Groningse zijde.

Wat Sparta ook deed zij kregen de bal maar 2 keer in het doel van Padt en niet meer.

Dit hebben wij weer gehad.

3 punten.

Wij worden verwend.

 

 

 

n hoogtijden voor de FC.

ChiChi19-12-2020 om 21:59

Prima en spannende wedstrijd en lekkere drie punten.

Buys had de zaakjes goed voor elkaar,ondanks gemis van 3 spelers.

Ik heb vaak commentaar gehad op El Hankouri, maar eerlijk is eerlijk, hij speelde een goede wedstrijd,hard gewerkt met een prima assist.

A Matter of Honor19-12-2020 om 22:30

Dus als ik het goed begrijp krijgt Hankouri iets meer credits van de forumleden???

19-12-2020 om 23:41

nou A M' O- Honor... hij speelde '90 net als Padt  trouwens...en verder zie ik hem die tijd wel werken... 

waren wel meer met balverlies.maar bij  aanvallers die mee-verdedigen...ik weet het zo niet....

ik zie nog op mijn netvlies: Doan achterin, Tibbling hetzelfde...en die spelers oogden dan toch niet gelukkig.

nee, dan die uitgestreken smoel van Poldervaart...heerlijk!!  in de tribune met een oortje en achter de boarding aan de overkant

hoeft van Stee niet meer te pochen over de transfersom van Harroui

geen Diemers en geen Harroui

gelijk door naar die Zweed

Eh... o- ja.."credits" had je het over ??

 

DanMan197119-12-2020 om 23:08

'en mogen we Strand Larsen nog maar vaak zien huilen'.

19-12-2020 om 23:48

z'n ruitenwissers waren waarschijnlijk kapot   

Bombarda779119-12-2020 om 23:26

Geweldige prestatie! 

 

Slechts 8 reacties? 

Oeleoptak19-12-2020 om 23:37

Ik ontlaad mij altijd tijdens de wedstrijd. Nu geniet ik in stilte. Duidelijk is dat goede voorzetten van groot belang zijn. Dan komen de goals ook wel. 

Pietjepal20-12-2020 om 00:44

Dammers  (edit, was per ongeluk: Diemers...) en El Hankouri zij het ontzettend gegund. Dit is waar ik op hoopte, andere spelers die boven nivo uitstijgen. 2-3 winst zònder Matusiwa bij een Sparta in vorm: wauw!

marcelfcg20-12-2020 om 08:59

Uhhh Diemers en iemand iets gunnen??? Een hamstringblessure zeker

Metworst20-12-2020 om 07:59

Ik heb genoten van dit duel, Sparta is toch een meer dan prima ploeg. Het bleef tot de laatste seconde spannend. De blessures hebben ze prima opgevangen, het stond weer goed. 

2 echte spitsengoals goals van JSL, beide assists warden prachtig en ook Schreck was daar met een prima "voorassist" op Gudmundson belangrijk.  Padt weer ouderwet sterk.

Inderdaad mooi dat Padt, Hankouri en Dammers en ook Lundqvist zich konden revancheren. 

 

PDI20-12-2020 om 09:59

Inderdaad prima pass van Schreck, prima speler met spelinzicht en prima mentaliteit, van mij mag hij vaker spelen. 

Fan op afstand20-12-2020 om 08:30

Het was een mooi begin van het voetbalweekend. Een iets volwassener spelend FC gewonnen van Sparta dat  best wel potentie heeft. En wilde voetballen. Goed uitgespeelde doelpunten. Padt die onze behoedde voor een gelijkspel, Strand Larsen die in de 2e helft beter benut werd via de vleugels en effectief bleek. Deed waar hij voor aangetrokken is. En eindelijk was de FC in staat een wedstrijd winnend over de eindstreep te trekken. Hoop dat El Hankouri en Dammers zelfvertrouwen hebben opgedaan. Prima prestatie met de vele afwezigen. En heb vaak veel kritiek gelezen over Buijs op dit forum maar voor mij is dit echt een prima trainer en strateeg als je ziet dat hij van deze groep middelmatige spelers een prima eenheid weet te maken en zoveel resultaat weet te behalen. Zou mij niet verbazen als er een andere club voor hem zou komen, of in ieder geval goed in de gaten houdt. Toch hoop ik dat Fledderus nog wat extra spelers weet binnen te halen in de winter want de selectie is en blijft smal met straks nog 20 wedstrijden te spelen in deel 2 van dit seizoen. Maar tot nu toe alle credits voor technische staf, het aankoopbeleid en de spelers.

alexvl20-12-2020 om 10:08

3 punten door goed te voetballen.

Ik ben ook iemand die aldoor iets te zeggen had/heeft over El Hanknoeier.
Maar deze wedstrijd heb ik hem zien knokken en bij de 2e goal een prima voorzet zien geven.

En bij de 3e goal was hij degene die de interceptie van de bal deed, passte naar Schreck met diens pass naar Gudmonsson met de goal als gevolg. Die interceptie was erg belangrijk.

Voor deze wedstrijd niets dan lof voor Mo.

 

21-12-2020 om 07:08

nou dan!.. verander van gewoonte en denk maar zo:  Mo kan beter voetballen dan jij...dus beetje respect voor hem./

Roelofsky20-12-2020 om 12:35

Prima wedstrijd en bij vlagen goed voetbal en uitstekende goals. Zelfs onze circusartiest Mo was goed op dreef dit keer geen scharen, passeer acties met geen rendement, maar gewoon goed meevoetballen met het team.... Top

TomOkker20-12-2020 om 17:18

nou ja 1 schaar dan, maar hij struikelde niet.

Fan op afstand20-12-2020 om 20:58

Off topic. Engeland op slot. Hoop dat Ter Wierik in Nederland is. Anders moeilijk verhaal vrees ik.

A Matter of Honor21-12-2020 om 13:45

Hij kan wel met Eurostar naar Parijs en op de fiets naar Groningen, is dan direct een goeie training voor hem.

 

15.35 uur. De Eurostar staat ook stil en mag niet meer V.K-Frankrijk rijden. Dus dat wordt zwemmen voor Mike te Wierik (lol).

FC NL05021-12-2020 om 16:01

De FC Groningen mogen hopen op een EXTRA kerstcadeau, want William Pomp meldt dat FC Groningen en Sergio Padt bijna rond zijn over een contractverlenging van maar liefst 3 ! seizoenen.

 

Via Twitter delen DVHN/Sport Noord het nieuws van Pomp : Sport Noord op Twitter: "Prachtig! Sergio Padt staat op het punt om drie seizoenen bij te tekenen! ???????????? . @dvhn_nl | @fcgroningen | @williampomp https://t.co/FKtc638FX3" / Twitter

marcelfcg21-12-2020 om 18:22

Dat zou geweldig zijn. En ook een mooi signaal naar andere spelers.

Metworst21-12-2020 om 18:57

Ja zeker fantastisch nieuws, en voor 3 jaar !!!  geeft een tijdje rust rond de keeperpositie. 

21-12-2020 om 19:00

eerst woesndag met Heracles afrekenen   dat is dus het "kerstcadeau 1"  dan 2 goals van Strand Larsen met z'n baby-cry en een van El Messauudi ( met een schietgebedje...) en dan een groot/anoniem pakket voor onder de boom:  rara wat zit er in ??

appie happie21-12-2020 om 16:57

Perfect

 

Herman Badkuip21-12-2020 om 19:17

Geweldig goed nieuws, Sergio Padt zeker nog 3 voetbalseizoenen bij FC Groningen en daarna keeperstrainer met zijn enorme ervaring! Zou mij ook niet verbazen als Sergio Padt straks weer in beeld komt voor het Nederlands Elftal, vind hem sterker dan de huidige keepers van Frank de Boer. Woensdag 23-12 om 20.00 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Heracles Almelo, die afgelopen zondag de spelers van SC Heerenveen verrasten. Weet zeker dat Padt en Poldervaart weer een ijzersterk tactisch speelplan op de mat gaan leggen. Ben ook benieuwd over welke spelers wij voor woensdag kunnen beschikken....hoop op meer speeltijd voor Sam Schreck, viel verrassend sterk in tegen Sparta Rotterdam met prima passes naar de spitsen! 

TomOkker21-12-2020 om 22:27

Je bedoeldt waarschijnlijk Buijs en Poldervaart

Fan op afstand21-12-2020 om 21:31

Mooi als het doorgaat. Kun je ook nog een transferbedrag ontvangen bij verkoop. Kan mij namelijk niet voorstellen dat de ambities van Padt ineens verdwenen zijn. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!