Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Heracles Almelo; Knallend het jaar uit?

Door Sven Heikens 8 reacties

Woensdagavond speelt FC Groningen zijn laatste wedstrijd van 2020, thuis tegen Heracles Almelo. De laatste thuiswedstrijd van het jaar betekent tevens de 'In Memoriam-wedstrijd' van FC Groningen, waarin FC Groningen stilstaat bij de FC supporters die ons dit jaar zijn ontvallen. Een mooi initiatief van de club die dit jaar helaas in een iets ander format gehouden zal worden, waarbij alle supporters persoonlijke items in het stadion konden leggen. 

FC Groningen

FC Groningen kent een fantastische seizoensstart waardoor het momenteel op de vijfde plek staat met 26 punten. Door de redding van Padt afgelopen zaterdag waren misschien alleen twee punten tegen Sparta 'gestolen', maar van geen enkel ander behaald punt kan worden gesteld dat het gestolen punten zijn. De technische staf heeft van Gronigen een machine gemaakt waarin iedereen bewust is van zijn taken binnen het team en dit team draait momenteel als een trein.

Welke poppetjes het team van morgen zullen vormen is op moment van schrijven nog onbekend. Zodra er meer bekend is, zal dit worden toegevoegd aan dit artikel of in ons Matchday artikel van komende woensdag. 

Heracles Almelo

Tegenstander Heracles Almelo beleeft tot dusver een lastig seizoen en won afgelopen zondag pas zijn eerste uitwedstrijd sinds september 2019. Het gemis van vertrokken spits Dessers wordt erg gemist, want spitsen Bakis en Szoke hebben het net nog niet gevonden dit seizoen. Tot voorkort wisten alleen Van der Water en Vloet het doel te vinden voor de Heraclieden. Verder bleek Heracles ook defensief dit seizoen wisselvallig (waarschijnlijk mede doordat keeper Blaswich en belangrijke kracht Kiomourtzoglou niet beschikbaar waren) en werden er tot dusver twaalf punten gepakt.

Wellicht dat de overwinning van Heracles bij Heerenveen afgelopen weekend de Heraclieden een zet in de goede richting geeft, maar wanneer Groningen tegen Heracles niet door de ondergrens zakt, welke onder Buijs steeds hoger komt te liggen, zal Groningen in staat moeten zijn de overwinning te behalen.

Historie

Historisch gezien wint FC Groningen vaak van Heracles Almelo. Van de in totaal 28 ontmoetingen gingen er 20 gewonnen, 4 verloren en in vier edities werden de punten verdeeld. Vorig jaar verloor FC Groningen thuis van Heracles, de goal van Warmerdam was niet genoeg om de Heraclieden te verslaan. Hieronder een overzicht van de laatste vijf edities (FCG Stats)

Nog 1 keer knallen in 2020! Om het jaar spetterend en knallend het jaar uit te gaan met een plek in de top 5 van Nederland!

Come on FC!

 

 

 

Reacties:
Herman Badkuip21-12-2020 om 21:42

Hoop dat 't weer minstens net zo'n spannend en aantrekkelijk duel zal worden als afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam. Maakt voor mij weinig uit welke spelers Danny Buijs tegen Heracles Almelo in de basis zal zetten, als ze maar met de juiste instelling voor de winst gaan strijden! En uiteraard het liefst met aantrekkelijk én aanvallend voetbal, waar zelfs de Snor enthousiast van gaat worden....Kraaij was vanavond heel positief over onze Noorse spits Strand Larsen, volgens hem wil Haaland met hem in het Noorse elftal! En onze ijzersterke centrale verdediger Ko Itakura mag van Kraaij naar Feijenoord als Senesi vertrekt.....Verwacht tegen Heracles een kleine overwinning, 3-2 met doelpunten van Strand Larsen, Gudmundsson en Daniël van Kaam. Maar laten we de voetballers uit Almelo niet onderschatten, je hebt afgelopen zondag tegen Heerenveen gezien, dat ze goed op de counter kunnen spelen....

21-12-2020 om 23:06

toch erg spijtig dat er geen publiek bij kan zijn, nu we de wind "mee" hebben.  Hoop dat Matusiwa speelt... geen bericht over de aard van zijn blessure ?     2-2 uitslag  lijkt mij verdedigbaar... en wat hans kraay jr. of "de snor" ervan vinden...boeit me niet want die lopen met de muziek mee, net als Gullit en van Hanegem ..het gaat ze toch alleen om hun gelijk ( over Feyenoord, Ajax en PSV  )  te krijgen. 

Marco21-12-2020 om 23:36

Heracles is dit seizoen in uitwedstrijden een counter ploeg. In het oefenduel in de voorbereiding was het kwalitatief matig. Ze hebben nadien wel iets er bij gekregen, het is dit seizoen geen linkerrijtje ploeg. 

Padt moet heersen in de 5 en 16 bij hoekschoppen , hierin is Heracles gevaarlijk. Voor Groningen zaak om  alle ballen weer snel voor het doel te slingeren.

appie happie21-12-2020 om 23:59

De snor is gek,ik kijk al jaren niet naar dat achterlijke programma.

 

Ik denk dat er een overwinning komt,we met 29 punten en een 4 de of 5de plaats de winterstop in gaen.

Counter ploeg nou we kunnen ze hebben hoor..ik ben er niet bang voor.

Heerenveen uit nsar Feyenoord,dat wint F. Waarschijnlijk niet.

Az  krijgt Vitesse thuis  en Utrecht uit,die winnen ze niet allebei..

Alleen bij geen winst van de FC zou Twente nog roet in t eten kunnen gooien..maar die hebben Sparta ook nog niet verslagen.

22-12-2020 om 01:08

Heerlijk, jouw optimisme Appie !!

Het is gewoon een verschil van dag en nacht FC Groningen eerste helft vorige seizoen en dit eerste halfjaar: vooral de persoonlijke fouten zijn er veel minder en de spelers zijn zich erg bewust van het belang van de goede beslissingen die zij in het veld nemen; verder straalt de ploeg nu een zekere onverschrokkenheid uit, niet alleen tegen Ajax thuis maar ook tegen spelers zoals bijvoorbeeld Dumfries, Tadic en Linssen.  Heracles winnen moet "te doen zijn"...en dan volgt een serie wedstrijden na een rustperiode in het nieuwe jaar tot 9-01...Utrecht-uit, Willem II uit, Twente thuis , Vitesse uit ... spannend genoeg dus !

 

Fido22-12-2020 om 09:36

Nog 1 keer vlammen en 3 punten erbij schrijven dan een welverdiende (vakantie) , en vol goede moed het seizoen afmaken met goed voetbal en veel punten,en hopelijk nog een paar wedstrijden met publiek

ChiChi22-12-2020 om 13:11

Matusiwa er morgen ook nog niet bij!!!!!

appie happie22-12-2020 om 14:06

Dan speelt hij wellicht niet meer want reken maar op kapers deze winterstop.

Éen voordeel,dan komt er wel geld binnen voor Harroui

Schreck er direct maar in dan..kan hij alvast wennen aan een basisplaats...

Herman Badkuip22-12-2020 om 14:17

Jammer als onze motor Azor Matusiwa niet mee kan doen, maar....we hebben nog een motortje [Sam Schreck] met flinke tempoversnellingen voor het middenveld. Laat hem morgenavond maar over de geweldige grasmat van de Euroborg razen en onze snelle spitsen [Gudmundsson/Joosten, Joëlle van Kaam/Alessio da Cruz in stelling brengen! Dan zorgen zij voor de vlijmscherpe assists voor onze Viking Jorgen Strand Larsen! En als wij Matusiwa gaan verkopen voor minstens 6 miljoen in de winterstop, gaan we shoppen bij de buren in Emmen.....de Peruanen Sergio Pena en Miquel Araujo zijn daar diepongelukkig en worden niet begrepen door hun medespelers....[en zijn veel te goed voor de Keuken Kampioen Divisie...]

A Matter of Honor22-12-2020 om 15:22

Die beide Peruanenvan Emmen kunne we waarschijnlijk voor een prikkie ovenemen want volgens de laatste berichten staat FC-Emmen er financieel niet al te best op.

 

(bron: iemand van de Emmer Courant).

TomOkker22-12-2020 om 17:27

Volgens de laatste berichten, FCG evenmin.

Herman Badkuip22-12-2020 om 16:13

In dat geval kunnen we misschien straks nog meer shoppen bij Dick Lukkien .....Glenn Bijl, Nick Bakker én Michael de Leeuw vast voor een prikkie! 

22-12-2020 om 16:25

niet teveel achteromkijken...naar ex FC spelers alhoewel die te Wierik zó in te passen is.  Ja ik heb begrepen uit DvhN dat Matusiwa geblesseerd zou zijn, maar ik zie William Pomp er wel toe in staat om een "leugentje voor bestwil" namens de club  rond te bazuinen. en mankeert ie weinig/..5,0 M  zou ie straks op kunnen brengen ( denk ik ) maar misschien is ie er 9 januari gewoon weer bij en krijgen we in die transfermaand minstens een nieuwe defensieve middenvelder (voor het geval...)..  Wat zal de FC Groningen selectie nu gebrand zijn op een zege tegen Heracles ! en Strand Larsen WIL scoren...

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!