Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest nipt van Heracles Almelo maar mag trots zijn op de eerste seizoenshelft

Door Redactie 18 reacties

Een eerbetoon van één minuut voor FC Groningen supporters die dit jaar zijn overleden. Op de tribunes diverse attributen ter nagedachtenis. Onder kletsnatte omstandigheden op een zwaar doorweekt veld begon de In Memoriam wedstrijd. Buiten het stadion werd nadat de aftrap was verricht kortdurend een mooi stukje vuurwerk afgestoken.

FC Groningen dat bij winst goede zaken had kunnen doen op de ranglijst heeft ondanks de positieve verwachtingen met 1-0 verloren van Heracles Almelo. Het doelpunt werd diep in de tweede helft gemaakt door invaller Szoke.

eerste helft
De eerste kans voor FC ontstond na ruim een kwartier. Een voorzet van Dankerlui kwam aan bij Strand Larsen. De Noor legde de bal terug op El Messaoudi die kon afdrukken. Kort daarna een volley ingeschoten bal van El Hankouri. Beide doelpogingen werden met moeite gered door Blaswich. 

Niet veel later kwam er een mogelijkheid voor El Messaoudi die een hoekschop ruim naast kopte. Aan de overkant van het veld leek Vloet gevaarlijk te worden maar het liep met een sisser af. Een combinatie tussen Burgzorg en van de Water leidde opnieuw tot dreiging. 

Voor de rest hield het qua amusementswaarde weinig over. Beide teams hielden de rijen goed gesloten en namen niet teveel risico. Heracles zette vaak hoog druk waardoor Groningen gedwongen werd de lange bal te spelen. Deze werd vaak onzuiver gespeeld. Strand Larsen stond vaak op een eiland.

tweede helft
Gudmundsson ontsnapte aan geel na een pittige overtreding. De indraaiende vrije trap werd wegggekopt door Strand Larsen. Kort daarna wel geel voor Dammers en weer een vrije trap die uiteindelijk ruim over het doel van Padt ging. Schreck loste Lundqvist af. 

Beide teams grossierden in veel balverlies. De omstandigheden zullen zeker hebben meegespeeld.  Een 0-0 eindstand leek een logisch gevolg.

Bij de gasten een driedubbele wissel. Bakis, van de Water en Burgzorg werden afgelost door Szoke, Azzaoui en Jakobssen. Bij FC Groningen eveneens drie wissels. El Hankouri, Strand Larsen en Gudmundsson maakten plaats voor Slor, Balk en Suslov.

In de 77e minuut uit het niets de 0-1 voor Heracles. De net ingevallen Szoke werd simpel vrijgespeeld en scoorde. Wat een deceptie!

Ook Thijs Dallinga werd een minuut of zeven voor tijd ingebracht om de naderende nederlaag te voorkomen. Dammers werd eruit gehaald. Bij de gasten de wissel, La Torre voor Vloet. In de slotfase nog schoten op het Heracles doel van Dallinga en Suslov. Blaswich pareerde beide doelpogingen.

Er kwamen nog vier minuten bij. FC Groningen was niet bij machte het tij te keren. AZ won eerder deze avond van Vitesse en heeft de vijfde plek overgenomen. Onze Trots van het Noorden bivakkeert tijdens deze korte winterstop op de zesde plaats en mag ondanks deze nederlaag trots zijn op de prestaties over de eerste seizoenshelft.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, Lundqvist, D.van Kaam, El Messaoudi, El Hankouri, Larsen                                                                         

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rente, Pröpper, Quagliata, Schoofs, Vloet, Kiomourtzoglou, van de Water, Bakis, Burgzorg         

 

 

Reacties:
Johan23-12-2020 om 22:25

Slechte pot voetbal maar zeer tevreden met de 1e seizoenshelft! Had ik zeker niet verwacht.

Groen hart23-12-2020 om 22:29

Hoe kan je zo laf voetballen Buijs ! Onnodig dit.

23-12-2020 om 22:30

tja: je kan in de sport winnen of veriiezen... Op zich goed verslag,maar Groningen speelde tactisch toch een mindere wedstrijd t.ol.v. voorgaande reeks, en dat is gewoon teleurstellend, te veel persoonlijke fouten en dit keer geen superioriteit in de duels, terwijl Heracles met afwachtend spel het slimmer uitspeelde:  ik had graag een driemans voorhoede gezien, maar goed: de trainer beslist en had beter aanvallend gewisseld al meteen bij rust...

ChiChi23-12-2020 om 22:31

Jammer,maar helaas.........het was zo mooi geweest!

Het gemis van Matusewa en de twee vleugelspelers was teveel.

Toch blij en trots over de eerste competitie-helft.

Het nieuwe jaar gaan we weer met frisse moed er tegen aan!

Toch iedereen fijne dagen gewenst.

Marco23-12-2020 om 22:34

Snel el Khayati vastleggen. In deze wedstrijden mis je zo n speler. Gepruts met Sparta heeft al lang genoeg geduurd.

Verder met goede intenties gespeeld. Veel aangevallen, gezeur op Buijs slaat nergens op.

Gudmundsson uitleggen dat het zijn taak is dat hij met een voorzet komt. Speler loopt masr wst te draven maar de bal komt zelden voor het doel.

23-12-2020 om 22:44

en Lundqvist en el Hankouri konden die in de diepte zelf iets klaarmaken of een speler vrijzetten voor doel?

Marco23-12-2020 om 22:52

Lundqvist moet eindpunt er zijn in de 16. El Hankouri is al te vaak besproken op het forum

Hoekie23-12-2020 om 22:57

Met Marco eens. Dat gezeur over Buijs is op dit forum gebaseerd op de uitslag. Op dit moment beschikt de FC door blessures niet over goede vleugelaanvallers. Nu Messoudi niet scoort en in eerder wedstrijden wel, bepaalt dat voor een belangrijk deel het wedstrijdbeeld. Heeft helemaal niets met tactiek te maken maar met het beschikbare spelersmateriaal.

Heracles speelde afwachtend net als tegen Heerenveen en kreeg meer dan ze verdienden. Ook dat hoort ook bij het voetbal. Soms krijg je meer dan je verdient en soms wat minder. Gelet op het gemis aan kwaliteit van de krappe selectie, speelde de FC te vaak de lange bal. Het gebrek aan creativiteit op het middenveld en het genoemde gemis van de geblesseerde vleugelaanvallers maakte dat de Fc te vaak de lange bal moest spelen. 

Iedereen die dacht dat je met gemak over Heracles heen kan lopen, staat nu weer met beide beentjes op de grond. 

A Matter of Honor23-12-2020 om 23:43

Je hebt van zulke wedstrijden waarin de bal niet in het mandje wil van de tegenstander. De keeper van Heracles was niet te passeren vandaag. Kansen genoeg maar weinig geluk in de afwerking, jammer maar wel trots dat we op de 6e plek staan en ruim boven Akkrum-zuid staan.........voorlopig. Op 9 januari 2021 gaan we verder met misschien wel een nieuwe aanwinst, wie weet.

Nachtwacht23-12-2020 om 23:57

Wedstrijd deed me denken aan VVV thuis, van eerder dit jaar. Een tegenstander die niet wil voetballen, maar in het laatste kwartier gelukkig met de onverdiende winst naar huis gaat. 

Bijzonder, buitenspelers en blessures.... Joosten en Da Cruz hebben al flink wat wedstrijden gemist, terwijl ook Gudmundson vorig jaar geruime tijd geblesseerd was. Om over het blessureleed van Robben maar niet te spreken.

De competitie duurde net een wedstrijd te lang. De 2 weken rust komen als geroepen.

Alf24-12-2020 om 00:59

Jammer, maar helaas! Combinerend kwamen we er niet goed doorheen. Het veld speelde ook mee (of beter gezegd tegen). Ondanks dat toch een paar goede kansen, die er helaas niet ingaan. Vervolgens krijg je randje buitenspel een trouwens verder fraaie goal tegen... Het zit soms mee, het zit soms tegen. We startten met dezelfde 11 als tegen Sparta. Veel te kiezen had Buijs niet. En toen zat het mee. Niet zeuren dus. Verliezen hoort er ook bij. Iemand als da Cruz had het verschil kunnen maken, maar hij was helaas geblesseerd.

Andries24-12-2020 om 01:36

Zulke wedstrijden overkomt de FC geregeld.

Meestal in de vorige ongelukkige seizoen jaren.

Concentratie verlies door laatste "schooldag" op de voetbalvelden.

Iedereen was aan vakantie toe.

Buijs heeft dat de spelers voorafgaande de wedstrijd verteld.

Doden herdenking supporters vooraf.

Grafstemming.

Nat weer en nat grasveld.

Vooraf had ik zelf al zo'n vakantiegevoel van de wedstrijd.

Heracles ging wel met een fris hoofd over de grasmat.

Ik verwachte, mijn voorgevoel zei dit tegen mij, dat Heracles aan het langste eind zou trekken.

0-1.

Ongelukkige uitslag.

De wedstrijd had beter niet gespeeld moeten worden.

Wat een stomme voetballers.

De laatste loodjes waren hen te zwaar.

Zo wordt je geen kampioen, of wel.

Was dit een offday?

Nu iedereen wel te rusten en tot volgend jaar.

hermank196924-12-2020 om 07:30

Je speelt als een team en daar ontbrak het aan en als team hoort de staf ook bij. Iemand persoonlijk neersabelen bereik je niets mee. Echter heb ik ook wel een keer kritiek op een speler, dat is emotie als je net als deze wedstrijd onnodig verliest. Zijn we dan gelukkig met de keuzes van de staf als we verliezen? Stel jezelf de vraag als er gewonnen wordt met dezelfde elf als tegen Sparta!

Reacties als; jammer van verlies maar we hebben een goed eerste seizoenhelft gespeeld kan ik ook niks mee. Natuurlijk is dat zo, had ik ook niet verwacht  maar je moet je niet hierin verschuilen als je ambities hebt en daar willen we wel naar toe in de toekomst, toch?  

Bas3824-12-2020 om 07:50

Heele slechte wedstrijd en onnodig verloren maar we staan op mooie plek lekker zo doorgaan in het nieuwe jaar een slechte pot zit er altijd wel tussen 

TomOkker24-12-2020 om 08:16

Ik snap de teleurstelling, maar dit zat er natuurlijk een keertje aan te komen. Zo goed voetbalt de FC nl. de laatste paar wedstrijden, zoals sommigen suggereren helemaal niet. Vorige week was Sparta de beter voetballende ploeg en dat vond ik gisteren ook van Heracles. De poppetjes stonden domweg niet goed. Niet alleen Jorgen stond en staat vaak op een eiland, maar de opkomende splers werden te makkelijk afgestopt. Wormuth had z'n huiswerk beter gedaan. Als je zoveel spelers mist dan zou je eens kunnen overwegen om eens te kiezen voor een ander strijdplan. De afstanden zijn te groot waardoor het allemaal te voorspelbaar wordt. TS hanteerd een opstelling en/of tactiek waar je op dit moment niet de spelers voor hebt. Alles trekt naar binnen waardoor de angel meteen uit de aanval wordt gehaald. Maar dit zag je vorige seizoen nog duidelijker met Hrustic, alleen joeg hij telkens achterloos de bal het stadion uit.. Maar om voor deze wedstrijd een schuldige aan te wijzen gaat mij te ver omdat de omstandigheden er niet naar waren, en we op dit moment  kwaliteit te kort komen. Al moet men zich afvragen of dit met de afwezige spelers beter gaat want de tegestanders zitten ook niet stil en men kent inmiddels elkaars zwakheden.

Om toch de ranglijst fanaten en scorebordwappies nog even een hart onder de riem te steken, Heerenveen verloor vorige week thuis ook van Heracles.

Fijne feestdagen allemaal.

 

alexvl24-12-2020 om 09:00

Kutwedstrijd. Goed 1e half jaar.

TomOkker24-12-2020 om 10:02

Misschien helpt dit. Heracles verliest reglementair met 6 - 0 in de eDivisie, dat dan weer wel.

Roelofsky24-12-2020 om 10:46

Buijs vervalt weer in zijn oude catenaccio taktiek en dat tegen Heracles...???.Verder een prima seizoenshelft maar het mag wel wat aanvallender. Zodat Strand Larsen niet steeds op een eiland staat. Iedereen fijne feestdagen... Graut'n

FC NL05024-12-2020 om 12:24

Waar William Pomp (DVHN) begin van week nog meldde dat FCG dichtbij contractverlenging was met Padt meldt Fledderus nu aan RTVNoord dat beide partijen voorlopig ver uit elkaar liggen over verlenging van contract.

 

Bron : Sergio Padt en FC Groningen ver uit elkaar over contractverlenging - RTV Noord

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!