Terug

Deel deze pagina:

Ondertussen in Kerkrade: Boerenmacht sprak met Jan Hoekstra

Door Sven Heikens 3 reacties

Nu de winterstop is aangebroken namen we contact op met Jan Hoekstra en spraken hem kort. Lees hieronder hoe het met hem gaat, wat zijn doel is voor komend seizoen en hoe kijkt Jan naar de contractsituatie van Sergio Padt?

BM: Hi Jan, hoe is het in Kerkrade?

Het bevalt erg goed in Kerkrade bij Roda JC. Roda is een grote en mooie club met mogelijkheden en fijne faciliteiten.

BM: Wat was de voornaamste reden van de verhuur en had je er intern zelf om gevraagd?

De belangrijkste reden is om ervaring te doen en wedstrijdminuten te maken. Sergio is natuurlijk een goede keeper, mist geen minuut en is nooit geblesseerd. Daarnaast is Sergio een zeer gewaardeerde kracht bij FC Groningen. De kans op speelminuten in het eerste elftal leek daarom klein en dan zou ik enkel bij de beloften gaan spelen. Bij een club in de Keuken Kampioen Divisie als eerste keeper is toch een ander soort druk dan bij de beloften. Hier heb je een (normaliter) vol stadion achter je en dat neemt een ander druk mee dan op Corpus voor de beloften. Deze ervaring kan ik meenemen naar de FC.

BM: Was er niets dichterbij huis? Ofwel, had je nog andere opties?

Haha, er speelde iets rond Cambuur. Het duurde lang totdat Sonny Stevens zijn contract verlengde, of bijtekende, bij Cambuur zit Peter van der Vlag en die kende ik nog van FC Groningen. Peter is nu keeperstrainer bij SC Cambuur. Maar uiteindelijk bleef Stevens bij Cambuur en meldde Roda JC zich voor mij.

BM: Dan was de eerste wedstrijd wel een streep door de rekening

Jaa, dat klopt. Ik ben nooit geblesseerd geweest in de jeugd en uitgerekend in de eerste wedstrijd voor Roda JC, uit bij Jong Ajax, kom ik uit, kop ik een bal weg en land ik verkeerd. Hierdoor was mijn schouder uit de kom en moest ik daarvan herstellen, waardoor ik er een lange tijd uit ben geweest.

BM: Ben je voor je herstel teruggegaan naar Groningen? Of ben je bij Roda gebleven?

Ik ben hier bij Roda gebleven. Ik wilde graag onderdeel van de groep blijven, omdat ik hier pas net was, en daarnaast zijn hier prima faciliteiten om te herstellen.

BM: In de tussentijd heb je flinke concurrentie gekregen onder de lat

Klopt. Eerst haalde Roda een keeper van PSV (Roulaux) en vervolgens kwam ook Santos, een keeper die eerder al bij Fortuna speelde. Maar toen ik weer fit was, kwam ik gelijk weer onder de lat te staan. De technische staf heeft vertrouwen in mij en ik mocht het gelijk weer laten zien.

BM: Hoe vergingen de vier gespeelde potten sinds je terugkeer in de basis na de blessure?

De eerste potten gingen erg goed, de pot van gisteren (tegen Go Ahead Eagles) was iets minder, maar de eerste drie potten (tegen Excelsior, Jong PSV en Helmond Sport) had ik een goed en lekker gevoel aan over gehouden.

BM: Heb je veel contact met FC Groningen tijdens je verhuur?

Ik heb regelmatig contact met FC Groningen. Zeker ten tijde van de blessure heb ik ook veel contact gehad met de medische staf van FC Groningen.

BM: Wat is je doel voor komend seizoen?

Mijn doel is om zo veel mogelijk te spelen en ervaring op te doen.

BM: Slotvraag: hoe kijk je naar de recente ontwikkelingen omtrent Sergio Padt?

Haha, Sergio is een goede keeper en zeer gewaardeerde kracht bij FC Groningen. Mocht hij blijven, dan moeten we de situatie dan bekijken. Mocht hij weg gaan aan het eind van het seizoen wil ik graag met de ervaring van dit seizoen de vacature van eerste keeper bij FC Groningen invulllen!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jan raakte in zijn eerste wedstrijd helaas geblesseerd, maar staat sinds hij weer fit is, weer onder de lat bij Roda JC. Hij speelde tot dusver vijf wedstrijden voor Roda JC. 

Boerenmacht wenst Jan voor de rest van het seizoen veel succes toe bij Roda JC en we blijven hem op de voet volgen!

Reacties:
Nachtwacht28-12-2020 om 20:18

Mooi... Er waren wisselende berichten hier op het forum.

Kan maar weer uit eerste hand duidelijk zijn. 

 

Las even een wedstrijd-verslag op een Roda-forum (van 05 december, Roda-Jong PSV). Lees daar de volgende quotes...

Op doelman Hoekstra en verdediger Klaasen na haalt geen enkele speler van Roda een voldoende in een wedstrijd......... 

In de 28e min. voorkomt Hoekstra met een ultieme redding dat Bakker een eigen doelpunt scoort als deze de bal uit een vrijetrap wil wegwerken.In de 58e min. moet Hoekstra andermaal redding brengen in een situatie waarbij Vertessen die een steekballetje heeft ontvangen, sneller blijkt dan Lambrix en vrij voor doel uithaalt. 

Hoekstra bewijst opnieuw zijn waarde en keert het schot van de Zweedse middenvelder.

Herman Badkuip28-12-2020 om 21:00

Jan Hoekstra is een prima toekomstige eredivisiekeeper voor FC Groningen, heeft tot nu toe alleen nog maar ervaring opgedaan bij de beloften tegen amateurteams. Blijft dit coronaseizoen nog lekker zijn wedstrijden spelen in de Keuken Kampioen Divisie bij Roda JC en is ná de zomerstop klaar voor het grote werk bij FC Groningen! Kan hij de concurrentiestrijd aangaan met de ervaren eredivisiekeeper [Lars Unnerstal?] , die FC Groningen in de winterstop gaat huren!

JPS29-12-2020 om 10:00

Hoop niet dat hij de eerste keeper zal worden en dat denk ik ook niet. Is een redelijke keeper maar voor de doelstelling van de FC en Eredivisie heb je andere kwaliteiten (lees betere) nodig.

nulvijftig29-12-2020 om 21:03

Hoe vaak heb je hem zien spelen dan? Bij de FC hebben ze altijd wel veel vertrouwen in hem gehad, al zegt het nu wel weer genoeg dat ze een ervaren keeper willen huren.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!