Terug

Deel deze pagina:

[Update woensdag 6 januari] Sergio Padt vertrekt naar PFK Ludogorets, zoals het nu lijkt einde seizoen

Door Redactie 22 reacties

Volgens RTV Noord is het heel goed mogelijk dat doelman Sergio Padt tijdens deze winterse transferperiode FC Groningen gaat verlaten. De Bulgaarse topclub PFK Ludogorets heeft interesse. De Bulgaren moeten nog wel tot overeenstemming komen met FC. 

Update woensdag 6 januari - FC Groningen wil niet meewerken aan een tussentijds vertrek weet VI. De Bulgaren die Padt tijdens deze winterse transferwindow willen overnemen, zagen hun eerste bieding afgewezen. Komt er nog een nieuw aanbod?

Via het officiële clubkanaal vertelt Sergio Padt dat hij het seizoen wil afmaken bij FC Groningen.

eerder schreven we:

Technisch manager Mark-Jan Fledderus ziet Padt liever niet gaan. Het aanbod om diens contract te verlengen is echter nog steeds van kracht. Daarnaast is Padt belangrijk voor FC Groningen dat een prima seizoen draait. Fledderus zal Padt niet zomaar laten gaan. 

Update 18.50 uur - VI meldt dat Sergio Padt sowieso zijn carrière in Bulgarije gaat vervolgen. Padt gaat een contract tekenen tot 2024. De vraag is alleen per wanneer Padt de overstap gaat maken. Wordt het per direct of medio dit jaar? Intentie van Ludogorets is om Sergio Padt per direct over te nemen.

Bij FC had Padt een verlenging kunnen krijgen van vier jaar met de mogelijkheid om na zijn actieve loopbaan bij FC Groningen te kunnen blijven. 

Padt heeft ervoor gekozen gebruik te maken van zijn aflopend contract.

 

Reacties:
Thomas Portugal02-01-2021 om 18:38

Verrassende keuze. Ik verwachtte een Belgische of Engelse club. Als Ludogorets een goede transfersom betaald, laten gaan. 

Johan02-01-2021 om 18:46

Heeft al getekend las ik op VI. Dan maar zorgen voor een goede afkoopsom lijkt me. 

Marco02-01-2021 om 19:02

Groot verlies voor de ploeg. Padt is naast een goede keeper, een persoonlijkheid en zorgt voor rust in de verdediging.

Met zijn redding tegen Sparta in de slotfase pakte hij weer belangrijke punten. Ook tegen de afgang in Twente stond hij zeer volwassen de pers te woord en gaf zelf aan te hebben geblunderd. 

Iedereen gunt Sergio een mooie volgende stap in zijn carrière. 

 

appie happie02-01-2021 om 19:19

Nou dag hoor..

Nogmaals

 

Ik word hier NIET vrolijk van..

Fan op afstand02-01-2021 om 19:21

Hopen dat hij in de winter overstapt wat betekent dat de FC nog een vergoeding krijgt. Nobel streven van Fledderus om hem vast te houden tot aan de zomer om Europees voetbal te bewerkstelligen maar vind dat in deze tijden beter voor geld kunt gaan dan te gokken op een plekje in een Europese competitie. Daarnaast wil je dan je nieuwe aanwinst een half jaar op de bank laten zitten? Onlogisch. Dus in de winterstop laten gaan. En als je toch voor Europees voetbal wilt gaan zal Fledderus de beurs moeten trekken want de selectie is te smal, zeker voor nog eens 20 wedstrijden. 

A Matter of Honor02-01-2021 om 19:35

Snel een overeenkomst sluiten met die Bulgaren. Een afkoopsom die zeer welkom is bij de club. Als Padt dan toch weg wil, dan maar zo snel mogelijk. Bratveit (Pekko) z'n opvolger staat klaar en met hem kunnen we ook Europees halen. Padt is een prima keeper maar had ook zo z'n eigenaardigheidjes, zoals tijdrekken een een blessure veinsen, allemaal voor de punten, weet ik, maar toch. Het gaat hem goed in Bulgarije.

kees02-01-2021 om 22:45

wat moet zijn vrouw daar gaan doen?  schoonmaken op de NL ambasade of zo ? ?   dié zal Groningen missen zeg

maar , ach ze zijn volwassen mensen 

BOUWE02-01-2021 om 20:09

Gewoon nu laten gaan nu moeten ze de contract af kopen nu kunnen we nog wat geld ontvangen plaats van in einde van de competitie gratis weg te doen we hebben al een goede vervanger gehaald dus nu lekker laten gaan hij gaat toch niet verlengen dus nu verkopen 

Herman Badkuip02-01-2021 om 20:20

Heel verrassend dat Sergio Padt naar Bulgarije vertrekt, maar 't is hem van harte gegund hoor! Wij hebben 7 seizoenen genoten van zijn optreden, altijd in dienst van het team. Jammer voor ons, maar fijn voor hem dat hij nog een leuke klapper kan maken. Hoop wel dat Ludogerets hem deze winter nog oppikt, zijn opvolgers Bratveit en Bertrams staan al klaar voor de laatste 20 wedstrijden van dit coronaseizoen. Het transfergeld voor Padt kunnen wij misschien gebruiken voor het aantrekken en/of huren van nieuwe spelers, zoals Dervisoglu óf Mike te Wierik....

appie happie02-01-2021 om 20:26

Ach Nederlandse doelman,we vinden je toch niet ŹÓ goed..je kunt wel gaan..

Dit na 6 maanden..zo gaat dat gewoon in dat soort landen..en je kunt fluiten naar je centen...

Ik nsm geen risico..gewoon bij de FC blijven voor 4 jaar en dan keeper trainer worden,dan zit je ook goed..

 

Maar als ik alles geloven moet,dan gaat hij naar Bulgarije..of all places...

Pietjepal02-01-2021 om 20:38

Superjammer. Was de basis van het succes van dit seizoen. Mede dan, weinig goals tegen komt imho voor een fors deel door hem. Goed gescout door Ludogrets. Een keeper van 184 geloof ik niet in. Ik ben 184 en je moet mij niet op doel zetten. Hoekstra dan maar. Het is Padt het avontuur gegund, dank voor al die seizoenen. Hij maakte een suffe fout in de trein met bier, waar hij nooit excuses voor bood. Eigen schuld daarom dat hij niet in Engeland furore maakte. Padt vind ik van nationaal nivo. Speelt waarschijnlijk meteen Champions League. Mooi voor die jongen. Hoop dat hij er uitblinkt en toch nog die stap maakt naar internationaal topkeeper. Jongens was dit nou de beste keeper van de FC sinds Tonny van Leeuwen?

 

TomOkker03-01-2021 om 07:00

Volgens de overleveringen is niemand beter dan Tonny van Leeuwen. Maar waar hebben we het over, 50 jaar geleden alweer. Daarbij zijn er maar weinigen hier op deze site die hem daadwerkelijk hebben zien spelen. 

Er zijn maar weinig bewegende beelden uit die tijd en de meeste verhalen zijn over het algemeen sterk geromantiseerd, waarin beeldvorming in sommige gevallen ver van de werkelijkheid staat, maar we hebben de foto's nog.

Herman Badkuip03-01-2021 om 11:53

Nou dat weet ik nog niet zo zeker.....vond zijn voorganger Marco Bizot ook wel sterk keepen!

Plattil03-01-2021 om 12:19

Ik heb het genoegen gehad om Tonny van Leeuwen persoonlijk aan het werk te zien. Op mijn netvlies staat de wedstrijd in de Meer tegen Ajax. We kwamen (toen nog als GVAV) een keer over de middenlijn en Ole Fritsen maakte de 0-1. NA de rust speelde Ajax naar het doel waar GVAV verdedigde. Ze probeerden bij Ajax alles zelfs gemene trucjes, maar Tonny gaf geen krimp. We wonnen met 0-1 en Tonny werd na afloop op de schouders van het veld gedragen, onder hevig aplaus, zelfs van de Ajax supporters die zich hardop afvroegen, waar hebben wij Bals en geen van Leeuwen. Ik heb in mijnmleven maar een betere doelman in het Oosterpark mogen aanschouen en dat was Lev Yashin

A Matter of Honor03-01-2021 om 14:50

Ik heb ook het genoegen gehad Tonny van Leeuwen te zien spelen in het Oosterpark. Altijd achter het doel aan de Zaagmulderswegkant, de zogenaamde "harde kern" supporters, Vergeet nooit bij elke wedstrijd de "sinaasappels ceremonie" die Tonny ten deel viel. Hij kneep er altijd een paar uit en de rest werd verzameld en na de wedstrijd naar het Treslinghuis gebracht. Heel veel supporters zullen hem nooit hebben zien spelen maar was mijns inziens de beste keeper ooit voor GVAV/FC-Groningen.

appie happie03-01-2021 om 19:58

Ik heb m zeker zien spelen..alleen zat ik natuurlijk parkzijde , in het jeugdvak,samen ja heel gek,met de uitsuppporters..ja zo ging dat toen nog..

Tonny is begraven in  Peize,ik dacht dat hij daar ook woonde.

Andries02-01-2021 om 20:53

Ludo en Padt, twee handen op 1 buik.

Wie gaat er nu naar Bulgarije!

Padt dus.

Fleddi wil nog met Padt tot de zomer doorgaan.

Een truc om bij Ludo nog meer centjes uit de portemonnee te halen.

Wees blij dat opa Padt vertrekt voordat het te laat is en hij in het bejaardentehuis verdwijnt.

Die Noorse keeper staat te popelen en wil Padt persoonlijk naar Bulgarije met een verre uittrap schoppen.

Hij doet maar.

Het is toch droevig dat Padt de FC naar Europees voetbal moet brengen.

Dat moeten de spelers zelf doen.

Steeds het accent op de keeper leggen.

Waar zijn wij mee bezig.

Zorg maar dat er doelpunten komen, dan mag de keeper er ook een paar doorlaten.

Ja Padt is in de FC ingeburgerd.

Niemand wil hem kwijt.

Wat een gezeur.

Laat spelers komen en gaan, daar hebben zij recht op.

Padt heeft recht op een mooie transfer, kan hij zijn kleinkinderen vertellen dat hij in Bulgarije is geweest.

Bij de FC plakken dat wil geen enkele voetballer.

Elke dag de Martinitoren in het zicht hebben, dat verveelt.

Is Padt getrouwd?

Heeft hij kinderen?

Daar hoor je nooit wat over.

De menselijke kant.

Fleddi is altijd aan het soapen.

Daar heeft hij lol in.

Niet direct een speler afleveren.

Hij denkt ik maak er een soap van.

Hebben de supporters ook wat te doen.

Die vragen zich af hoe loopt dit af.

Blijft Padt tot de zomer of gaat hij nu met de stille trom weg naar zijn nieuw avontuur.

Is Bulgarije niet het land van Dracula?

Een echte voetbalsupporter, die Dracula.

Dus Padt kijk uit voor Dracula.

Laat je niet beet nemen.

Laat je niet bijten dus.

 

 

Zeeman02-01-2021 om 21:56

Andries, even wat recht zetten, Dracula kwam uit Roemenie en niet uit Bulgarije.

A Matter of Honor02-01-2021 om 22:25

Vlad de Spietser, een Roemense Dracula...................brrrrrrrrrrrr!

debultjes02-01-2021 om 21:47

Keeper met 2 kanten, punten pakken tegen Sparta en blunderen tegen Emmen. Ik snapte nooit zijn manier van uit komen zoals tegen Heracles laatst, waarom je handen naast je lichaam?

TomOkker03-01-2021 om 07:01

om rood te voorkomen?

Zeeman02-01-2021 om 22:02

Jongens, laat Padt nou mooi nr Bulgarije gaan en wat centjes verdienen daar, heeft hij wel verdiend en ik heb het volste vertrouwen in Bratveit.

En de fc kan ook nog wat centjes vangen en zo is iedereen weer blij.

Alf03-01-2021 om 10:44

Even wat gegoogled op deze Bulgaarse club. Ze zijn de afgelopen 9 jaar kampioen geworden. Dus een Bulgaarse topclub idd. Maar het stadion valt tegen. Er passen maar 10422 mensen in. Of dit nu een verbetering is?

Verder heb ik bij clubs uit landen als Bulgarije, Cyprus altijd mijn twijfels hoe netjes men de financiën doet.

kees03-01-2021 om 12:42

je mag verwachten als Padt in Bulgarije speelt dat hij daar zijn reflexen enz. ook laat zien.  Het feit dat die club bovenaan staat betekent resultaatvoetbal, telkens weer...Daarover kan Padt prima statistieken overleggen, en weer tonen in de praktijk.

Er komt daar nu een nieuwe, jonge trainer uit de Baltische staten ( niet dus uit Burlgarije zelf ) Daarmee heeft Padt een pole-position als het gaat om wie er speelt.

Je ziet dat het niet alleen rozegeur&maneschijn is,  aan andere FC G spelers die naar boet'nlaand  gingen:  Zivkovic, te Wierik, Sierhuis... maar er zijn ook succesverhalen, zoals Memisevic die hier op BM  ( heel goed ) werd geïnterviewd, en bijv. Hateboer, Bacuna,  Sorloth

  

 

 

FC NL05003-01-2021 om 12:45

Ludogorets heeft de trainer van het Kroatische NK Gorica aangesteld als nieuwe trainer en nu heb ik via DM op social media contact gezocht met de bron van dat nieuws en die wist mij te vertellen dat Ludogorets OOK de keeper van NK Gorica in het vizier heeft dus kunnen nog leuke dagen/weken voor Sergio en ons qua speculaties vermoed ik zo

kees03-01-2021 om 13:40

datzou je ( op het eerste gezicht ) kunnen duiden dat die nieuwe trainer (Serviche NK Gorica staat nu ( 14 gespeeld op 6 punten van Zegreb ) op de  3e plaats in die Bulgaarse competitie ) , zijn eigen keeper van NK Gorica ook wil méénemen en die daarmee misschien een pré zou hebben boven Padt ..

deze nuance  kan wel weer "een gevalletje Padt" worden, in die zin dat hij door die trainerswissel misschien NIET (?) meer zo hard nodig is; maar je kan het ook als oud-nieuws noemen:  ALS de keuze van die club op Padt is gevallen:  er is tenslotte overeenstemming met hem bereikt !

AGS03-01-2021 om 14:37

Te Wierik is geen optie momenteel ze zijn met een andere speler bezig, pas als deze niet komt doordat het niet haalbaar is word te Wierik een optie eventueel 

FC NL05003-01-2021 om 14:58

@AGS : Weet jij ook met welke verdediger ze bezig zijn dan ? Zo Ja, zou je de naam willen prijsgeven aan rest van ons ?

AGS04-01-2021 om 20:21

@FC NL050 Nee, helaas weet ik niet met welke verdediger ze bezig zijn. Het enige wat ik zeker weet is dat op dit moment te wierik niet in beeld is.

AGS03-01-2021 om 14:37

Te Wierik is geen optie momenteel ze zijn met een andere speler bezig, pas als deze niet komt doordat het niet haalbaar is komt te Wierik eventueel in beeld 

FC NL05003-01-2021 om 14:58

Ludogorets wil Padt halen zodra alles rond nieuwe trainer rond is meldt ESPN (voorheen FOXSports)

 

Bron : Transferupdates: Transfer Padt laat op zich wachten tot komst nieuwe coach Ludogorets

appie happie03-01-2021 om 20:01

Dus is het nog niet " echt" rond..als ik alles zo lees..

 

Net als Emmen  ,  zou dit ook zomaar van tafel gaan en blijft Padt.

 

Wie weet!!!

Nouja een beetje reuring kan geen kwaad.

kees04-01-2021 om 13:14

je zou bijna denken... dat het een spelletje is van FC G:  want ( en dat zijn maar een veronderstellingen van mij, ...maar toch: )

1. Padt wil gewoon meer verdienen dan nu ( geschat  boven 400.000 ), en niet een lager bedrag op zijn evt 3 of 4 jaars verlenging; 

2.  FCG  wil nog serieus geld aan die transfer overhouden, dat kan alleen deze maand nog!; FC G  gebruikt mogelijk een deel hiervan om Padts nieuwe contractaanbieding aantrekkelijker te maken,  hiermee zetten ze hem in de étalage

3. De druk op die Bulgaarse club neemt toe: en ze lopen  het risico dat Padt bij FC Groningen blijft ..(en dus betalen ze zo maar een paar Miljoen?...of hgetzelfde als bij eerdere transfers: nu een contract afsluiten en in de zomer laten gaan... maar of Padt dat wel wil/ die concurrentie om de keeper plaats )

PDI04-01-2021 om 10:02

Weet iemand of Padt op de training is verschenen?

marcelfcg04-01-2021 om 14:41

@Kees

Ik moet regelmatig lachen om al je wilde voorspellingen Kees. Als je het een beetje hebt gevolgd zie je dat het juist die Bulgaarse club is die de boot nu even afhoudt ivm aanstelling nieuwe trainer.

kees04-01-2021 om 20:31

@marcelfcg

lachen is gezond.. ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken maar met alle tricks die je maar kan bedenken...kan het ook zomaar anders zijn...ik geloof de pers niet, de spelers niet en de officiele lezing van de club- en achteraf, die verdient soms de Pulitzer prijs... bij Emmen ( over Padt ) was er toch ook "niks aan de hand", gewoon een kletsje van directeuren bij een  huwelijksfeest..en toen had Padt toch ook een akkoord?.   hadden ze het toen maar gedaan...

en nu :    Padt op de Oriënt Express??        dtjoe-ke-toek-toek......dtjoe-ke-toek-toek 

 

A Matter of Honor06-01-2021 om 13:06

Moet hij wel een kaartje kopen natuurljk anders krijgt hij mot met de conducteur.

Zeeman06-01-2021 om 18:37

Padt blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen.

Fan op afstand06-01-2021 om 19:30

Ja lekker onhandig. Hoe laat je onze nieuwe aanwinst wennen aan het elftal en de Nederlandse competitie? Om en om keepen?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!