Terug

Deel deze pagina:

[Update woensdag 13 januari] Remco Balk na dit seizoen op weg naar de uitgang

Door Redactie 20 reacties

Volgens VI rekent FC Groningen er niet meer op dat aanvaller Remco Balk langer blijft. Het aanbod om diens aflopende contract te verlengen blijkt inmiddels te zijn ingetrokken. Technisch manager Mark-Jan Fledderus zegt onder meer daarover dat beide partijen tijdig met elkaar in gesprek zijn gegaan en dat er een prima aanbod is uitgebracht. Er was tevens een deadline gesteld tot de jaarwisseling. 

Het kamp Balk heeft kort voor de jaarwisseling laten weten voorlopig geen gebruik te willen maken van het aanbod. Men wil het lijntje naar FC toe open houden, om zich daarnaast te oriënteren op andere clubs. Voor Fledderus alle reden om de stekker uit de onderhandelingen te trekken en weinig begrip heeft voor deze handelswijze. "Er is hier jarenlang in hem geïnvesteerd en hij heeft dit seizoen volop kansen in het eerste elftal gekregen. Nu is het moment suprême daar en kijkt hij of hij het ergens anders beter kan krijgen. Die houding vind ik zeer teleurstellend, dat heb ik hem ook laten weten.'

Balk zou gevolgd worden door FC Utrecht en AZ.

Update woensdag 13 januari - RTV Noord meldt dat Remco Balk een meerjarig contract tekent bij FC Utrecht. Per wanneer Balk overstapt is niet duidelijk. Mocht de overstap tijdens deze winterse transferperiode zijn, dan ontvangt FC Groningen een transfervergoeding. Aankomende zomer is Balk transfervrij.

Reacties:
Zeeman06-01-2021 om 18:43

Tja, ik denk dat hij zijn hand overspeelt en denkt dat hij het al gemaakt heeft, maar zal wel onder druk van zijn zaakwaarnemer zijn gegaan.

Hij kan beter nog een paar jaar bij de fc blijven, dit is een heel domme zet van hem als hij weggaat.

Bij die andere clubs komt hij ook op de bank terecht, maar ja , geld stinkt niet he?

Lucian06-01-2021 om 18:45

@zeeman, ik ben het volledig met je eens. Domme zet van hem en inderdaad waarschijnlijk onder druk van zijn zaakwaarnemer die wie dollar tekens ziet.

Alf06-01-2021 om 18:44

De andere kant van het verhaal ken ik natuurlijk niet. Maar een jong ventje als Remco Balk mag blij zijn als hij speelminuten krijgt. Ik ga er nu vanuit dat we Thijs Dallinga meer zullen gaan zien op het veld. Dit heeft zijn fysiek ook meer mee. Remco vind ik te klein voor een centrumspits.

Marco06-01-2021 om 18:49

Onbekend is het bod van Groningen. Lastig daarom  om er over te oordelen. Op de tribune zitten er zat supporters die voor een onkostenvergoeding zouden tekenen.

Ook bij een lage aanbieding was tekenen verstandig. Als je goed bent word je toch na 2 seizoenen weggekocht en dan begint het echte geld verdienen. Speler krijgt van Buijs veel kansen, beetje kortzichtig om niet te tekenen.

Speler is een talent, maar geen topper, anders hadden ze Larsen niet gekocht. 

 

TomOkker06-01-2021 om 19:20

Zijn die supporters al gescout?

FC NL05006-01-2021 om 18:53

Mark-jan onze TD heeft via het yt account van de club een update gegeven over stand van zaken rondom huidige transferwindow.

 

Tipje van de sluier : Hij geeft aan dat ze in een best vergevorderd stadium zijn met een aanvallende versterking.

 

Bron : Update: Het transferwindow is weer geopend! - YouTube

Lucian06-01-2021 om 19:32

Weer een goed verhaal van onze TD. Ben benieuwd naar die 2 spelers.

Cantona06-01-2021 om 20:50

Prima verhaal

BOUWE06-01-2021 om 18:54

Heel domme zet van balk

appie happie06-01-2021 om 19:05

Daar komt hij zelf ook wel achter.." $notneu$" populariteit van hem daalt nu sterk.

Maar ik zou ook het verhaal van Balk willen horen..

 

Padt dus na dit seizoen weg,las ik.blijft dus tot juni..

Ronnie 06-01-2021 om 19:06

Jammer, maar zonder Balk degraderen we echt niet hoor. Ik zou hem graag bij de fc zich willen zien doorontwikkelen maar goed. 

ik vindt wel dat Fledderus zich emotioneel wat teveel laat gaan in zijn toelichting. Aangeven dat ze er niet uit zijn gekomen is wat mij betreft voldoende. Nu krijgen we publiekelijk onnodig veel informatie wat ten koste kan gaan van de relatie. En wellicht maak je de breuk daarmee onnodig definitief. Leerpuntje voor Fledderus, emoties prima, maar kanaliseer het voordat je het de wereld ingooit.

Cantona06-01-2021 om 20:54

Ik vind het juist mooi dat hij iets meer verteld.

A Matter of Honor06-01-2021 om 20:55

 Ben ik niet met je eens. De openheid waarmee Mark Jan Fledderus naar buiten treedt is juist goed en doet de supporter deugd. Daarbij wil ik opmerken dat in de tijd vóór Gudde het allemaal onder dekmantel werd gehouden en de supporter vaak een dikke worst werd voorgehouden met als gevolg dat er in de winterstop spelers weg gingen en een tot dan toe goed draaiend elftal als een kaartenhuis in elkaar stortte. Dit is nog niet zoveel jaren het geval geweest. Het "geval" Remko Balk vind ik van een hoogstmerkwaardig gehalte. Een snotaap die in de voetballerij net komt kijken en eigenlijk nog niets gepresteerd heeft, die nu al zegt "we willen even om ons heen kijken". Hij doet net of hij al een gelauwerde prof is. Misschien een zaakwaarnemer, ja die hebben ze al, ook al ben je pas 17/18, die voor zichzelf al dollartekens in de ogen heeft. Gewoon misselijk makend, dit. En wat die relatie aangaat, Mark Jan Fledderus denkt aan de club FC-Groningen, maar Balk denkt alleen maar aan z'n eigen hagje. Om kotsmisselijk van te worden.

kees07-01-2021 om 00:59

@  M O' H

 

Zag het een paar maanden geleden al aankomen...en heb dat hier ook geschreven:  benieuwd of Balk een nieuw contract bij FC Groningen alsnog wil tekenen.  Of het slim is of niet:  hij schermt met een zogenaamde eigen visie op zijn carriere waar hij in z'n recht staat.. en dat dit gedrag ingefluisterd wordt door zaakwaarnemers, dat zal allicht.. maar vergeet zijn familie niet: zijn vader zal zeker een stem hebben: een uitbater van een zalencentrum in Zuidhorn waar ze in coronatijd het best moeilijk zullen hebben...die situatie van thuis, wat je mee hebt gekregen, die wuif je niet weg. De vergelijking met Zivkovic gaat in zoverre op dat Balk wellicht gestreeld is door echte of schijninteresse van clubs als Utrecht. Maar Zivkovic is wanhopig vastgelopen bij Ajax vanwege zijn karakter ... dáár moet Balk nu naar kijken: dat hij strtaks gewoon bij jong FC Utrecht in de Juup gaat spelen. 

En wat nu:  MJF heeft nog weinig anciënniteit als TD... Nijland zou vroeger wellicht met Balks'vader gaan praten ..Fledderus kan alleen onderhandeling-deadlines stellen, maar geen dikke verhoging van zijn contract, geeft alleen gezichtsverlies en dan gaan alle jonge spelers muiten..Bij Matusiwa is Fledderus het wel gelukt:L die laat nu meesdterlijk zijn voeten spreken, maar Balk is in feite een grote puber/romantische dromer nog...schat ik., en dromers van geld ...dat gaat vaak niet samen met presteren.  

 

Marco06-01-2021 om 19:06

Hopelijk is die aanvallende versterking el Khayati. Moet kwaliteit bij om als alles meezit weer een keer te kunnen oogsten. Een breedte investering voor de toekomst daar hebben we in de play-offs niks aan.

 

TomOkker06-01-2021 om 19:18

Ligt eraan welke play offs je bedoeld

TomOkker06-01-2021 om 19:19

Zeer professioneel van MJF, heel andere koek dan dat gezwam van Hansie Hansie.

ChiChi06-01-2021 om 19:31

Zaakwaarnemers maken die jonge gasten helemaal gek, omdat ze zelf zoveel er aan verdienen en niet kijken wat het beste is voor de speler!

De zaakwaarnemer van deze duikelaar is Len Koeman,  zoon van............??????????     Vlgs. DvhN.

 

appie happie06-01-2021 om 19:37

Zoon van Erwin...idd zaakwaarnemers in voetbal moeten worden afgeschaft...

Per direct..aub..

Fan op afstand06-01-2021 om 19:37

Als je hem ziet valt je direct al het kapsel op. Allemaal wilde haren. Jammer dat hij blijkbaar een aardige dunk van zichzelf heeft. Maar goed, een goede reactie van Fledderus.

Rob197006-01-2021 om 20:13

De onderhandelingen schijnen al vrij lang te lopen, en dan kan ik Groningen gelijk geven om aan de aanbieding een deadline te zetten. Iets te hoog in de bol, bij zowel zaakwaarnemer als de speler. Dan is de zaakwaarnemer nu aan zet, om dan ook echt goede club voor hem te vinden, waar niet de zaakwaarnemer maar waar Balk zelf beter van gaat worden. Deze stap zal hem niet vooruit helpen, eerder weer 2 stappen terug. Een “schoffie” in het voetbal heeft veel krediet bij de club waar je groot bent geworden, maar bij Utrecht en AZ kom je binnen als nobody, waar je lekker in de kkd mag ballen. 

Nu gaat het er echt om hoeveel talent hij heeft, en mag hij het laten zien.

Johan06-01-2021 om 20:43

En daar heb je nu pcies het punt. Hij kan daar in de KKD  voetballen op een goed niveau. Nu speelt hij bijna nooit. Vond het ook raar dat je na het winnende doelpunt tegen Ajax bijna alleen maar op de bank moet zitten. Denk dat er dus meerdere kanten aan dit verhaal zitten.  

A Matter of Honor06-01-2021 om 21:03

En jij denkt dat een jeugdspeler die bij z'n club op de bank zit, gewild is bij een andere club? Denk het niet. Hoogmoed komt voor de val, en dat past precies bij dat "jochie" uit Zuidhorn.

Johan06-01-2021 om 21:17

Vrees dat hij idd bij een andere club gaat tekenen ja. 

A Matter of Honor07-01-2021 om 11:13

Dan maar snel verdwijnen, hoe erder hoe beter, geeft alleen maar onrust, en dat kunnen we nu niet gebruiken.

Cantona06-01-2021 om 21:00

Deze wannabe topper mag God op blote knieën danken dat hij z'n geld op deze wijze kan verdienen en een beetje dankbaarheid richting de club zou wel op z'n plaats zijn.

Ik denk overigens niet dat er veel aan verloren is wanneer hij de club verlaat, heeft behalve het doelpunt nog niets laten zien.

Kun je beter je tijd en energie in Suslov steken, die naar mijn mening al aardig verder is.

 

 

Groen hart06-01-2021 om 21:45

Kutkind. Doet mij denken aan Zychovich .

appie happie06-01-2021 om 21:59

Wie 

kees07-01-2021 om 08:59

onmogelijk voorbeeld voor die andere (jonge en zelf opgeleide) FC spelers ! als je dit als MJF schouderophalend laat passeren dan gaan de volgende jonge spelers als ze moeten verlengen  ook zo snel mogelijk gratis weg, zonder contract.

En dat in een tijd dat de club financieel zo op de tocht staat.

Balk is 7 jaar door de club opgeleid, dit seizoen 10 wedstrijden gespeeld en 1 goal, ..en dan naar de concurrentie??

De club moet dóór, en het beste is om Balk niet meer op te stellen, trainer.

 

 

 

A Matter of Honor07-01-2021 om 11:17

Hebben we dit al niet eerder mee gemaakt? En speelt diegene nu niet bij Atalanta. Ik bedoel maar!!!!

Fido06-01-2021 om 22:36

Waardeloos figuur, zoveel te danken aan de fc die hem vanaf jeugd begeleidt. Mislukt ergens anders en dan met hangende pootjes weer terug willen

Pietjepal06-01-2021 om 23:53

Ik heb het gezegd... Eerst tekenen, dan pas weer opstellen. Ja die jongen heeft z'n laatste wedstrijd gespeeld voor de FC lijkt me. Dan gaat ie naar een grotere club. Tsja, het is nait aans. Bedankt voor de goal tegen Ajax.

marcelfcg07-01-2021 om 09:45

Lijkt me een passende beloning voor zijn gedrag. Nog 20 wedstrijden op de tribune zitten. Met een mondkapje voor en dan wegwezen en nooit meer terugkomen.

FC NL05007-01-2021 om 11:01

De familie van Remco hebben via het Social Media account van hun restaurant op een zéér cryptische wijze gereageerd op de woorden van Fledderus over de kwestie rond Remco en zijn contractverlenging.

 

Bron : Balk op Twitter: "Eerlijk duurt het langst en de tijd zal dat leren. Gelukkig weten onze kinderen dat." / Twitter

Johan07-01-2021 om 11:55

Mmm is na Matusiwa wel de 2e die dit soort opmerkingen maakt. Zoals eerder gemeld zullen er meerdere kanten aan dit verhaal zitten.

Thomas Portugal07-01-2021 om 11:16

Ja, dit zie ik niet meer goedkomen. Als je zeker weet dat hij weggaat aan het einde van het seizoen, kan hij misschien beter maar niet meer deel uitmaken van de selectie. Je leidt zo'n jongen dan alleen nog maar op voor de concurrentie. Ik hoop dat er aanvallende versterking komt die Balk zijn plaats kan innemen, met het oog al op het volgende seizoen. Ik begin zo langzaam aan het idee te krijgen dat sommige voetballers nog niet helemaal doorhebben wat de gevolgen zijn van Corona, namelijk lagere salarissen.

A Matter of Honor07-01-2021 om 13:42

Het kan raar lopen in de wereld, de één vertrelt en de ander komt binnen. Balk vertrekt en Balker komt binnen, Scheelt maar 2 letters.

Pietjepal07-01-2021 om 18:41

Ik denk dat de nieuwe club kan onderhandelen over een mager symbolisch bedragje waarvoor hij de rest van het seizoen met zijn nieuwe club mag meetrainen. Anders zie ik niet waarom ze nog geld aan hem moeten verspillen. Meetrainen met het 2e kost de fc ook geld. Gewoon thuis de ontwikkelingen laten afwachten. Of voor een  acceptabel bedragje een gelimiteerd tweejaarscontractje nog meetrainen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!