Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen; Drukke januarimaand start in Utrecht

Door Sven Heikens 9 reacties

De korte winterstop zit er weer op voor de FC. Komend weekend start de Eredivisie weer en voor Groningen start 2021 in Utrecht. Direct een belangrijke pot want FC Utrecht zal na een teleurstellende eerste seizoenshelft in de achtervolging moeten om zich hoog in het linkerrijtje te spelen en daarvoor zal Groningen voorbij gestreefd moeten worden. Zaak om deze achtervolging direct een halt toe te roepen.

FC Groningen

Ondanks de teleurstellende laatste wedstrijd tegen Heracles beleefde Groningen een uitstekende eerste seizoenshelft. Met een knappe 6de plek werd de Kerst gevierd; Een mooie uitgangspositie om aan het eind van het seizoen de play offs te bereiken.

Qua personele problemen meldde Stefan Bleeker dat Groningen over een vrijwel fitte selectie beschikt. Matusiwa, Joosten en Da Cruz zijn terug op het trainingsveld en beide aanvallers lijken op een basisplek af te stevenen. Voor Matusiwa komt dat waarschijnlijk nog iets te vroeg, hij trainde ook niet de gehele groepstraining mee. 

FC Utrecht

FC Utrecht beleefde een zwaar teleurstellende seizoenshelft. Alle aanwinsten van FC Utrecht aan het begin van het seizoen waren weliswaar gratis, maar toch haalden de Domstedelingen met Mahi en Elia grote namen binnen waarmee ze de top-3 wilden aanvallen. Utrecht staat momenteel 10de en negen punten achter FC Groningen en dus moet het voor Utrecht in de tweede seizoenshelft gaan gebeuren.

Historie

Utrecht-uit is altijd een lastig potje voor FC Groningen waar menig bekeravontuur is gestrand. Toch dateert de laatste Eredivisienederlaag in Utrecht uit 2015 en is Groningen de laatste drie Eredivisiewedstrijden ongeslagen in Utrecht. Tussendoor werd er wel twee keer verloren, in de beker. Van alle ontmoetingen uit bij Utrecht (49) won Groningen er 10, verloor Groningen 28 keer en 11 keer kregen beide elftallen een puntje. (FCG Stats)

 

Eerder dit seizoen speelden beide ploegen in de Euroborg 0-0.

 

 Scheidsrechter Manschot fluit zaterdag om 21:00 voor het begin van FC Utrecht - FC Groningen; Laten we het jaar waarin Groningen zijn 50-jarig bestaan viert beginnen met een driepunter in Utrecht! Come on FC!

 

Reacties:
Marco07-01-2021 om 21:41

Utrecht is de favoriet. In de thuiswedstijd bleken ze al over veel meer kwaliteit te beschikken.  We hebben altijd een kans, zo won ook het mindere Heracles van ons.

Vind het centrum van Utrecht traag en dom. Beginnen met Larsen en Balk als spitsen, kunnen we ze goed wegcounteren. Tegen Ajax en AZ leverde dit de winst op. Mahi buiten de 16 houden, dat mag bij Groningen bekend zijn.

kees08-01-2021 om 02:21

je bedoelt...."kan vriezen - kan dooien"  ?  benieuwd wat Buys met Balk doet in die wedstrijd.

ik ben dit keer vooraf niet heel optimistisch over de uitslag.  2 weken rust is voor de geblesseerden positief, maar het doortrekken van de flow bij de FC G van overwinningen, dat is niet zeker... zeg 2-1 ( Utrecht winnaar )

wel mooi dat we ze weer aan het werk zien, de groen-witten !!

hertopwil08-01-2021 om 06:16

Wat ik me trouwens afvraag, is er al iets bekend over ter Wierik.

Voor morgen gok ik toch op een kleine overwinning voor onze FC. Maar een gelijk spel doe ik het ook voor.????????

TomOkker08-01-2021 om 07:43

Ik denk met het aantrekken van Balken dat ter ter Wierik even moet wachten

FC NL05008-01-2021 om 11:02

Ik denk dat men Te Wierik inmiddels heeft doorgestreept als optie, want Te Wierik zit sinds de interesse van FC en andere Eredivisieclubs bekend werd wéér bij de wedstrijdselectie van Derby County 

campesino08-01-2021 om 10:26

Ben Bang dat er un januari teveel wedstrijden, voor de niet okselfrisse selectie op het programa staan. Om resultaten te halen zullen de het van buijs moeten hebben, want flederus zijn aankopen houden vooralsnog niet over. Hij heeft het vooral gemikt op kneuzen, terwijl de doelstelling is de fitste selectie van nederland te hebben en ook daarop te scouten. Grappig. Joosten, da Cruz en Robben: fit, fitter, fitst. Ook balker en die zweed lijken se zonder problemen aan dit rijtje toe te kunnen voegen. Strand larsen is niet helemaal fit in zijn hoofd en este er met onze spaanse back aan de hand is, is een raadsel. Qua aankopen moet buijs het dus doen met dankerlui en dammers en de eerder beschreven handvol kneuzen. Dat maakt de prestaties van buijs van voor de winterstop nog bijzonderder. Het zou een prestatie van wereldformaat zijn als hij deze resultaten zou kunnen doortrekken, want als se eerlijk zijn is de selectie van rechterrijtje niveau. Desalnietemin heb ik me voor het eerst sinds jaren weer regelmatig vermaakt met het voetbal van Groningen, dus ik heb de weer zin in.

A Matter of Honor08-01-2021 om 13:32

Ik denk dat je een beetje te pessimistisch bent over deze selectie. De woorden "kneuzen" en "rechterrijtjeniveau" lijkt mij wat overdreven. We staan niet voor niks op de 6e plek, dat met redelijk goed voetbal is bereikt.  De door jou genoemde spelers hebben min of meer ook allemaal aan deze stand meegdragen. Een elk heeft zijn/haar mening hierover maar hier ben ik het duidelijk niet met jou eens. Mark Jan Fledderus mag zijn wat hij is maar heeft een prima kijk op het samenstellen van een elftal met de juiste spelers wat je nu dus weer kan zien met de poging om die Irandust aan te trekken, of is dat in jouw ogen ook een kneus.

kees08-01-2021 om 13:37

@Campesino, M O' H

Ik geef toe dat de "eerst verkleinde selectie met ex geblesseerden/modale spelers" nu opeens weer door MJF als argument wordt genoemd om enkele spelers in de winter aan te trekken... Wat dat betreft mag je niet van "echte" kneusjes spreken, maar wel hopen dat ze opeens tegelijkertijd  fit zijn en renderen: Joosten en Da Cruz bijvoorbeeld..  Maar als Buys inderdaad zijn knopen telt vanwege het drukke programma in deze maanden dan toch vooral Matusiwa kunnen gebruiken...dat die niet opeens weggaat voor flinke duit?!!  Die Zweed(se aanvallende middenvelder) komt pas waarschijnlijk in de zomer naar FCG, Padt blijft dus eerst nog ...en wat Buys betreft idd. een grote prestatie, met veel "coming" jonge spelers. 

maar FC Utrecht is niet in vorm, dus wie weet..en de transferwindow is nog de hele maand januari open.

A Matter of Honor08-01-2021 om 14:20

Inmiddels kunnen we ook een streep halen door de komst van die Almere speler Balker. Deze club heeft aangegeven dat ze voor het KKD kampioenschap gaan en Balker daarvoor nodig zijn. Dus ook maar wachten tot na het voetbal seizoen, dan is die speler transfervrij. 

Marco08-01-2021 om 14:40

Laat ze balker dan in de zomer halen. Verdedigend staat het nu ook goed, zeker nu Padt nog blijft. Heb wat meer zorg voor de back posities. Beide vleugelverdedigers handelen in veel verdedigende situaties als aanvaller. Een spoedcursus verdedigen door Joop Gal of Erwin Koeman zou het matige nivo omhoog halen.Aanvallend rennen ze teveel met de bal ipv de bal snel voor het doel te slingeren of de buitenspelers aan te spelen. 

Zie liever dat ze doelpunten  gaan inkopen als ze spelers halen. Als we wat makkelijker gaan scoren zal dit uiteindelijk meer opleveren.

Andries08-01-2021 om 15:26

Utrecht heeft het lek boven.

Dat heeft de FC ook.

Twee lekken boven.

Een gelijk spel?

De FC wint bijna nooit in Utrecht.

En is bij tijden nog een labiele ploeg.

Dus bibberen as. zaterdag.

Zijn zij de feestdagen goed doorgekomen?

Zijn de koppies fris en happig op een overwinning?

9 uur 's avonds spelen is geen pretje en vooral niet in wintertijd.

Werk aan de winkel voor de FC psychiater.

Balker mag nog niet weg van zijn club.

Pokerspel.

Als Fleddi met de portemonnee wappert dan wordt Balker vandaag nog gepresenteerd.

Maar Fleddi wappert niet met zijn portemonnee.

Dus voorlopig een streep door Balker.

Volgende patient.....

Fleddi en co nog de beste wensen voor 2021.

En laat ons juichen.    

Pietjepal08-01-2021 om 19:40

Ik geloof minder in een sterke 2e seizoenshelft dan de fantastische huidige stand. Te weinig brede selectie Het zal weer uit de tenen moeten komen en van nieuwe Buystactieken.

 

Johan08-01-2021 om 22:04

Balker na 29 min er uit bij Almere. Blessure? Zou er dan niet aan beginnen want heeft echt vaak wat

hertopwil08-01-2021 om 22:28

Klopt Johan,hoorde dat het iets met de spieren  was zou 6 /8 weken er uit zijn. En als het geschuurd zou zijn 4/6 maand er uit.

Dus gauw weer naar van der Wierik overschakelen. Lijkt mij toe.

Fan op afstand08-01-2021 om 23:31

Kan ook taktiek zijn. Om "gezichtsverlies " te voorkomen door een blessure als reden op te geven om Balker nu toch naar de FC te laten gaan.

Johan09-01-2021 om 01:06

Kan ik me niet voorstellen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!