Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen ziet op de valreep de winst op FC Utrecht eindigen in een puntendeling

Door Redactie 15 reacties

De Trots van het Noorden heeft een punt overgehouden aan het bezoek in Utrecht. In de slotseconden van de extra tijd werd het 2-2 door een goal van Kerk. FC Groningen dat in de eerste helft op een 2-0 voorsprong kwam door doelpunten van Joosten en Strand Larsen, leek op een overwinning af te koersen. Op slag van rust scoorde Ramselaar de aansluitingstreffer. Niet goed uitverdedigen ging hieraan vooraf. FC Groningen dat terug kan kijken op een aantrekkelijke eerste helft kon ondanks de goede bedoelingen ook kort na de rust, niet meer echt gevaarlijk worden. Daarentegen nam de druk op het doel van Padt meer en meer toe met de beste mogelijkheden en kansen voor de Domstedelingen.

eerste helft
Een voorzichtig aandringend Utrecht tegenover een kat uit de boom kijkend FC Groningen. In de achtste minuut werd Ramselaar knap weggestoken door Kerk maar schoot nipt voorlangs. Kort daarna een laag schot van Kerk dat via Padt tot hoekschop werd verwerkt. Aan de overkant van het speelveld een doelpoging van El Messaoudi, die ruim naast het doel pegelde. 

Na ruim een kwartier leek Strand Larsen zich vast te draaien bij de cornerlag maar wist onder druk een voorzet op maat te geven die door Joosten werd ingeknikt, 0-1. Niet veel later werd Strand Larsen in schietpositie gebracht die snoeihard uithaalde over het doel. Kort daarna bracht El Messaoudi Strand Larsen in stelling die kon aannemen, draaien en de 0-2 voor zijn rekening nemen. Elia raakte geblesseerd, zijn vervanger Mahi. 

In de 39e minuut probeerde Dammers (die een ongelukkige bal van El Messaoudi kreeg) in de eigen zestien de bal weg te werken. Deze kwam terecht bij Ramselaar die met een van richting veranderd schot Padt kansloos liet, 1-2. Utrecht was terug in de wedstrijd. Kerk kreeg de eerste gele kaart vanwege vasthouden. De druk hield aan.

tweede helft
Suslov was ingebracht voor Da Cruz. FC Groningen kende een korte fase meer het initiatief. Suslov kreeg geel na het aantikken van achteren op een tegenstander. Dammers kon net op tijd een doorschietende bal eruit halen. Utrecht trok het initiatief naar zich toe. 

Na een uur was Utrecht dichtbij de 2-2. Kerk schoot hard en laag voor, Itakura wist uiteindelijk de bal weg te werken. Niet veel later wist Padt in twee instanties de kopbal van Mahi over het doel te werken. Joosten werd afgelost door El Hankouri. De gasten kwamen er meer en meer moeilijker uit, tegenhouden was het parool. De onderlinge ruimtes werden groter. Bij de thuisploeg werden Janssen en Gustafson afgelost door Emanuelson en Sylla.

Een open kopkans op aangeven van Mahi werd door Dalmau naast geknikt. Ramselaar maakte plaats voor van de Streek. Diverse schoten richting het doel van Padt konden worden geblokt. Trainer Buijs paste een opmerkelijke wissel toe. Suslov die aan het begin van de tweede helft was ingevallen, werd gewisseld voor Schreck.

De extra tijd was vijf minuten. El Hankouri kon uitbreken maar gleed uit in het Utrechtse strafschopgebied. Ook Balk mocht opdraven voor van Kaam.

Ineens sloeg het noodlot toe. Een lange bal werd verlengd op Kerk die via de binnenkant van de paal 2-2 maakte. De spits zou daarbij (volgens Padt) zijn arm hebben gebruikt. De VAR keek naar de beelden maar constateerde geen hands waardoor het doelpunt bleef staan. Daarna was het afgelopen...

Voor sentimenten is er weinig tijd want aankomende donderdag speelt FC Groningen uit tegen Willem 2.

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel, van de Maarel, Janssen, Hoogma, Warmerdam, Ramselaar, van Overeem, Gustafson, Kerk, Dalmau, Elia                                      

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, Da Cruz, El Messaoudi, D. van Kaam, Joosten, Larsen

Reacties:
Johan10-01-2021 om 00:13

Prima punt. Gudmundsson, Itakura, Strand allemaal dik voldoende. 

Nachtwacht10-01-2021 om 00:19

Je vergeet Padt. Paar knappe reddingen

Johan10-01-2021 om 00:21

Klopt idd

TomOkker10-01-2021 om 07:33

Gudmundsson speelt de laatste paar wedstrijden al goed, hij en v Hintum is een drommelse combi.

Marco10-01-2021 om 00:15

Wedstrijd duurde 2 minuten te lang.

2 prima doelpunten van Groningen.  Door wissels in de rust minder kwaliteit. Van Hintum leed na een kwartier 2de helft dom de bal in wat het begin werd van overwicht Utrecht. Padt was goed Met uitkomen op hoge ballen. Laatste 10 minuten te weinig gespeeld op balbezit. Ook vreemd dat Lundqvist niet werd gebracht, heeft toch lengte en duelkracht.

Gewonnen punt dat voelt als nederlaag.

marcelfcg10-01-2021 om 09:17

Lundqvust speelt het hele seizoen al als een drol. Veel te slap, schijnverdedigen en duelkracht heb ik bij hem nog niet kunnen ontdekken. Mooi weer voetballer. 

kees10-01-2021 om 07:05

Over de wedstrijd genoeg gezegd, lijkt mij... over 4 dagen alweer W II. 

Er gaat iets mis in de organisatie als spelers zo achterin gaan hangen einde tweede helft... de rust aan de bal is er niet en afspeelmogelijkheid ontbreekt.  Natuurlijk is het verschillende keren eerder nèt wèl gelukt om een resultaat over de streep te trekken, soms pas na 98 minuten, maar de wissels betekende wel dat het middenveld op het laatste helemaal voor Utrecht was en er dus een (matig uitgevoerde) belegering van Utrechtse zijde volgde.

De commentatoren van Fox benoemden (achteraf) dat er bij FC Groningen te veel ontzag was voor een club als FCUtrecht. ("blij met gelijkspel") Ik weet nooit of dit helemaal waar is, want is vaak een onderdeel van underdogpositie -en tactisch spel.

Trouwens Buys maakt wel een karikatuur van zichzelf wekelijks... met zijn geschreeuw langs de lijn in het lege stadion kan hij spelers aan hun taken herinneren, maar heeft niet veel vertrouwen dat zijn team het zelf opknapt.  en na die twee vroege goals kon er geen grijntje van een lachje af... Tegen Willem II een speelwijze die recht doet aan de Groningen-spelers die wel 90+ minuten kunnen uitvoetballen:  Van Kaam had nog overzicht, Itakura herstelde zich maar ook de zwaktes bleken weer: Gudmundson, Suslov en El Hankouri kunnen ( nog? ) niet solerend een vuist maken in hun speeltijd en zijn ze zonder aanwezigheid van Matusiwa niet opvallend in hun rendement.

Tijd en onderhandelingsruimte  heeft Fleddderus niet voor deze korte transferwindow:  dat betekent meestal dat de club geld erbovenop moet leggen... ook niet aantrekkelijk. 

Ik wens Buys toch veel sterkte en wijsheid toe in de komende wedstrijden , als ie nou maar geen hartinfarct krijgt.    

 

 

TomOkker10-01-2021 om 07:40

Grappig Kees, ik lees dit nu pas nadat ik net hiervoor onder een ander kopje een aantal van jouw punten ook al benoem. Niet verrassend, ik ben het dan ook in grote lijnen met je eens. Behalve dat ik Gudmundson goed vind spelen en Itakura de beste speler van het hele veld vind.

Nachtwacht10-01-2021 om 10:21

Met jullie eens

Ik zou vooraf voor een punt getekend hebben, maar idd op basis van de wedstrijd zijn wij echt niet minder dan Utrecht.

Het verschil in kwaliteit tussen beide elftallen is kleiner dan vooraf verwacht. Padt en Itakura zouden bij Utrecht gegarandeerd in de basis staan. Verder zijn bijv vd Maarel en Overheem echt niet sterk.

Als je het zo bekijkt, jammer dat wij na de 2-0 (op uitzondering van een 10 minuten in de tweede helft) gestopt zijn met zelf voetballen.

Messaoudi kreeg nogal wat kritiek, maar hoe hij de bal veroverde en een steekpass gaf op SL bij de 2-0 was meesterlijk

kees10-01-2021 om 13:30

@ Tom Okker

 

Ik lees nu ( achteraf ! ) van jouw post tijdens de wedstrijd  ( door jou gepost op 10-01- 07.30 ! )  Bovenstaande tekst van mijzelf is van eerder :10-=01 -07.05 uur ) 

Ben blij dat er toch iets,  naar ieders eigen inzicht, over de FCG  te zeggen/schrijven valt.

 

 

 

Herman Badkuip10-01-2021 om 07:52

 Aantrekkelijke eerste helft met een sterk counterend en effectief FC Groningen, twee prima goals van Joosten en Strand Larsen. Heel jammer dat wij deze 2-0 voorsprong niet mee konden nemen in de rust....Tweede helft was meer spannend dan attractief, een overwicht voor een sterker FC Utrecht en FC Groningen kon op de counter geen vuist meer maken. Zonde dat het laatste doelpunt in de allerlaatste minuut viel, maar FC Utrecht verdiende een gelijkspel. Helaas konden onze invallers in de tweede helft het verschil niet maken....Toch mooi meegenomen, een puntje in Utrecht en donderdag wacht alweer een lastige pot in Tilburg. Misschien dat Azor Matusiwa dan weer een helft meedoet, zodat el Messaoudi weer iets aanvallender kan spelen....

ChiChi10-01-2021 om 10:29

We mogen tevreden zijn met een punt,ik had er vooraf voor getekend,alleen in de laatste minuut gelijk was zuur.

Padt, Itakura en Strand Larsen waren de besten, Matusewa wordt echt gemist!

Nog E E N maal: Onbegrijpelijk dat sommige mensen el Hankouri nog de hand boven zijn hoofd houden.

Heeft geen enkele bal goed geraakt!!!! Waarvan akte.

En Schreck mag wel wat meer speelminuten krijgen, valt elke keer heel goed in!

 

 

 

 

Rob197010-01-2021 om 13:17

Omdat hij zo ondergewaardeerd wordt en een zwak bij Buijs heeft, wordt hij telkens maar weer gebracht. En ook gisteren was het weer een veel te groot verschil, met wat er verwacht wordt en wat hij kan brengen.

Hij zit aan zijn plafond en dat is kkd niveau op dit moment. Als het als invaller al niet meer lukt om een bal tegen een tegenstander aan te trappen op 1,5 van je vandaan, om een corner te krijgen in de slotfase, dan kom je gewoon te kort. Daar heeft goed trainen en aimabel te zijn niets mee te maken. De bal ligt 1 minuut later wel achter Padt, en je verspeeld 2 punten, ook als dat onterecht zou zijn.

Schreck wordt ook veel te weinig gebruikt, een speler die energie in zijn wedstrijd legt, snelheid heeft, en ook nog kan voetballen. Suslov was gisteren weer snel van het veld af, maar als hij zich denkt te kunnen permitteren om als Messi over het veld te slenteren, bij een ingooi zich niet eens aanbied, dan is het leuk dat hij de stempel talent heeft, maar laat hem lekker banken en alleen brengen met een voorsprong van 3 doelpunten, en anders lekker uitlenen.

Is er voor de winter met van Kaam gespeeld aan de rechterkant bij afwezigheid van Dankerlui, speelde hij daar op een voor hem ongebruikelijke positie, wat hem wisselend is afgegaan, dan mag je toch verwachten als er wel mogelijkheden zijn dat hij dan gaat invallen, dit is voor mij onduidelijk waarom hij dan daar niet gebracht wordt. Suslov kan ook even banken mag ik aannnemen, dan is het toch tijd voor de overige talenten of spelers. Lundqvist schijnt niet gemotiveerd te zijn, maar als je zoveel talenten voor moet laten gaan, en dan ook nog eens Hankouri, dan zou ik er ook niet echt vrolijk van worden.

Deze jongen moet gepaaid worden en natuurlijk ook iets gegund, want op deze manier kun je hem beter verkopen of verhuren. Iedere andere trainer zal deze jongen wel gebruiken, maar Buijs heeft een bijzonder kijk op het spelletje wat op dit moment succesvol is, maar ook daar zit een houdbaarheid aan. Je de gehele wedstrijd aan laten sporen door je trainer is misschien nog te doen, maar als je zo af en toe ook nog eens uitgescholden wordt, dan gaat er vroeg of laat iets fout.

Er worden punten gehaald, en dat is natuurlijk een goede zaak, maar het spel blijft zonder een leider in het veld, wel erg slecht te pruimen. Matisuwa wordt dan ook node gemist, voor het evenwicht en het tempo. Mocht hij vertrekken, zorg dan voor een waardige vervanger, die kan stofzuigen, kan temporiseren en niet onbelangrijk kan organiseren. 

Andries10-01-2021 om 10:48

Typische FC wedstrijd.

Op voorsprong komen en dan weer knullig weggeven.

Niet profesioneel.

Missen het publiek langs de lijn.

Vader, moeder, broers etc. 

Een top en top voetballer moet het zonder begeleiding langs de lijn en op zich zelf op eigen benen een wedstrijd aan gaan.

Er zit ook weinig schot in de ontwikkeling van de aanstormende jeugd.

De storm is gaan liggen.

Net gisteren in Utrecht was geen Groningse storm waar te nemen.

Het stormde alleen van Utrechtse kant.

Dammers ging in de fout.

Dammers wil zijn naam veranderen in Dommers.

Dan heeft hij als hij weer in de fout gaat een excuus.

Als je Dommers heet kan je niets fout doen.

Het is de schuld van de naam.

Nu het was weer typisch FC labiliteit.

Buijs schreeuwde het is hier geen speeltuin.

En kon zijn labiel team niet in het gareel krijgen.

Ook schreeuwde hij het gaat om winnen.

Hoe vaak heeft hij dit al niet gezegd.

Het oor in het oor uit.

Al met al een labiel elftal.

Dat is een psychisch probleem.

Een horde pschychiaters kunnen aan het werk.

De hersenen moeten gespoeld worden.

Het zit tussen de oren.

Ja dat is het.

Tussen de oren. 

brummie10-01-2021 om 12:22

Ondanks dat het zuur is dat je nog een goal tegen krijgt in blessuretijd, denk ik dat 2-2 een terechte uitslag is.

De eerste helf met Cruz en Joosten met Strand Larsen voorin heeft de FC meer power en body. Hoop dat Cruz en Joosten

snel complete wedstijden kunnen gaan spelen.

 

Ik vond Gudmundson en Itakura goed spelen, net als de voorhoede in de eerste helft. Suslov viel ongelukkig in. Ondanks het gemis van Matisuwa een behoorlijke teamprestatie bij Utrecht uit. Op naar Willem II!

A Matter of Honor10-01-2021 om 14:02

Ik heb gister de wedstrijd niet kunnen zien omdat ESPN (voormalig FOX Sport) de 421 zender van Ziggo op een onbeschofte manier uit het pakket heeft gedonderd. Maar wat ik van de samenvatting heb gezien (ongeveer 4 minuten) was FC-Groningen in de eerste helft de bovenliggende partij maar in de tweede helft was het meer een kwestie van tegenhouden en ja, als je dan in de blessure tijd de gelijkmaker om de oren krijgt is jammer en teleurstellend,. Maar goed, een puntje uit bij FC-Utrecht is niet verkeerd. Op naar Donderdag dan staat Willem 2 op ons te wachten. Zou me niks verwonderen als die wedstrijd door de FC werd gewonnen. en ..........eh......Balk zal wel gebaald hebben dat hij nog een minuut mocht meedoen.

val10-01-2021 om 14:43

In een geregisseerde interview voelde Fledderus de behoefte de vooralsnog mislukte poging om het contract met Balk te verlengen uitvoerig toe te lichten. De motivatie van Balk houden wij nog tegoed. En passant ging Fledderus ook nog in op de 2 te verwachten ingaande transfers. Tegen FC Utrecht is andermaal gebleken dat er momenteel aanvallend te weinig goede alternatieven zijn. Buijs wil er daarom nog graag een creatieve, aanvallende speler bij hebben. Als versterking voor de dun bezette verdediging is de rechtsbenige Balker in beeld. Laatstgenoemde wordt ook gelinkt aan het vertrek van Itakura aan het eind van dit seizoen. Logischer is het een linksbenige centrale verdediger aan te trekken te meer omdat ook het contract van de bijna 34 jarige van Hintum afloopt. Bovendien is Balker blessuregevoelig; hij heeft hierdoor in de laatste 1,5 jaar 18 wedstrijden gemist. Bij de 18+ jeugd van FCG lopen enkele talentvolle CV-ers maar allemaal rechtsbenig. De eveneens blessuregevoelige Can is weliswaar een LCV maar zit al langere tijd niet meer bij de selectie en wordt kennelijk niet goed genoeg geacht. FCG zal door selecteren en de blik al op volgend jaar richten. Spelers die waarschijnlijk (tijdelijk) mogen vertrekken zijn; Can, El Hankouri, Lundqvist en Schreck. De vraag is bovendien wat de spanjaard Leal toevoegt. Wanneer er in deze transferperiode geen direct inzetbare LCV wordt aangetrokken, de afhankelijkheid van sterkhouder Itakura is eigenlijk te groot, en ook de aanvallende versterking uitblijft moet worden gevreesd dat een 9e plek maximaal haalbaar is.

A Matter of Honor10-01-2021 om 15:42

@Val:

Als je goed naar het commentaar van Mark Jan Fledderus had geluisterd had je kunnen horen dat ze met een verdediger en een aanvallende middenvelder al in een vergevorderd stadium van onderhandelingen zijn. Er zou een Zweedse AM in de the picture zijn waar ze zo goed als zeker een overeenkomst mee hebben, alleen de beoogde CV (Balker/Almere) is nu afgevallen maar kan na het seizoen worden opgepikt. Itakura gaat na dit seizoen weer terug naar Engeland. Verder ben ik het met jouw betoog wel eens, alleen om na 15 wedstrijden al te zeggen dat een 9e plek het maximaal haalbare is, vind ik nogal wat kort door de bocht, we hebben nog 19 wedstrijden dus er kan nog van alles gebeuren. Eerst eens wachten tot eind April en dan kunnen we iets over een eindplek iets zeggen.

campesino10-01-2021 om 21:00

Zoals ik gisteren al stelde, groningen heeft een rechterrijtje selectie. Een linkerrijtje elftal, maar een rechterrijtje selectie (met keuken divisie reserves). Dat is niet negatief, maar een constatering. Dat je dan in de tweede helft terug moet en de 16 niet meer uit komt ligt aan de tegenstander die je daartoe dwingt en de reservebank. Als de suslovjes en balkjes het vd uitgepierde joosten en cruz moeten overnemen, Kom je dus niet meer uit de 16. Des te knapper dat buijs van dit beperkte materiaal zon vechtmachine weet te maken. Maar dat houden ze niet vol. Het kwartje valt niet altijd goed. geeft ook niet, maar wel werk aan de winkel voor flederus. Volgend jaar verdient buijs een betere selectie. Als Itakura en matusiwa vertrekken hebben we voltreffers van flederus nodig. En geen praatjes. Want een praatjesmaker is het wel die flederus. Maar praatjes vullen geen gaatjes.

Zeeman10-01-2021 om 22:09

Nou nou, lag het ook niet een beetje aan Utrecht, dat zgn een 2x sterkere selectie heeft , vogens veel mensen, maar die bakken er ook niet veel van en waar ligt dat dat aan? Ze staan wel wel 9 punten achter bij  de fc. Verklaar je nader.

Of heeft de FC veel geluk en Utrecht veel pech? Geluk dwing je ook af en de spelers van Utrecht zeggen ook, dat de fc een stugge ploeg heeft waar je moeilijk van wint. 

PDI11-01-2021 om 10:28

Is Van Hintum z'n contract al verlengd? Zo niet, dan graag heel snel doen wat mij betreft.

kees11-01-2021 om 11:49

Wat een opwinding van verschillende kanten over de plaats waar we nu staan en de mogelijke eindklassering van FC G !

Natuurlijk is versterking nodig, en worden er spelers verhuurd... Natuurlijk is niet elke aankoop of huurling een "gouden greep" van  MJ Fledderus,  maar mensen heb nou respect voor wat er tot nu toe is bereikt... vorige 2 jaar stonden we halverwege het seizoen onder trainer Buys laag in het rechterrijtje...

Over Buys gesproken:  dat is wel een soort hogedrukpan zeg.!! .. die mag ook wel aan joga gaan doen  

 

Ronnie 11-01-2021 om 12:42

MJ kan even bellen met Anderlecht voor Vlap. Die speelt ook aanvallende middenvelder, mag verhuurt en is fit. Die jongen uit Noorwegen wordt lastig denk ik.

Almere verdediger redelijk zwate blessure. Doorschakelen naar te Wierik. Kan er zo in en kent de fc goed.

Directe versterkingen voor de fc.

Dan nog kijken of we op de linkerveugel of rechtervleugel iets kunnen doen want met de jonkies is het verschil- en dus het verval- tussen basispelers en bank te groot.

Ik kan niet wachten...

Herman Badkuip11-01-2021 om 13:04

Verwacht wel dat Markjan Fledderus druk bezig is met nieuwe aanwinsten voor FC Groningen....Michel Vlap van Anderlecht lijkt mij ook een prima optie en zou tijdelijk een aanvallende versterking kunnen zijn. Abdenasser el Kayathi zal wel niet haalbaar zijn, daar hebben we vanaf het najaar niets meer van gehoord....Mike te Wierik schijnt weer in Engeland te spelen en zal ook wel te duur voor ons zijn. Volgens mij is de linker centrale verdediger van Volendam, Mickey van der Ven ook een speler die bij de FCG zou passen! 

Marco11-01-2021 om 14:30

Waarom zou een El Khayati onhaalbaar zijn? 

Doordat Groningen nu zonder publiek speelt etc. heeft de club een forse omzetdaling. De overheid ondersteunt bedrijven met een omzetdaling door een fors deel van de loonkosten betalen. Dus als Groningen El kayati  6 maanden vastlegd voor 0,5 miljoen aan loonkosten krijgt Groningen 0,4 miljoen terug aan subsidie van de overheid. De overheidssubsidie heeft alleen betrekking op de loonkosten. Transfervrije spelers zijn nu interessant om 6 mnd vast te leggen. Zo heeft PSV het ook geregeld met een dure Gotze en Van Ginkel. Groningen moet ook aan ondernemen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!