Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen presenteert beleidsplan 'Samen naar de Grote Markt'

Door Redactie 13 reacties

Op dinsdagavond 12 januari is er een online nieuwjaarsreceptie. Daar zal het nieuwe beleidsplan 'Samen naar de Grote Markt'worden gepresenteerd. Er wordt onder meer verteld welke koers de club de komende jaren gaat varen en er wordt toelichting gegeven over de inhoud van het beleidsplan. 

Aan tafel zitten Algemeen directeur Wouter Gudde en technisch manager Mark-Jan Fledderus. De presentatie is in handen van Hink Jan Apotheker met als side kick journalist William Pomp van het DvhN. Voorzitter John de Jonge van de supportersvereniging en Tim Teisman (voorziter business club bestuur) schuiven zullen eveneens aanschuiven. De verwachting is dat de presentatie een klein uurtje gaat duren. 

De presentatie wordt vanaf 19.30 uur live uitgezonden via: 

www.youtube.com fcgroningentv

www.facebook.com/fcgroningen

www.facebook.com/dagbladvanhetnoorden

www.fcgroningen.nl

www.dvhn.nl

en op Podium TV.

(bron- FC Groningen)

Reacties:
Growi11-01-2021 om 20:12

Poe poe wat een plan zeg!

32 pagina's waarvan zeker 24 pagina's met een grafische invulling en slecht een beetje inhoud. 
word hier niet echt warm van en vind het veel te vrijblijvend. 
hoop toch echt dat de beleidsbepalers de komende 5 jaar meer kunnen bewerkstellen dan dit!

mis toch echt harde doelstellingen in dit beleidsplan. 

of lees ik dit verkeerd????

Marco11-01-2021 om 20:35

We zijn benieuwd. De eindklassering in de eredivisie  loopt ieder jaar vrijwel gelijk met het budget van de clubs. De kans op Europees voetbal is hierdoor ieder jaar < 10% en hierbij hopen op een eerlijke Scheidsrechter en VAR. Het budget moet omhoog.

Het inpassen van 5 jeugdspelers in het eerste elftal uit het vorig plan ligt verrassend goed op schema. Nu de kunst dat jeugdspelers ook in het eerste willen doorbreken met contracten ipv gratis de deur uitlopen. Verder zou het voor Groningen goed zijn om een jong fc groningen in de eerste divisie te hebben spelen/ desnoods doen we samenwerking met de Noordelijke clubs om dit mogelijk te maken.

Voor Groningen de kunst om binnen de begroting het spelers budget te verhogen (boven Heracles etc.). Het budget is nu relatief laag tv de begroting. Een kleine Excelsior organisatie kan zorgen dat het geld op het veld komt te staan.

Onder Gudde zijn speles de afgelopen seizoenen  voor mooie bedragen verkocht - de uitverkoopacties van Nijland zijn gelukkig voorbij,  Een actieve verkoopafdeling waarbij rijke clubs en investeerders actief worden benaderd kan zorgen voor nog hogere opbrengsten. Een dvd tje val el hankouri naar alle rijke clubs in het midden oosten met de assist op Robben in de oefenwedstrijd en zijn passeer beweging tegen Dumfries kan zo maar zorgen dat een oliesjeik de portomonee trekt. Hier kan Groningen wel verbeteren, Marc Overmars krijgt vaak de hoofdprijs, hoe doet hij dit.

Ten slotte moet het stadion worden gekocht. Desnoods geeft de club aandelen uit om dit te financieren, ieder jaar hebben we al een paar miljoen achterstand op concurrenten door de hoge huur.

 

 

val11-01-2021 om 23:15

Het beleidsplan is wel heel uitgebreid met een gelikte layout. Na een lange aanloop worden 5 pijlers genoemd. Grote koppen, veel foto's, veel bla bla en inhoud in het klein. Opvallend is dat er veel kreten worden genoemd maar is weinig concreet. Het plan past volgens mij niet echt bij de "nuchtere" Groningse supporters. Een beleidsplan moet m.i. kort en krachtig zijn. 

Marco12-01-2021 om 00:17

Het is toch ook duidelijk hoe de club er voor staat: nog 10 jaar de overmoedige schulden van Nijland aflossen.

Samen naar de Grote Markt klinkt leuk. De kans dat dit moet om de gemeente te bewegen om leningen te verstrekken is groter dan om sportief succes te vieren. 

Gudde doet zijn best en het is verstandig dat ze verder kijken dan de korte termijn.

ChiChi12-01-2021 om 12:50

Mooie plannen, weinig concrete dingen en open deuren intrappen!!

Misschien vanavond meer duidelijkheid en concrete plannen.

A Matter of Honor12-01-2021 om 13:25

Allemaal leuke plannen en loze kreten maar met een lege portomonnee kan je weinig uitrichten en komt de Grote Markt nog lang niet in zicht.

brummie12-01-2021 om 14:49

Valt me op dat het beleidsplan op het forum vrijwel negatief ontvangen wordt. Persoonlijk vind ik het een duidelijk en compact beleidsplan.

Het plan geeft een koers aan die de club wil gaan varen, tezamen met de supporters: samen naar de grote markt.

 

Een beleidsplan heeft algemene en concrete doelstellingen. Lees toch echt  ookwel concrete dingen in de genoemde pijlers.

 

 

 

 

Marco12-01-2021 om 15:43

Vorig beleidsplan had ook de ambitie van Europees voetbal. Dat is 5 jaar niet gelukt, waarbij we vaak grote delen van de competitie in het rechterrijtje stonden.  

Het structurele verschil met ploegen als Utrecht, Vitesse en AZ lijkt eerder groter te worden dan kleiner. Onze keeper overwoog zelfs om naar Emmen te gaan.  

Hoekie12-01-2021 om 16:49

Marco: Je moet je huiswerk even opnieuw doen. De FC is in de door jouw genoemde jaren alle 5 jaar in het linkerrijtje geëindigd. Wat een gelul dat je in grote delen van de competitie in het linkerrijte moet staan. Je bent gemakshalve seizoen 2015/2016 vergeten dat we Europees voetbal hebben gespeeld.  In het vorig beleidsplan zie ik de door jouw genoemde ambitie ook niet staan. Het structurele verschil met Utrecht, Vitesse en AZ is een feit en dat gat is alleen met suikeroompjes te overbruggen. De vraag is of je dat als club wilt. 

Hoekie12-01-2021 om 15:52

 Brummie: Dat jij je verbaast dat op dit forum dat het beleidsplan vrij negatief wordt ontvangen dat verbaast mij. Ik ben niet anders gewend dat bijna elk plan, visie of wat dan ook hier negatief wordt benaderd. Blijkbaar is dat de Grunneger met de paplepel ingegegoten. Het topsportcentrum wordt/werd ook de grond ingeboord en als een geldverslindend project gezien. Ik vind het mooi dat het beleidsplan verder borduurt op dit project en de intentie uitspreekt de fitste en sterkste spelers te willen hebben in de eredivisie. 

Natuurlijk staat en valt alles met het uitvoeren van een plan, maar als je geen plan hebt dan weet je ook niet waar je naar toe wilt. Ik ben altijd al een voorstander geweest van de topsportbenadering en kijk met jaloerse blikken naar de conditionele prestaties die de spelers leveren in de Premier Leaque. Deze spelers gaan als de brandweer en zijn top en topfit. De FC kan geen blik ervaren technische spelers aankopen maar kan wel zorgen voor topfitte spelers die zich daardoor kunnen onderscheiden. 

Off topic:
Ik hoor niemand meer op dit forum over SC Emmen die met een even hoge spelersbegroting als de FC troosteloos onder aan staat. Emmen heeft een aantal spelers met salarissen in het elftal die Groningen niet kan of wil betalen.

Een paar maanden geleden riepen de Buijs-haters dat Lukkien een veel betere trainer is en ook tactisch superieur. Ik heb de wedstrijd tegen Twente gezien en zag een lamlendig, levenloos hoopje ellende. Ik zag een Spijkerman bij Heerenveen tegen Fortuna. Geef mij dan maar Buijs die alles uit een speler probeert te halen wat er in zit. 

Tot slot: Ik hoop dat er in deze transfer window snel een paar versterkingen bij komen want Fc speelde op een gegeven moment met 9 man. Suslov viel  dramatisch in en Hankouri schoot met minder dan twee minuten te gaan bij de cornervlag de bal over de achterlijn in een mislukte poging een corner te versieren. Een beetje speler had daar minstens een corner aan over gehouden en daarna bij de te nemen corner de nodige tijdwinst gehaald. 

appie happie12-01-2021 om 16:45

Je bedoelt Spijkerman denk ik..." de dooie" bij Heerenveen op de bank.

Munchen186013-01-2021 om 13:13

Mooi en goed opgebouwd betoog! Kan ik me dus helemaal in vinden :-) 

Hoekie12-01-2021 om 16:56

@ Appie Happie ... Aangepast.

A Matter of Honor12-01-2021 om 18:08

Nog niet zo heel lang geleden zat diezelfde Spijkerman ook bij ons op de bank, weten jullie nog? Vond het toen ook al een "dooie", is dus nog niks veranderd. Nee, geef mij Adrie maar!!!

TomOkker12-01-2021 om 18:57

Wat hebben die gasten gesnoven?

marcelfcg13-01-2021 om 08:16

Frisse Groningse lucht. Dat doet een mens goed.

appie happie12-01-2021 om 19:20

Kom kom niet zo negatief..als er niks gebeurt is er ook niks aan..nu is er enige reuring of tenminste ze willen proberen om iets te doen.Er is een plan...

Ik zeg,laat ze,wordt het niks jammer..we moeten even van de nuchterheid af.. 

nulvijftig13-01-2021 om 13:46

Wel grappig om de reactie op dit forum te lezen en dat te vergelijken met de reacties op voetbalzone. Op voetbalzone zijn de buitenstaanders vooral positief, er was zelfs een Akkrum-Zuid fan die jaloers was op het huidige beleid van FC Groningen. En dan alle negatieve reacties hier, bijna gewoon zielig, lees het plan eens goed door en kijk de uitzending terug met oa Fledderus en Gudde.

Ik denk dat er niks mis is met het beleidsplan. Is geen wetenschappelijk rapport en dat moeten we absoluut ook niet hebben. Alle doelstellingen zijn helder geformuleerd en uiteraard hoeft er in dat boekje niet meteen te staan hoe de directie die doelstellingen wil realiseren, dat gebeurd namelijk vrijwel nooit in een publieke presentatie van een beleidsplan over 5 jaar.

Maar de doelstellingen van de directie sluiten redelijk aan op het beleid van de afgelopen anderhalf jaar, de speel(strijd)wijze is herkenbaar, er worden realistische doelen gesteld voor zowel transfers, spelersontwikkeling, aantal spelers uit de jeugdopleiding in de eerste selectie, mogelijke positie op de ranglijst.

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!