Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen tegen concurrent FC Twente in de strijd om plek 6

Door Tom Kuiper 8 reacties

We zijn nog maar net bekomen van de zenuwslopende wedstrijd van gisteren, maar de volgende kraker staat alweer op het programma! FC Groningen neemt het komende zondag om 14:30 uur op tegen FC Twente in het eigen stadion. Waar het er op leek dat FC Groningen gisteravond met lege handen zou komen te staan, leek het er in Enschede op dat de Tukkers een knap punt zouden behalen tegen Ajax. Totdat Klaas Jan Huntelaar in het veld kwam die de wedstrijd besliste met twee goals (1-3). 

FC Twente

Zoals gezegd verloor FC Twente gisteren in de absolute slotfase door supersub Hunterlaar. (Ook gevreesd in Groningen) De 37-jarige spits scoorde met zijn eerste balcontact en stond tenslotte nog geen minuut in het veld. Kort daarna maakte hij zijn tweede waardoor FC Groningen de 6e plek kon heroveren. Onder leiding van trainer Ron Jans verbazen de Tukkers dit seizoen vriend en vijand. Bij aanvang van de competitie gaf niemand ze een cent maar door slim aankoop(en huur) beleid heeft de selectie van Twente genoeg kwaliteit in huis. Één van die aankopen en sterspelers is Cerny. Hij raakte gisteren geblesseerd en vandaag kwam het bericht naar buiten dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Sneu voor hem, goed voor ons aanstaande zondag. 

FC Groningen 

Het was een behoorlijk spannende wedstrijd gisteravond in Tilburg. Met een redelijk hoog tempo, slecht voetbal, een eigen goal, afgekeurde doelpunten en een (voor ons) heerlijk scoreverloop. Één ding is zeker: zondag zal FC Groningen beter voetbal op de mat moeten leggen. Danny Buijs was dan ook kritisch na de wedstrijd tegen over ESPN. 
Buijs geeft tegen FC Groningen TV aan dat hij ziet dat er bepaalde fouten worden gemaakt die hij ook in eerdere wedstrijden heeft gezien. Danny benoemt dan ook dat deze fouten eruit moeten want anders valt het kwartje wél de verkeerde kant op.

Wat betreft de selectie van zondag zal er zaterdag middag bekeken worden wie er wel en niet kunnen spelen. Misschien word er bij Matusiwa, La Cruz en Joosten pas zondag een beslissing gemaakt. Laatst genoemde viel uit met een knie blessure maar trainde vandaag 'gewoon' mee met de groep.

De opstelling is nog niet bekend.


(
Met dank aan FCGStats)

Het word een ontzettend spannende wedstrijd zondag. Het zou mooi zijn als we weer eens weten te winnen van FC Twente! 

COME ON FC!

Reacties:
15-01-2021 om 22:45

Reken jezelf niet rijk , FC Groningen.  Ook zonder Cerny en vleugelverdediger Oosterwold kunnen ze gewoon erg gevaarlijk zijn in de aanval...FC Groningen staat op 30 punten (16),  en FC Twente 3 punten lager (16).  Deze "6 puntenwedstrijd" is voor onze FC G belangrijk om vroeg in de tweede seizoenshelft direct bij de subtop te blijven...SC Heerenveen ligt achter, evenals FC Utrecht en het  AZ (plaats 5 met één punt meer als FCG staat er vlak boven. (AZ speelt zaterdag tegen ADO)

Recent geblesseerden zoals Matusiwa en Joosten hebben anper tijd om helemaal fit te worden;  Ik verwacht Lundqvist in de basis en hoop dat El Messaoudi de opbouw van achteruit gaat doen.  Als Strand Larsen maar goed bediend gaat worden.   ik denk  2 - 1 tot de 75 e. minuut... en wat komt  daarna  ???

 

 

hermank196916-01-2021 om 05:40

Fc Leaseclub blijft gevaarlijk, spelers hebben weinig te verliezen.

TomOkker16-01-2021 om 08:03

Maar wij hebben El Hankouri.

Metworst16-01-2021 om 09:06

 En Thomas Suslov:

OptaJohan op Twitter meldt:

Hij is de jongste Groningen-speler met zoveel gecreëerde kansen in een Eredivisieduel sinds Opta deze data registreert (2010/11).

https://twitter.com/fcgroningen/status/1350336987371286529 

appie happie16-01-2021 om 09:31

We maken morgen worst van Twente..revance van de vorige wedstrijd..

16-01-2021 om 13:00

Dreuge Worst  !

appie happie16-01-2021 om 15:12

Woest  leverworst...nooit beter gehad...

Metworst16-01-2021 om 18:39

metworst en leverworst van slagerij Kuipers in Zuidbroek en Sappemeer. 

Daar rij ik graag een stukje voor om. (ik woon zelf in het westen van het land)

Bayern 16-01-2021 om 10:10

Als we zo voetballen als tegen Heracles, 2e helft Utrecht & Willem II dan heb ik weinig hoop dat we hier punten aan over houden. 

Twente heeft irritant genoeg een prima selectie. Nog irritanter ze betalen weer salarissen die concurrenten nooit kunnen betalen en geven geld uit wat er niet is.  Terwijl ze vorig seizoen nog iets van 9 miljoen verlies draaiden en een schuld van 10 tallen miljoenen hebben. Maar hey de KNVB vindt het allemaal prima dus dan is er niks aan de hand toch? Financial fairplay m'n reet! 

Nog even over de wedstrijd, tegen twente doen wij het nooit goed zelfs in het seizoen dat ze degradeerden kregen ze nog punten van ons. Ik hoop dat Groningen gaat verrassen maar ik zeg 65% kans dat twente wint, 20% kans op gelijkspel en 15% kans dat Groningen wint. Ik heb er helaas geen goed gevoel over.

Pietjepal16-01-2021 om 12:30

Ja metworst, die Suslov is toch beter dan ik dacht. Dat filmpje dat erbij zit op Twitter overtuigt me echt. Zijn overzicht valt me er echt op. Lijkt wel, of hij de oorzaak is van de goals van Mo.

Martijn 16-01-2021 om 16:59

De eerste goal van hem wel uiteraard, die assist kwam van suslov. Hij moest hem er nog wel even inschieten natuurlijk. Ik hoop voor hem en Groningen dat hij vanaf nu vaker het net weet te vinden, tevens hoop ik  dat hij in een situatie als zijn tweede en winnend goal ook zelf zo'n balletje zal afleggen op een medespeler voor een intikertje

TomOkker17-01-2021 om 06:54

Wedstrijd niet gezien Piet? Om nou een conclusie te trekken naar aanleiding van een paar beelden, gaat mij te ver maar goed we zien nu wel waarom hij onder andere eén van de betere spelers was. Want de beste op dit moment is m.i. Itakura, die begint zich meer en meer te ontwikkelen als een speler van de buitencategorie, buiten Groningen dan hé.

Herman Badkuip16-01-2021 om 13:21

Heb een goed gevoel over de wedstrijd van zondag tegen FC Twente....zal zeker niet gemakkelijk worden, maar ja dat geldt eigenlijk voor elke eredivisiewedstrijd dit seizoen! Hoop dat 't een heerlijke open wedstrijd gaat worden, lekker met twee teams volop op de aanval en veel doelpunten. Niet te veel afwachten, maar er vol op klappen met een aanvallend ingesteld FC Groningen. De achterhoede van FC Twente onder druk zetten met onze snelle en beweeglijke spitsen. Als ik Danny Buijs was zou ik starten met Mo el Hankouri, Jörgen Strand Larsen en Joël van Kaam in de voorhoede, vlak daarachter Achmed el Messaoudi op de 10 positie! Tomas Suslov en Daniël van Kaam voor het middenveld en onze vertrouwde achterhoede met Dankerlui, Itakura, van Hintum en Gudmundsson. In de tweede helft kunnen we dan, als 't nodig is, onze sterke troeven Matusiwa, Joosten en Da Cruz nog inzetten....en uiteraard Dallinga als Strand Larsen op is....4-3 voor FC Groningen met goals van Strand Larsen [2x], El Messaoudi en Dallinga! Fijne wedstrijd allemaal, volgens mij maken we van het team van Ron Jans heerlijke dreuge Grunniger worst! ps. Twente speelt morgenmiddag niet met Cerny en Oosterwolde, maar wel met hun nieuwe aanwinst Abass....moeten ze goed in de gaten houden!

16-01-2021 om 23:01

 

4  -  3    ... wel heel veel goals dan...  Nee, ik kom echt niet verder dan 2.waarvan de laatste de winnende... voor welke ploeg?  dat staat in de sterren geschreven

Andries16-01-2021 om 17:40

Balker en FC hebben een mondeling accoord.

Van de zomer transfervrij.

Mondeling accoord waar hebben wij dat eerder gehoord.

Revanche.

FC Twente niet op oorlogsterkte.

3 punten moet kunnen.

Het ligt aan de spelers of zij het ook willen.

De spelers zijn baas op het voetbalveld.

Buijs is baas aan de zijlijn.

Wie is er nu baas zij of hij?

In ieder geval de FC moet de blamage van het gaten kaas voetbal toendertijd in Enschede uitwissen.

Wat is die Hankouri plotseling op dreef.

Een 1 dags vlieg?

De FC is nog hoopvol die Zweedse aanvaller binnen te kunnen halen.

Waarom het zolang duurt wordt niet verteld.

Fleddi zegt het is een buiten categorie speler.

Dat duurt even langer.

Vaak als het lang duurt komt een speler niet.

FC Twente vs. FC Groningen 5-0?

FC Groningen vs. FC Twente 5-0?

Afwachten maar.

 

 

 

 

 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!