Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen knokt zich terug tegen Twente en sleept een punt uit het vuur

Door Redactie 17 reacties

Het zag er even heel donker uit voor de Trots van het Noorden. Het keek na 45 minuten tegen een 0-2 achterstand aan tegen een effectief omschakelend Twente. Direct na de pauze had trainer Danny Buijs een driedubbele wissel toegepast en het strijdplan omgegooid. Dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer (1-2) van El Messaoudi. FC Groningen domineerde het spel, Twente kon alleen nog tegenhouden. Halverwege het tweede bedrijf schoot Strand Larsen de stand in evenwicht, 2-2. 

eerste helft
Al snel de eerste mogelijkhedheden op naam van Van Hintum (naast) en kort daarna Strand Larsen dat over het doel ging. Een verkeerde inspeelbal van Itakura leidde uiteindelijk tot een kans voor Danilo die naast het doel mikte. In een andere situatie zwijnde Padt op een terugspeelbal. Zijn poging om de bal vooruit te spelen kwam hard tegen het lichaam van Danilo dat bijna het doel inging. Ten koste van een hoekschop tikte Padt de bal naast de paal. De daaropvolgende hoekschop werd ingekopt door Dumic, 0-1.

Aan de overzijde van het veld wist Strand Larsen zich bijna in stelling te wurmen maar het schot was te zacht. Halverwege de eerste helft de 0-2 van Van Leeuwen. Een mokerslag! Balverlies op het middenveld met een omschakelmoment ging hieraan vooraf. Op de speelhelft van Twente beproefde El Hankouri met een laag schot het keeperswerk van Drommel. Een vrije trap ging via het hoofd van Itakura over het Twente doel.

Suslov schoot van dichtbij hard op Drommmel. FC Groningen probeerde bij vlagen om wat aan de achterstand te doen, maar het waren de gasten die op dat moment stukken effectiever voetbalden. 

tweede helft
Lundqvist, Schreck en D. van Kaam waren in het veld gekomen voor Matusiwa, Suslov en Da Cruz. Bij Twente was Ebuehi vervangen door Pleguezuelo. Vrij snel naar de hervatting een voorzet van Lundqvist op El Messaoudi die van dichtbij de 1-2 scoorde. Het had kort daarna ook zomaar 2-2 kunnen zijn op de inzet van Lundqvist, Pierie stond op de goede plek hetgeen nog wel een hoekschop opleverde. Een dubbele wissel bij de gasten: Danilo en van Leeuwen mochten naar de kant. Daarvoor terug Abass en Markelo.

Ook Gudmundsson was dichtbij de 2-2 na een fout achterin bij de tukkers. Drommel kon ternauwernood redden met zijn been. Niet veel later een schitterende voorzet van Gudmundsson. Strand Larsen kwam voor zijn man en tikte keurig de bal binnen, 2-2! 

FC Groningen bleef lang aandringen. Met name van Gudmundsson en Lundqvist ging heel veel dreiging uit. In de slotfase mocht Twente een vrije trap nemen met een kopkans voor Pierie.

Er kwamen 4 minuten bij. In de stand kwam geen verandering meer. 

Met deze puntendeling blijft FC Groningen op plek 6. Volgende week zaterdg speelt het uit tegen Vitesse. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, Suslov, Matusiwa, Da Cruz, El Messaoudi, El Hankouri, Larsen                                           

Opstelling FC Twente: Drommel, Ebuehi, Dumic, Pierie, Smal, Roemeratoe, L.Ilic, Zerrouki, van Leeuwen, Danilo, Menig

Reacties:
appie happie17-01-2021 om 17:01

Ach Grongen blijft ook scoren..toch weer 2 x vandaag..eerder deze week 3 en vorige week 2..nou , dat is wel eens anders geweest..

1ste helft stond/ging alles verkeerd..Buijs zet het in de rust recht.

Terecht punt verdiend we hadden kunnen winnen...vond el Hankouri ook deze x niet raar spelen..wellicht is bij hem.nu ook het kwartje gevallen..

Padt kost ons de overwinning vandaag..maar oke hij heeft ons ook dikwijls gered,dus ik heb geen kritiek op hem..

Op naar Vitesse..punt moet mogelijk zijn,toch!!!

Johan17-01-2021 om 17:02

Leuke pot gezien. Eerste helft help je Twente in het zadel maar 2e helft fantastisch teruggevochten. Goeie wissels ook. Snap de kritiek op Gudmundsson niet zo. Vergelijk het eens met onze rechterkant zou ik zeggen. Voorzetten kan idd beter maar een erg leuke speler om naar te kijken. Uitblinkers Itakura, Kaam, Messaoudi en ook voor mij Gudmundsson want hij komt er tenminste langs. Vond Dankerlui, Matusiwa erg zwak. Zou ook eens gaan nadenken over een keeperswissel want hoe wil je anders die Noor beoordelen? Maar het allerbelangrijkste stop eens met 2 mensen bij de cornervlag neer te zetten bij het nemen van een corner. Gaat echt nergens over. 

PDI17-01-2021 om 17:26

Eens m.b.t. Gudmundsson, het vervangen van Padt ( niets ten nadele, maar wij moeten ook verder), en zou willen toevoegen dat El Hankouri een prima wedstrijd speelde, hardwerkend en tijdig ingrijpend en anticiperend.

TomOkker17-01-2021 om 17:45

V.w.b. Gudmundsen prima speler, maar dat vind ik de laatste paar wedstrijden al. Ben het ook eens met appie m.b.t Hankouri. Enige kritiek op Buijs maar heeft het in de rust goed aangepakt, 3 wissels, hoor je niet vaak maar het heeft goed uitgepakt.

corinti17-01-2021 om 17:09

Van kaam MOTM

TomOkker17-01-2021 om 17:36

Ja dat zei Maduro, wat vind jij?

Herman Badkuip17-01-2021 om 17:17

Terechte uitslag hoor, eerste helft was duidelijk voor FC Twente en in de tweede helft kwam FC Groningen sterk terug, met zelfs nog kansen op een overwinning. Vooral Gabriël Gudmundsson speelde een sterke partij, schitterende voorzet op Strand Larsen bij de tweede goal. Gudmundsson moet meer als linkerspits spelen, met zijn snelheid en een nog betere voorzet kan hij in wedstrijden 't verschil maken! Volgende week Mike te Wierik en Ko Itakura in het centrum en Bart van Hintum weer linksback. Matusiwa en Da Cruz moeten nog even aansterken en Vitesse uit maar even overslaan. Invallers van Kaam, Lundqvist en Schreck speelden in de tweede helft verdienstelijk. Ook ik wil volgende week onze nieuwe keeper Bratveit wel eens aan 't werk zien, geef Sergio Padt ook maar eens een weekje rust! Complimenten voor het hele team, zoals zij zich in de tweede helft terug vochten, met de vechtersmentaliteit en conditie van onze jongens zit 't wel goed!

hermank196917-01-2021 om 17:33

Padt mag wel een paar weken rust, kan hij goed nadenken waarom hij na de transfer zo zwak en ongeïnteresseerd staat te keepen. Misschien krijgt hij door Bratveit nieuwe inspiratie.

Marco17-01-2021 om 17:43

Elftal leert weinig van fouten, uiteindelijk zal het wel met kwaliteit te maken hebben. Eerste twee doelpunten geef je onnodig weg. Dit gebeurd te vaak dit seizoen. Dat Suslov er in staat, komt omdat Flederus heeft nagelaten om El Khayati te halen. Die speler had zich in december al bij de spelersgroep moeten aansluiten zodat je er in deze fase plezier aan hebt.

Knap teruggevochten. Waarbij de voorzetten veel beter moeten.  Gudmundsson zijn kracht is juist dat hij op komt, dit doet hij echt heel goed. Hierdoor krijgt hij ook vaak de ruimte die hij nodig heeft. Voorzetten moeten beter. 

 

 

Cantona17-01-2021 om 18:02

El Khayati?........meen je dat nou?

A Matter of Honor17-01-2021 om 19:00

Als we het aankoopbeleid aan de supporters overlaten kunnen we met drie elftallen in de eredivisie spelen. Ben daarom blij dat er één persoon over gaat, in dit geval Mark jan Fledderus, die het niet nodig vond om El Kayati te halen.Ik zou zeggen, Marco, laat het aankopen van spelers nu eens over aan mensen die er verstand van hebben.

17-01-2021 om 20:34

@ M O' H

Je hebt gelijk... er zijn altijd mensen die denken dat ze het beter weten...dat mag natuurlijk ( en ik denk dat zelf touwens ook wel eens )... Wel is een beleidskeuze geweest om een smalle selectie te hebben en ook in het transferbeleid wordt de hand op de knip gehouden  (ons ben zûnig - geen cént tevéél  !! ), jammergenoeg ook door het aantrekken van lang geblesseerde of herstellende spelers.  In dit stadium van de competitie repareren van zwakke plekken in het team, dat hebben we ook in de winter 2019/2020 gezien, maar nu - in coronatijd - ligt er nog veel meer druk op de begroting. 

Twee goede spelers erbij nu in januari, kan de selectie helpen om niet "in elkaar te zakken"  op de lange duur.  Het zou meer dan zonde zijn als ze die puntenvoorsprong dit seizoen weer roemloos moeten inleveren.

 

En over de hier gemelde kritiek  op spelers in de wedstrijd:  het blijft wel sport hoor:  iedere speler kan een keer dingen doen die niet lukken..of domme fouten maken.  als het goed is wordt dat weer door andere spelers met extra inzet gecorrigeerd...voetbal is een teamsport ! 

Erg spannend allemaal wat er bij FC Groningen dit jaar gebeurt.  en in de hele competitie zijn er steeds verrassingen.

update: ik las onlangs op een voetbalsite dat al vanaf eind vorige jaar over de Zweed Irandust is gesproken/onderhandeld.(door Nevland getipt ).en dat de prijs van deze linker aanvallende middenvelder  tussen de 1 en 1,5 Milj bedraagt..geen kattenpis dus, maar volgens MJF: een buitencategorie speler....  Met Te Wierik  die nu zeker is binnengehaald .

 

 

Lucian17-01-2021 om 17:44

Goede wissels van Buijs in de rust. Had nav de eerste helft een 2-2 niet meer verwacht. Knap dat ze tot het eind aan toe strijdbaar blijven dat is echt plus punt van dit seizoen. Kaam man of the match.

Andries17-01-2021 om 18:17

Iedereen tevreden.

De spelers van de FC.

De spelers van Twente.

Buijs.

Jans.

De kijkers.

De scheidsrechter.

De bal.

En ga maar zo door.

2 punten verloren.

Ach wat geeft dat.

Het was een fantastische voetbalmiddag.

Ja 2 punten verloren.

1 doelpunt was voldoende om de 3 punten binnen te halen.

Maar dan stokt de doelpunten maschine.

Het moest 2-2 worden en blijven.

Geen Ajax mazzel.

En geen Groningse mazzel.

De kneusjes knokken terug.

Dat wel weer.

Iedereen doet zijn best.

Heeft Dammers nog gespeeld?

Padt heeft de taken van Dammers vanmiddag overgenomen.

Ja Padt bouwt af.

Hij heeft zin in zijn transfer.

Twente ging de eerste helft te keer.

De doelpunten waren kadootjes.

Een slap FC begin dus.

Breien en breien.

Slaapverwekkend.

Moesten nog wakker worden.

Buijs heeft zijn spelers in de rust de oren gewassen.

En toen werd iedereen wakker.

Altijd het zelfde liedje.

Buijs moet de spelers voor de wedstrijd de oren wassen.

Misschien helpt dat.

De oren van Buijs moeten ook gewassen worden.

Dan is hij ook wakker.

Iedereen moet zijn oren voor de wedstrijd wassen.

Dat helpt de FC.

Een soort voodoo ritueel.

Daarmee kun je een wedstrijd beslissen.

 

 

 

campesino17-01-2021 om 18:22

Persoonlijk vind ik dat de goede prestaties vd FC dit jaar aan buijs zijn toe te schrijven. ( Kwalitatief leeft deze selectie boven zijn stand). Maar tegen twente hebben we in de twee wedstrijden, 5 punten verloren door toedoen van buijs. In de uitwedstrijd troefde jans in de eerste helft buijs taktisch AF en vandaag was het de eerste helft wel een hele rare opstelling die uit de hoge hoed van buijs kwam. Positief dat hij dar zelf ook inzag en zodoende alsnog een Punt redde.

Verder veel gepapegaai vandaag. Vond padt prima keepen op dat ene foutje na, die hij zelf herstelde. Verder een paar prima reddingen. En vd kaam man of the match. Kan iemand me uitleggen waarom.

Bayern 17-01-2021 om 19:01

Ik snap alle lof voor Gudmondsson niet zo. Tuurlijk heeft hij vandaag een assist. Maar over het algemeen zijn zijn voorzetten en schoten volkomen lachwekkend. Dat is echt 3e klasse niveau ik erger me daar kapot aan. Van een professional mag je toch wel wat meer verwachten? 

Oeleoptak18-01-2021 om 12:35

Eens. Hij komt door zijn snelheid vaak in een veelbelovende positie. Maar het vervolg is dan zeer teleurstellend

Hoekie17-01-2021 om 19:48

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was de FC net als in de uitwedstrijd tegen Twente niet bij de les. Slordig balverlies in de uit wedstrijd in de achterhoede en vandaag ook het middenveld leidde tot een paar grote kansen en 2 doelpunten  voor Twente.


Ik lees hier regelmatig kritiek op Buijs over de gehanteerde speelwijze/tactiek. Trainer Jans was heel duidelijk in zijn analyse. Hij werd in de tweede helft tactisch overklast door Buijs, door Buijs zijn systeemwijziging. Het kan natuurlijk ook dat deze forumleden het niet eens zijn met Jans maar de FC was in de tweede helft heer en meester tegen een sterker geacht Twente. 

Itakura, Gudmondsson, Hankouri speelden prima en de invallers maakten mede door de tactische aanpassingen het verschil. Prachtige actie en dito pass Lundqvist met een geweldige afronding van Strand Larsen. Ik hoop dat er nog een 1of 2  creatieve aanvallend ingestelde spelers bij komen want deze speelwijze kost erg veel kracht.

Ik lees vaak op dit forum de naam El Khayatti maar dit type speler komt alleen naar de Euroborg voor een jaarsalaris van een tonnetje of 5. Niet doen dus. We zijn geen Emmen die doodleuk 2 of 3 spelers 4,5 ton euro betaalt. In mijn optiek zijn dat casino-aankopen waarmee je van zelf een keer op de koffie komt. 

17-01-2021 om 20:46

FC Emmen,  bedoel je?... die club staat stijf onderaan, en zo ambiutieus als ze dit jaar ingingen ( met stadionverbouwingsplannen etc ) zo bedrogen komen ze nu uit. er komen daar nu 3 spelers bij !  Ik benijd Dick Lukkien niet nu Emmen alle thuiswedstrijden ook verliest.

Nachtwacht17-01-2021 om 22:00

Heb me prima vermaakt vandaag... Als er een ploeg verdiende te winnen vandaag, dan was het de FC

Padt was niet sterk bij de eerste tegentreffer, maar hij is nog steeds een van de beste keepers van de eredivisie (op Onana en Drommel na). Credits voor Mo el Hankouri... gewoon tweede helft linkshalf en dat helemaal niet onverdienstelijk.

Vind el Khayati geen goede optie. De man is over een paar dagen 32. Zijn laatste seizoen bij ADO scoorde hij 17x, waaronder een flink aantal strafschoppen. Was ook regelmatig onzichtbaar. 

Alf17-01-2021 om 23:57

Voor een analyse van Buis zelf is dit wel interessant om te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=a0US8TvHuOA

corinti18-01-2021 om 12:58

Uit deze analyse komt precies naar voren waarom o.a in dit forum wordt gesproken dat van kaam zovaak op safe speelt,naar achteren etc.Dit in tegenstelling zoals hij vorig jaar begon en door supporters geroemd werd.Dribbels,acties etc.Daar gruwelt Buijs dus van..

Hij wil geen creatieve oplossing,maar aannemen>spelen.Huisschilders ipv kunstschilders.Buijs is een echte Teamplayer,maakt van spelers een echt team.Klasse daarvoor,ben ook blij met de behaalde punten.Maar ik ben toch ook fan van spelers met lef,die onverwachte(geniale)dingen doen.En dat timmert Buijs er wel goed uit.zucht.. 

Johan18-01-2021 om 15:07

Kuttrainer die Buijs. Veel te veel punten ook....

Hoekie18-01-2021 om 16:59

corinti@ Tip : Kijk de wedstrijd nog een keer terug en dan zal je zien dat Suslov tegen Twente op het middenveld knullig de bal verliest net als zijn invalbeurt tegen Utrecht waar het meerdere keren gebeurde. Matusiwa deed dat vorig jaar ook. van Kaam deed dat vorig jaar af en toe ook en dat moet uit hun spel.

Creative acties zijn leuk en aardig maar balverlies op het middenveld is dodelijk tegen een goede counterploeg als Twente. Het grappige is dat als het fout gaat Buijs dan hier de schuld krijgt want het ligt dan zogenaamd aan de tactiek..... Het is goed dat spelers fouten maken want daar leren ze van, maar dezelfde fout kun je niet eindeloos blijven maken. 

A Matter of Honor18-01-2021 om 17:21

Suslov stond dez wedstrijd op tien, wat in deze wedstrijd niet zo goed uitpakte. Ik vind deze speler meer rendement hebben als hij van rechtshalf/rechtsvoor speelt, een beetje uit de drukte, dan kan hij meer een actie maken en speelt hij wat vrijer.Maar ja, wie ben ik? In elk geval geeen trainer van de FCG want die zet de poppetjes de laatste tijd wel aardig op de juiste plek.

campesino18-01-2021 om 17:44

In de uitwedstrijd tegen twente, bleef groningen maar opbouwen van achteruit, wat total niet luego met veelvuldig balverlies tot gevolg. Vooral ook omdat twente vroeg en agresief stoorde. Dat had jans toen goed gezien. Pas in de rust gooide buijs de taktiek om, maar toen was het kwaad al geschied. Gisteren moest de taktiek  un de pauze weer omgegooid worden en paste buijs 3 wissels toe. Als je weet dat messaoudi de kunstschilder uithangt, laat hem dan op tien, fase is IE ook gevaarlijker en als je vd kaam niet op wilt stellen zet DAAR dan schreck  of dammers meer, dat lijken me meer stukadoors. Nogmaals het was niet logisch dat hij de hele boel omgooide, positief was dat hij zijn fout herstelde. Interesante uitleg van buijs overigens.

Hoekie18-01-2021 om 18:05

Campesino: In de uitwedstrijd tegen Twente legde Dammers tot 2 keer toe de  bal breed  waarvan 1 keer rechtstreeks naar de tegenspeler op de rand van de 16 meter. Bij de pupillen leer je al dat je niet moet uitverdedigen in de eigen 16 meter. De volgende tegengoal miste hij de bal bijvolkomen  de middenlijn. Heeft niets met tactiek te maken maar alles met geklungel.

Datzelfde geldt voor Padt in de thuiswedstrijd die de bal tegen de tegenstander opschoot. Ook de goal van Dumic heeft niets met tactiek te maken maar is de verdienste van Dumic en/of matig dekken van de achterhoede speler. 

Dammers is op dit moment niet goed genoeg, is van goede wil maar heeft veel kaarten nodig om het gemis aan kwaliteit te compenseren. Daarnaast heeft hij ook een beetje pech met zijn eigen doelpunt. 

Je geeft aan dat de FC tegen Twente 5 punten meer had kunnen hebben. Je hebt in ieder geval een aparte kijk op de resultaten want dan zouden we gewoon mee doen om het landskampioenschap. 

campesino19-01-2021 om 11:31

Hoekie. Dat geklungel in de uitwedstrijd has voorkomen kunnen worden door meer de lange Bal te spelen, wat groningen in de tweede helft ook deed. ( Taktiek)

Un de thuiswedstrijd ontstond het geklungel in mijn ogen mede door onnodig vele wisselingen in de basiself. Buijs zag dat later zelf un getuige zijn 3 wissels. Het doelpunt van dumic heeft DAAR uiteraard niets mee te maken.

Verder zie ik dat je geen fan van dammers bent. Wat dat betreft zal je extra blij zijn met de komst van Ter wierik.

appie happie18-01-2021 om 18:45

Balk per direct naar Utrecht,hoeven sommige hier zich daar niet meer druk over te maken..

Pietjepal18-01-2021 om 19:04

Fijn Appie. Ko Itakura, kan die niet gekocht van het geld van de eventuele verkoop van Azor? Heb je dan wel weer vervanger voor Azor nodig. Darn wat is dat toch lastig. Good luck for Fledderus.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!