Terug

Deel deze pagina:

Officieel: Mike Te Wierik terug bij FC Groningen; contract voor 3,5 jaar

Door Sven Heikens 25 reacties

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel: Mike Te Wierik is terug bij FC Groningen en tekent een contract voor 3,5 jaar. Afgelopen zomer verliet de verdediger FC Groningen voor zijn buitenlands avontuur, maar dat liep niet helemaal zoals gehoopt. FC Groningen was direct geïnteresseerd in een terugkeer van de ex-aanvoerder, bericht de club op haar site.

 

Technisch directeur Fledderus is blij met de terugkeer van de verdediger: "We hebben in mijn ogen met het terughalen van Mike zowel voor de korte als lange termijn uitstekende zaken gedaan". Op korte termijn zijn de kwaliteiten van Mike bekend en met het langdurig vastleggen van Mike hebben we een deel van de stabiliteit binnen onze selectie gewaarborgd", aldus Fledderus. In het achterhoofd houdende dat Padt na dit seizoen vertrekt bij de FC.

 

Reacties:
Herman Badkuip19-01-2021 om 12:27

De terugkeer van Mike te Wierik is heel goed nieuws voor FC Groningen! Ervaren eredivisiespeler, die het komende halfjaar samen met Ko Itakura onze defensie gaat versterken. Mocht onze Japanse superster ons aan het einde van het seizoen gaan verlaten, dan zou ik gaan voor linkspoot Mickey van der Ven van FC Volendam als zijn vervanger! De komst van te Wierik is een flinke tegenvaller voor Wessel Dammers, die nu moet vrezen voor nog minder speelminuten....wellicht dat zijn oude club Fortuna Sittard hem wil overnemen? 

Thomas Portugal19-01-2021 om 12:39

Zeer blij met de terugkeer van Te Wierik. Een speler die zich altijd 100% inzet en veel ervaring heeft op dit niveau. Van Hintum kan zo ook weer gewoon op linksback spelen en Gudmundsson linksbuiten, waar hij naar mijn idee beter rendeert. Wessel Dammers is een prima backup, niet verhuren of verkopen. Vergeet niet dat Te Wierik ook in noodgeval op rechtsback kan spelen. Ik zou dan eerder Leal terugsturen naar Vila Real. Hopelijk staat Te wierik zaterdag meteen in de basis.

Zeeman19-01-2021 om 12:39

Goeie zaak dat Te Wierik weer terug  , meer stabiliteit in de verdediging.

Las net dat Balk ook per direct nr Utrecht gaat en in die deal komt Troupee nr de fc.Dus iedereeen weer blj.

Nu van Hintum nog even laten bijtekenen, routine kunnen we goed gebruiken.

marcelfcg19-01-2021 om 16:32

Troupee is voor ons toch geen meerwaarde. Die jongen staat al enkele jaren stil in zijn ontwikkeling. 

grunn196719-01-2021 om 12:54

Prima speler voor groningen, zal eerst nog wel wat moeten optrainen, weinig gespeeld.

Nu nog een aanvaller of aanvallende middenvelder. Dan is de selectie voor 2e seizoenhelft wel ok.

Geen verdedigers meer (troupee !?)

Alberto119-01-2021 om 12:56

Ben hier erg blij mee, geeft inderdaad meer stabiliteit, durft leiding te geven, gaat voorop, samen met Matusiwa, in de strijd. Wist niet dat Troupee in die deal zit, niet slecht want Dankerlui is een van onze mindere spelers. Troupee was een tijdlang toch een goede rechtsback.

FC NL05019-01-2021 om 13:30

Het betrekken van Giovanni Troupée in de deal rond Remco Balk is vooralsnog gebaseerd op 1 tweet van een FC Utrecht fan en wordt (nog) nergens gemeld in de meer serieuzere regionale/landelijke media.

 

Ik vind het super dat Mike terugkeert, want kan dan samen met Ko weer een goed duo vormen waardoor Van Hintum weer naar zijn geliefde linksback positie kan worden geschoven en hij onze spits Strand Larsen van de goede voorzetten kan voorzien 

hermank196919-01-2021 om 16:18

Las zojuist dat Utrecht heeft aangegeven dat Troupe wel in een ruildeal betrokken wordt met de Fc. 

FC NL05019-01-2021 om 16:31

@hermank1969 :

Waar heb je dat dan gelezen, want dat zou inderdaad een ander licht op de zaak werpen ?

 

Zou je zodra je de bron heb gevonden deze kunnen delen via de site, want dan is het namelijk zichtbaar voor alles en iedereen die FC Groningen lief heeft 

hermank196919-01-2021 om 17:57

Probeer het linkje door te sturen maar lukt niet echt. Het staat op de site van Twentefans. Fc Twente zou ook interesse hebben. Wanneer je naar beneden scrollt op 18 januari.

A Matter of Honor19-01-2021 om 15:07

Als ik het goed begrijp en goed naar de reactie van Mark Jan Fledderus luister: Quote "we willen meer Nederlandse spelers met ervaring in ons team hebben", dan vrees ik dat de komst van Delaho Irandust van de baan is.

kees19-01-2021 om 17:00

Daar heb ik mij ook al bij neergelegd... Toch werd er al in december/ eerste week januari al gnoemd dat er een deal was tussen FC G en Häcken  nou is een vraagprijs van ruim boven 1,5 miljoen voor deze Irandust ook niet misselijk... Verder kan deze speler wel wat...dat geloof ik meteen, maar of het eruit komt? 

Valt mij wel (weer) op dat het zgn. "beleid" van MJF in  de praktijk een of twee gewenste spelers betreft en verder is het de waan van de dag of iets lukt of niet. Harroui komt niet over van Sparta want dat is onbespreekbaar voor Van Stee... Waarom er nu opeens in de buitencategeorie wordt gekeken en tegelijk weer zo'n "beleidsvisie" de ronde doet ( zoals:: meer Nederlandse spelers??)

dat is voor de show allemaal zeg ik erbij:  Da Cruz en Leal hebben ze niet veel aan...en die transfers moeten eigenlijk "in één keer goed" zijn met het beperkt voorradige geld bij FCG ...toch?

TomOkker20-01-2021 om 05:28

Je bedoeld Da Cruz tot nu toe vaak geblesseerd zeker, want eenmaal fit gaat die ons nog verrassen . Die jongen mist wedstrijd ritme maar je ziet toch in eén opslag dat die kan voetballen.

Ronnie 20-01-2021 om 09:06

@kees, deze mening vind ik wat flauw. Wij zijn als fc nu eenmaal niet de grote magneet die makkelijk buitenkansjes weet binnen te halen. Dan kun je in feite twee dingen doen. 1. Je zoekt niet meer naar buitenkansjes en doet het met middelmaat of 2. Je probeerd het iedere keer toch en stoot regelmatig je neus.

doe mij maar nummer 2. Ik zet me wel over de teleurstelling van niet lukken heen als ik af en toe een speler als Doan kan zien.

verder ben ik het redelijk eens met je betoog. Het is soms inderdaad de waan van de dag. Kijk bijvoorbeeld naar zwolle. Die hebben spits nodig, kijken om zich heen en komen uit bij Vente...

kees20-01-2021 om 15:46

@ Tom Okker en @ Ronnie

Ik beweer niet dat MJF slecht werk aflevert, en dat ze er bij gewilde ( en dus dure ) spelers er niet uitkomen, dat kan.  Maar FC groningen moet z'n spelersbegroting aanpassen/verhogen  aan de positie op de ranglijst...de status van de club gaat ( net als bij aandelenkoersen ) vóóruit  op de actualiteit.  Komt er een bezuiniging dan wordt het niet een strijd om de overwinning per wedstrijd , maar een strijd om de erkenning van de FC G na jaren lang ingeleverd te hebben:  dóórbouwen op het succes en toch maar weer zoeken naar een inversteerderspool (tje) .   Wel ben ik zo reëel te begrijpen dat lege stadions ons parten kunnen spelen in de concurrentie met anderen...

  

 

Alf19-01-2021 om 15:19

Opmerkelijk rugnummer: 32. Misschien vanwege de leeftijd die hij verwacht te hebben als hij afzwaait? Hij is nu 28.

nulvijftig19-01-2021 om 16:21

Ik denk gewoon tijdelijk tot de zomer, dan zal hij wel het nummer van Itakura overnemen.

TOPGrUNN19-01-2021 om 16:44

Blij dat Mike weer terug is. Nu euro's sparen, of hopen op een leuk bedrag bij verkoop van spelers in de zomer...en dan alsnog Itakura vastleggen en voor de ervaring verlengen met van Hintum als linksback...

Andries19-01-2021 om 19:28

Wat moeten wij met de overbodige verdedigers.

Poll is verhuist naar Dordrecht.

1 verdediger minder.

Een voordeel van veel verdedigers is dat je daar mee de pot dicht kan gooien.

Dat als de 0 gehouden moet worden.

Alleen verdedigers op het veld.

Nog nooit vertoond.

Een primeur.

Net wat voor Buijs.

Ik denk aan wedstrijden tegen de top 3.

Hoe is het met Dammers.

Komt hij nog aan de bak?

Die Zweedse middenvelder heeft wel lang bedenktijd.

Een langzame voorzichtige denker.

Neemt geen overhaaste risico's.

Slim ventje.

Wacht op grotere clubs.

En het grotere geld.

Ja wat moet Fleddi daarmee, de arme stakker.

Al die vervelende geruchten van de clubs zijn het eens over de transfersom.

Dan komt de speler waar het om gaat.

Die moet nadenken.

FC Groningen.

Nooit van gehoord.

Dan wordt het voor Fleddi moeilijk.

Van Fleddi ook nog nooit gehoord.

Dan zegt Fleddi: Robben, Suarez en hij gaat zo door....

Deze spelers komen bekend voor.

De speler vraagt zich af hoe komen die spelers bij zo'n onbekende club.

Om van Fleddi af te komen zegt de speler: ik denk er over na.

Je hoort van mij.

In deze fase zitten wij nu: je hoort van mij.

Volgens mij is de speler vergeten dat hij dit gezegd heeft.

Ja, ja.

Harroui zou nu ook komen.

Ook nog niets vernomen.

Het is stil.

Er is geen beweging.

Alleen maar verdedigers.

Nu ook Troupe naar Groningen.

Wat een troep wordt dat.

Troupe was een groot talent, maar brak nooit door.

Dat overkomt het gros grote talenten.

Breken niet door.   

Nu genoeg gezegd over verdedigers.

Nu zijn aanvallers aan de beurt.

Daar heeft de FC ook genoeg van.

Alleen ontbreken nog wat buiten categorie spelers.

De FC heeft een 5 jaren plan: naar de Grote Markt!

Ik heb daar een hard hoofd in.

Waar halen zij de poen vandaan om dat te bekostigen.

Op aanstormende jeugd hoeven wij niet rekenen dat zij van buiten categorie zijn.

13 in een dozijn.

Opleiden van talent betaalt zich niet uit.

Hou daar dus mee op. 

En nu naar Arnhem.

Succes!

Johan19-01-2021 om 20:44

Prima aankoop dit. Zou ook Troupee/Balk een uitstekende deal vinden. Vindt hem beter dan Dankerlui maar goed dat zal dan moeten blijken. Leal kan dan wel weg volgens mij. Verder nog 1 aanvallende versterking zou mooi zijn. Balker heb ik wel mn bedenkingen over. Erg vaak geblesseerd namelijk en Itakura nooit om alleen op dat vlak maar een verschil te noemen en dan heb ik het niet over de rest, maar dat kun je ook niet verwachten. Itakura is niet te betalen voor ons helaas. Had ook wel zaken met de Eagles willen doen voor Gorter en Beukema. Alleen de naam Beukema bevalt me al voor een verdediger. 

Marco19-01-2021 om 21:45

Zet Joël van Kaam in de nabije toekomst rechtsback. Speler deed het al goed in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Speler heeft fysiek, hardheid en een drive om naar voren te gaan. 

Alf19-01-2021 om 23:31

Dit is idd een reële optie. Hij kan de hele rechterkant bestrijken. Alleen of hij zich ook verdedigend staande houdt als FC Groningen onder druk komt te staan weet ik niet.

TOPGrUNN19-01-2021 om 22:20

Van de Ven van Volendam lijkt mij ook geen verkeerde...doet het nu in de beker tegen psv ook niet onaardig.

Johan19-01-2021 om 22:30

Is niet te betalen voor Groningen vrees ik

Alf19-01-2021 om 23:42

Dat de FC ook nog een aanvallende middenvelder zou willen halen begrijp ik niet. We hebben immers ook nog Lundqvist die een goede assist in huis heeft. In de spits is de FC veel kwestbaarder. Strand Larsen is onmisbaar. Da Cruz zou daar ook kunnen spelen. Maar hij is meer een speler die met de bal aan de voet loopt. En hij is een huurspeler (wel met optie tot koop dacht ik).

Je kan je geld maar 1 keer uitgeven. Dus eerst maar kijken of je geld genoeg hebt om Da Cruz in te lijven. Ook omdat je wel een echte rechtsbuiten in de selectie wilt hebben.

Metworst20-01-2021 om 07:11

Dat ze een aanvallende middenvelder willen halen snap ik wel, hier op het het forum wordt dit al geroepen sinds Cherry weg is.

Da Cruz is meer de aanvallende type, ik vermoed dat hij ook niet de schakel op het middenveld is.

Lundqvist zou dat moeten kunnen en Suslov misschien ook. Maar vooralsnog mist steeds de schakel tussen middenveld en aanval.  Messaoudi vult dat nu wel aardig in en scoort ook regelmatig, maar ze zoeken niet voor  niets naar een Harroui, Irandust.

Ik vind overigens dat spelers regelmatig op posities worden gezet waar ze zich eigenlijk niet thuis voelen, daar zullen ze nooit optimaal renderen. 

Metworst20-01-2021 om 07:00

Geweldig dat Te wierik terug is. Met hem zal de verdediging nog stabieler worden. En met Mike heb je iemand in huis die de andere cv kan sturen/coachen zoals Balker volgend seizoen ,maar ook Dammers zal beter naast Mike renderen. Daar ben ik van overtuigd.

Welkom terug Mike.

ChiChi20-01-2021 om 10:37

Die Zweedse (top) middenvelder is langzamerhand een 2e Harroui aan het worden!

Dus MJF: tijd om te schakelen!

hermank196920-01-2021 om 11:05

Volgens gva.be zou de Fc in de markt zijn voor Benson Manuel van Fc Antwerp. Zou gaan om een vleugelspeler.

FC NL05020-01-2021 om 11:15

Gezien de geruchten van de laatste dagen vermoed ik dat FC Groningen binnenkort wel met nieuws komt over 1 of misschien zelfs wel meerdere nieuwelingen waarbij ik vooral hoop dat scouting/Fledderus hebben ingezet op het proberen te halen van een buitenspeler + spits, want op die posities is de spoeling momenteel wel het dunst imo 

Hoekie20-01-2021 om 11:23

Het lijkt er inderdaad op dat we na pogingen Diemers, Harroui binnen te halen ook Irandust niet kunnen overhalen te tekenen. Las in het DVhN dat Fledderus heel lang gewacht heeft met het aanbieden van een contract aan Remco Balk. Dat heeft kwaad bloed gezet en de deur werd helemaal dichtgeslagen door zijn interview. Dat was niet handig ook al meen je in je recht te staan zoiets te zeggen. Ik begrijp ook dat het best moeilijk is om met een niet te volle portemonnee te gaan winkelen maar te lang wachten op Irandust is ook geen optie lijkt mij. Wellicht nog een laatste poging Harroui binnen te halen door het bod te verhogen. Ik laat mij graag verrassen door Fledderus. 

A Matter of Honor20-01-2021 om 12:59

Diemers en Harroui,we kunnen er wel steeds weer op terug komen maar die gasten zijn we allang vergeten. Wat betreft Balk geef ik Mark Jan Fledderus groot gelijk dat hij de deur met een smak heeft dichtgegooid want met een speler met zo' mentaliteit valt niet te praten, weg met dat ventje. Irandust is van een andere categorie,die speler moet nogal wat kosten, daar ben je niet klaar mee met een miljoen dus daar moet eerst goed over nagedacht worden wil je zo"n uitgave rechtvaardigen. Ik heb nog steeds een vage hoop dat dit wel goed komt. Andere opties voor het middenveld hebben we bijna niet. Lundqvist zou een probeerseltje zijn als aanvallende middenvelder. Suslov, absoluut niet, deze speler is nog niet ervaren genoeg om als spil in het team te functioneren. En dan een van der Ven van Volendam, wat moet je daar nou mee? Een speler uit de KKD. Al eerder is gebleken dat voor een KKD speler de stap naar de sub top van de eredivisie een te grote stap is gebleken, dus deze speler valt dan ook af. Misschien dan toch die Zweedse speler Stefano Vecchia van de club Sirius? Wie het weet mag het zeggen!!! 

Hoekie20-01-2021 om 14:10

a MOH@ Wie het weet mag het zeggen?  Uit je post blijkt dat je de KKD niet erg goed volgt anders had je niet zo geringschattend gedaan over v.d. Ven. Deze speler is al bijna niet meer te betalen door de FC. Er zijn inderdaad spelers uit de KKD die het niet gehaald hebben maar ook legio die een voltreffer bleken Huntelaar, van Nistelrooij, Mertens' en noem ze verder maar op. 

A Matter of Honor20-01-2021 om 15:12

Dat werd van Koc toentertijd ook gezegd, was een uitermate groot talent, nou we hebben allemaal gezien wat er van hem is geworden. En geringschattend over van der Ven, helemaal niet, die speler kan niet mee doen in de Eredivisie, ja misschien met FC-Emmen maar daar houdt het dan ook mee op. en daar komt bij dat ik mij niet laat beinvloeden door  Voetbalprimeur of Soccernews want dat zijn sites die "met de wolven in het bos" meehuilen.

Hoekie20-01-2021 om 15:49

Joey Veerman en vele anderen komen gewoon uit de KKD. Deze speler gaat vele miljoenen opleveren. Dat er spelers zoals Koc niet slagen en je daarom niet uit de KKD spelers moet halen is erg kortzichtig. Gelukkig ben jij geen scout van de FC Groningen want met in Nederland alleen in de eredivisie scouten daarmee kom je er niet. Ik vraag mij af of je wel eens KKD wedstrijden ziet zodat je zelf een oordeel kunt vellen. We zullen zien of onze aanwinst Radinio Balker uit de KKD het wel goed gaat doen. 

Johan20-01-2021 om 16:47

Vd Ven kan op 1 been nog mee in de eredivisie. Koc is 100 jaar geleden. Verschil eredivisie en eerste divisie is nu veel kleiner. Denk dat Balker wel mee kan qua niveau maar vraag me af hoe het fysiek zal gaan. Een hoger niveau kan ook nog meer blessures opleveren. Had daarom liever een andere aankoop gehad zoals vd Ven maar vrees dat dit niet haalbaar is

A Matter of Honor20-01-2021 om 19:36

Voor alle duidelijkheid, Hoekie, voordat FOX sport ESPN werd keek ik altijd naar wedstrijden in de KKD, dus ik weet best waar ik over praat. Ik vind dat spelers uit de KKD er niet direct staan, iets wat wij toch zo belangrijk vinden, daarom beweer ik ook dat genoemde spelers niet in de SUB TOP eredivisie mee kunnen. Ik noem niet voor niks FC-Emmen wat dus geen SUB TOP is. Koc mag dan 100 jaar geleden zijn maar Ahmad Mendes Moreira en William Troost Ekong zijn recent ook bij onze club mislukt. Ik ben niet tegen het feit dat er in de KKD wordt gescout maar dan moet er wel terdege een langere tijd naar betreffende speler wordt geken zoals nu bij Radinio Balker van Almere City

Johan20-01-2021 om 22:21

Ekong kwam van de Spurs en Mendes van de amateurs. Dat rijmt zon beetje...

A Matter of Honor21-01-2021 om 11:43

William Troost Ekong speelde vanaf 17 jaar tot 20 in de jeugd van Tottenham Hotspur voordat hij bij FCG kwam. Ahmed Mendes Moreira kwam van Kozakken Boys(tweede divisie), beide, naar is gebleken, niet geschikt voor de SUB TOP van de eredivisie.

ChiChi20-01-2021 om 15:23

Ik vind het met de aanvallende versterkingen maar erg lang duren.

Mogen wel 2 aanvallende versterkingen bijkomen, aangezien Joosten en de la Cruz "kneuzen" blijken te zijn.

Hoekie20-01-2021 om 17:02

Johan @  Gelukkig zijn er op dit forum meer leden die de KKD volgen en kwaliteit onderkennen. Ik denk dat v.d Ven nu al onbetaalbaar is voor onze FC. Ik ben benieuwd naar welke club hij gaat vertrekken nu of in de zomer. Over Radinio Balker denk ik hetzelfde: Als hij blessurevrij blijft een goede aankoop. Hij heeft regelmatig wel wat pijntjes hier en daar. Hopelijk van voorbijgaande aard. 

FC NL05020-01-2021 om 17:04

Balk is definitief naar FC Utrecht.

 

Bron : Aanvaller Remco Balk versterkt FC Utrecht

 

Daartegenover staat dat Balker met ingang van komend seizoen speler van FC Groningen is.

 

Bron : FC Groningen bindt Radinio Balker - FC Groningen

Pietjepal20-01-2021 om 17:36

Balker binnen: yes!! Over Cruz en Joosten: niet zo negatief. Ja ze zijn de helft geblesseerd of komen er van terug maar de meerwaarde bleek in de eerste seizoenshelft in zeer ruime mate. Dat mensen met plezier naar de pot keken is sinds zij er bij zijn. En de ranglijst liegt ook niet. Geluk hadden we met het direct top-zijn van Strand en nu met de basiskwaliteiten van Suslov.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!