Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Vitesse - FC Groningen

Door Sven Heikens 5 reacties

In de door ESPN-benoemde 'Januari, toppermaand' mag de topper Vitesse - FC Groningen ook niet ontbreken. De topper onder de teams buiten de 'traditionele top 4'. Beide teams draaien een topseizoen, want waar beide ploegen nu staan, halverwege de competitie, hadden beide ploegen vooraf niet durven dromen. Nummer 2 tegen nummer 6; zaterdag om 18:45 in de Gelredome.

FC Groningen

Na het 2-2 gelijkspel van afgelopen weekend, had Groningen deze midweek even rust. Iets was de ploeg van Buijs wel goed kon gebruiken, want een aantal spelers liepen, zoals het leek, op hun laatste benen en anderen waren nog herstellende richting 100% fitheid. De eerste helft tegen Twente was beneden niveau, maar de tweede helft knokte Groningen zich volledig terug in de wedstrijd resulterend in twee goede goals en waren er nog kansen op meer. 

Een week later wacht Vitesse en voor deze wedstrijd is ook de teruggekeerde Mike Te Wierk speelgerechtigd. Als de oud-aanvoerder direct terugkeerd in de basiself, is op moment van schrijven nog niet bekend. Evenals de fitheid van Joosten, Da Cruz en Matusiwa, al is de verwachting van twee laatstgenomenden dat ze fit genoeg zijn voor een basisplaats. 

Vitesse

Vitesse is ook na de winter vrolijk verder gegaan waar het voor de winterstop was gebleven, namelijk wedstrijden winnen. Plak daar een plek in de kwartfinale van de beker bij op, kortom: Vitesse beleeft een topseizoen. De in het oog springende uitblinkers van Vitesse zijn Bazoer en Tannane, die het team op sleeptouw nemen, waar spelers als Doekhi, Bero en Openda zich weer aan optrekken. De Arnhemse formatie voetbalt dit seizoen als een goed geoliede machine. 

In de heenwedstrijd had Vitesse in de eerste helft moeite met Groningen en kwamen de Arnhemmers er niet doorheen. In de rust switchte Letsch de formatie van 3-5-2 naar 4-3-3 en daar had de Groningse formatie weer geen antwoord op. Zaterdagavond wacht een interessante pot voetbal, waarin beide coaches elkaar vermoedelijk ook met de nodige formatiewisselingen willen verassen.

Historie

FC Groningen heeft geen goed track record in de Arnhemse sporthal. Vorig jaar won Groningen weer eens in de Gelredome door twee goals van Asoro, maar in de edities ervoor ging Groningen er regelmatig af met een fikse nederlaag. Van de in totaal 38 ontmoetingen in Arnhem, won Groningen er slechts 8 edities, 10 keer werd het een gelijkspel en 20 keer bleven de punten in Arnhem. 

DATUM CO THUIS-UIT UITSLAG ARBITRAGE  
08-11-2019 ED Vitesse-FC Groningen 1-2 Gözübüyük  
21-05-2019 NC Vitesse-FC Groningen 3-1 Nijhuis  
12-08-2018 ED Vitesse-FC Groningen 5-1 Lindhout  
02-02-2018 ED Vitesse-FC Groningen 2-0 Wiedemeijer  
01-10-2016 ED Vitesse-FC Groningen 2-1 Wiedemeijer  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(FCG Stats) 

Een editie waar wij graag aan terugdenken, is die van 10 mei 2015, de returnwedstrijd in de play offs, welke Groningen uiteindelijk won:

Een kleine 14 dagen na deze wedstrijd stonden we met z'n allen op de Grote Markt. #SamenNaarDeGroteMarkt

Groningen is nog ongeslagen in 2020; Kan Groen-Wit deze reeks doorzetten? Come on FC!

 

Reacties:
Marco21-01-2021 om 20:11

In het thuisduel legde Groningen, Vitesse lam met een antibiotica speelstijl. Tanane kreeg  straffe mandekking van Matusiwa; waardoor Vitesse niet aan het voetballen kwam. Dezelfde aanpak zal nu ook nodig zijn met daarnaast scherpte in de counter. 

Hoekie21-01-2021 om 22:39

Off Topic: Mail ontvangen van FC Groningen waarin de FC uiteenzet wat de financiële gevolgen zijn van de coronamaatregelen. Iedere seizoenkaarthouder die de FC een warm hart toedraagt en het geld kan missen zou ik willen vragen: Steun je cluppie en zie af van restitutie. Mijn vrouw en ik zien af van restitutie van onze jaarkaarten. Wij hopen dat velen ons gaan volgen. 

Alberto121-01-2021 om 23:09

Ik zie vanzelfsprekend ook af van restitutie. Hoop op een gelijkspel.

ChiChi21-01-2021 om 23:26

Ik ga natuurlijk ook afzien van compensatie.

Elke supporter met een groen/wit hart moet dit doen, als je het natuurlijk kunt missen!

Dit is ontzettend belangrijk voor onze FC, ook i.v.m.transfers etc.

Ik hoop dat ook een aktie komt voor sponsoren, want dat is het "grote" geld!!!!

Herman Badkuip22-01-2021 om 13:31

Uiteraard blijven wij met z'n allen onze club steunen in deze moeilijke tijden! Ook de wedstrijd van ZAT. 23-1 zal weer heel lastig worden, maar dat geldt voor beide teams. Vitesse Arnhem heeft een sterk team met twee onbetwiste uitblinkers in Tannane en Bazoer, die de laatste wedstrijden wel heel erg hautain spelen....misschien dat FC Groningen met een goed tactisch speelplan het team van Letsch wel kan verslaan. Mannetje op Tannane en de druk op de achterhoede van Vitesse houden, waardoor Bazoer niet te vaak mee naar voren kan gaan. FC Groningen zal waarschijnlijk op de counter gaan spelen, gebruik maken van een snelle omschakeling naar voren met hun snelle spitsen [Gudmundsson, Strand Larsen en Da Cruz]. Verwacht Mike te Wierik op z'n vertrouwde stek achterin, samen met Dankerlui, Itakura en van Hintum. Azor Matusiwa moet Tannane het leven zuur maken, Daniël van Kaam en El Messaoudi moeten onze spitsen in stelling brengen. Verwacht weer een enerverend duel om de overwinning, misschien dat wij op het einde van de wedstrijd weer de gelukkigste zijn...Maar ga uit van een dikverdiend gelijkspel [2-2]. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!