Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen roept supporters en sponsors opnieuw op voor steun.

Door Tom Kuiper 6 reacties

FC Groningen heeft vanochtend opnieuw de steun van het publiek opgeroepen op de site van de FC. Doordat er een aantal maanden geleden een oproep is geweest door de supportersvereniging voor het 'afzien van tegemoetkoming voor het seizoen 2020/2021' zijn er inmiddels al 1300(!) mensen die geen geld terug hebben gevraagd voor de gemiste wedstrijden dit seizoen. FC Groningen is nu gestart om de achterban ook actief te benaderen. 

Voor het totale bericht verwijzen wij u door naar de website van FC Groningen. Hier benoemd Wouter Gudde ook begrip te hebben voor supporters die het om wat voor reden dan ook afzien van deze regeling. 

Reacties:
ChiChi22-01-2021 om 10:45

Is duidelijk dat e.e.a. heel belangrijk is voor onze FC, ook i.v.m. evt. transfers!!!!!!

Ik hoop dan ook dat veel supporters met een groen/wit hart afzien van compensatie, natuurlijk alleen indien dit financieel voor degene mogelijk is!!

 

 

Hoekie22-01-2021 om 16:16

  Wij doen mee!

A Matter of Honor22-01-2021 om 20:38

Als er mensen zijn die de club een goed hart toedragen maar niet de mogelijk hebben wedstrijden te bezoeken en dus ook geen seizoenkaart hebben en toch een bijdrage willen leveren in de overleving van de club, zou het dan niet verstandig van het bestuur zijn om een bankrekeningnummer te openen waar deze mensen een bijdrage op kunnen storten? Zal me benieuwen hoe hier op wordt gereageerd.

Andries22-01-2021 om 11:51

Het moet niet langer duren.

Of Corona vreet alle voetbalclubs op.

Betere tijden komen aan.

Verwachting is juni 2021.

Zolang moet de FC het nog uitzingen.

Ik heb de podcast jl. beluisterd.

Het voetbal wordt buiten het veld wetenschappelijk begeleid.

Veel gedoe.

Een gewenste speler wordt geanalyseerd.

Daarvoor werd met 1 oogopslag een talent herkend.

Zonder wetenschappelijke poespas.

Op simpele wijze kwamen Mataz, Tadic, Suarez naar Groningen.

Nu ja simpel met haken en ogen.

Zonder grote portemonnee moet een armlastig FC creatief bezig zijn.

En spelers halen zonder slapende honden wakker maken.

Een  spits halen  die om welke reden ook nog niet vaak gescoord heeft.

En dit in een betere omgeving wel zal doen.

We moeten niet zo moeilijk doen over scouting van spelers.

Als je internationale jeugdelftallen scout kun je dit op je TV doen.

Internationale wedstrijden worden op TV uitgezonden.

Dus gewoon thuis blijven voor de buis.

De podcast had het kort over nog in bewerking zijnde transfers.

Fleddi is met een buiten catergorie speler bezig.

Hij is dicht bij een transfer.

Maar 90 procent zegt hij komt niet.

Dus blijven 10 procent over die enig hoop geven.

Streep deze transfer maar door.

Fleddi blijft doorstrepen.

 

 

 

hermank196922-01-2021 om 13:23

Dus geld lonkt voor Irandust naar Toulouse!

22-01-2021 om 13:32

Jammer...maar... het zat eraan te komen dat hij niet naar FC G komt.

Heel veel moeite voor gedaan van Nevland en MJ Fledderus... Niet getreurd: er komen zeker weer andere mogelijkheden!

Clubliefde wordt in dit item genoemd, om de club financieel bij te staan.  Bonussen en stukje salarissen ingeleverd, en er wordt nu ( weer ) een appèl gedaan om de club bij te staan .  Om uitzicht te bieden door het minimaliseren van het verlies op korte termijn tot dat de toeschouwers weer in het stadion mogen. ...met die belofte van de clubleiding dat de selectie zoveel mogelijk op sterkte blijft.

Zaterdag genieten weer van FC Groningen, op de bank.  Maar een overwinning op Vitesse is ook een mooie spelers-bijdrage..toch ?!!

 

 

A Matter of Honor22-01-2021 om 17:54

Herman 1969.

Wie of wat is jouw bron????

val22-01-2021 om 15:13

Gudde sprak eerder van een donkere wolk boven FCG. Er wordt nu serieus rekening gehouden met het scenario dat er in dit seizoen helemaal geen publiek meer kan worden toegelaten bij de wedstrijden. Daarom wordt er nu opnieuw een beroep op sponsoren en supporters gedaan om -indien mogelijk- af te zien van compensatie. Bij een volledige compensatie zou de schade ca. 6 miljoen bedragen. Dit komt overeen met het eerder genoemde bedrag van ongeveer 400/k per wedstrijd. In de aan supporters gezonden mail wordt gesproken over een totale schade van 9 miljoen. Door loonsubsidie van de overheid, inkrimping van de organisatie en loonoffers van personeel/directie wordt het verlies dit seizoen beperkt tot 3,75 miljoen. Het laatste is wat kort door de bocht en waarschijnlijk wordt bedoeld het (operationele) verlies zonder rekening te houden met het transferresultaat. Door de transfers van o.a. Zeefuik, Hrustic en doorverkoopvergoedingen is er al een positief transferresultaat behaald van ruim 3 miljoen. Blijft over een verlies van ca. 0,6 miljoen. Met de al gedane toezeggingen om af te zien van compensatie is dit verlies vermoedelijk al weggewerkt. Vorig seizoen is er voor ongeveer 85% afgezien van compensatie. Toen betrof het 4 wedstrijden. Het is niet te verwachten dat dit nu opnieuw zoveel zal worden omdat het nagenoeg alle 17 wedstrijden zijn. Alle nieuwe toezeggingen vanaf nu levert FCG winst op. Het doembeeld van opnieuw een negatief eigen vermogen is dan ook overdreven. De wolk is niet zo donker als wordt geschetst. De wens van een buffer, om de selectie volgend jaar te versterken, is heel begrijpelijk. Het zou ook fantastisch zijn wanneer Arjen Robben zijn contract met FCG met minimaal 1 jaar zou kunnen verlengen.

A Matter of Honor22-01-2021 om 16:11

Het et nog nooit zo duuster west of er komt aaltied wel weer licht, nog eev'm deur zet'n, nog 'n zetje en wie binn'n der weer kloar met. Volhol'n dus!!!!

BOUWE22-01-2021 om 16:02

We gaan hun nu helpen fc groningen is voor ons allemaal ook in deze zware tijd 

Zeeman22-01-2021 om 19:55

Kreeg vandaag een mailtje van de fc over onvoorwaarlijke clubliefde en ze bedankten mij dat ik als 1 van de eersten  afzag van enig compensatie en ook afzag van volledige tegemoetkoming voor de gemiste wedstrijden.

Ik hoop dat vele supporters dit voorbeeld volgen ( als het budget het toestaat) en daarmee de lasten van fc verlichten in deze Corona tijd.

Ik waardeer het zeer, dat de fc de moeite neemt om alle supporters die afzien van compensatie en de tegemoetkoming te bedanken voor dit gebaar.

 

Hoekie22-01-2021 om 21:45

Wij hebben jouw voorbeeld gevolgd en ook afgezien van compensatie voor 2 jaarkaarten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!