Terug

Deel deze pagina:

Ondermaats Groningen verliest in Almelo

Door Sven Heikens 25 reacties

Een onmachtig FC Groningen heeft een nederlaag geleden in Almelo. Door een treffer van Burgzorg won Heracles Almelo met 1-0. Tot aan de openingstreffer in de 24e minuut zat Groningen goed in de wedstrijd, maar na de goal stortte het in elkaar. Ook de aanvallende wissels van Buijs mochten helaas niet baten.

Eerste helft

Heracles kwam scherp aan de aftrap. Na vier minuten werd een vrije trap verlengd door Schoofs en belandde op de lat. Een kleine minuut later kon Vloet geheel vrijstaand naast koppen. Dit leek een wake up call voor FC Groningen, want daarna begonnen ze met voetballen. Een snelle, flitsende aanval eindigde bij Leal en waar de Spanjaard hem moest afschuiven op spits Strand Larsen, schoot de Spanjaard de bal wild in de tribunes. Enkele minuten later eindigde een aanval via wederom Gudmundsson bij Strand Larsen, maar zijn schot kon Blaswich nog net keren.

Maar in de 24e minuut draaide de wedstrijd volledig. Een lange bal werd volledig verkeerd ingeschat door Leal, waardoor Burgzorg één-op-één met Padt rustig kon binnenschuiven. Vanaf dit moment kwam Groningen ook niet meer aan voetballen toe. Een te korte terugspeelbal van Leal zorgde opnieuw voor gevaar voor Heracles, maar de Heraclieden speelden het, gelukkig voor de FC, heel slecht uit. Met 1-0 gingen beide ploegen de rust in.

 Tweede helft

In de rust werd de ongelukkig spelende Leal gewisseld voor kersvers vader geworden Mo El Hankouri. Aan het spelbeeld veranderde echter weinig. Groningen kon aanvallend geen vuist maken en Heracles behield het overwicht. Buijs liet FC nog aanvallender voetballen door Slor en Dallinga in te brengen voor Van Kaam en Suslov, maar de beste kans op een treffer was nog van Schoofs, waar Padt goed redding op bracht. 10 minuten voor tijd schakelde Groningen bij en begon het lange ballen te spelen. Dammers werd gebracht als stormram en wist een bal goed te verlengen, maar Strand Larsen schoot helaas over.

Opstellingen: 

Heracles: Blaswich; Breukers, Rente, Pröpper, Quagliata; De la Torre, Schoofs, Azzouzi; Van der Water, Vloet, Burgzorg

FC Groningen; Padt; Leal, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; Gudmundsson; Lundqvist, van Kaam; Suslov; Strand Larsen, Da Cruz.

Groningen moet even pas op de plaats maken. Met deze breedte van de selectie en een aantal blessures zakt het niveau helaas wat verder weg. Wellicht komt er komende week nog een aanvallende versterking? En anders moet het met deze selectie gebeuren. Hopelijk zijn Matusiwa, Joosten en El Messaoudi volgende week ook weer fit, wanneer Feyenoord in eigen huis wacht. 

 

Reacties:
Marco30-01-2021 om 18:47

MjF had een kwaliteit speler moeten vastleggen afgelopen weken.

Leal, suslov, slor, Dallinga, el hankou hun best gedaan, te weinig voor top eredivisie.

Teveel onnodig balverlies. Spel te weinig gericht om Lars en te bieden. Gudmonson is wel 20x naar voren gerend, geen enkele bruikbare voorzet. 

Nachtwacht30-01-2021 om 19:46

Qua voorzetten heb je gelijk, maar Gudmundsson was de eerste helft wel de enige die met een actie een aanval inleidde

FCGrûnnn30-01-2021 om 21:52

Geen enkele? De beste kans in de eerste helft komt van hem vandaan..... Larsen had die gewoon moeten maken!

ChiChi30-01-2021 om 18:51

Zeer zwakke vertoning! Ik vraag mij af of ze die Leal wel eerder hebben zien spelen, kan er niets van!

Waarom geen Schreck ingebracht? Viel de laatste wedstrijden zeer goed in!

Komt waarschijnlijk geen aanvallende versterking meer.

Zeer teleurstellend van MJF.

Fido30-01-2021 om 18:53

Jongens liepen op het eind van hun kunnen door een aantal weken 2 keer in de week te voetballen en teveel blessures

Bikkel 30-01-2021 om 18:53

Zo zie je maar weer in de ed kan iedereen van elkaar winnen! Maar erg spijtig weer tegen deze vodden ploeg verloren... maar goed ondanks deze flater toch nog steeds een mooi seizoen!!

een extra aanvallende impuls was niet verkeerd!! Creëren veel te weinig....DaCruz is ook niet geweldig in vorm! Nog niet heel veel indruk gemaakt .... 

Fan op afstand30-01-2021 om 18:59

Onze FC kan blijkbaar geen " Sturm und drang" voetbal spelen. Hebben niet de troepen om lange ballen te verwerken in de voorhoede. Komen echt te kort dus hoop dat Fledderus niet voor de show aan de telefoon hing tijdens de uitzending en dat hij iets direct inzetbaars regelt. 

Johan30-01-2021 om 19:07

Snap dat geroep om spelers niet. Gaat toch prima. Tis ook geen goed signaal in coronatijd. Contrateer die Misijan van Pec maar aan het eind van dit seizoen. Wedstrijd was trouwens bagger. 

TomOkker30-01-2021 om 19:11

Hahaha die is leuk Johan, gaat toch prima 

campesino30-01-2021 om 19:18

Ja tomokker, Johan heeft helemaal gelijk. Groningen staat veel hoger dan iedereen vooraf verwachte en we hebben zat leuke wedstrijden gezien. Maar we zijn groningen he, we winnen niet zomaar even van iedereen. Verliezen is kut, maar we zijn ook niet wegespeeld ofzo. Ook maar een nieuwe rechtsback kopen deze winter??

Johan30-01-2021 om 19:23

Nieuwe rechtsback zou ik ook halen. Vond Troupee altijd goed. 

Nachtwacht30-01-2021 om 19:48

Ben het ook wel met Johan eens. Nieuwe spelers gaan altijd ten koste van de speeltijd van een Suslov of Joel van Kaam. Als we toch rechtsbacks gaan noemen, dan is Troupee niet van subtop niveau. Ik zou van Ewijk van ADO overnemen (met Pinas er transfervrij bij voor de positie van Matusiwa)

Johan30-01-2021 om 19:53

Ewijk ook prima idd. Pinas is gewoon een CV in mijn ogen. Was wel een betere optie als Balker geweest want is linksbenig en altijd fit.

TomOkker31-01-2021 om 08:12

@campessino, het gaat er niet om of Johan gelijk heeft of niet, het ging mij erom dat er een tegenstrijdigheid in zijn betoog zit. Eerst geen nieuwe spelers om vervolgens met een verdediger op de proppen komen. Overigens jouw reactie hierop is net zo verwarrend.

campesino31-01-2021 om 08:34

Tomokker. Die laatste zin van mijwas ironisch bedoeld.

Johan31-01-2021 om 09:10

Nieuwe speler is voor volgend seizoen Tom (gaan ook weer spelers weg he) Vindt het dit seizoen prima gaan. Beter ga je het echt niet doen als FC Grunn zijnde. 

TomOkker31-01-2021 om 14:18

Eens Johan

Alfano30-01-2021 om 19:11

Kunnen we die rechtsback van Zwolle niet oppikken? Vond ik vorig jaar bij cambuur al erg goed spelen

pingetje701-02-2021 om 14:17

Dankerlui toch een prima voetballer!

Herman Badkuip30-01-2021 om 19:43

Heel jammer hoor...een wedstrijd tussen Heracles en FC Groningen met veel balverlies, kwam misschien voor een groot deel door het bevroren kunstgrasveld, dat soms meer weg had van een ijsbaan. Heracles Almelo was vanavond de meest gelukkige partij, al hebben zij ook niet veel uitgespeelde kansen gehad. FC Groningen stond de eerste helft positioneel niet erg goed, je mist in zo'n duel toch een echte verdedigende middenvelder [Azor Matusiwa]. Tweede helft een alles of niets wedstrijd, waarin hélaas weinig echte doelrijpe kansen [twee keer Jörgen Strand Larsen] gecreëerd werd door FC Groningen. Team van Buijs heeft er van alles aan gedaan, op het laatst zelfs met 5 aanvallers....Snel vergeten deze wedstrijd, komende week goed voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Feijenoord. Wellicht zijn we dan weer helemaal compleet en heeft Danny Buijs meer herstelde basisspelers [Matusiwa-El Messaoudi-Dankerlui] tot zijn beschikking. 

marcelfcg30-01-2021 om 20:56

Mooi realistisch verslag Herman. We leven een beetje boven onze stand. En supporters hebben dan de neiging er echt in te gaan geloven. Dan is zo'n nederlaag beroerd en staan we weer met beide benen op de grond. Volgende week Dicky maar pootje flippen.

appie happie30-01-2021 om 19:46

Wat een gedoe..onze FC leeft een beetje boven zijn stand..das lekker..maar onrealistiesch op langere termijn..mits er nog iets fatsoenlijks bijkomt zakken we af naar 8 oid...6de plaats kunnen nu echt onmogelijk vasthouden..deze week nog wel omdat we niet ingehaald kunnen worden.

Dus Harroui en een buitenspeler er nu bij,dan kunnen we misschirn consolideren..

Bikkel 30-01-2021 om 21:10

Onzin leeft helemaal niet boven z'n stand!! Al die ploegen zijn aan elkaar gewaagd... nu staan wij er goed voor ,heerlijk! kijk wiilem2 , zo stonden wij er vorig jaar voor bijna... kan verkeren!

30-01-2021 om 21:55

harroui komt niet...uitgesloten vanwege de hoge vraagprijs...en dat had je eerder ook al ingezien..

buitenspeler? ...daar zei MJF iets over in de voorbeschouwing...dat hij nog geen naam kon  noemen, en al langer hiermee bezig is... maar misschien dat het nog ??  rond zou komen .

Ik denk dat er niemand meer komt, ook niet die Noorse jeugdspeler van 18, mogelijk in de zomer het opnieuw proberen met geopereerde Irandust..

Denk dat FC Groningen nu niet op twee gedachten moet gaan hinken:  ze hebben aan het begin seizoen gesteld dat de selectie goed was- EN groot genoeg..Nu blijkt dat de wijze waarop het elftal week op week moet presteren, dat dit energie vreet en (oude)blessures met zich meebrengt...of met spelers die hun vorm niet kunnen vasthouden of voor een subtopplaats bij nader inzien  te licht zijn ! Nieuwe spelers  dat kan je voor jezelf nu alleen nog maar wensen...maar ze zijn er simpelweg niet.   Dus om nu nog aan het einde van deze window bij MJF om uitleg te vragen...dat is gewoon (weer)  te laat.

Doe het met het materiaal wat er nu staat, trainer, en ga iets doen aan die aanval.  Volgende week komt er weer een kans om het te laten zien.

Nachtwacht30-01-2021 om 19:50

Nadeel van dit tijdstip is dat je hele weekend verkloot is

Johan30-01-2021 om 19:54

Yup. Heb Groningen het liefst als laatste

PDI30-01-2021 om 20:34

Vd Water is geen verkeerde, past in het profiel van onze Fc.

marcelfcg30-01-2021 om 21:00

En laat die nu door Fledderus naar Heracles zijn gehaald. Heeft ie goed gezien. Die jongen heeft een jaar nodig gehad maar doet het nu al anderhalf jaar prima.

Herman Badkuip30-01-2021 om 21:26

Anders die Delano Burgzorg, scoorde twee keer tegen FC Groningen......

Johan30-01-2021 om 22:02

1x Herman....

Thomas Portugal30-01-2021 om 22:18

Je wist gewoon dat Groningen tegen Heracles op dat plastic ging verliezen. Ik wilde nog een ééntje invullen op m'n Toto formulier maar gokken op een verlies van Groningen is de goden verzoeken.

Herman Badkuip31-01-2021 om 09:17

Zeg Johan, ben jij de thuiswedstrijd tegen Heracles al weer vergeten.....laatste wedstrijd van vorig jaar [DI. 23-12]. Groningen - Heracles 0-1 [doelpunt Delano Burgzorg]

Johan31-01-2021 om 09:44

Dat was Szoke hoor Herman

campesino31-01-2021 om 08:42

Het zat er dik un. Net zoals de kans groot is dat dokter Groningen feyenoord volgende werk 3 punten geeft. Daarna zwolle wat ook knap lastig zal worden, die zijn lekker bezig. Groningen heeft zowiezo nog een beroerd programa: 2 x emmen, 2x heerenveen, 2x zwolle, 

Herman Badkuip31-01-2021 om 09:53

Sorry Johan, jij hebt helemaal gelijk.....zal de leeftijd zijn óf de vele wedstrijden in korte tijd!

Trouwens nu we toch zo bezig zijn met andere spelers.....die Kenneth Paal van PEC Zwolle is ook geen verkeerde hoor. 

Herman Badkuip31-01-2021 om 09:25

Volgens mij zijn er maar heel weinig gemakkelijke wedstrijden in de eredivisie, FC Groningen moet voor elk duel heel scherp én goed gemotiveerd zijn, anders kunnen ze van elke tegenstander verliezen! Maar dat geldt gelukkig voor elk team, je ziet het ook bij Vitesse, FC Utrecht, Twente en de topclubs....Blijft een vreemde corona-competitie met al die gekke wedstrijden...en zonder publiek maakt het weinig uit of je nu thuis of uit speelt. Januarimaand was natuurlijk extreem met dat drukke programma voor elke club en ze hebben de plank misgeslagen met al die topwedstrijden zonder publiek! Voordeel van spelen tegen Heerenveen, Emmen en Zwolle is de korte reistijd. Ben benieuwd, waarschijnlijk vandaag weer verrassende uitslagen....

Metworst31-01-2021 om 09:30

Na een nachtje slapen blijft het katterig gevoel van de blunder en gemiste kansen. 2 x tegen dit team onnodig verloren. Gudmundson beviel me wel, Lundqvist was erg hard voor het team aan het werk en lijkt in vorm te komen, schuif die een positie door achter de spits. Ko als vanouds een rots in de branding. 

off topic, ze lijken ook achter een verdedigend talent van dordrecht aan te zitten. https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/965045/aanbieding-dordrecht-komt-mogelijk-te-laat-az-en-groningen-zitten-op-vinkentouw.html?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=paid&utm_content=textlink&utm_campaign=www 

 

appie happie31-01-2021 om 11:13

Hopelijk volgende week weer Matusiea,El Messaoudi,Joosten..Robben...kijk dan staat er weer een volwaardig elftal..wanneer minstens 3 van boven genoemde spelers er weer bij zijn..gister was slecht..maar eerlijk is eerlijk Heracles was niet echt slecht te noemen..wanneer Leal  zuijn man niet laat lopen en Larsen zijn vizier scherper had staan,dan hadden we niet verloren.

Op naar Feyenoord waar volgende week echte de pleuris uitbreekt want ik geloof niet dat ze ook maar 1 punt tegen Psv gaan halen..

31-01-2021 om 12:14

Advocaat hbeeft al een soort machtswoord gesproken:  "als de spelers niet in mij geloven, dan ben ik de volgende dag weg"

Bizarre situatie dat die ontslagen/ex trainer van AZ nu zo'n grote rol speelt... benieuwd hoe dat afloopt.

Maar terug naar Gronngen:   eerste kweart van die wedstrijd had ik er nog hoop in: de snelle passing op kunstgras en het positiespel leek OK, maar over de hele wedstrijd was Heracles de betere ploeg... en het valt mij steeds op dat bij de tegenstanders lange fysiek sterke   koppers in de aanval staan...Itakura kan het ook maar de rest achterin zijn gewoon 10 cm korter of minder bedreven hierin... Voetbal is een gekke sport: een teamsport en hyperindividueel tegelijk. Ik bedoel maar: je moet wel 3 betere spelers halen om de zwaktes eruit te krijgen.

Andries31-01-2021 om 12:04

Altijd wat.

FC Groningen.

Asperines.

Altijd wat.

Was het maar wat.

Vizier niet scherp.

Man laten lopen.

Altijd wat.

Waar was de FC mee bezig?

Niet met de wedstrijd.

Andere gedachten.

Transferperikelen?

Verkeerde been uit bed.

Waren gewaarschuwd.

Een ezel stoot......

Dat schreeuwen van Buijs heeft geen rendement.

Nu begon zijn co trainer ook te schreeuwen.

Dan weet je hoe laat het is.

Buijs wilde 4 spelers in de pause wisselen.

Had hij het maar gedaan.

Maar wat op de bank zat waren ook kneuzen.

De FC op vinkentouw,

weer een balonnetje.

Hoeveel balonnetjes heeft de FC nog.

Weg met deze balonnetjes.

Weg ermee.

De klok tikt.

Waar is Fleddi.

Je hoort en ziet hem niet.

In het buitenland?

De tijd dringt.

Altijd wat.

Was het maar wat.

31-01-2021 om 12:16

submarine Fleddie

Bayern 31-01-2021 om 14:02

Om Leal dit verlies aan te rekenen is niet helemaal terecht. Ja, hij was niet goed. Maar de goal valt uit een situatie waarin je toch weer ziet hoezeer dat kunstgras gewoon 100% competitievervalsing is. Op een normaal veld had die bal nooit zo idioot hoog opgestuit. Dan had Leal hem gewoon weg kunnen koppen. Hij rekent gewoon niet op die belachelijke stuit. Walgelijk dat dat kunstgras nog steeds toegestaan is. 

Ronnie 31-01-2021 om 14:07

Kijk Kees slaat de spijker op zn kop met zijn opmerking dat met 1 speler erbij de fc niet veel hoger gaat eindigen als met het huidige elftal. En dus komt er niets bij.

Met dit elftal kun je 6 eindigen maar ook 8e.dat maakt vrij weinig uit, uitgezonder de tv inkomsten.

wil je echt structureel meedoen om plaats 3 tm 5 of 6, dan heb je een extra spits nodig met zelfde of meer kwaliteit dan strand larsen, heb je beter vleugelspelers nodig ( in ieder geval 1) hebben we een echte aanvallende middenvelder/ een 10 nodig vh kaliber Tanane, moet er in de as Matusiwa of gelijkwaardig staan en moet de rechtbackpositie sterker dan nu.

van Hintum doet het leuk, maar voor volgend jaar te langzaam.

dat zjn nogal wat spelers en dat kost een hoop centen die we niet hebben.

Dus klapt mark jan de pc dicht en komt er niets meer bij. Wachten tot komende zomer en verder uitbouwen, centen maar even in de buutse houden.

Alf31-01-2021 om 14:36

Eens met die rare stuit. Het was lastig te verdedigen. Tot dat moment voetbalde de FC best aardig. Een veldoverwicht en ik zat eigenlijk te wachten totdat we zouden scoren. Aanvallend lijkt alles van Gudmundsson te moeten komen. Dit maakt het team kwetsbaar.

Cantona31-01-2021 om 14:29

Leest überhaupt iemand dat quasi kunstzinnige gebrabbel van Andries?

Of slaan jullie het ook over?

Bikkel 31-01-2021 om 15:36

Uiteraard niet, negeren is het beste 

Metworst31-01-2021 om 15:36

ik sla het over, maar er schijnen hier liefhebbers te zijn 

Ollie Wollie01-02-2021 om 07:32

Andries en Kees scroll ik eigenlijk altijd door zonder te lezen. Ik heb in het begin beiden wel gelezen maar vond het al snel welletjes. 

Herman Badkuip31-01-2021 om 14:36

Volgens mij hebben Kees en Ronnie groot gelijk hoor, extra speler erbij voor de laatste 14 wedstrijden lijkt mij ook niet echt nodig. Als de geblesseerde basisspelers Matusiwa, Joosten [en misschien Robben] en Messaoudi weer terug zijn, hebben we genoeg kwalitatieve voetballers om de nacompetitie voor Europese wedstrijden te halen. Alle teams missen tijdens deze zware januarimaand wel één of meerdere spelers, zij verspelen ook allemaal punten. Je zag 't vanmiddag ook weer aan FC Twente, na een geweldige serie met fris en fruitig voetbal, zijn ze 't scoren de laatste 3 wedstrijden ook verleerd!  We gaan 't seizoen afmaken met de prima basis- en jeugdspelers, die wij tot onze beschikking hebben en dat gaat heel goed lukken hoor. Heb 't volste vertrouwen in onze huidige selectie en als wij na het seizoen onze sterspelers [Itakura-Matusiwa] kwijtraken, kunnen we vast weer investeren in uitstekende spelers voor ons team. Trouwens daar is MarkJan Fledderus al volop mee bezig met spelers uit de KKD. En onze jeugdige talenten moeten we binnenboord houden voor het komende seizoen. Geen paniekvoetbal hoor, daar kopen we helemaal niets voor! 

A Matter of Honor31-01-2021 om 15:18

 Het is allemaal net zo erg als hier wordt geschetst op dit forum. We hebben tegen Heracles verloren, nou én, Vitesse staat derde en kan thuis ook niet winnen van RKC, vorige week gingen ze de boot in tegen VVV, dus waar praten we over. De FC-Groningen schijnt niet te mogen verliezen want dan breekt hier op dit forum de pleuris uit, en moeten er gelijk spelers worden gekocht want, volgens de meeste posters lopen er nu een aantal kneuzen (Andries) rond.Feyenoord wint vandaag van PSV en de FC-Groningen speelt volgende week een bere partij tegen Feyenoord. Ik ben nog niet vergeten dat we eens met 6-0 van die club hebben gewonnen. En het is juist, géén paniekvoetbal, want daar is het nog veel te vroeg voor. Wat betreft Arjen Robben zie ik dat deze speler dit seizoen niet aan spelen toekomt, mijns inziens is Arjen met de beste bedoelingen naar de club gekomen maar spelen? nee, alleen voor de "buhne" en om de club aan extra seizoenkaarten te helpen, sorry dat ik er zo over denk , maar dit lijkt  mij het meest waarschijnlijke.

Fan op afstand31-01-2021 om 15:26

Het voordeel van een forum is dat een ieder haar/zijn mening kan en mag geven, binnen het redelijke. Vind het daarom echt interessant te lezen hoe mensen denken over het wel of niet aantrekken van nieuwe spelers in deze transferperiode. Zelf denk ik van wel, zeker omdat ik Robben dit seizoen niet meer zie voetballen. Daarnaast is Joosten tot dusver ook nog niet echt een onverdeeld succes met al zijn blessures. Daarnaast is gelukkig Balk verkocht dus veel keuze is er niet. En heb toch gelezen dat zowel Fledderus als Buijs ervan overtuigd zijn dat er nu iets bij moet. En mag toch aannemen dat laatst genoemde een goede kijk op de situatie heeft. Maar gelukkig ieder haar/zijn eigen mening.

Bikkel 31-01-2021 om 15:38

Zo is het precies!!????????

Metworst31-01-2021 om 15:52

Zo is het, iedereen zijn mening. Ook ik vind de spoeling voorin dun, mede gezien de blessures daar.  En ik vindt ook dat die sleutelspeler op het middenveld eindelijk wel een keer gehaald mag worden, maar de laatste lijkt direct wat minder nodig als Messaoudi, Lundqvist en Suslov dat kunnen invullen. En van nog groter belang hoe ze neergezet worden.

appie happie31-01-2021 om 16:48

De titel had beter kunnen luiden;

Ondermaats veld nekt normaal voetbal.

 

En wat is Fledderus aan het doen?ik denk nait veul..laptop zit al dagen d cht denk ik.Of hij sws open geweest is!!

Fan op afstand31-01-2021 om 17:05

Onze doelman Bertrams per direct naar PEC Zwolle 

A Matter of Honor31-01-2021 om 19:25

Was nummer 4 in de pik orde, dus adios!!!

Marco31-01-2021 om 20:17

Zou graag zien dat El khayati wordt vastgelegd tot eind seizoen met optie voir langer. Vanwege zijn transfervrije status en dat de overheid nu 80% loonkosten betaald een risicoloze investering.

Haalt hij zijn niveau van Ado dan hebben we een goede kans om de  play offs te halen en de eerste ronde te overleven. Is het niks dan leggen we er enkele tienduizenden euro's op toe. Dan heb je wel richting je achterban en trainer laten zien dat je het probeert.

Hopen op buitenkansje van een miljoen of meer heeft nu al meerdere transferwindows niks opgeleverd. Nu we nog goed op de ranglijst staan, zou het extra zuur zijn als straks met lege handen staan omdat er teveel geblesseerd waren.

appie happie31-01-2021 om 20:36

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!