Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle; lunchwedstrijd onder ijskoude omstandigheden

Door Sven Heikens 8 reacties

Na de afgelasting van afgelopen week, een aantal centimeters sneeuw en wat nachtvorsten verder staat komende zaterdag PEC Zwolle-thuis op het programma voor FC Groningen. Deze stond oorspronkelijk gepland voor 20 uur 's avonds, maar omdat er door de metereologen komende zaterdagavond een gevoelstemperatuur wordt voorspeld is de wedstrijd van FC Groningen verplaatst naar 12:00 in de middag. Een wijs besluit om de wedstrijd onder gunstigere omstandigheden voor spelers en staf te spelen, als het maar geen voorbode is op meer vercommercialisering van de speeltijden. 

FC Groningen

Voor FC Groningen kunnen we nagenoeg hetzelfde erheen zetten als afgelopen week. Trainer Buijs krijgt steeds meer opties, nu dat spelers terugkeren van hun blessures. Joosten en Robben waren vorige week afwezig, beiden zullen de wedstrijd van zaterdag ook niet redden.

PEC Zwolle

In tegenstelling tot FC Groningen speelde PEC Zwolle afgelopen week wel een competitiewedstrijd. Door een late treffer van Saymak werd er met 1-1 gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd met RKC. Overigens speelde PEC Zwolle de twee wedstrijden voorafgaand aan die wedstrijd ook gelijk. Door een ongeslagen reeks van vier wedstrijden staan de Zwollenaren nu in niemandsland, weg van degradatiezorgen en ook ver weg van een play off plek. 

Sinds Zwolle in de winterse transferperiode wat aanvallende versterkingen hebben gehaald, scoren de Blauwvingers iets gemakkelijker. Misidjan kwam over van FC Nürnberg, Spits Buitink werd gehuurd van Vitesse en Manuel Benson wordt gehuurd van Antwerp. Daarnaast moest keeper Zetterer weer terug naar Bremen, wat voor Zwolle ook geen straf is. De Duitser was nog wel eens op een foutje te betrappen en opvolger Mous lijkt wat zekerder in zijn optredens tot nu toe.

De Zwollenaren zin weliswaar al een aantal weken ongeslagen, toch zou Groningen van Zwolle moeten winnen, afgaande op de kwaliteit van de selecties.

Historie

Zwolle-thuis is historisch gezien een wedstrijd die regelmatig in Gronings voordeel beslist is. In Eredivisie en Eerste divisie verband wist Zwolle maar twee keer te winnen. De ene keer was twee seizoenen geleden, de ander was een week na een andere Groningen-Zwolle, die wel in Gronings voordeel werd beslist. En dan weet u wel over welke wedstrijd wij het hebben.

FC Groningen - PEC Zwolle wordt zaterdag om 12:00! in gang gezet. Come on FC! 

 

Reacties:
Herman Badkuip11-02-2021 om 20:51

Weer een lastige wedstrijd, waarschijnlijk onder zware omstandigheden, tegen PEC Zwolle. FC Groningen moet zeker in deze fase van de competitie géén tegenstanders gaan onderschatten. We zullen ook zaterdag 13-2 vanaf 12.00 uur keihard moeten vechten voor de drie punten. Zal écht niet makkelijk worden, want de Zwollenaren zijn er niet slechter op geworden na de winterstop. Aantal snelle en beweeglijke aanvallers [Buitink, Misidjan en Benson] erbij gehaald, maar ook spelers als Reza Goochanejhad en Saymak staan hun mannetje. De kwaliteit van hun achterhoede is minder, daar liggen de kansen voor onze snelle en beweeglijke spitsen. Hoop dat wij lekker aanvallend in een 4-3-3 systeem gaan spelen, met Gudmundsson, Strand Larsen en Da Cruz in de aanvalslinie. Achterhoede en middenveld in de sterkste formatie, dan moet een kleine overwinning toch mogelijk zijn. Wellicht dat onze nieuwste Zweedse aanwinst Paulos Abraham in de laatste fase van de wedstrijd ook nog een goaltje meepikt. Voorspel een dikverdiende 3-1 overwinning voor onze FC Groningen. En dan na de wedstrijd misschien nog even een Eilandspoldertocht uitschaatsen......

TomOkker11-02-2021 om 21:42

afgaande op de kwaliteit van beide selecties zeg ik 1 - 1

kees12-02-2021 om 07:16

t wordt wel weer tijd dat de FC gaat acteren: opvallend is de ( doorlopende ) afwezigheid van Joosten, maar Abraham kan wellicht de show stelen/laten zien wat hij allemaal in huis heeft.

Naar de standaard van een jaar geleden zou een "serie van verlieswedstrijden" heel best tot de mogelijkheden behoren...en er is natuurlijk ruimte naar onderen zonder dat er iets dramatisch met de club zou gebeuren...

MAAR: ziedaar de nieuwe beleidsnota ( "samen naar de G.M." ) en de vele keren dat Gudde en Fledderus hier uitleg aan geven:  de club heeft NU  hogere ambtities, gaan het "anders doen"  om met beter materiaal- óók beter te presteren...na een prachtige eerste seizoenshelft 20/21.

Ik verwacht een fanatiek FC Groningen dat zaterdag de overwinning op PECZwoille veilig stelt:  2 - 0

 

 

 

marcelfcg12-02-2021 om 11:43

Helaas is de afwezigheid van Joosten al lang niet meer opvallend. Is zijn hele carrière al ontzettend blessure gevoelig en wekt ook niet de indruk een doorzetter te zijn die even doorbijt bij een pijntje. Alleen daarom is het al mooi dat Abraham erbij gekomen is. Joosten zal meer moeten doen om zijn basis plek te behouden.

 

 

 

grunn196712-02-2021 om 12:59

Ben bang dat joosten een kat in de zak is. utrecht wilde wel heel makelijk van hem af. Jongen heeft veel talent, alleen is chronisch geblesseerd.  Heeft geen lichaam voor topsport.

Bayern 12-02-2021 om 10:07

Met op zondag de wedstrijden AZ - Heerenveen & Vitesse - Twente, zou je extreem goede zaken kunnen doen bij winst. En dat beangstigt mij een beetje. Vaak als het er op aan komt laten ze het afweten, om vervolgens soms weer bonuspunten te pakken tegen  bijv. een Ajax. Als ze nu dit soort wedstrijden ook eens "gewoon" zouden winnen ga je echt heel goed meedoen.

Ik hoop op een mooie 3-0, maar ik vrees/denk een luizige kutwedstrijd met een 1-1 eindstand of zelfs een klein (onnodig) verlies zoals tegen Heracles. 

ChiChi12-02-2021 om 13:51

Matusewa was vorige week wel bij de wedstrijdselectie en nu weer niet.

Wel vreemd en duurt wel erg lang.

Joosten heb je helemaal niets aan!

appie happie12-02-2021 om 15:32

Ik vond te Wierik een mooie aanwinst..echter ik vind hem nog niet goed genoeg..

En Dankerlui,ik zie hem graag op r.b...raar dat hij niet speelt...

Verwacht trouwens wel een overwinning morgen..

Andries12-02-2021 om 15:44

Wat moet je er van zeggen.

Zwolle heeft zich versterkt.

Doet het de laatste wedstrijden goed.

Gevaarlijke outsider.

Dus aan de bak.

Geen smoesjes.

Geen pijntjes.

Spikes onder de schoenen.

Oh dat mag niet.

Zeer verstandig.

Een pot mosterd achter het doel van de tegenstander.

Dat wil Abraham graag.

Strand Larsen.

Hoe is het met hem.

Gaat hij weer scoren?

Het is Scandinavisch weer.

Let op de Schandinaviers.

Zij spelen in winterse omstandigheden het best.

Zomers ook.

Nu wat maakt het uit.

Het is interessant wat Abraham gaat doen.

Is een goede aangever.

Dit heeft Strand Larsen nodig.

Een goede aangever.

Joosten verkeerd in de kreukel zone.

Wordt tijd dat hij zich vermand.

Dat geld ook voor Robben.

Een paar cetamolletjes helpen.

Heerenveen heeft nu ook Schöne, naast Siem de Jong.

Ga zo door Heerenveen.

Alle opa's van Ajax contracteren.

Daar ga je mee vooruit.

Gaat het over Heerenveen of over onze FC.

Alle clubs zijn zich aan het versterken.

Spelers te keuze over.

Dus FC onderschat PEC niet.

Ga niet op statistieken uit.

Denk maar dat je om 12 uur lunchtijd ( broodtrommel meenemen) tegen Barcelona en Messi gaat spelen.

Dit om mentaal op zijn sterkst te zijn.

Mental training.

Denken dat de tegenstander onoverwinnelijk is.

Dat mobiliseert krachten, welke ons niet voor mogelijk werden gehouden.

Kop erbij, de beuk erin.

Uitslag?

Die het weet mag het zeggen.

 

 

Metworst12-02-2021 om 21:13

Matusiwa is wel een gemis. Lundqvist zal daar wel spelen, Die deed dat laatst prima, maar het hangt af van de tegenstander. Maar die zie ik liever een linie hoger spelen. Schreck maar voor Azor. En zou Abraham spelen? 

Ik zou het zo graag zien en als Abraham maar een helft kan dan van Hintum op back en Gudmundson opschuiven. 

Padt

Dankerlui - Te Wierik - ko- Gudmundson/ van Hintum

Schreck- lundqvist- van Kaam

Da Cruz- JSL- Abraham/ Gudmundson

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!