Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint nipt van PEC Zwolle

Door Redactie 18 reacties

De Trots van het Noorden heeft met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. De voorsprong kwam in de eerste helft tot stand door een doelpunt van Strand Larsen. Opvallend was dat FC Groningen het betere van het spel had tot aan de rode kaart van Clement. Na een uur creëerde het niets meer. Abraham debuteerde een kwartier voor tijd.

eerste helft

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht met een bijna mogelijkheid voor Strand Larsen en een schietkans voor Manuel. Aanvankelijk leken de gasten wat gemakkelijker te voetballen, Groningen werd al snel sterker.

Na ruim een kwartier de 1-0 voorsprong van FC. Een inleidende vrije trap, diverse kopballen en het mislukte schot van Te Wierik. Gudmundsson bereikte Strand Larsen waardoor de Noor de bal van dichtbij kon intikken. Halverwege het eerste bedrijf bracht El Hankouri Suslov in stelling die hard naast schoot. 

Op de speelhelft van Groningen kon Padt gestrekt op het harde schot van Manuel. Aan de overkant van het veld kreeg El Hankouri een opgelegde kans op aangeven van Suslov maar stuitte op de grabbelende Mous. Op slag van rust had de bal ook zo op de stip gekund na het uit balans brengen van Suslov. De arbitrage maar ook de VAR liet dit doorgaan. Daarna was Strand Larsen nog dichtbij de 2-0, Mous verrichtte redding.

tweede helft
Doelman Mous kon al snel opnieuw grabbelen op de kopbal van dichtbij van Strand Larsen en voorkwam daarmee een grotere achterstand. Een paar minuten later stond Gudmundsson oog in oog met Mous maar schoot recht op de keeper. Clement (die tijdens de eerste helft al diverse malen solliciteerde naar een kaart torpedeerde Lundqvist en kreeg in eerste instantie geel. Op aangeven van de VAR zag arbiter Manschot de beelden terug en trok rood.

Bij Zwolle werd een dubbele wissel ingebracht waarbij men probeerde met wat omzetttingen meer naar voren te spelen. Een schot op het doel van Padt ging onbedoeld via het been van Itakura nipt naast. Ondanks een man meer was het spel van Groningen minder dominant.

Met nog een kwartier te gaan het debuut van Abraham voor Da Cruz. Dankerlui loste Suslov af. Misidjan kreeg een grote kans maar schoot naast.

De extra tijd telde vijf minuten. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. 

Volgende week zondag gaat FC Groningen op bezoek bij SC Heerenveen.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, Suslov, D.van Kaam, Da Cruz, Lundqvist, El Hankouri, Larsen                                        

Opstelling PEC Zwolle: Mous, van Wermeskerken, Strieder, Lam, Nakayama, Saymak, Pherai, Clement, Misidjan, Buitink, Manuel

Reacties:
Metworst13-02-2021 om 14:38

3 punten in de zak, JSL schroeft zijn waarde op en eerste 60 minuten prima gespeeld. Jammer dat ze na de rode kaart het kwijt waren.

Suslov kan mij wel bekoren, Lundqvist weer netjes gedaan naast van Kaam. Hankouri had een goede wedstrijd met een goal moeten belonen. 

En even een glimp opgevangen van Abraham zijn talent.

Dadelijk lekker schaatsen in het zonnetje. Lekker weekend zo.

 

Nachtwacht13-02-2021 om 14:39

Lekkere punten, wat vaster op de zesde plek. Ik verwacht dat Akkrum-Zuid en Utrecht nog wel wat dichterbij komen en dat Twente wegvalt. Belangrijke wedstrijd volgende week.....

grunn196713-02-2021 om 14:50

Laatste halfuur snel vergeten, prima overwinning. El Hankouri valt positief op.

Cruz snel afscheid van nemen, totaal ongeschikt voor betaald voetbal, wat mij betreft direct terug naar Parma.

marcelfcg14-02-2021 om 12:00

Da Cruz heeft zeker wel de potentie. Hij lijkt alleen te denken dat hij het wel even doet met zijn talent. Er zit geen pit in, hobbelt wat anoniem mee n gaat pas wat doen als hij de bal heeft. Meeverdedigen is ook al niet zijn hobby.

Bayern 13-02-2021 om 15:17

Ik ben erg blij met de 3 punten, dat voorop gesteld. Maar het is weer een enorme ergernis dat je nog zo in de problemen komt tegen 10 man terwijl je gewoon al met 4 of 5-0 voor had kunnen staan. Wat is dat toch met Groningen? Is het verboden om met meer dan 1 doelpunt verschil te winnen ofzo? 

Het lekkere is wel dat morgen alle concurrentie tegen elkaar speelt. Dat kan alleen maar gunstig uitpakken. Doe bij beide wedstrijden maar een gelijkspelletje. Dat is het meest gunstige. Of anders verlies voor Heerenveen en Twente omdat Groningen denk ik eerder omlaag moet kijken dan naar boven. Laat ze ivm tv gelden maar ruim voor Heerenveen en Twente blijven.

Herman Badkuip13-02-2021 om 15:25

Bleef nog lang spannend, omdat FC Groningen het in de eerste helft verzuimde af te maken....Voldoende kansen voor nog 2/3 goals, zeker een penalty voor Suslov na een zetje van z'n tegenstander. Strand Larsen pikte z'n goaltje weer mee, stond als een echte spits op de juiste plaats en tikte de assist van Gudmundsson netjes in. Tweede helft viel kwalitatief tegen, zelfs tegen 10 man had FC Groningen 't best nog lastig. Maar gelukkig scoorden de Blauwvingers niet. Volgende week Heerenveen, gaan we weer voor drie punten! Zou wel fijn zijn als Matusiwa en El Messaoudi er ook weer bij zijn, toch iets meer kracht op het middenveld. Was toch een beetje vreemd, dat Dammers op het eind als spits in het veld kwam en niet Thijs Dallinga....misschien geblesseerd? Voor mij waren Ko Itakura, Gabriël Gudmundsson en Mo El Hankouri de uitblinkers bij FC Groningen....Mike te Wierik is als centrale verdediger sterker dan rechtsback, van de opkomende Dankerlui gaat door zijn snelheid meer dreiging uit. 

TomOkker13-02-2021 om 16:56

Als je tegen 10 man met 2 spitsen gaat spelen dan roep je dit over jezelf af. Tactiek is niet het sterkste punt van de TS. Tot aan de rode kaart speeld FCG goed en had Zwolle bij de strot, daarna was Zwolle gek genoeg met 10 man de betere. 

kees13-02-2021 om 22:28

Denk dat FC G 2/3 van de speeltijd tactisch de baas was van PECZwolle  Maar een overtalsituatie na die rode kaart werd veel te bangig weer... daarna waren de wissels niet een versterking zoals Dankerlui , van Hintum en D. van Kaam en ook Padt   oogden het laatste kwart wat onzeker...wel wisten zij met door inzet en wat kunst en vliegwerk achterin de "nul" te houden... 

 blij met 3 punten...hadden we nodig ! 

 

Johan13-02-2021 om 18:07

Leuke dingen gezien. Eerste helft ook goeie dingen van Suslov gezien. Gudmundsson blijft voor mij ook een uitstekende speler. Passeert zo makkelijk. Tegen 10 man zakte het niveau naar erbarmelijk. 1-0 is echter een prima resultaat. 

campesino13-02-2021 om 18:37

Ik zie dat de kenners al weer afscheid hebben genomen van Cruz. Kan er niks van. Hij  speelde vandaag inderdaad niet best, maar hij is net blessurevrij. Heeft hem een serie wedstrijden de kans. Gelukkig is er geen publiek om hem uit te fluiten. Of groningen hem straks moet kopen? Hij heeft nog 13 wedstrijden + eventuele nacompetie europeos voetbal om de T.S. te overtuigen. Net als el hankouri. Ook al lang afgeschreven en heb me de ook regelmatig aan geergerd, maar het zit er wel in en de laatste tijd komt het de ook steeds meer uit. MAG wat míj betreft verlengen.

Johan13-02-2021 om 19:03

Snap ook niet veel van die kritiek op Da Cruz. Speelde niet best maar heeft idd tijd nodig. El Hankouri nu in 1x verlengen gaat me veel te ver. Daarvoor heeft hij de afgelopen jaren gewoon veel te weinig laten zien. 

manus13-02-2021 om 19:17

Hankouri was van veel meer waarde nu hij vanaf rechts speelde. Kwam met dreigende voorzetten, iets dat hij vanaf de linkerkant vrijwel nooit deed.

Johan13-02-2021 om 21:07

Dat klopt maar dat mag die dan best nog een paar wedstrijden laten zien.

Marco13-02-2021 om 19:50

Goede en belangrijke overwinning, bij de nodige blessures. De linksbuiten krijgt weinig ballen omdat Gudmundsson ook veel opkomt. Doet hij goed trouwens, voorzetten kunnen nog wel veel beter. Tegen WII speelde Groningen juist erg goed tegen 10 man.

Hoekie13-02-2021 om 20:13

Verdiende overwinning van onze FC op een matig PEC Zwolle. Ik ben erg blij met het spel van Suslov. Voor mij was hij de grote uitblinker met zijn drive, inzicht en een paar prachtige voorzetten. Ook Hankouri die heel slecht begon speelde een prima wedstrijd. Heel jammer dat de wedstrijd niet veel eerder in het slot gegooid kon worden. Een steeds terugkerende kwaal dat je een tegenstander die helemaal op zijn rug had moeten liggen, weer in de wedstrijd laat komen. Het is te hopen dat de ziekenboeg snel weer leegstroomt, want da Cruz was rijp voor een vroege wissel. Hij speelde in mijn ogen dramatisch. Het kan natuurlijk dat je door omstandigheden even niet brengt wat er in zit en dan is een goede wisselmogelijkheid noodzakelijk. 

Metworst13-02-2021 om 22:57

De spijker op zijn kop Hoekie

marcelfcg14-02-2021 om 12:06

kees14-02-2021 om 16:22

heerenveen verliest, mogelijk verliest vanavond FC Twente van Vitesse ook? Dan kunnen we op eigen kracht door van Feyenoord te winnen defintief een gaatje naar onderen slaan ! 

Bayern 14-02-2021 om 19:02

FC Fraude met oppergalbak Jans krijgt weer de punten kado van een armzalig Vitesse natuurlijk. Ik kan er maar niet bij hoe een club met 10-tallen miljoenen schuld weer lonen kan betalen die clubs van hetzelfde niveau nooit kunnen betalen. En de KNVB staat er lachend bij en kijkt er naar en zag dat het goed was. 

En ik zie ze ook nog wel boven ons eindigen en weer tv-geld opstrijken waar ze geen recht op hebben. Ze hadden volgens alle geldende regels al geen licentie meer mogen hebben, maar de KNVB heeft gewoon 'geblunderd' (lees: onder 1 hoedje gespeeld met die fraudeurs). Als ze nou net als de Rangers terug gezet waren naar de amateurs en zich in meerdere seizoenen weer terug geknokt hadden had ik nog wat respect voor ze gehad. Maar ze zijn gewoon niet gestraft voor hun fraude. 

En ja ik weet dat Groningen ook niet altijd even netjes is geweest (Renze) maar dat was echt niks vergeleken met de jarenlange frauduleuze praktijken bij twente waarbij ze alle andere clubs benadeeld hebben. Ik heb mij ook altijd verbaast over milde reacties van andere clubs. 

En als je dan ziet om wat voor onbenullige bedragen de afgelopen jaren andere clubs omgevallen zijn is het extra gênant dat twente nog bestaat.

A Matter of Honor15-02-2021 om 13:06

Wat een frustratie over een club waar je eigenlijk niets mee te maken hebt. En dan Ron Jans voor "oppergalbak" uit te maken is helemaal iets waar de honden geen brood van lusten. Ben je misschien vergeten dat Ron Jans hier ruim acht jaar traineris geweest, en ook nog met succes, of had je toen de luiers nog onder en bescheet je je drie keer per dag. Wat betreft die fraude club ben ik het met jou eens, deze club heeft geen bestaansrecht en dat de KNVB hier verschrikkelijk in de fout is ingegaan, dat klopt, maar daar heeft Ron Jans gelukkig geen deel aan genomen, die is daar NU trainer en heeft niks te maken met het hele gebeuren rond die club, torntertijd. Dus een beetje meer respect voor Ron Jans zou, zeker door jou, hier op z'n plaats zijn.

Bayern 15-02-2021 om 13:36

Oei oei, ben je weer eens op je teentjes getrapt lieverd. Voor jou informatie, ik was er in de Oosterpark al bij. En dat juist Jans die weet wat voor sentimenten hier spelen lekker gaat buurten bij zowel Heerenveen als Twente dan krijg ik kotsneigingen als ik die neppe smile weer eens zie.

Maar jij past precies in het huidige beeld van sneeuwvlokjes die overal aanstoot aan nemen en nergens tegen kunnen, waar een deel van de jeugd van ons land tegenwoordig uit bestaat. Dus ik denk dat je zelf net uit de luiers bent. 

Als je een beetje levenservaring hebt praten we wel weer. De wereld bestaat niet alleen uit regenbogen en roze eenhoorntjes. Deal with it jankert. 

A Matter of Honor15-02-2021 om 14:24

En dat zeg jij tegen iemand die 78 jaar is en het begin van de erediviesie heeft  meegemaakt en o.a Ron Jans heeft zien debuteren in het eerste? Man je weet niet wat je zegt, maar dat heb ik al vaker geconstateerd bij jou. Lullen in de ruimte, dat kan je het beste maar eens iets opbouwends over clubs zeggen ontbreekt bij jouw volledig. En er bij in het Oosterpark, ja aan vaders handje met de luier vol strond. En dat lieverd mag je wel weglaten of ben je misschien van de "klets klets".

kees15-02-2021 om 16:50

FC Twente is sportief terugezet naar de KKD, en bestiert deze competitie met vooral huurlingen.  Geef mij dan maar het beleid van FC GroenWit... plannen van groei naar voren halen nu we die veelbelovende  tussenstand op de ranglijst hebben...

En voor wat betreft taalgebruik hoop ik voor je eventuele partner dat je in ieder geval in huiselijke kring jij je netter gedraagt dan met die kotsneigingen hier op dit forum.

kees14-02-2021 om 21:56

Ach , FC Twente hoef je niet jaloers op te zijn...maar Groningen moet op eigen kracht op plaats 6 zien te eindigen...simpelweg door gemiddeld 1 1/2  tot 2 punten uit de toekomstige wedstrijden te halen... Heerenveen kan, Feyenoord moeilijker...en we krijgen Ajax nog ( 30-03 )  

Herman Badkuip15-02-2021 om 12:51

Laten we ons met zijn allen alleen maar focussen op onze eigen club FC Groningen, daar zijn we toch met z'n allen supporter van! We staan op plek 6 in de Eredivisie met maar liefst 37 punten uit 21 wedstrijden...hadden wij met z'n allen aan het begin van dit corona-seizoen toch nooit gedacht? Nog 13 lastige uit- en thuiswedstrijden te gaan en dan weten we of wij mee gaan strijden om Europees voetbal. Deze februarimaand nog 3 interessante duels tegen SC Heerenveen, Feijenoord en Fortuna Sittard. Hoop dat onze sterkhouders op het middenveld [Azor Matusiwa en Achmed el Messaoudi] er snel weer bij zijn, voor de balans in het team van Danny Buijs toch heel belangrijk! 

A Matter of Honor15-02-2021 om 13:12

@Herman,

Ik denk dat de zgn. sterkhouders voor de (afgelaste) wedstrijd tegen Feyenoord al inzetbaar waren maar dat Danny dit week-end de gok heeft genomen om ze niet te laten spelen zodat ze tegen Akkrum-zuid en Feyenoord topfit zijn en bepalend kunnen zijn, Wat dacht je hiervan? 

Oeleoptak15-02-2021 om 13:41

Dat zou kunnen Matter. Maar als iemand fit is kun je die beter ( gedeeltelijk) mee laten doen om ritme op te doen . Stilstand is voor een voetballer vaak achteruitgang. 

Herman Badkuip15-02-2021 om 14:08

Je zou wel eens gelijk kunnen hebben AMOH, alle topclubs uit de eredivisie rouleren met hun spelers, om ze op het juiste moment in te zetten! Onze trainer Danny Buijs houdt ook wel van een gokje op z'n tijd.....dat worden dan 6 punten tegen Heerenveen en Feijenoord! 

A Matter of Honor15-02-2021 om 14:26

We mogen altijd hopen, Herman.

Antwerpen05015-02-2021 om 22:46

Off topic: Mooi om te zien dat uitgeleende spelers veel minuten maken in de kkd! Thomas Poll en jan hoekstra speelden zojuist beide de volle 90 minuten bij respectievelijk roda jc en fc dordrecht.

Samen met romano postema bij den bosch zijn ze alledrie vrijwel verzekerd van een basisplek bij een kkd ploeg de komende 15 wedstrijden!

Postieve ontwikkeling!

Ollie Wollie16-02-2021 om 13:16

Ik heb 4 kaarten gekocht voor de thuiswedstrijd SC Heerenveen - FC Groningen :-) Is een ludieke actie van onze FC om virtuele kaarten te verkopen en om van het Abe Lenstra komende wedstrijd ONZE thuishaven te maken. Wie maakt het nog groen-witter daar? Zie website van FC Groningen of hun Twitter.

Hoekie16-02-2021 om 16:52

Uiteraard heb ik ruim een week geleden ook kaarten gekocht. Prima ludieke actie. 

Ollie Wollie16-02-2021 om 18:37

Goed bezig, Hoekie!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!