Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Derby van het Noorden in Friesland

Door Tom Kuiper 6 reacties

Aankomende zondag staat de Derby van het Noorden op het programma. FC Groningen bezet nog steeds een knappe zesde positie op de ranglijst met 37 punten. Heerenveen staat drie plaatsen onder de Trots van het Noorden met 29 punten. Een uitgelezen moment dit weekend om meer afstand te nemen. De aftrap is zondagmiddag om 14.30 uur. De weersomstandigheden zijn optimaal voor een mooie pot voetbal.

SC Heerenveen
Heerenveen boekte midweeks een knappe overwinning op Feyenoord in het beker toernooi. Na een ogenschijnlijk kansloze 1-3 achterstand wisten de Friezen de achterstand om te zetten in een 4-3 overwinning. Mede debet aan de overwinning voor de Friezen was de rode kaart van Feyenoord aanvoerder Steven Berghuis. In de competitie loopt het na een flitsende start stroef in Heerenveen. Het spel verloopt moeizaam maar langzamerhand lijken de Friezen zich te herpakken. Zo won het van Feyenoord en Vitesse maar speelden zij ook gelijk tegen RKC en VVV. 

FC Groningen
Bij FC Groningen zijn er zondag wat twijfelgevallen. Matusiwa traint nog niet mee met de selectie. Lundqvist en El Messaoudi trainden vandaag binnen. Poldervaart gaf in de voorbeschouwing aan dat zij dit later in het weekend gaan bekijken.

Blessures: Robben, Matusiwa (enkel), El Messaoudi (hamstring) en de inzetbaarheid van Lundqvist is onzeker. 

FC Groningen meldt via de clubsite dat coach Dannny Buijs zich de afgelopen vrijdag uit voorzorg heeft afgemeld voor de training. De reden hiervoor is dat de trainer in een overleg heeft gezeten, waarbij één persoon in afwachting is van de uitslag van een coronatest. Laten we hopen dat het allemaal meevalt.

vermoedelijke opstelling: Padt, Dankerlui, Te Wierik, Itakura, van Hintum, Schreck, D. Van Kaam, Da Cruz, El Hankouri, Strand Larsen, Suslov

COME ON FC!

Reacties:
appie happie20-02-2021 om 08:04

De spelers van Heerenveen zijn nu zo zelfvoldaan,want ze hebben Feyenoord uitgeschakeld.

Nou vraag de Fean fans maar eens hoe ze er over denken!! Afgezien van Feyenoord (10man) vinden ze er nog niet zoveel aan.

 

Fcg op de counter pakt gewoon de 3 punten..ze kunnen dat "oude" middenveld zo oversteken op snelheid..

Kan een leuke pot worden.

Alleen jammer dat we Matusia en el Massaoudi er nog niet weer bij hebben.Maar we hebben Abraham..wellicht een half uur voor hem zondag..

campesino20-02-2021 om 08:42

Ik zie een vermoedelijke opstelling zonder gudmondson. Is die ook geblesseerd of geschorst?

Johan20-02-2021 om 09:45

Erg opvallend idd en zou een enorme aderlating zijn. Beetje raar dat hij ook niet genoemd wordt bij de afwezigen. Geschorst in ieder geval niet. Gepasseerd zou ik me niet kunnen voorstellen en al helemaal niet begrijpen. 

FC NL05020-02-2021 om 11:20

Buijs gaf een aantal weken geleden al aan dat men in de technische staf rekening houdt met belastbaarheid van Gabriel, want ze willen hem niet laten terugvallen in blessuregevoeligheid van hem in zijn begin periode hier 

kees20-02-2021 om 13:24

uitspraken van de TS inclusief trainer, die zijn "beperkt houdbaar"... in november'20 sprak Buys nog van: "de selectie is groot genoeg" / sprak MJF: "de selectie heeft kwalitieit genoeg"... Nu blijkt dat die zware belasting op trainingen en met een druk competitie-programma, hun tol met opgedane blessures opeisen.  Bijkomend voordeel:  er zit vanwege deze ontstane situatie meer druk op dat de ( naar de A selectie doorgeschoven) jeugdspelers meteen presteren en maximaal hun taken goed moeten uitvoeren !

Als Buys komende zomer zijn eigen ambities als trainer wil verzilveren, en naar een andere, bijv.  buitenlandse club zou gaan, dan heeft hij geleerd van de financiële en kwalitatieve beperkingen die er bij FC Groningen zijn. 

Andries20-02-2021 om 13:27

Hankouri is nu vader.

Voelt meer verantwoordelijkheid.

Moet beter zijn dan zijn geboren zoon.

Dus zie je hem nu ook beter voetballen.

Het komt er nu uit.

Dus een les voor spelers.

Wordt vader van een zoon.

Neem Hankouri als voorbeeld.

Alle frustraties op zij gezet.

Buijs gaat niet mee.

Dat belooft niet veel goeds.

Geen geschreeuw van zijn kant.

De spelers weten niet wat hun overkomt.

Je verwacht nu meer rust in het spel.

De vorige wedstrijd onder Poldervaart was geen openbaring.

Te rustig vanaf de zijlijn.

De spelers vielen bijna in slaap.

Het rersultaat was ernaar.

Advies bandje van Buijs af laten spelen tijdens de wedstrijd.

Dan is het weer normaal zoals het was.

Iedereen is wakker.

Het is belangrijk dat de FC van Heerenveen gaat winnen.

Dat is een teken dat er vooruitgang is.

Heerenveen is leep.

Zeggen wij spelen thuis en zijn daar de baas.

Buijs gaat virtueel mee naar het Abe Lenstra stadion.

Hij gaat virtueel schreeuwen en toeteren en roept steeds Abe, Abe.

Dat is bedoeld voor Abraham de nieuwe Abe.

Abraham is Mbappë, Abe, Cruijff, Messi.

Hij kan kiezen hoe hij gaat spelen.

Een kameleon.

Links recht, midden, vooruit, achteruit.

Hij kan alle kanten op.

Ja, ja Abe is back.

Niet in Heerenveen maar in Groningen.

 

Pietjepal20-02-2021 om 13:45

Zonder Azor en Messaoudi toch beetje adergelaatte selectie. Dat td had gezegd voldoende selectie was vooral in licht van budget natuurlijk. Zo'n giga brede selectie als van de topclubs inclusief Utrecht is er niet. Logischerwijs ga je dat in deze helft van de competitie zien. Mooi dat t in de 1e helft van de competitie prima uitkwam. Daar op teren, t is niet anders. Kan er ook voor kiezen 1 op de 2 wedstrijden voor de winst te gaan.

Herman Badkuip20-02-2021 om 14:43

Jaja, elk nadeel heb z'n voordeel, de wijze woorden van de allerbeste voetballer, die ons land gekend heeft. Geldt ook voor de FC Groningen, we hebben inderdaad géén brede selectie. maar wel veel talentvolle jeugdspelers, die dit seizoen regelmatig worden ingezet door Danny Buijs. En daar komt bij, elk team uit de eredivisie mist in elke wedstrijd belangrijke basisspelers. Maar we moeten niet zeuren, we doen 't gewoon met de spelers, die in onze selectie zitten. Soms zijn de invallers misschien kwalitatief iets minder, maar met een geweldige inzet en motivatie kunnen zij tekorten verbergen. Heb zomaar het gevoel, dat Sam Schreck morgenmiddag in het groenwitte Heerenveen-stadion zijn kans gaat pakken. En ook onze Zweedse aanwinst Abraham zal zich in de slotfase laten zien. Met een geweldig, flitsende versnelling schiet hij voorbij de trage verdedigers van Heerenveen en scoort hij de verdiende gelijkmaker. [2-2] 

TomOkker20-02-2021 om 16:54

Voordeel is nu wel dat de volume knop wat harder kan, want ik las ergens dat Buijs is er niet bij is.

Mijn voorspelling 2 - 0 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!