Terug

Deel deze pagina:

Sander van Gessel over SC Heerenveen - FC Groningen

Door Redactie 6 reacties

# Zondag SC Heerenveen – FC Groningen, je hebt bij beide clubs gespeeld en de meeste wedstrijden toch voor FC Groningen en waar heb je het meest warme gevoel bij?

SvG: Ondanks dat ik een aantal mooie herinneringen heb aan mijn korte periode bij Heerenveen, zoals bijvoorbeeld het spelen in de Champions League tegen Valencia en Olympique Lyonnais, lijkt het me duidelijk dat ik het warmste gevoel bij FC Groningen heb. De club waar het voor mij allemaal begon in de jeugd, waar ik mijn debuut in het betaald voetbal heb mogen maken, aanvoerder heb mogen zijn van het eerste elftal, promotie en degradatie heb meegemaakt, en nu ook al weer een aantal jaren in verschillende trainersfuncties werkzaam ben.

# Je hebt als speler deze wedstrijd 8x gespeeld en vanuit FC Groningen oogpunt bekeken heb je deze wedstrijd maar 1x gewonnen, in 1997 in Heerenveen met 3-1, hoe speciaal waren de wedstrijden in jouw tijd?

SvG; Als ik terugdenk aan de wedstrijden die ik gespeeld heb dan is de eerste mij het meeste bijgebleven. Winnen in Heerenveen, en daarbij ook de manier waarop. De andere wedstrijden waren zeker ook speciaal, met daarom heen vaak (ludieke) acties van supporters, maar in die wedstrijden vooral veel strijd en vaak minder goed voetbal en ook niet heel veel doelpunten.

# Vind je het verrassend hoe FC Groningen presteert tot nu toe?

SvG: Aangezien ik van dichtbij meemaak hoe en met wie er gewerkt wordt vind ik het niet verrassend maar wel heel knap hoe er tot nu toe gepresteerd wordt. Ondanks de vele wisselingen stond er al heel snel weer een zeer moeilijk verstaanbaar FC Groningen.

# Wat vind jij de kracht van FC Groningen dit seizoen?

SvG: De kracht van FC Groningen zit ‘m net als vorig seizoen onder andere weer in het collectief. De verdedigende basis is over het algemeen erg goed en daarbij zijn er spelers die vanuit individuele kwaliteiten het verschil kunnen maken.

# Wat vind je de kracht van SC Heerenveen?

SvG: De kracht van Heerenveen komt met name tot uiting op het moment dat ze meer ruimte krijgen en vanuit de omschakeling. Verder hebben ze een aantal opvallende spelers met specifieke individuele kwaliteiten.

# SC Heerenveen zit nu in een redelijk goede fase want o.a. 2x gewonnen van Feyenoord in de competitie en in beker de laatste weken en van Vitesse gewonnen zal dat een boost hebben gegeven?

SvG: Uiteraard geven goede resultaten zoals de bekerwinst tegen Feijenoord een boost aan het vertrouwen binnen een team. Daarbij groeit ook de onderlinge samenwerking naarmate er vaker in dezelfde samenstelling gespeeld kan worden.

# Woensdag heeft SC Heerenveen in de beker diep moeten gaan tegen Feyenoord zou dat een voordeel voor FC Groningen kunnen zijn?

SvG: Heerenveen heeft zeker diep moeten gaan op een zwaar veld, maar als het goed loopt en de resultaten er zijn dan voelt dat toch net even anders dan wanneer je teleurstellingen moet verwerken.

# Het veld is wel dramatisch slecht daar en daar is SC Heerenveen aan gewend zou dat nog invloed op de wedstrijd kunnen hebben?

SvG: Het veld zal goed voetballen niet vergemakkelijken. En zal dan ook zeker een factor zijn waar rekening mee gehouden gaat worden.

# Wat is je voorspelling voor deze wedstrijd?

SvG: Mijn voorspelling: 0-1...

 

Reacties:
A Matter of Honor20-02-2021 om 13:53

De meeste FC-Groningen fans en ook o.a deze jeugd trainer, bekijken de wedstrijd door een groen-witte bril. De raliteit is echter dat de wedstrijd SC-Heerenveen-FC-Groningen die Friese club altijd een boost geeft om tegen de Groningers te presteren, desnoods met alle de voor hun ten dienste staande middelen. Ik zal er dan ook niet gek van op staan te kijken dat dit een slag wordt op dat armetierige voetbalveld die z'n weerga niet kent en uiteindelijk zal de scheidsrechter beslissen wie er wint. Vergeet niet dat die scheidsrechter Dhr. Bax is die ons al eerder een kunstje heeft geflikt. Mijn gevoel zegt dat we die wedstrijd verliezen door een omstreden beslissing van deze man. ( rode kaarten of penalty's).

ChiChi20-02-2021 om 16:24

Volgens NOS teletekst is Blom de scheidsrechter!!!

A Matter of Honor20-02-2021 om 17:52

Is geswitcht met Blom die eerst RKC-Heracles zou fluiten omdat Sc-Heerenveen-FC-Groninen meer "gewicht" heeft en Blom een meer ërvaren fluitist is. Volgens mij komt ons dat wel goed uit,wantik vind die Bax maar niks.

Marco20-02-2021 om 16:54

Veel kwaliteit is geblesseerd. We spelen met een erg jeugdig middenveld. Hopelijk weten ze Larsen goed te bereiken.

Martijn 20-02-2021 om 16:59

Vraag mij vaak af wat ze nu eigenlijk zeggen bij FC Groningen, kom er nu achter via van gessel dat ze gewoon zeer moeilijk verstaanbaar zijn 

A Matter of Honor20-02-2021 om 18:58

Dat zijn die rare friezen joh, die zijn zo onbeschoft dat iedereen zich maar aan dat rare spraakgebrek moet aanpassen.

campesino20-02-2021 om 19:36

Dus als de kracht van de dorpelingen in de omschakeling ligt, en de uitslagen beamen dat, winnen van sterkere tema die ruimte laten en verliezen van de kleintjes die zich ingraven, lijkt me de taktiek duidelijk. 5 verdedigers aub

kees20-02-2021 om 20:27

Campi:

hoef je niet om te vragen...was bij Buys al een uitgemaakte zaak vooraf ... Groningen mikt op een 0-1 uitslag met een succesvolle counter.

campesino20-02-2021 om 20:42

Ok Kees, als ik mijn fles wijn leeg heb, zal ik er vannacht over dromen. 0-1 met een late goal van de boskabouter. Ik hoop dat de groote boze wolf in de vorm van veerman mijn droom niet verstoort.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!