Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen neemt een punt mee uit Heerenveen

Door Redactie 16 reacties

De wedstrijd is zojuist geëindigd in 1-1. In de eerste helft bracht Schöne de Feaners op een 1-0 voorsprong. Diep in de tweede helft trok Suslov de stand in evenwicht. Terugkijkend op de wedstrijd kwam FC Groningen voor de pauze niet tot kansen en speelde matig. Na de rust beet FC stukken meer van zich af met als uiteindelijke beloning deze puntendeling. 

eerste helft
Weinig spektakel tijdens de openingsfase. De eerste dreiging voor de Friezen kwam uit een wel heel gemakkelijk gegeven vrije trap na een perfecte tackle van Itakura. Via een Groningen speler ging de bal naast. Daarna een spelbeeld dat zich kenmerkte met tactisch gebrei van beide teams, zoekend naar een opening. 

Ruim halverwege het eerste bedrijf de eerste redding van Padt op de knal van Schöne. Een vrije trap ging hieraan vooraf. Heerenveen dat sowieso het meeste balbezit had begon wat meer de druk op te voeren.

Na een half uur een grote fout van Te Wierik waardoor J. Veerman een vrije schietkans kreeg en de paal trof. Daar kwam FC heel goed weg... Niet veel later een pegel van Schöne op doel dat bijtijds werd geblokt. Itakura onderscheidde zich met een prima verdedigende aktie door een voorzet op H. Veerman eruit te halen. Op slag van rust de 1-0 voor Heerenveen. De bal werd diagonaal in de zestien geplaatst en teruggelegd door H. Veerman met de inkomende de Jong als eindstation. Een domper!

tweede helft
Kongolo werd ingebracht voor Schöne die geblesseerd was. Een voorzet van Da Cruz werd ruim naastgewerkt door Suslov. Abraham loste al vrij snel Schreck af. FC Groningen begon meer en meer aan te dringen. 

Een strakke voorzet van El Hankouri werd nipt gemist door Abraham, die opdook bij de tweede paal. Diezelfde Abraham kreeg een een aantal minuten later wederom een mogelijkheid op aangeven van El Hankouri, maar schoot ruim over. In het strafschopgebied van FC kopte H. Veerman ruim naast.

Strand Larsen was zeer dichtbij de 1-1 maar kopte op de lat. In een alles of niets poging om het naderende onheil te doen kantelen de wissel Dammers voor van Kaam. En dan ineens toch de 1-1! Suslov werd buiten de zestien aangespeeld door Da Cruz en kannoneerde de bal in de verre hoek. Wat een schitterende goal! In de slotfase kopte Strand Larsen ruim over. 

De blessuretijd telde 2 minuten. Da Cruz schoot ruim naast. Tijd om de volle week bij te tanken is er niet want aankomende woensdagavond wacht het thuisduel (inhaalwedstrijd) tegen Feyenoord.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Kaib,J. Veerman, Halilovic, S.de Jong, Schöne, H.Veerman, van Bergen                                                              

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, El Hankouri, D.v.Kaam, Suslov, Schreck, Da Cruz, Larsen 

 

Reacties:
kees21-02-2021 om 22:30

En alles over die wedstrijd is al geschreven op het vorige item "matchday".  Dit keer is de kritiek van reacties helemaal terecht, want hoewel het sport betreft, lijkt het toch een opdracht vooraf aan de wedstrijd geweest  om de eerste helft alleen maar dóór te willen komen met controleren en tegenhouden en zo weinig mogelijk tegentreffers te incasseren..., en daarna een moe gestreden Heerenveen op de proef te willen stellen in de tweede helft... echt jammer deze benadering met dit anti-voetbal... waar zaten we in de eerste helft naar te kijken met die terugspeelballen??, en zelf geen enkele kans/schot op doel? 

AZ en FC Utrecht zijn als subtoppers de winnaar van dit weekend,  Woensdag wacht zware wedstrijd tegen Feyenoord... zonde als ze die voorsprong op plaats 7 en 8 dan zouden verspelen...

Johan21-02-2021 om 22:31

Eerste helft drama. Erg veel terugspeelballen op Padt gezien waar ik een beetje depri van werd. 2e helft goed hersteld. Vreselijk veld kan als excuus gebruikt worden maar met een beetje meer lef beginnen mag ook wel.

ChiChi21-02-2021 om 22:45

Einde van het seizoen snel afscheid nemen van Da Cruz.

Heeft volgens mij een waardeloze mentaliteit!

Werkt niet hard, voetbalt alleen voor zichzelf en heeft commentaar tijdens de wedstrijd op zijn medespelers.

Weg ermee!!!!!

A Matter of Honor22-02-2021 om 16:14

Alessio da Cruz heeft bij FC-Groningen een contract tot 30 juni dit jaar en is gehuurd van Parma Calcio 1913 met een optie tot koop. De speler komt terug van een blessure en heeft dus geen wedstrijdritme. Zoals hij nu speelt is hij niet in z'n beste vorm uiteraard maar als hij enkele wedstrijden na elkaar in de basis staat, zal je zien dat deze speler best wel een balletje kan trappen, dus om hard te schreeuwen "Weg Ermee" vind ik nogal overdreven en getuigt van weinig respect naar deze speler. Hetzelfde geldt voor Patrick Joosten, die op dit forum ook geregeld door deze en gene wordt afgebrand. Als jij dan spreekt over "waardeloze mentaliteit" zou ik zeggen..........kijk eens in de spiegel!!!

Andries21-02-2021 om 23:18

Was dit een wegwerp wedstrijd?

De eerste helft was de FC aan het warmdraaien.

Niet te veel inspannen, want woensdag staat Feijenoord voor de deur.

Daardoor kon Heerenveen er lustig op los voetballen.

Taktiek om van te huilen.

Het resultaat telt.

Daar wordt de taktiek op afgesteld.

Toen Heerenveen 1-0 scoorde, brak de hel los.

Verdorie dit is niet wat de taktiek beloofd had.

Nu moeten wij ons inspannen.

Naar voren.

Lange ballen waar Strand Larsen niets mee kon.

Strand Larsen is geen super beweeglijke aanvaller.

Een beetje houterig.

Een log beest op het veld.

Een scorings beest die in stelling moet worden gebracht.

Geen lange ballen op Larsen.

Strak over de grond met de ballen.

Dan kan Larsen er een voet tegen aan zetten en gaat de bal het doel in.

Meestal.

De FC Groningen vs. Heerenveen wedstrijden zijn vaak teleurstellend.

Stijve benen en al wat stijf kan zijn.

Koppies verkeerd.

Ja de trainer kan daar niets in veranderen.

Zoals vaker gezegd het zit tussen de oren.

Nu is het zo Heerenveen is geen eitje.

Heeft een goede selectie die goed uit de voeten kan.

Daar is moeilijk tegen te voetballen.

Meestal verliespartijen.

Nu een gelijk spel.

De FC gaat er op vooruit.

Houden zo.

Met de wedstrijd van Heerenveen in de benen nu woensdag tegen Feijenoord.

Gooi Abraham dan maar voor de leeuwen wordt hij sterk en beter van.

Een balveroveraar en daarna een actie.

Zijn vizier moet nog bijgesteld worden.

De scherpe puntjes.

Dat geldt ook voor de andere FC ers.

Dammers was zo blij als een kind dat hij weer de wei in mocht.

Al was het 10 minuten.

Zo blij als een kind.

Waren wij maar zo blij.

Kom op FC maak ons blij.

Tegen Feijenoord moet het gebeuren.

Maak ons blij.

Ook zonder  bal kun je blij zijn.

Gelukkig maar.

 

Marco21-02-2021 om 23:37

Knap gewonnen punt bij veel geblesseerden.

Eerste helft had hveen veel meer voetbal op het middenveld met schone, de jong en Veerman. Dat onze jeugdige talenten daarmee overklast werden mag geen verrassing zijn. Zonder Schone in de tweede helft was hveen slecht.

Buitenspelers moeten nog veel sneller de ballen voor het doel gaan gooien. Ipv de back te passeren is het vaak beter om de bal gewoon achter de verdediging te slingeren. Larsen is sneller en slimmer dan de trage kopsterke verdedigers dus hij heeft er veel baat bij als sneller de ballen voor het doel komen. Hoekschoppen moeten ook beter. 

Vandaag een punt gewonnen, waarbij we weer in de breedte stappen hebben gezet. 

Nachtwacht22-02-2021 om 01:21

Ben blij met een punt, maar had meer in gezeten... met name eerste helft te veel achteruit gelopen en teruggespeeld. We hebben een aantal frequente terugspelers. Past ook bij 5-3-2 opstelling. Achterin is altijd iemand aanspeelbaar. Groningen is daardoor helaas kampioen tikkie terug.

Ik ben het niet eens met alle kritiek op onze buitenspelers. Groningen heeft een aantal talenten op de flanken, maar die hebben het in het spelconcept van Groningen gewoon moeilijk. 

Achterin gaat de bal van linksback naar cv en van cv naar rechtsback en soms zelfs naar Padt. Niks makkelijker te verdedigen dan zo'n trage opbouw. Na paar keer breed en diep wordt er ingespeeld op van Kaam en die kan dan moeilijk verder naar voren, omdat de tegenstander alle tijd heeft gehad zich in te graven. Strand Larsen staat dan al weer tegen een overtal en dubbele dekking op onze vleugelspelers. 

Iets anders dat sterk van invloed is, is Gudmundson. Een fijne speler, met heel veel snelheid en een actie. Gudmundson stuurt echter nooit een aanvaller diep. Of hij brengt de bal en passt de laatste meter, of hij rent er met de bal voorbij. Je ziet dat degene die voor hem staat opgesteld een waardeloze wedstrijd speelt. Vaak was dat Mo, vandaag Da Cruz/ Abraham. Als dan ook van Hintum alleen terugspeelt en af en toe er een diagonale pass uitgooit... zie hier het eiland voor de linksbuiten

Onze vleugelspelers laten zich veel zakken en maken veel verdedigende kilometers. Ze staan zelden tegen de laatste linie van de verdediging.

De aanvallers verdienen meer krediet. 

Buijs moet kritisch kijken hoe hij meer rendement kan halen uit de snelheid van de talenten in de voorste linie, zodat Strand Larsen ook meer kansen krijgt. 

 

TomOkker22-02-2021 om 07:33

Netjes Nachtwacht, eén van de betere analyse van de afgelopen weken, en sluit aan bij wat ik hier ook al vaker heb genoemd. Dit is ook eén van de reden dat ik hier nog nooit een onvertogen woord over El Hankouri heb geschreven en ben ik soms misschien wat te kritisch op Larsen omdat ik denk dat hij ook een belangrijke rol heeft buiten de 16.

Herman Badkuip22-02-2021 om 08:25

Zou volgens mij beter zijn voor FC Groningen als trainer Danny Buijs zijn team meer met een 4-3-3 concept zou laten spelen. In zijn selectie heeft hij genoeg aanvallend ingestelde spelers [Da Cruz-Strand Larsen-El Hankouri-Dallinga-Abraham-Joosten] er voor! We zagen 't in de tweede helft tegen Heerenveen, toen FC Groningen het verdedigende 5-3-2 concept liet varen en meer aanvallend ingestelde spelers opstelde, raakte Heerenveen het spoor bijster. Meer aanvallend ingestelde spelers, die voorin veel wisselen van positie, zorgt voor veel onrust en onzekerheid bij de tegenstanders. Het spel van FC Groningen wordt daardoor een stuk aantrekkelijker én de aanval blijft toch altijd de beste verdediging! Woensdag tegen Feijenoord zou ik gaan spelen met het volgende team : Sergio Padt op doel, in de achterhoede Damiel Dankerlui, Mike te Wierik, Ko Itakura en Bart van Hintum. Op het middenveld, bij afwezigheid van Matusiwa en El Messaoudi, zou ik kiezen voor Tomas Suslov, Daniël van Kaam en Gabriël Gudmundsson en in de aanval Mo El Hankouri óf Alessio Da Cruz op rechts, Jörgen Strand Larsen in de spits en Paulos Abraham op links! Vanaf het begin van de wedstrijd lekker druk zetten op de trage verdediging van Feijenoord en in de tweede helft op tijd verse krachten [misschien Lundqvist, Joosten, Slor, Dallinga, Messaoudi,Matusiwa] inbrengen als dat nodig is. Zou echt willen pleiten voor veel meer risico in het spel van de FCG! Met dat afwachtende voetbal en al die tikkies terug schieten we ook maar weinig op....lekker spelen op de aanval, gooi meer ballen vanaf de flanken strak voor het doel van de tegenstander én profiteer meer van de gevaarlijke inworpen van Bart van Hintum! Ben benieuwd of Danny Buijs meer opportunistisch voetbal aandurft in de toekomst.....

brummie22-02-2021 om 09:18

Op basis van de tweede helft een verdiend punt uit bij Heerenveen. Heerenveen zette goed druk eerste helft en leten we niet vergeten dat op middenveld Matisuwa, Lundqvist en Messaoudi ontbraken wegens blessures.

Neemt niet weg dat 1e helft zeer tegenvallend en onder de maat was. Ook met Ten Wierik op RB is het elftal  statischer. Dankerlui is een veel opkomende back. Nu had je alleen Gudmundson aan de linkerkant opkomend.

Toch herstelde FC zich in de 2e helft goed. Aanvallen verliepen beter en vlotter ondanks het knollenveld in H'veen. Abraham en Strand Larsen hadden zelfs FC de volle buit kunnen geven. 

We staan er altijd nog uitstekend voor en draaien een erg mooi seizoen. De eerste helft gister was slecht, maar ook dat is part of the game. Het zijn mensen en geen machines. Complimenten 2e helft voor het omdraaien van de wedstrijd!

Zeeman22-02-2021 om 11:32

2e helft prima pot van de fc, had meer ingezeten , maar 1-1 is ook nog niet zo slecht als je de 1e helft zag.

Van Hintum zo gauw mogelijk contract verlenging aanbieden, routine heeft dit fc zeker nodig en hij wil zelf graag blijven.

appie happie22-02-2021 om 13:02

Te Wierik maar ff op de bank..valt mij erg tegen tot z over.

Ik wil gewoon Dankerlui weer op rechts achter..

kees22-02-2021 om 13:19

waarom Te Wierik niet gebruiken als controleur-rechts, vóór de achterste drie ?

Kevin22-02-2021 om 14:36

Zo denk ik er ook over Appie.
De fouten die Te Wierik maakt zijn niet gek, hij heeft 6 maanden nauwelijks gespeeld. Wat mij vooral stoort is dat hij zich nu alweer gedraagt als een baasje, terwijl Ko een stuk stabieler is, nauwelijks een fout maakt én wekelijks enorm belangrijk is.

Ik zie op dit moment liever Dankerlui als rechtsback, Mike naast Van Kaam als rechter controleur (zoals Kees zegt) en El Hankouri als rechtsvoor. En Abraham lekker als linksvoor laten starten met Gudmundsson erachter, zweeds duo. Wanneer Azor er weer bij is kan Mike altijd weer een linie terugzakken!

brummie22-02-2021 om 14:27

lijkt me niet echt een positie voor Ten wierik , Kees. Dan heb ik liever een wat aanvallender optie op die plek. 

Ten Wierik heeft lang niet gespeeld in Engeland, moet nog op niveau komen. Zijn beste positie is centraal achterin.

Heeft zoals eerder aangegeven als rechtsback niet de drang naar voren zoals Dankerlui. 

Herman Badkuip22-02-2021 om 17:25

Zie Mike te Wierik het liefst als centrale verdediger naast Ko Itakura, Dankerlui weer terug op rechtsback en van Hintum als linksback. Het middenveld het liefst met 3 [Suslov-van Kaam/Matusiwa-Gudmundsson/van Kaam] óf 4 spelers afhankelijk van de tegenstander en 2 óf 3 aanvallers. Tegen Feijenoord zou ik FCG graag zien spelen in een 4-3-3 opstelling, zodat de spitsen niet op een eiland staan. Gudmundsson en Abraham lijkt mij ook wel een goed koppel op links, net als Suslov en El Hankouri/da Cruz.....

Marco22-02-2021 om 17:48

Gudmundson is een zeer goede back aan het worden, die dus mooi laten staan. Dankerslui vind ik verdedigend een dromer. Weinig resoluut. Tegen Linssen en Haps is Te Wierikt beter. Als rechtsachter. Van Hinten zorgt met zijn lange passen  voor een betere opbouw dan de tikjes breed van Te Wierik centraal achterin. 

frankism22-02-2021 om 19:29

t is niet de eerste keer dat de fc een zwakke eerste helft aflevert. Ook tegen twente meen ik me te herinneren.

 

Iedereen looft de tactische kwaliteiten van Buys, maar hij mag z n mannen wel met wat pit de wei insturen. Liefst direct erop klappen. 

 

Verder zou ik graag Gudmonson een linie vooruit willen zien, die man heeft zoveel snelheid en aanvalsdrang. dat lijkt me prachtig. 

 

Verder tevreden met een punt, maar het wordt wel weer es tijd om een sub topper te kloppen. Utrecht twente, heerenveen allemaal gelijk. dat zijn wel de potten waar het verschil gemaakt kan worden...

TomOkker23-02-2021 om 06:28

Iedereen looft de tactische kwaliteiten van Buijs? Heb ik wat gemist?

frankism23-02-2021 om 09:01

Misschien niet op deze site, maar ik lees toch vaak dat Buys zijn ploeg goed neerzet en dergelijke. 

 

Wat mij opvalt is dat ze vaak 1 helft goed, en 1 helft mager spelen. (soms de eerste, soms de tweede). 

 

Maar eigenlijk zijn we t dus wel met elkaar toch?

frankism23-02-2021 om 09:01

Misschien niet op deze site, maar ik lees toch vaak dat Buys zijn ploeg goed neerzet en dergelijke. 

 

Wat mij opvalt is dat ze vaak 1 helft goed, en 1 helft mager spelen. (soms de eerste, soms de tweede). 

 

Maar eigenlijk zijn we t dus wel met elkaar toch?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!