MATCHDAY - FC Groningen ontvangt Feyenoord

Door Tom Kuiper 28 reacties

FC Groningen neemt het vanavond op tegen Feyenoord. Om 18:45 uur word er afgetrapt. Feyenoord verkeerd zeker niet in haar beste vorm en lijkt een te pakken tegenstander voor de FC. Neemt niet weg dat het traditioneel lastig is tegen de Rotterdammers.
Buijs kan de komende periode niet beschikken over Matusiwa en El Messaoudi. De twee middenvelders kampen met enkel klachten. Het word tijd dat andere middenvelders op gaan staan om net zoals El Messaoudi goals te gaan maken.

COME ON FC!

appie happie24-02-2021 om 07:56

Als je wint doe je goede zaken.

Bij gelijkspel ook niks aan de hand.

Hopelijk krijgen we een goede en leuke wedstrijd, te zien.

24-02-2021 om 08:01

over de scorende linie:  help het met jou hopen, Tom Kuiper !

De rest van het seizoen zijn de beperkt scorende middenvelders het probleem bij FC Groningen.  Ook Lundqvist zou nu onzeker zijn?

Maar ik verwacht voor de wedstrijd van vandaag nog wel een kleine wijziging laatste kwart wedstrijd  van net-niet fitte invallers.

Strand Larsen moet goed bediend worden, zoveel is zeker

Abraham kan z'n eerste goal maken

En Mo is ook toe aan een goal

We gaan zien wat het oplevert

Herman Badkuip24-02-2021 om 09:29

Heb zoals altijd veel vertrouwen in het team van FC Groningen, dat vanavond om 18.45 uur in de vertrouwde Euroborg tegen Feijenoord speelt! Belangrijkste vind ik, dat zij hun eigen wedstrijd gaan spelen en zich niets aantrekken van het team van Advocaat of hun positie op de ranglijst. Lekker gedoseerd aanvallen met gevaarlijke situaties voor het doel van de Rotterdammers, liefst géén countervoetbal met té veel verdedigers in ons team. We moeten Feijenoord in het begin van de wedstrijd overdonderen met pressievoetbal, waardoor we de rust in gaan met een 2-0 voorsprong. Dan na de rust profiteren van de snelheid van onze aanvallers en/of invallers Gudmundsson, Abraham, Strand Larsen en Da Cruz/el Hankouri.....Verwacht een 3-1 overwinning met gedurfd en aantrekkelijk voetbal van beide kanten. Een wedstrijd, waarvoor alle supporters op het puntje van hun bank zitten....en mocht het onverwachts anders lopen, dan wil ik in elk geval strijd zien van alle spelers van FC Groningen! Forza FC Groningen....kop d'r veur!

Tactiek.

Buijs heeft alle tijd gehad om hierover na te denken.

Veelal de lange bal.

En maar hopen dat die ballen goed aankomen.

Tot op heden heeft dit nog niet tot een gewenst resultaat geleid.

Met Abraham als ontvanger van de lange ballen gaat dit succes opleveren.

Hij is een balafpakker en heeft daarna een actie in huis.

Strand Larsen moet ook in de buurt zijn.

Deze 2 spelers kunnen Feijenoord het heel lastig maken.

De andere spelers doen volop mee.

Suslow mag het weer eens proberen op de goal te schieten.

Lukt het een 2e keer, een 3e keer?

Gewoon proberen.

Feijenoord is geen eitje.

Dus met alle macht er tegen aan.

Volledige inspanning.

Achteraf bekaf, strompelend van het veld en plat opde grasmat om bij te komen.

Zij vragen zich af hebben wij gewonnen?

Buijs zegt in ieder geval hebben wij onze uiterste best gedaan.

Complimenten daarvoor.

Thomas Portugal24-02-2021 om 13:15

Ik hoop dat Groningen met Abraham of Joosten start, dan kan Da Cruz er het laatste half uur inkomen als pinch hitter. Ik zie ook graag Dankerlui weer op rechts en Ter Wierik in het centrum. Het belangrijkste is dat Groningen Feyenoord vanaf minuut een laat weten dat er in de Euroborg niets te halen valt. Met een beetje geluk, zijn de Feyenoord spelers met hun hoofd meer bezig met evt. loonoffers dan de wedstrijd. Ik zeg een kleine overwinning voor de FC.

Flabbergast24-02-2021 om 14:35

Ik dacht: ik ga 's kijken op supportersforum Feyenoord, wat zij van de wedstrijd verwachten. Velen verwachten nederlaag voor Feyenoord... Iemand opperde daar om tegen bijbetaling van 3,5 miljoen deze zomer Diemers in te ruilen voor Matusiwa. Haha. Maar als je bedenkt: 3,5 miljoen en dan heb je de mogelijkheid om bij iedere thuiswedstrijd Diemers een "ereronde" te laten maken op een strontkar, met pek en veren...

TomOkker24-02-2021 om 17:50

Gevaarlijk uitspraken, zeker als Diemers vanovond scoort.

24-02-2021 om 17:52

gedane zaken nemen geen keer...ken jij die uitdrukking ?  en die strontkar van jou maar niet... Wordt wel een spannende wedstrijd ( net als WII- ADO vanmiddag ) waarbij de minst slechte win t van de slechte....laat ik nou het idee hebben dat FC Groningen best eens aan het langste eind zou kunnen  trekken?!!

2 - 1  voorspel ik. voor het gemak

TomOkker24-02-2021 om 17:51

Ik zal er een voorspellinkje aan wagen, 0 - 3 en een 2tje daar............

Groen hart24-02-2021 om 17:51

Er moet gewonnen worden . Utrecht komt wel heel dichtbij. Er op klappen en 3 punten pakken dan van het weekend over Feyenoord heen .

Metworst24-02-2021 om 18:16

Als de mannen met de zelfde positiviteit de wedstrijd in gaan als de supporters hier komt het wel goed vanavond. Maar het blijft Feijenoord, t kan friezen en t kan dooien.  Ik denk dat Hankouri zich tegen zijn oude club wel wil laten zien met een ( of meer) goals. En als de oud FC ers bij de tegenstander zich dan met loon offers bezig houden hebben we daar geen last van. Maar zeker Linsen zal zich willen laten gelden. Toch oppassen dus.

TomOkker24-02-2021 om 19:17

Hier moet ie even mee ophouden, zo krijgt Larsen geen vrije trap meer mee.

Johan24-02-2021 om 19:43

Zie zeker leuke dingen. Veel beter te pruimen dan 1e helft afgelopen zondag.

TomOkker24-02-2021 om 19:47

Berghuis ook aanvoerder van FCG?

Johan24-02-2021 om 19:54

Vrees vanaf nu eenrichtingsverkeer. Da Cruz speelt trouwens prima.

grunn196724-02-2021 om 19:55

Nee toch, ik dacht dat die jongen al terug in Spanje was.

Toch wel een betere jeugd speler in de selectie.

Johan24-02-2021 om 19:59

Die zit in Dordrecht. Maar goed Hintum linksback en Dankerlui erin had ook gekund

Bikkel 24-02-2021 om 19:56

T is niet best van beide kanten! Valt gudmunson ook nog uit! Beste aan fc kant... begin het somber in te zien

onbegrijpelijke wissels...... haal je sl eruit , gaat padt lange ballen spelen. Snap er niks van wat er in de 2e helft gebeurd...zal aan mij liggen

grunn196724-02-2021 om 20:07

Het is wachten op een doelpunt v feyenoord.

Puntje zou knap  zijn.

Nr 4 tegen nr 6, wat een niveau verschil.

Fc speelt  ADO niveau, wat slecht

Bikkel 24-02-2021 om 20:29

Of Feyenoord zo goed speelt

Johan24-02-2021 om 20:17

2e helft niet meer om aan te gluren. Mogen blij zijn met een puntje.

Oeleoptak24-02-2021 om 20:19

Gaat nu wel erg richting FC doel. Nog amper kansen voor ons. Zeg maar geen kansen.

Bikkel 24-02-2021 om 20:36

Nou ja.... puntje! Gauw vergeten

TomOkker24-02-2021 om 20:37

Punt.

Fido24-02-2021 om 20:40

totaal geen middenveld gemis matisuwa en mesaoudi is erg groot. Toch knap 1 punt

appie happie24-02-2021 om 20:48

Fcg niet opgewassen tegen deze tegenstander,of lag het aan ons zelf..zat niet veel in..vond de wissel SL en SL raar..of waren ze moe ..SL had moeten scoren uit de voorzet van Suslov..

A Matter of Honor24-02-2021 om 20:58

Terechte uitslag. Weinig kansen van beide kanten. Op naar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Die moet eigenlijk gewonnen worden. We gaan het zien (voor de TV) haha.

24-02-2021 om 21:05

Overall...gelijkspel als overwining gevierd.. Tweede helft was F. betere ploeg, maar Gr. defensie stond als een huis...

Jammer dat het spel van de laatste minuten (blessuretijd ) niet eerder werd gespeeld met counters en snel combinatiespel..hoop dat

Matusiwa en Messaoudi snel terugkomen...die missen we in de omschakeling.

Al met al geen slecht resultaat.  en Groningen moet as weekend tegen Fortuna in het eigen stadion de drie punten binnen ziedn te halen... " dat dan weer wél " !  ( zou Appie geschreven hebben

na het schrijven , zie ik pas dat M O'H hierboven precies dezelfde conclusie trekt....   zal er toch wel iets van waar zijn  ?